Újabb Simon-számla, újabb százmilliók

Mno

Simon Gábor lakcíménél volt a Bamako-rali befutója

A Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a pénzügyi és nyomozó hatóságok olyan pénzintézeti dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek révén több újabb, Simon Gáborhoz tartozó bankszámlát tudtak azonosítani – értesült az MNO. Ezek egyike a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG-nál vezetett számla, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró, azaz mintegy 60 millió forint volt. A számlán egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.

A lefoglalt pénzügyi dokumentáció számlanyitással kapcsolatos német nyelvű iratokat, Simon Gábor aláírásával ellátott aláírási kartont, bankforgalmi kivonatokat, illetve készpénzfelvételi és befizetési bizonylatokat tartalmaz. Ezekből kiderül, hogy ezt a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi Bankhaus Spänglernél. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint Mesterházy Attila volt helyettese ezen a számlán gyakori és nagy összegekre rúgó tranzakciókat hajtott végre. 2011. április 4-én például a számla egyenlege 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint volt).

A számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb, előfordult, hogy néhány naponta regisztrált a bank rendkívül nagy összegű, esetenként az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket, illetve ennek a számlának a terhére tőzsdén kívüli értékpapír-vásárlásokat is végeztek.

Mint ismeretes, Simon Gábor nevéhez több osztrák bankszámla is köthető. Az MSZP volt elnökhelyettese 2008 januárjában nyitott Ausztriában (az Index információi szerint a Volksbanknál) számlákat, és ezeken 2008. január 28-án és 2009. április 10-én 575 000 eurót és 162 954 dollárt helyezett el. A betétszámla egyenlege 2013. október 16-án 770 000 eurót mutatott.

2014. február 10-én, vagyis hat nappal azután, hogy a Magyar Nemzet beszámolt Ausztriában rejtegetett majdnem negyedmilliárd forintos vagyonáról, Simon Gábor a budapesti Magnet Bankban nyitott számlát, amelyen egy ismerősén keresztül helyeztetett el 75 millió forintnak megfelelő devizát Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevele segítségével.

A Simon-ügy további fejleményeiről ide kattintva olvashat.

 Forrás: Mno

20 hozzászólás “Újabb Simon-számla, újabb százmilliók” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Fidesz-harács: 300 milliós ingatlanvagyon
    Rogán ingatlanbotránya: gyomorforgató hazugságok
    .
    Amit szabad Rozzant Antinak nem szabad a Simonnak?! 😀 😛
    .
    http://www.168ora.hu/itthon/gyomorforgato-rogan-hazugsagok-halojaban-125214.html

  2. Etikus szerint:

    Na tessék! Itt az újabb mszp jogutódbeli ügy.

    A minap írtam, a Józsa féle lakásbérlet kapcsán (5.5milcsi), hogy a választásokig, minden napra jut valami kuriózum, erről a tetű tolvaj bandáról!
    Akkor hibáztak a nagy elméleti ideológusok, amikor ennek a csürhe galád alávaló bandának megteremtették a lehetőségét szervezet égisze alatt a tolvajlásra. Mit ne mondjak, most már mindenki értheti, miért vállalták a jogutódlással is járó mérhetetlen mocskot magukra az utódok. Az életüket ezekre a mindenáron való tolvajlással, a szenny ami kezükhöz, lelkükhöz (ha van egyáltalán?!) tapad. Mindent vállaltak, továbbfejlesztve azokat, csak az övék maradhassanak a javak.
    Szintén a közelmúltban tette közzé, az egyik frakció vezető, hogy a “kerekasztali vagyonfelosztáskor,” még a fletó is felemelte a hangját, hogy azt nem lehet, mert a társadalom felfog zúdulni! Tetszenek érteni? Akkor még igen csak fiatal KISZ titkár emelte fel a hangját, és ellenezte a mindenáron magukénak osztó társadalmi tulajdonokat.
    Nagy kérdés, akkor ki, kik rontották el később a fiatal fletót is?
    Jogutódlás, minden tekintetben.
    Büszkék lehetnek magukra, mszmp-sek, mszp-sek!!! Tisztelet a kivétel.

  3. Etikus szerint:

    T. grűn úr
    Ön e tekintetben is tiszteletre méltóan ki mer állni.
    Vajon sokan miért lapítanak annyira? Talán csak nem sárosak, ők maguk is? ilyenkor jobb hallgatni?

  4. grün szerint:

    T, Etikus!
    Egyszerű a lapításuk oka!
    Abban az országban ahol a politika lopásra és hazugságra épül van miért lapítani! 😛 😀

  5. bonifác szerint:

    Úgy látszik, liberálmultiék igen komolyan gondolták a kormányváltást. És küldték hozzá a pénzt is. Ami ismeretlen okból pont Simon et, “számláin (is) landolt. Ha elméletem helyes,
    az egész MSZP vezérkar mehet a levesbe. Szégyen, hogy egy szervezett tolvajbanda
    az egyik legnagyobb pártunk.Kíváncsi vagyok, hogy a “mezítlábas ” párttagok kitartanak
    e bűnöző vezéreik mellett. A “beszervezettek” persze menteni szeretnék őket- magukkal
    együtt…Grüncsike! Töröld meg habzó szádat, és gondolkozz el elvtársaid viselt dolgain!
    Én leginkább szégyellném magam….

  6. grün szerint:

    “A múlt csütörtökön meghalt Welsz Tamás is gyanúsított volt abban a perben, amely Répás Lajos, a Miss Hungary szépségversenyek szervezője ellen folyt nők és kiskorú lányok szexuális szolgáltatásokra való kiközvetítése miatt – írta a Blikk vasárnap. A Welsz Tamással kapcsolatba hozott kiskorú lány módosította a vallomását, így a férfi később gyanúsítottból tanúvá vált az ügyben.”
    .
    Ilyen sokoldalú embert! A dinók kihalásában nem gyanús?! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140330_Welszt_kiskoru_lannyal_folytatott_szex_mi

  7. gratulálok szerint:

    fürst györgy welsz cimborája azóta törölt facebook oldalából kiderült hogy tagja egy Illuminates of Thanatheros nevű csoportnak mely összefüggésbe lett hozva pedofil bűnszervezetekkel.
    google utána aki nem hiszi.

  8. Doki szerint:

    😀 Az Index tudosítása szerint az összefosás rendezvényén 35 ezren voltak a balliberósok 😀
    Ez még mindig nagyon kevés a tegnapi 500 ezerhez képest. 😉
    Elvtársak, nagy bukás lesz ebből 6-án. 😉

  9. Etikus szerint:

    Más források 16 ezret írnak, de az is lényegtelen, semmiség!
    Már habzó szájjal tépik magukat, mert érzik az újabb súlyos vereségüket. A sok marha, meg elment késői ebédre, csorgó nyállal. Rendesen ki vannak éheztetve, de mi lesz egy hét múlva, amikor a súlyos vereséget mérik ismét rájuk. Megkezdődhet az eltűnésük a palettáról, mehetnek amerre látnak. “Ellehet menni, mert csak ártanak,” a magyar népnek!

    Kár szentimentálisnak lenni, ezek soha sem fognak megjavulni, ne reménykedjen itt senki, ebben!

  10. nagyapó szerint:

    A maffiabaloldal megmutatta milyen “fennkölten” tudják ünnepelni márc. 15.-ét, azt az ünnepet, amit félve a széltől mára halasztottak. Méltatlan volt, hogy a márciusi ifjak ünneplése helyett átkozódtak. A zelvakult komcsik között csak a renegát fideszes Fodornak jutott eszébe az ünnep. Ilyen a zigazi maffiabaloldali “ünneplés”!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  11. nagyapó szerint:

    “Újabb, Simonhoz tartozó külföldi bankszámlákat találtak
    Az egyik számlán idén januárban kétszázezer euró (62 millió forint) volt, de korábban egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.”
    Egy tanító milyen sokat tudott a szocik alatt összespórolni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  12. grün szerint:

    Öreg Farok!
    “Egy tanító milyen sokat tudott a szocik alatt összespórolni?”
    Honnan tudta volna szegény feje, hogy a gázszerelő szakmát jobban fogják fizetni valaha és azzal pár év alatt milliárdokat lehet keresni?! 😛 😀

  13. Etikus szerint:

    Egy érinthetetlennek hitt pártvezér bukása

    2014. március 30., vasárnap
    A korrupcióba keveredett, a legfelsőbb politikai körökbe tartozó, Csou Jung-kang és családjának 15 milliárd dolláros vagyonát zároltak
    A modern kori kínai történelem legnagyobb korrupciós vizsgálata van folyamatban, amelynek középpontjában egy korábban érinthetetlen nagykutya, a párt szűk legfelső Állandó Bizottságának volt tagja, Csou Jung-kang (Zhou Yongkang ) és rokonai állnak. A ma már nyugdíjban lévő politikus és családtagjainak szinte minden ingó és ingatlanját elkobozták, amelynek értéke egészen döbbenetes, 14,5 milliárd dollárt tesz ki, ami a magyar GDP durván nyolcada.”

  14. nagyapó szerint:

    “A Magyar Nemzet hírportálja úgy tudja, hogy a hatóságok által talált egyik számlát a salzburgi Bankhaus Carl Spdngler & Co. AG-nál vezették, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró volt. A lefoglalt banki iratok szerint a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi pénzintézetnél.

    Az mno.hu azt írta, hogy a számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb, előfordult, hogy néhány naponta regisztrált a bank rendkívül nagy összegű, esetenként az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket, és ennek a számlának a terhére tőzsdén kívüli értékpapír-vásárlásokat is végeztek. A bizonylatok tanúsága szerint 2011. április 4-én a számla egyenlege például 762 346 euró volt – írta a portál.”
    Szóval, amikor az ország a csőd felé masírozott és a “szakértő” Bajnai megakölcsönt vett fel, Simon vagyonosodott. Erre kellett a zEU kölcsön???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  15. Etikus szerint:

    Azt, hogy honnan hová, azt nektek nem kell tudnotok! Elég, ha néhányan tudták!

  16. gratulálok szerint:

    felix meg a többi, még egy hetetek van ugatni aztán következik a bikacsök.

  17. felix szerint:

    Szabadon szállnak a banki titkok,mások ellen meg új eljárás indult egy már korábban kiszivárgott CD- tartalom miatt.

  18. felix szerint:

    gratulálok.
    Gondolom leszel olyan bátor, hogy hátulról támadj.
    Barom.

  19. Etikus szerint:

    2001 óta, X összegen felüli elhelyezéséről, felvételéről (előre kell bejelenteni y nappal), mindenkor jelentést kell készíteni. Bűnszervezet gyanújának esetleges felmerülésének esetén pláne………….jelenteni kell Janda nyomozónak.

  20. Etikus szerint:

    “Bukta a baloldal a francia voksolást

    – 2014. március 30., vasárnap
    Négy város polgármestere szélsőjobbos lesz
    Az első becslések szerint a választásra jogosultak alig 62 százalékának részvétele mellett Franciaországban a kormányzó baloldal jelentős vereséget szenvedett vasárnap a helyhatósági választások második fordulójában. A jobboldali ellenzék visszahódította a hat évvel ezelőtt elvesztett települések jelentős részét, többek között Roubaix, Reims, Saint-Etienne, Limoges, Angers és Quimper városát.”

Itt lehet hozzászólni !