Labdarúgó Diákolimpia: a II. korcsoportot is a Széchenyi nyerte

Csepel.hu

Labdarúgó Diákolimpia

A labdarúgó Diákolimpia II. korcsoportjának kerületi döntőjére került sor április 15-én. Csakúgy, mint az I. korcsoportban ezúttal is Széchenyis siker született, ám itt a Katona iskola diákjai csupán gólkülönbséggel szorultak a második helyre.

A Gróf Széchenyi iskolában rendezett hármas döntőre a házigazdán kívül a Katona és a Vermes iskolák kis futballistái kvalifikálták magukat a hét során lebonyolítot selejtezőkben. Az első összecsapáson a több klubjátékost is felvonultató Széchenyi illetve a Katona legjobbjai néztek farkasszemet egymással és a mindkét oldalon jó erőkből álló csapatok nem bírtak egymással, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

A második meccsen a Széchenyiseknek nem jelentett különösebb akadályt a jóval szerényebb játékerőt képviselő, ám annál lelkesebb Vermes iskolások legyőzése, Jenei János csapata összesen 9 gólt rámolt be ellenfelének, közben egyet sem kapva.

A harmadik találkozó tétje a Katona suli fiataljai számára volt nagyobb, mert ha kilencnél több góllal győzik le a Vermes nebulóit, ők jutnak be a budapesti döntőbe. A piros-fehérben játszó „Katonások” azonban a vártnál nagyobb ellenállásba ütköztek a Vermes időközben egyre jobban játékba lendülő focistáival szemben, és hét találatnál megálltak. Ez azt jelentette, hogy az I. korcsoport után a másodikban is a Széchenyi futballpalántái diadalmaskodtak, és jutottak be a fővárosi döntőbe.

Labdarúgó diákolimpia II. korcsoportos kerületi döntő, végeredmény:

I. Gróf Széchenyi Általános és Kéttannyelvű Iskola

II. Katona József Általános Iskola

III. Vermes Miklós Általános Iskola

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !