Áprilistól újra csökken a gáz ára

Hirado.hu

Áprilistól újra csökken a gáz ára

Április 1-től újra csökken a rezsi, a gáz ára 6,5 százalékkal mérséklődik.

A februárban hozott rezsicsökkentési és fogyasztóvédelmi törvénycsomagban az áll, hogy az alapdíj és a fogyasztott gáz mennyisége alapján számított összeg április 1-jétől nem lehet több a 2013. november 1-én alkalmazott díjak 93,5 százalékánál. A 93,5 százalékot azonos hőmennyiségre és azonos kedvezményekkel kell számolni.

A harmadik rezsicsökkentési törvény alapján a gáz ára mellett az áramé szeptembertől további 5,7 százalékkal, a távhőé pedig októbertől további 3,3 százalékkal csökken.

Tavaly januártól először 10 százalékkal, majd novemberben 11,1 százalékkal csökkent a távhő, a gáz és villamos energia ára, júniustól pedig további 9 egyéb közszolgáltatásé.

Forrás: Hirado.hu

6 hozzászólás “Áprilistól újra csökken a gáz ára” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    VABANK! MINDENT VAGY SEMMIT!

    http://csepel.info/?p=33468#comment-199558 “Minden idők legnagyobb Békemenete”
    Tarjányi László szerint:

    2014. március 30., vasárnap – 21:07

    Doki, amikor elküldtem a gázár-kampányötletem, akkor a szarból akartam kihúzni a Fideszt, amibe az elsőfordulós óriási bukásával jutott! Mivel személyesen is ismertem Kövér Lászlót, sőt 2002-ig levélben rendszeresen meghívtak a Fidesz csepeli rendezvényeire, így nem gondoltam hogy milyen primitíven fognak hozzám később viszonyulni.

    Kezdve azzal, hogy a faxon rajta voltak az elérhetőségeim, nyilvánvaló ha még aznap felhasználták az ötletem Orbán TF-beli fórumán, 2002. április 9-én kedden, s óriási robbanással járt a kampányra nézve, minimum másnap vagy még azon a héten meg kellett volna keresniük. Csütörtökön nemhiába kérdezte Lendvai Ildikó vitapartnerétől Németh Zsolttól, hogy honnan vették ezt a gázár-kérdést, és miért nem volt ez téma a megelőző pénteki Orbán-Medgyessy kampányzáró vitán! Azért nem, mert az nem fideszes észből pattant ki, hanem az én miépes eszemből! Az én jeles diplomás, villamosmérnök agyamból, Habony Árpád műbútorasztalos főtanácsadótól, illetve az akkori kampánytanácsadó Wermer Andrástól ilyet hiába is vártak volna! A kampányvezető Kövér Lászlótól, aki hét év alatt végezte el az ötéves jogi egyetemet, úgyszintén!

    Egy hónap múlva felhívtam a Fidesz Lendvay utcai székházát, a telefonközpontot kezelő portás bácsi jól emlékezett a gázáras faxomra, Kövér László titkárnőjéhez kapcsolt. Elmondtam neki ki vagyok, mire ő “Mit akar???”. Erre én csak annyit mondtam, “Legalább köszönjék meg!”
    Újabb egy hónap eltelte múlva, kaptam egy köszönőlevelet Pokorni Zoltán Fidesz-elnök nevében, akkor ő volt a Fidesz elnöke.

    Ősszel Csepelen volt Kövér László, beszéltem is vele, megkérdeztem miért nem csökkentették a gázárát ahogy én javasoltam, mire azt válaszolta, mert” Horn Gyula eladta a MOL-t a külföldieknek”. Egy neki írt levelet személyesen a kezébe adtam, a mellette álló Németh Szilárd kezébe meg Orbán Viktornak és Németh Zsoltnak címzett leveleket, megkérve hogy juttassa el a címzetteknek. Egyikük sem válaszolt, sem akkor, sem később!

    Aztán próbálkoztam Áder János titkárságán is, a kabinetfőnöknél sohasem jutottam tovább.

    2006-ban felvettem a kapcsolatot Rogán Antal kampányvezetővel és munkatársaival. Mivel pofátlan hangnemet ütöttek meg, letiltottam nekik a gázár-kampányötletem ismételt felhasználását. Buktak is rendesen!

    2008. márciusában Csepelen volt a “vizitdíj” népszavazás kampányzárója, melyen Orbán Viktor is felszólalt. Emailben kértem Németh Szilárdtól egy helyet a teremben, s találkozási lehetőséget Orbán Viktorral. Választ se, de helyet sem kaptam, ennek ellenére sikerült bejutnom a terembe.

    Szégyenletes ahogy a fideszesek hozzám viszonyultak az elmúlt 12 évben.

    2009. szeptember 5-én Németh Szilárdot elhívtam a lakásomra, eljött mert azt hitte valami jó kis leleplezéssel segítem őket a kampányban. Helyette kértem valamit, amire azt ígérte, hogy válaszolni fog rá! Azóta sem válaszolt, annyi gerinc sincs benne hogy akár negatív választ adjon írásban vagy akár ott rögtön szemtől-szembe megmondja a választ! Most már tudom, hogy nem kellett kikérnie mások véleményét, mert Csepelen ő egymaga dönt mindenben!

    Annyira ismerhet itt Csepelen a politikai elit, hogy nem gondolja hogy én az ilyen sértéseket szó nélkül hagyom! A Csepelinfó szerkesztői meg kommentelői jobban tették volna, ha a lehisztizés, lesértődöttemberezés helyett továbbították volna azokat, amiket sérelmeztem!

    A KOCKA RÖVIDESEN EL LESZ VETVE! NEKEM NAGYON MEGFELEL AZ ORSZÁGOS NEGATÍV HÍRNÉV IS, A KÉRDÉS AZ, VAJON A FIDESZNEK IS MEGFELEL-E AZ???
    IGAZ, ORBÁN ESETLEG VOLT MINISZTERELNÖK ÚR?

  2. grün szerint:

    „Hol csökken a rezsi? Németh Szilárdban!”
    .
    A gázszámláján is csak a felesége tud eligazodni! 😛 😀
    .
    http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/03/31/hol-csokken-a-rezsi-nemeth-szilardban/

  3. Sampon korpás hajra szerint:

    Nekem a számlámon 2014 01 óta 56000 azaz ötvenhatezer forint megtakarítás van.Szerintem ez csökkenést jelent,hogy grün elvtinél nem,hát forduljon orvosához,gyógyszerészéhez.

  4. grün szerint:

    Sampon korpás hajra!
    Nekünk ossz-vissz 71 390 forint csökkenés van!
    Az élelmiszer árakon, sárgacsekk és tranzakciós adón, gyógyszer és orvosi költségen stb. majdnem kétszer annyi plusz!
    Hogy a sampont zsíros hajra, a tusfürdőt, fogkrémet stb. ki ne felejtsem!
    Persze nem muszáj mindig tisztálkodni, hiszen a kosz melegít?! 😛 😀

  5. Gordon szerint:

    Grün azért nem érti a számláját, mert nem akarja érteni. A nemakarásnak meg nyögés a vége. Grün így saját butaságának foglya lett.
    Lapozzunk!

  6. grün szerint:

    Röfike!
    Grün érti a számláját!
    A Hombárfejű nem érti! 😛 😀

    “Nemrég azt mondta, az a cél, hogy mindenki rezsije csökkenjen, és hogy mindenki tudja azt is, hogy mennyivel csökkent. Éppen a rezsibiztoshoz nem jutott el a pontos szám?
    De eljutott, a feleségem ezt otthon pontosan tudja, az nekem annyi, mint ha én tudnám.”
    .
    http://index.hu/gazdasag/2013/12/06/nemeth_szilard/

Itt lehet hozzászólni !