Állásbörze a Királyerdeiben

Csepel.hu

Állásbörze a Királyerdeiben

Nem túlzok, ha azt állítom, hogy több száz munkahelyet kereső, „fogadott” április 15-én kedden a Királyerdei Művelődési Ház bejárata előtt. Ajtónyitás után Kőrösi Regina, a Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi Munkaügyi Kirendeltségének a vezetője, igazította útba a jelenlévőket.

Mint mondta: ”Úgy látom, nagyon sokan vannak, és mindenki nagyon szeretne minél hamarabb állást keresni, amihez mindenkinek sok sikert és jó állásokat kívánok.

Az egész délelőtt folyamán előadások lesznek, álláskeresési és kommunikációs tréningek, ahol hasznos információkat kapnak arról, hogy és miképpen tudnak állást találni. Az ott hallottakat rögtön hasznosítani tudják, hiszen két teremben, ötven munkáltató várja önöket, akik hétszáz munkahelyet kínálnak betöltésre.”

Valóban nagyon sokrétű volt a kínálat, hiszen sofőrt, uszodamestert, útkarbantartót, üzleti tanácsadót, elektroműszerészt, és üzemvezetőt is kerestek. A munkáltatók a megváltozott munkaképességű dolgozókra is gondoltak, mert az egyik cég, csomagoló és összeszerelő munkát ajánlott. Két érdekesség, amit megosztok a Csepel.hu olvasóival. Az egyik, hogy a leendő segédmunkásnak videón bemutatták, hogy mit kell majd csinálnia. A másik, hogy most fodrászt, manikűröst és pedikűröst is kerestek, pedig ezek eddig nem voltak hiányszakmák.

Nézelődés közben Nagy Ferenccel tudtam pár szót váltani, aki ugyan nem csepeli lakos, de rendszeres résztvevője az állásbörzéknek. „Nyolc évem van a nyugdíjig és már régóta keresek munkát. Ezért elmegyek minden kerületbe az ilyen állásbörzékre, hátha rám mosolyog a szerencse. Van egy szakmám, egy érettségim és diplomám, csak sajnos ötven fölött nehéz munkát találni. Ez a nemzedék kimaradt bizonyos dolgokból, és nyelvtudás hiányában külföldre sem tudok menni. Tudom, hogy minden hónapban más-más kerületben van állásbörze, de mindig nagyon reménykedem, amikor megjelenek valamelyiken. Három évvel ezelőtt volt egy jó állásom, és most ennek hiányában, már sokféle munkát elvállalnék.”

Egy fémszórással foglakozó Kft ügyvezetője, Rozgonyi Tibor pedig biztos munkát és jó bért kínál. „ Elsősorban a forgácsoló szakmában szeretnék egy univerzális szakembert felvenni. Olyan embert is keresek, aki ismeri a furat-, a palást és a síkköszörülés rejtelmeit. Elég szép szakma, eléggé munkaigényes, és nagy értéket termel. Nem találtunk eddig ilyen szakembert, mert kihalófélben vannak ezek a szakmák, de azért ma is bizakodom.”

Matkovszky Tamás, az egyik biztosító üzleti vezetője olyan lehetőséget kínál, ami ritkaság számba megy ezen a területen. Méghozzá főállású üzletkötőket venne fel, csepeli területre. „A cégünk alkalmazásában, kötetlen munkaidőben végezhető munkát ajánlok, tehát a munkavégzéshez nem kell vállalkozói igazolvány. Viszont nagyon fontos, hogy az illetőnek legyen ismeretsége.  Nem először vagyunk itt és már sok olyan alkalmazottunk van, akikkel itt ismerkedtem meg. Multinacionális cég vagyunk, így minden területen ki tudjuk szolgálni, az ügyfeleink igényeit. Több ügyfélszolgálati irodánk is van, az egyik éppen itt a Csepel Plázában, ahova az ügyfeleink be tudnak térni, és nem kell elfáradniuk a budai, vagy a pesti irodáink valamelyikébe.”

Közben Kőrösi Regina is „kiszabadult” az érdeklődők gyűrűjéből, ezért a mai nap történéseiről, neki is feltettem néhány kérdést, amikre az alábbi válaszokat kaptam: „Munkaügyi kirendeltségünk több mint tíz éve dolgozik Csepelen. Jó néhány éve már nem csak tavasszal, hanem ősszel is tartunk állásbörzét. A Királyerdei Művelődési Házban ez már a harmadik börzénk, és az eddigieknek nagy sikere volt. Az idén van a legtöbb munkáltató, aminek negyven százaléka csepeli cég. Csepel szigeti településekről és még a környékről is jelentkeztek munkaadók, gondolva esetleg az, ezeken a településeken élőkre. Április 30-án ér véget a közfoglalkoztatási program, így nagy számban várjuk az abban résztvevőket is, mert itt akár egy egész életre eldőlhet valakinek a sorsa. Tudok olyan közfoglalkoztató cégről is, aki ajánlólevéllel látta el egyes, arra érdemes dolgozóit, akiknek így bizonyára könnyebb lesz most elhelyezkedni.”

Végezetül engedjen meg még egy kérdést. Akik ma valamilyen oknál fogva nem tudtak eljönni, és munkát kínálnak és keresnek, hol találják meg önöket?

„Munkaügyi Kirendeltségünk Csepelen, a Mansfeld Péter utca egyes szám alatt működik, ahova TÁMOP 1.1.4 Projektszervezet várja mindazon munkáltatók jelentkezését, akik a továbbiakban is szeretnének állásajánlataikkal megjelenni, de természetesen számítunk az álláskeresők érdeklődő jelenlétére is. Telefon: 06 1 277-1033 További tájékoztatás, bővebb információ a következő weboldalakon található: http://fovaros.munka.hu, www.munka.hu”.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Állásbörze a Királyerdeiben” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Több mint 200 ezer olyan személy van a munkaerőpiacon, aki bár munkanélkülinek vallja magát, statisztikailag mégsem az. Ezekkel a rejtőzködő munkanéküliekkel a ráta a tavalyi 10,2 százalék helyett 14,8 lenne”
    .
    Ők a bármikor mozgósítható rejtett munkaerő tartalék?!. 😛 😀
    .
    http://www.mfor.hu/cikkek/Tobb_mint_200_ezer_rejtozkodo_munkanelkuli_van_hazankban.html

Itt lehet hozzászólni !