Nem kell a Munkásotthonnak az önkormányzat 30 milliója?

Csepel.info

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete még tavaly decemberben döntött arról, hogy 30 millió forinttal kívánja támogatni a Csepeli Munkásotthon működését. Az önkormányzat számos alkalommal tette egyértelművé, hogy csak akkor ad közpénzből támogatást, ha azt teljesen átlátható és ellenőrizhető módon használják fel arra, amire kapják. Mivel azonban a Munkásotthon az elmúlt hónapokban nem tett lépéseket a támogatás elfogadására, a csepeli képviselő-testület csütörtökön reggel újabb döntéssel erősítette meg elhatározását, és tette egyértelművé a feltételeit – értesült a Csepel.info.

Bár a határozati javaslat szerint az önkormányzat csak a közpénz felhasználását és az intézmény működtetését kívánja átlátni és ellenőrizni és a Munkásotthon irányításában nem kíván változást, Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője mégis tiltakozott a feltételek ellen. A politikus olyan ellenjavaslatot nyújtott be, hogy az intézmény feltétel nélkül használhassa fel a közpénzt. A képviselők nem szavazták meg a politikus javaslatát a feltétel nélküli támogatásról. A harminc millió forint közpénzt így továbbra is csak akkor kaphatják meg, ha el is tudnak azzal számolni az önkormányzat felé.

Ez pedig nem biztos, hogy olyan egyszerű lenne. Szenteczky János MSZP-s pártelnök Hírkomp címen megjelenő szocialista propagandalapjába a Munkásotthon például minden alkalommal minimum egy egész oldalas hirdetést jelentet meg, ami komolyan felveti a rejtett pártfinanszírozás gyanúját. Korábban dokumentumok bizonyították azt is, hogy a Munkásotthon politikai diszkriminációt alkalmazott, és ötszörös bérleti díjat fizettetett nem MSZP-s szervezettel szemben. A Hírkomp című propagandalap vezetéséért Szenteczky János a vagyonnyilatkozata alapján egyébként havi 118 ezer forintot is felvesz. Számításaink szerint szerint a propagandalap minden egyes száma egy-másfél millió forintba kerülhet, amit valakiknek valamiből ki kell fizetni.

Csepel.info

21 hozzászólás “Nem kell a Munkásotthonnak az önkormányzat 30 milliója?” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Szegény Jóskáék úgy gyűlölik a Fideszt, hogy ezen nem is csodálkozom. A Munkásotthonban nincs egy árva lélek, aki nem az MSZP-re szavaz, és simán elmenne pártszékháznak: van benne színház, süllyesztő és még széf is 😉

  2. grün szerint:

    “Magyarország pénzügyi függetlenségi és gazdasági szabadságharcot folytat, amelynek első lépése az IMF “kipaterolása” volt, nehogy már ők mondják meg milyen feltételekkel kapjunk pénzt! A szabad felhasználású hitelek kicsit (dupla) drágábbak, de a pénzügyi függetlenségünk nem eladó!”
    .
    Lebegjen szemetek előtt hős kupeckénk példája!
    “Magyarország jobban teljesít!”:P 😀

  3. Katkaa szerint:

    grün szerint: Orbán megmondta, ha jön az IMF, akkor ő megy. Ezért kellett drága kamattal a hitel.

  4. Bugi szerint:

    Én tudom, hogy Szenteczky miből finanszírozza a Hírkompot, no meg a elvtársi csapatát. Szerinem mindenki tudja. Ez már csak olyan Simon-féle sztori lehet.

  5. Bugi szerint:

    Bocs a kimaradt néhány betűért 😀

  6. Gordon szerint:

    “A Munkásotthonban nincs egy árva lélek, aki nem az MSZP-re szavaz, és simán elmenne pártszékháznak: van benne színház, süllyesztő és még széf is ” – jegyzi meg találóan balos.

    A Bissau-Guinea-i útlevelet melyik ablaknál osztják az etánsaknak!?
    Kaatka és felix is bállt már az igénylők sorába?

  7. Gordon szerint:

    “Ezért kellett drága kamattal a hitel.” – fröcsög kaatka.

    Pedig csak a szakértőre kellene hallgatnia:

    “A szakember kiemelte: nagyon elterjedt nézet, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól felvett kölcsön finanszírozása sokkal olcsóbb volt, mintha az ország a piacról jutott volna forrásokhoz. Azonban a sajtóban rendszeresen emlegetett 2-3 százalékos kamat csak az alapkamatot jelentette. A visszafizetési kötelezettséget egyéb extrakamatok és kezelési költségek is terhelték, mivel 2009-ben “túlhasználtuk” az IMF-kvótánkat. A tényleges költségek emiatt elérték a piacról felvett hitelek költségeit.”

    http://csepel.info/?p=28360

  8. Cs.pepe szerint:

    Buta Gordon megint olyanhoz szólt hozzá, amihez nem ért (bár a segg nyaláson kívül máshoz nem ért). Pogátsa Zoltán ezt is mondta: “Mindezek ellenére az IMF megállapodásra Magyarországnak szüksége van. Ennek több oka is van. A legnyilvánvalóbb, hogy ha a magas szinten stabilizálódott hozamelvárások miatt az államadósság piaci finanszírozása vállalhatatlanul nagy újabb terhet jelent a magyar költségvetésnek az adósságállomány növekedése miatt. Ráadásul az ezzel járó éves kamatkiadások miatt a költségvetési stabilitás megteremtése is veszélybe kerül.” http://pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175063
    Mondjuk ha nem csak a csepel.inforól tájékozódna, akkor lehet nem lenne ennyire buta…..

  9. Gordon szerint:

    Cs.pepe!

    Olvasd, értelmezd, és szégyelld magad!

    “Simonról már korábban kiderült, hogy az afrikai okmány segítségével 75 millió forintnak megfelelő összeget tartott Gabriel Derdak bissaui állampolgárként a pénzintézetben. Bissaui papírokkal nyitott számlája volt Simon segítőjének, Welsz Tamásnak és Fürst György, korábbi VI. kerületi szocialista alpolgármesternek.”

    http://index.hu/belfold/2014/03/20/november_utan_nyitottak_az_afrikai_szamlakat/

    Látod, ez Index-es hír.

    Rajtatok röhög az egész net! 😀

  10. Cs.pepe szerint:

    Buta Gordon, ez a hír, hogy jön Pogátsa Zoltán véleményéhez? Azt mondtad, hogy ő szakértő, amiben kivételesen igazad van, csak megint azt idézted be tőle, ami a fidesz érveit támassza alá. De ő sok minden mást is mondott, például, hogy rossz az egykulcsos adó. De látod nem lehet veled vitázni, mivel nem érvelsz, hanem egy egészen más üggyel támadsz. egyébként buta Gordon, mond már el, hogy nekem mi a fene közöm van Simonhoz, meg az mszp-hez? Azt hiszed buta Gordon, hogy ha valaki a fidesz ellen szól, akkor az már csak mszp-s lehet, nagyon, nagyon buta vagy, szegény buta Gordon. Ülj vissza a kannás borod mellé és azzal vitatkozz, azzal vagy egy szellemi színvonalon….

  11. Gordon szerint:

    “Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb.”

    Már értem, hogy miért esett Bissau-Guinea-ra az MSZP politikusok választása.

    A Rua de Bolama 8. – az új MSZP székház!? 😀

    http://index.hu/belfold/2014/03/13/simon_gabor_a_bissau-guineai_elnoki_palotaba_volt_bejelentve/

    Kiegészítés: ha Cs.pepe nem lenne teljesen fogalmatlan, akkor látná, hogy az általam linkelt csepel.info bejegyzés egy Hír TV-s műsorban elhangzottakat foglalja össze (az eredeti forrásvideó benne van a bejegyzésben!), tehát nem igaz Cs.pepe azon firkálmánya, hogy “Mondjuk ha nem csak a csepel.inforól tájékozódna, akkor lehet nem lenne ennyire buta…..”.

    Olvasás!
    Szövegértés!

  12. Gordon szerint:

    “csak megint azt idézted be tőle, ami a fidesz érveit támassza alá. De ő sok minden mást is mondott, például, hogy rossz az egykulcsos adó.” – vádaskodik Cs.pepe.

    Nem kell mindig mindenben egyetértenem valakivel ahhoz, hogy hivatkozhassak rá. Ez csak az etánsaknál elvárás… Én kaatka konkrét, az IMF hitel finanszírozását érintő megjegyzésére reagáltam.

    Cs.pepe!
    Olvasás!
    Szövegértés!

  13. Cs.pepe szerint:

    Buta Gordon, igazad van a Hír Tv-ről, sőt az MNo-ról, sőt a wikipédiáról is tájékozodz, de sajnos fel kell hogy világosítsalak, ez nem elegendő, ez így nagyon egyoldalú tájézódás. De az eredeti problémáról még mindig nem szóltál, arról, hogy egy neves közgazdász véleményét egyoldalúan, a saját kicsinyes politikai céljaidnak megfelelően manipuláltad. Egyébként azt a véleményemet is korrigálom, hogy a seggnyaláson kívül máshoz nem értesz, nagyon jól eltereled a szót. amit eddig írtál nekem, abból egyik se volt válasz az eredeti beírásomra, nem baj tudod Olvasás! Szövegértés! egyébként miért ismételgeted ezt, amikor halvány lila fogalmad sincs a szövegértésről? vagy ezt magadnak mondod, így biztatod magad, hátha sikerül egyszer valamit megértened? Ez szép dolog, lehet hogy egyszer még lesz belőled valami, ha ennyire lelkesen meg akarsz tanulni valamit, de sajnos még nagyon sokat kell gyakorolnod.

  14. Cs.pepe szerint:

    Ja én is az IMF megállapodásra reagáltam, amikor beidézte, hogy Pogátsa Zoltán szerint kell az IMF megállapodás, még ha annak sok hátránya is van. Úgy hogy nem is kell egyetértened Pogátsa Zoltánnal, de ha már rá hivatkozol, akkor a teljes véleményét közöld, mert így ez hamisítás.

  15. grün szerint:

    Röffencs!
    “Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb.”
    .
    Ahonnan a milliomosok hozzánk hozzák a pénzüket, hozzájárulva ezzel a bankadókból és egyéb tranzakciókból származó jelentős mértékű állami bevételek generálásához!

    Ezért köszönettel tartozunk nekik és nem rágalmazással!
    Muhahaha! 😛 😀

  16. grün szerint:

    Röffencs!
    Vigyázó szemed a pályán legyen!
    Újabb coci elterelő hadművelet! Mi van még a tarsolyukban,!
    .
    “A Hír TV információi szerint meghalt Welsz Tamás. A Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozót ma akarta kihallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség”
    .
    http://mno.hu/ahirtvhirei/gyorshir-meghalt-welsz-tamas-1216967

  17. nagyapó szerint:

    Cs.pepe! Egy apró szócskáról megfeledkezett. “Ha” kezdte Pogácsa.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  18. sekrestyés szerint:

    Ajaj … akó most N. Sz. dugja fel az anyjának a 30 millàt 20 Ft-os érmékben 🙂

  19. Vátesz szerint:

    Volt Csepelen Tóth-Orosz-Horváth-korszak, a Németh-korszak sem tart örökké! 😀

    Kellene még egy művház a Városkép vezetője alá, hogy legyen miért kiírni neki a hatalmas prémiumot?

    Apropó, a LÁZADÓ NÉMETH SZILÁRD miért nem hajtotta végre Orbán pártelnök utasítását, azaz miért nem fizettette vissza a Városgazda és a Városkép vezetőivel a 2013-as prémiumuk 2 Millió Forint feletti részét?

    Amúgy meg gratula a tömegesen kiosztott Csepel Díszpolgára címet mellé adni kívánt 500-500 ezer Forinthoz, Demjén Rózsi még meg sem tartotta a koncertjét, s máris kap 500 ezer Forintot! Ő vajon miért kapta a diszpolgári címet?

  20. gyula szerint:

    Vátesz szétrobban a sárga irigységtől. Így a jelleme igencsak vöröses-barnás!

  21. Vátesz szerint:

    Nem robbanok szét az irígységtől, mert amihez Németh Szilárd hozzányúl, azt én nem venném a kezembe! További jó fideszezést kívánok a csepeli értelmiségnek! Csak aztán ne tessenek panaszkodni, ha valamikor Németh Szilárd megbukik, hogy csak az egzisztenciális kényszer következtében fogadták el a díjazást Németh Szilárdtól. Vannak akik mindenféle vörös kitüntetésekkel is rendelkeznek még az átkosból. Arról most mélyen hallgatnak, majd előveszik ha fordul a világ! 😀

    Egyébként van egy jó hírem a ballibnek is, MOST IS PROLETÁR DIKTATÚRA VAN, a Fidesz vezetői egytől-egyig mind proli családból származnak, van aki 9 m2-ről, van aki párttitkár családból. Egyetlen rendes paraszt vagy kulák ivadék nincs köztük, ugyanis a paraszt a földet úgy szerezte hogy nemzedékeken keresztül összespórolta az árát a hasán! A proli, mint Orbán családja is, és Németh családja is, beült a Haris-közi nagy tanácsi lakásba, illetve a csepeli 64 m2-es tanácsiba, készen kapott mindent az államtól, azaz a többi embertől akik nem ilyen proletárok voltak, hanem rendes dolgos emberek, adófizetők! A fideszesek az egyetem után nem dolgozni mentek mint én, hanem beültek a parlamentbe élősködni!
    Én soha semmit nem kaptam az államtól, még szocpolt sem, csak fizettem az adót! A fideszesek is olyanok mint a cigányok, nagy a pofájuk, s máson élnek!

Itt lehet hozzászólni !