Vitatja a Munkásotthon kuratóriumi elnöke a “Vörös Csepel” állításait

Csepel.info

Bár igaz, hogy csak ötszörös áron tarthatott rendezvényt a Fidesz az MSZP-hez képest a Csepeli Munkásotthonban, de ez nem politikai diszkrimináció volt, hanem csak a közművelődési törvény atyjának szólt – állítja Nagy József, a Munkásotthont működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, korábbi MSZP-s önkormányzati képviselő, aki Németh Szilárd polgármesterhez küldött a Vörös Csepel című könyv állításairól cáfoló-tiltakozó levelet.

Nagy József a levelében azt is vitatja, hogy köztulajdonban volt a Munkásotthon. Szerinte csak az állam illetve állami tulajdonú cégek tulajdonában volt, és az sem állja meg a helyét, hogy az alapítvány évekig Avarkeszi Dezső MSZP-s politikus ellenőrzése alatt működött. Állítása szerint ugyan Avarkeszi Dezső MSZP-s politikus a miniszteri kinevezéséig valóban az alapítvány kuratóriumának tagja volt, de nem ezért. A kuratóriumi elnök kiemeli, a politikus becsületesen és ingyen dolgozott (információink szerint ugyanakkor a korábbi ellenzéki pártok illetve a jelenlegi önkormányzat képviselői ingyen sem dolgozhattak-dolgozhatnak a kuratóriumban).

Vitányi atya

A 2011. március 23-i lakossági fórum a rendezvényteremben lett megtartva, ahol Vitányi Iván, a hazai közművelődés kiemelkedő személyisége volt a vendég. Úgy ítéltük meg, ha Csepelt megtiszteli a közművelődési törvény “atyja”, kapjon kiemelt kedvezményt a bérleti díjból. Megjegyzem, hogy jótékony célú vagy egyházi rendezvényekre, illetve sportegyesületek kérésére több esetben adtunk kiemelt kedvezményt, de néhány esetben ingyenesen is fogadtunk be rendezvényt – írta tiltakozó levelében Nagy József. A kuratóriumi elnök szerint csak emiatt fordulhatott elő, hogy ötszörös volt a díjkülönbség a Fidesz kárára – és az MSZP előnyére – ugyanannak a teremnek a bérlésekor. Nagy József szerint más esetekben az MSZP is annyi bérleti díjat fizetett, mint a Fidesz. A kuratóriumi elnök, aki évekig volt MSZP-s önkormányzati képviselő is, kiemelte: a politikai diszkriminációt illetve gátlástalan rendszerek kifejezést határozottan visszautasítják.

A kuratóriumi elnök szerint vitatható, hogy a Csepeli Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt, mert valójában az állam illetve különböző állami cégek tulajdonában volt, és az sem állja meg a helyét, hogy a Csepel SC Podolák György, a Munkásotthon pedig Avarkeszi Dezső MSZP-s politikusok ellenőrzése alatt működött.

“A Csepeli Munkásotthon politikamentes művelődési ház. Sohasem volt sem Avarkeszi Dezső, sem más politikus ellenőrzése alatt. Dr. Avarkeszi Dezső néhány éven át az alapítvány kuratóriumának tagja volt és becsületesen dolgozott. Államtitkárrá történt kinevezése után – összeférhetetlenség okán mondott le kuratóriumi tagságáról. Az elmúlt 21 évben a kuratórium tagjai végzett munkájukért az alapítvány részéről díjazásban nem részesültek” – fogalmazott Nagy József a polgármesterhez írt levelében.

Nem Vitányi volt a bérlő és azt sem tudni, Gyurcsány Pa Dö Dö bulija mennyibe került

A Csepel.info úgy tudja, hogy Vitányi Iván csepeli látogatásakor kifejezetten pártpolitikai témákról volt szó. A politikus az akkor még az MSZP-ben működő Csepeli Demokratikus Koalíció vendége volt, és a “cehhet” sem ő fizette. Így finoman szólva is furcsa, hogy a kuratóriumi elnök miért állítja, hogy a közművelődési törvény “atyja” kapott kedvezményt. A Csepeli Demokratikus Koalíció honlapjára kitett számla pedig azt is egyértelműen bizonyítja, hogy Borka-Szász Tamásnak, az MSZP akkori frakcióvezetőjének csak az ötödrészét kellett fizetnie annak a terembérletnek, melyet a Fidesztől kért a Munkásotthon hasonló esetekben. Annak, hogy az MSZP korábban valóban magasabb bérleti díjat fizetett volna, a levélben nincs számlával igazolható dokumentuma.

A Fidesz számláján 40.000 forint a bérleti díj

Ugyanaz a terem, MSZP-s bérlő, és 8.000 forint az ár: egyötöde a fideszesnek

A Csepel.info arra is kíváncsi volt, hogy mennyibe került a Gyurcsány Ferenc által fémjelzett Demokratikus Koalíció (DK) csepeli Pa Dö Dö bulija és tagtoborzója. Lapunk levélben fordult a DK-hoz illetve Borka-Szász Tamáshoz, a párt csepeli képviselőjéhez, miután a csepeli szervezet honlapján, az “Üvegzseb” bejegyzésnél nem jelent meg a decemberi buli költségvetése.

A Csepel.info levele: amint válasz érkezik, írni fogunk róla

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc a pártalapításkor azt az ígéretet tette, hogy arról is tájékoztatást adnak majd, “ha vesznek három Technokol Rapidot”. Január 1-jén írt levelünkre egyelőre nem jött válasz, pedig a párt országos és csepeli honlapját is frissítették időközben. A honlapon egyelőre csak annyi olvasható, hogy a párt nem fogadja el a köztársasági eszmét és államformát deklaráló, és a kommunista alkotmányt elutasító új alaptörvényt.

Nagy József levele teljes terjedelemben itt tölthető le.

Csepel.info

203 hozzászólás “Vitatja a Munkásotthon kuratóriumi elnöke a “Vörös Csepel” állításait” bejegyzésre

  1. Királyerdei szerint:

    További lopások a bolsevik csürhe által:
    http://index.hu/belfold/2012/01/03/vadat_emeltek_az_eclipse-ugyben/

  2. Takács Mónika szerint:

    Tisztelt Csepel.info olvasók!
    Kérem, hogy olvassák el a levelet teljes terjedelmében! Köszönet a Csepel.info szerkesztőségének a “kedves” és legfőképpen pártatlan felvezető hozzászólásáért, nehezen érthető honnan ez a ” nagy jóindulat” részükről. Természetesen a levélben foglaltakat számlákkal is alá tudjuk támasztani, ezt megkérdőjelezni tiszteletlenségre és tájékozatlanságra vall. A Csepel.info elkövette ugyanazt a hibát, amit a könyv szerkesztője is – feltételezésekbe bocsátkozik. Felesleges. A Csepeli Munkásotthon igazgatóhelyetteseként és gazdasági vezetőjeként személyesen bárkinek szívesen adok tájékoztatást tevékenységünkről vagy engedek betekintést iratainkba. A Csepel.info információi, miszerint ” a korábbi ellenzéki pártok illetve a jelenlegi önkormányzat képviselői ingyen sem dolgozhattak-dolgozhatnak a kuratóriumban” szintén nem állja meg a helyét, hiszen a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kezelő szerve felé egyetlenegy megkeresés sem érkezett a kuratóriumban való tagság igényére. Az alapítvány 2011-ben is egy mozgalmas és sikeres közművelődési évet zárt. Felvállalt feladatainkat teljesítettünk, programjaink sokszínű, gazdag kulturális kínálatot biztosítottak a lakosság számára. Lehetőségeinkhez mérten folytattuk a ház felújítását, 2011-ben az előcsarnok mennyezetének teljes elektromos cseréjét hajtottuk végre. Az alapítvány működésével kapcsolatos bővebb információk az év zárása után 2012. márciusában
    olvashatók lesznek honlapunkon (www.csmoa.hu).

    Mély tisztelettel a csepeli lakosok felé

    Takács Mónika
    a Csepeli Munkásotthon Alapítvány gazdasági vezetője

  3. Manitu szerint:

    Azért ez így elég vicces volt, kedves Mónika. Tehát minden tény igaz, csak nem úgy, hanem máshogy. Igaz, hogy az MSZP sokkal olcsóbban kapott termet, de nem azért, igaz, hogy Avarkeszi volt az MSZP részéről a vigyázó szem, csak mégsem azért, hanem csak úgy, és nem ad ki adatot a Munkásotthon, de nem azért, hanem másmiért, a kuratóriumba pedig csak könyörögni kellett volna.

    Le-nyű-gö-ző.

  4. Zoli049 szerint:

    Azt kit érdekel, hogy ki mennyiért bérelt termet? 🙂
    A fidesz, mint párt, ahogy nézem, Borka meg magánszemélyként…
    Az nem lesz poszt, hogy kinek milyen volt a széklete? 🙂

  5. grün szerint:

    Minden indiánok nagy szellentése!
    Beperelhetik-é a cigányt ha a zén nótámat ötödannyiért húzza mint a másét?! ))) 🙂 (((

  6. bélabá szerint:

    Zoli049 :
    A fityiszeseké híg lett tegnap, összerondítva az ünnepet, akarommondani a gatyójukat 😀

  7. Sobri szerint:

    Manitu dakota elvtárs!

    Van egy javaslatom 🙂

    Ha tökös legény vagy beszélj meg a hölggyel egy találkozót, ha van vér a pucádban akkor menj be a Munkásotthonba nézz bele az iratokba, nézz bele a szerződésekbe – amit a hölgy is felajánlott a hozzászólásában, majd írd meg nekünk, hogy mit láttál, mit tapasztaltál!

  8. gyalog szerint:

    “Vitatja a Munkásotthon kuratóriumi elnöke a “Vörös Csepel” állításait.”
    Fél éven belül röhejessé válik ez a pitiáner vádaskodás. Ti másfél év alatt többet hazudtatok, mint az azt megelőző 20-ban (kivéve 1998-2002) összesen. Úgy fog rátok omlani hazugságotok vályog fala, hogy híretek-hamvatok marad. Az marad.

    Ceterum cenzeo: ha nem muszáj, ne vessétek be egész Magyarországot sóval.
    “Élnek itt még bűntelen…”

  9. "?!" szerint:

    “Manitu”, Te Indiánok Nagy Szellentése!

    Miért jó neked mindig hülyét csinálni magadból?

    Ha elolvastad volna Nagy József levelét, akkor tudhatnád, hogy 2009-ben, amikor a fent látható 40.000,- Ft-os számlát a Fidesz felé a rendezvényterem használatáért kiállították, abban az évben a rendezvénytermet a Fidesz 1 alkalommal 35.000 Ft-ért, 3 alkalommal pedig alkalmanként 40.000 Ft-ért vehette igénybe.
    Ugyancsak 2009-ben az MSZP a rendezvénytermet 5 alkalommal bérelte, és ebből 1 alkalommal 30.000 Ft-ot, a további 4 alkalommal pedig alkalmanként 40.000 Ft-ot bérleti díjat fizetett.

    Ha képes lennél megérteni a leírtakat, akkor Nagy József leveléből azt is megtudhattad volna, hogy a rendezvényterem általános bérleti díja évek óta mindenki számára 40.000 Ft.
    Ezzel szemben a II. emelet 204-es számú előadótermet alkalmanként mindenkinek a fent látható 2011. 03. 23.-i keltű számlán Borka-Szász Tamás magánszemély felé leszámlázott 8.000 Ft bérleti díjért szokták kiadni.
    Ezekből szoktak esetenként kedvezményt adni, mint ahogy 2009-ben egy-egy alkalommal a Fidesznek is és az MSZP-nek is engedményt adtak.

    Ezek figyelembevételével ismételd meg a 16:28-as eszmefuttatásodat, és a végén kérj bocsánatot a 16:28-s hozzászólásoddal kifigurázott Takács Mónikától, mert nem Ő a hülye, hanem Te!

  10. Toth Kati szerint:

    Na nehogy már az Avarkeszi és bandája a ma született bárány!Ilyen rövid az emlékező képességetek,vagy ti is elvtik vagytok?Akkor érthető a …nyalás.Avarkeszi bármit tett az erkölcstelen volt.Lásd párt,család,szeretők …bármi.Ilyen alakot védelmezni öngól!

  11. Zoli049 szerint:

    IQ Kati… 🙂

  12. csaba péter szerint:

    Ha valaki csak egy tényt talál a fideszes förmedvényekben ami bizonyítva van írja ide.

  13. Öreg halász szerint:

    Ami ebben a cikkben tényekkel van alátámasztva:

    A Csepeli Munkásotthon a Fidesznek 40 ezerért, az MSZP-nek 8 ezerért adta ki ugyanazt a termet. Tény, hogy Avarkeszi Dezső ott volt a kuratóriumban, és tény, hogy más pártból nem volt ott senki – éppen úgy, ahogy a Csepel SC-nél. Az is tény, hogy a Munkásotthon köztulajdonban volt a rendszerváltás előtt, hiszen az állami tulajdon köztulajdon.

    Minden más csak állítás. Minden tény a Fideszt igazolja, állítás meg csak Nagy József levelében van. Megtehették volna, hogy dokumentumokkal igazolják az állításaikat, hogy bemutatják a Gyurcsány buli számláit? Naná. Mégsem tették. Miért?

  14. csaba péter szerint:

    Az bizonyítson először aki vádol.
    Állítólag a Nagy Jóska a Fidesz kedvence különben miért adtatok neki díszpolgári címet ?
    Vagy valamit tud rólatok amiért ki kellett fizetni?

  15. Zoli049 szerint:

    Te sem rendelkezel valami nagy szövegértési képességgel. 🙂

  16. Öreg halász szerint:

    Ott van a bizonyíték a szemed előtt Péter. Nagy József meg nem tudott bizonyítékot felmutatni. Megtehette volna, ha igaza van? Naná. Mellesleg Nagy ha jól tudom 2009-ben lett díszpolgár.

  17. Öreg halász szerint:

    1. számú bizonyíték: http://csepel.info/wp-content/uploads/Csepeli-Munk%C3%A1sotthon-Fidesz-sz%C3%A1mla.jpg
    2. számú bizonyíték: http://csepel.info/wp-content/uploads/MSZP_DK_sz%C3%A1mla.jpg

    A két bizonyíték szerint ugyanazon terem ötszörös árkülönbséggel lett kiadva az egyik és a másik pártnak. Hatalmas a különbség.

  18. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária Péter”!

    Egy tényt kértél, de én három tényt idézek neked Orbán Viktornak a Nemzeti Galériában elmondott beszédéből:

    1.) “Húsz zavaros év után gránit szilárdságú alapot vetettünk a jövő számára.”

    2.) “Létrehoztuk hazánk történelmének legnagyobb összefogását.”

    3.) “Most az újraalapítás pillanatában vagyunk, amely megújítja a magyar nemzetet.”

    Ha ezek a tények szerinted nem elég bizonyított tények, akkor próbáld megcáfolni őket!

  19. csaba péter szerint:

    “?!” Hülyébb vagy mint gondoltam

  20. csaba péter szerint:

    Te ezt az ó Kádárista Rákosista hurrá szöveget beveszed , ugyan , Többet képzeltem rólad

  21. Zoli049 szerint:

    ?!:

    Gratulálok nektek! Csak így tovább a zállamcsődig!
    Ja, megint offtopic? 🙂

  22. Öreg halász szerint:

    Visszatérve az eredeti témához: Nagy József egyetlen állítását sem tudta bizonyítani, a Vörös Csepel könyvben meg itt bemutatott dokumentumok teljesen egyértelműen a könyv állításait igazolják. Tehát azt, hogy amíg az MSZP-nek mindössze 8 ezer forintért adták ki a rendezvénytermet, ugyanazért a szolgáltatásért a Fidesszel ennek ötszörösét, 40 ezer forintot fizettek ki.

  23. Öreg halász szerint:

    fizettették ki – bocsi.

  24. Zoli049 szerint:

    40 pénz a nagyterem, 8 pénz a II. emeleti…
    Mit nem lehet ezen felfogni, körbemagyarázni, tararammm…… 🙂

  25. lolka szerint:

    Ha már pénz, legyen pénz!…
    “Húszmilliós jutalom az állami cégvezetőknek!”…(blikk.hu)

  26. Öreg halász szerint:

    Zoli, 8 ezer forint volt az MSZP-nek a rendezvényterem, és 40 ezer a Fidesznek ugyanaz a rendezvényterem, nyilván ugyanazon a szinten, a földszinten. Az MSZP-nek ötször volt olcsóbb.

    Mit nem lehet ezen felfogni? Siralmasak vagytok, MSZP-fanok.

  27. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária Péter”!

    Te már olyan reakciós csökevény lettél, hogy azt is képtelen vagy értékelni például, hogy az elsőként idézett tény szerint, újabban az alapot nem építjük, hanem vetjük, és ha kikel a magról vetett alap, akkor az gránit szilárdságú lesz!
    Továbbá azt is képtelen vagy számotokra pozitív értékelésnek tekinteni, hogy Orbán Viktor a húsz zavaros év közé sorolta az 1998. és 2002. közötti négy évet is.

    Az idézett további két tényt nem részletezem, mert azokat sem lennél képes felfogni.

  28. Zoli049 szerint:

    Öreg halász!

    Most, úgy frankón kérdem, mint az elején.
    Ez valakit érdekel??? 🙂 Nem mindegy??? 🙂

  29. gyalog szerint:

    Megismééééétlem!!!!!!!!!!!!!!!!!!:

    Kedves Csaba Péter, Zoli049, hajós, ebihal, Vica, meghát… és többi demokratikus Barátom!

    Azt hiszem, teljesen felesleges energiát pazarolni olyanokra, akik csak az időnket lopják. Belekényszerítenek minket mindenféle pitiáner vitába, miközben kilopják a köztársaságot a lábunk alól. Nézzétek meg ezeket a címeket! Komolyan ezek a témák? Ki etet hattyút, ki kocog január 1-jén? Aztán az ocsmány hangulatkeltés a címekben…
    Kizárt, hogy akkor jár jól Magyarország, Csepel, ha belemocskoljuk magunkat az ő stílusukba és témáikba.
    Ezt az egészet úgy fogja elsöpörni egy lelkes, kedves tavasz zápor, mint Rákosi-Gerőéket az a forradalom. És épp úgy vér nélkül, hiszen ott is csak az ávósok kezdték a vérontást. Ezekről azért ezt nem gondolom.
    Inkább arról gondolkodjunk, hogyan tovább. Hogy és milyen választ lehet adni a valódi magyar problémákra; és ezeket meg is kell neveznünk.

    Melyek a bajok, és mi lehet rá a mi válaszunk.

    Szeretettel, gyalog

  30. nagyapó szerint:

    Azért a szociktól mindig lehet tanulni, ha az ember lopni akar. Kibérelem a férfi WC-t 800 Ft-ért, kifizetem, aztán átmegyünk egy terembe, ami amúgy is üres.
    Ögyes.
    Takács et.-nő. Nem tudom hibázott-e a Csepel.info, ez majd akkor dönthető el, ha a Munkásotthon ismét a csepelieké lesz és megtörténhet a teljes átvilágítás. Addig sok „mozgalmas és sikeres közművelődési” időszak telhet el, különösen akkor, ha az értékelést az egy szem versenyző végzi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  31. forgalmista szerint:

    Kedves Öreg halász!

    A fenti állításoddal csak az a probléma, hogy semmi nem bizonyítja, hogy ugyanarról a teremről van szó. A befizetési pénztárbizonylatokból sem derül ki. Takács Mónika felajánlotta, hogy betekintést enged az iratokba, így utána lehet nézni az igazságnak. Ezt akár Ábel Attila is megtehette volna, de nem tette:(

  32. Zoli049 szerint:

    A csatolt PDF-et is olvasd el, azaz a levelet.

  33. Öreg halász szerint:

    Olvasd el Nagy József levelét és nézd meg a fényképeket. Még Nagy József is elismerte, hogy ugyanarról, a földszinti rendezvényteremről van szó.

    Tehát ugyanaz a terem, ötszörös árkülönbség. Takács Mónikát meg senki nem gátolja meg abban, hogy a Gyurcsány-buli terembérleti számláját is nyilvánosságra hozza.

  34. Zoli049 szerint:

    nagyapó!

    Miért lenne jó, ha a kerületé lenne?
    A ………….. ingatlankezelő azt is bezárja?

  35. Zoli049 szerint:

    De kit érdekel, hogy Fletó mit fizetett?
    Most frankón… Állami intézmény? Nem!
    A dagadékok mit kértek el? Ki a lópéniszt érdekel!
    Milyen pótcselekvések ezek és mire jók?

  36. Ludas Mátyás szerint:

    Öreg Pecás!
    Ballagj be a melósba, oszt nézd meg a terembérleti szerződéseket, meg a számlákat, oszt jónapot.
    Meg kérd már el akkor a kuratóriumi ülések jegyzőkönyveit is, hogy lásd, Avarkeszi hogy irányította a melóst. Segítek, hogy ne pocsékold az időd fölöslegesen:
    Kézi vezérléssel dobált 2 cukrot a kávéjába, örült, hogy működik a melós 90 éve cirka, és hazament.
    Amúgy meg ha a Fidesz ilyen baromi drágán bérelt termet, keresett volna olcsóbbat. Elherdálták a Fidesz vagyont a gazok! :-PPP

  37. Öreg halász szerint:

    Ludaska, nem kell bebattyogni sehova-

    1. bizonyíték: a Fidesz 40 ezer forintos terembérleti számlája a földszinti rendezvényterembe
    2. bizonyíték: az MSZP 8 ezer forintos terembérleti számlája ugyanabba a földszinti rendezvényterembe

    Emellett tény, hogy Avarkeszi Dezső MSZP-s politikus volt a kuratórium tagja, és egyébként tény, hogy a Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt. Ezt nem is értem, hogy miért vitatta Nagy József. A többi tényt pedig gyakorlatilag nem vitatta, a terembérleti számlát sem.

  38. nagyapó szerint:

    forgalmista! Valami óriási zavar van a gondolataiban! Az ellenőrzés nem úgy működik, hogy jöjjön, majd megmutatom. Ez a komcsi BKV titokszobája. Ábel alpolgármester, akit nagy többséggel választottak meg, csak vendégként mehet be, mert a Munkásotthon nem a csepelieké, hanem a KURATÓRIUMÉ, ami egy komoly kommunista bázis. Sztálin elvtárs mondta: a kommunista legnagyobb bűne a hatalom elvesztése!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  39. Ludas Mátyás szerint:

    Nagyapó!
    Aközműv. szerződés azt jelenti, hogy év végén be köll számolni az elvégzett munkáról. Konkrétan: Mire ment a lóvé?
    Ezek az elszámolások ott vannak az önkormi irattárában. Bárki megnézheti akár ott, akár a Melósban.
    Ha a Melós nem a csepelieké, akkor mi a bánatos lófüléért nem lehet a környéken parkoló helyet találni délután 3-4-től este 9-10-ig????
    Ki a bánat jár oda ilyen-olyan táncra, tornára, tanfolyamra, sakkozni, zsugázni, színházba, stb. Nézzél már körül apuci személyesen! Vagy legalább ide nézz be: http://www.csepelimunkasotthon.hu

  40. demokrácia szerint:

    A számlán csak terembérlet van feltüntetve.úgyhogy mindenki azt állít amit az érdeke diktál! Tény,hogy ugyanazért a teremért más-más összeget kérnek.Lehet,hogy mégis csak személyfüggő.Pl. társasházi közgyűlés céljára az összeg 20.000 és 35.000 Ft volt,
    ugyanaz a ház csak a bérbevevő személye változott.Természetesen a számlát a
    társasház fizette.

  41. Öreg halász szerint:

    Csak szeretném jelezni, hogy a terembérleti számlát még Nagy József és Takács Mónika sem kérdőjelezte meg. Nagy József is csak magyarázgatott, csak éppen halovány gyengén.

    Demokrácia, amit meg te írsz, azt jelenti, hogy a könyvnek az a kijelentése is igaz volt, hogy nem volt egységes díjszabás.

  42. Zoli049 szerint:

    Hol van egységes díjszabás? Béreltél már termet? Béreltél már bármit. Alap+szolgáltatások.
    De a DK-s “dzembulija” akkor most még mindíg téma? Már csak azért, mert az önkorinak semmi köze a melóshoz, akkor mit érdekli? Biztos nem ingyé kapták meg, ha igen, akkor jól jártak, hogy kapnák be! A dagadékok hogy kerülnek ide, azt vázolná valaki? 🙂

  43. gyalog szerint:

    Drága Demokrata Barátaim!
    Miért kell benyalni ezt az értelmetlen híg velejű vitát?
    Nem látjátok, hogy a bolondját járatják velünk?

    Magyarország – apróság… – nem alkotmányos január 1-től és nem köztársaság. Itt meg egy olcsó tyúkperen veszekedünk, hogy van-e számla, meg melyik teremre?

    Nem érzitek, hogy ez mennyire tragikomikus?

  44. Ludas Mátyás szerint:

    Öreg Halász!
    Cserélj szalagot!
    A tény, hogy a Fideszben is vannak MSZMP tagok, meg KISZ tagok.
    Fejezze be mindenki ezt a mocskolódást!
    Azt mondjátok meg, ha rosszul működött eddig a Melós, miért működött rosszul? Hogy kellett volna jobban vezetni???? Főleg hogy kellett volna ANNYI PÉNZBŐL, amennyiből ennél jobban vezetni????

    Mi a kommunista a Melósban a szocreál külsején kívül?????
    Tán a kommunista néptáncra gondoltok, vagy netán a kommunista Auth Henrik fúvós zenekarra gondoltok, vagy a kommunista jógára gondoltok, vagy az alakformáló torna a kommunista, vagy Zorán, Koncz Zsuzsa, Halász Judit, vagy mi a bánat kommunista a Melósban??????

    Nézzetek már meg egy színház jegyárat a cityben, meg a Melósban!
    Nyilván a Melósban dupla akkora, hogy a csepeliek ki legyenek szorítva.

  45. demokrácia szerint:

    Zoli 19:22

    A lényeg,hogy ne akarjon közpénzből támogatást kapni az alapítvány,miközben a
    bevételi lehetőségeket párt célra pocsékolja.Ennyi!

  46. grün szerint:

    Öreg halász!
    Nagyon jól fogtad meg a dolog lényegét!
    Most tehát a hónod alá csapod az itt ismertetett bizonyítékaidat és átcsámpálsz velük a Rendőrségre!
    Mint fejlett jogérzékkel bíró állampolgár büntető feljelentést teszel, a többi legyen a független nyomozóhatóság és a zigasság szolgáltatás dolga!
    Legalábbis fejlett demokráciákban így szokás! ))) 🙂 (((

  47. Ludas Mátyás szerint:

    Off!
    Jelentem Csepelen bárhol lehet dohányozni, ugyanis a zárt osztályon engedi a törvény.

  48. Zoli049 szerint:

    Kapnak közpénzt? Nem.
    A lényeg, hogy lehessen fogást találni valamin?
    Értem a lényeget, mégpedig azt, hogy nem kormánybástya! 🙂

  49. Takács Mónika szerint:

    A társasházi közgyűlések számláihoz terembérleti szerződés is tartozik. Némelyik társasház megelégszik a kis-rendezvényteremmel, némelyik a nagy-rendezvénytermet kéri. Sőt van aki technikát és hangfelvételt is kér, akad aki 2 óra hosszát igényel, mások pedig 4-5 órán keresztül gyűlnek. Előfordult, hogy teljesen ingyenesen bocsátottuk termünket egy-egy kiemelkedően fontos vagy éppen Csepel jó hírnevét keltő rendezvény céljára (NEM PÁRT ESEMÉNYEK!). A termek bérbeadása 2 éve általában személy szerint hozzám tartoznak, ezért észrevételeiket nyugodtan címezzék kizárólag nekem és ne általánosítsák a “ház”-ra.

    nagyapó!
    Elvtársiasságot a munkatársaimmal a látogatóinkkal és a támogatóinkkal vállalok fel, önnel nem!

  50. Takács Mónika szerint:

    Demokrácia!
    Sürgősen cserélje a nevét – köze sincs hozzá!

  51. Ludas Mátyás szerint:

    Semmilyen bástya. Kultúrház.
    Sorolom akkor a sakkozókat, akik a Melósban előfordultak:
    Orbán Viktor,
    Horn Gyula,
    Schmidt Pál (Remélem helyesen írtam.)
    Meggyesi Péter
    Csintalan Sándor
    Vitányi Iván
    Kövér László
    Mesterházi (y) Attila
    és még szadeszesek, jobbikosok, egyéb pártok és civil szervezetek.
    Azért épültek a kultúrok, hogy ami nem fér el a nappaliban sem, meg a kocsmában sem, annak legyen helye. A Melósba bárki, bármikor bérelhet termet. Ha jó az ár kifizeti, ha nem jó alkuszik, vagy megy máshová.
    A politikának ehhez SEMMI köze. Aki mocskolódni akar, keressen eső után egy EU-s földutat Csepelen, oszt feredőzzön kedvére.

  52. grün szerint:

    Követendő Munkásotthon ügyben!
    Felosztották a zországot, hogy hova mehetünk orvoshoz!
    De mivel alkotmányos jogom a szabad orvosválasztás, leszarom! ))) 🙂 (((
    http://hvg.hu/egeszseg/20120102_orvos_terkep

  53. gyalog szerint:

    EZEK VAGYTOK:
    Mintegy kétmilliárd forint jutalmat fizettek ki 2011-ben az ügyészség munkatársainak – közölte az MTI-vel a Legfőbb Ügyészség kedden annak kapcsán, hogy az elmúlt napokban – mint írták – “több sajtóorgánumban is valótlan információk jelentek meg az ügyészségi jutalmazásokkal kapcsolatban”.

    KOMISSZÁROK KOMISSZÁROKNAK

  54. Öreg halász szerint:

    Csak szeretném még egyszer jelezni, hogy a terembérleti számlát még Nagy József és Takács Mónika sem kérdőjelezte meg. Nagy József is csak magyarázgatott, csak éppen halovány gyengén.

    A tények:

    A Fidesznek ugyanannak a teremnek a bérlése ötször annyiba került, mint az MSZP-nek. Azaz, a Munkásotthon politikai alapon diszkriminált, miközben itt politikailag semlegesnek próbálják mutatni magukat.

    Továbbá az is tény, hogy senki nem akadályozza meg a Munkásotthon vezetőit, hogy a terembérleti számlákat, melyek nem titkosak, nyilvánosságra hozzák. Pl. a Gyurcsány Pa Dö Dős bulijának a terembérleti számláját is.

  55. Ludas Mátyás szerint:

    Öreg Halász!
    Mutass 1 céget, akinek a komplett könyvelése fent van a neten!
    Mint fentebb írtam, volt a Melósban pár pártrendezvény. Mindről kell lenni szerződésnek a hozzá tartozó számlával. A Vörös könyv kiragadott 2 számlát. Te ezen lovagolsz.
    Holnapi programod:
    Bp 1215 Árpád u. 1. Takács Mónika

    És vigyázz! Lenyelted a papagájt! Hívj orvost gyorsan!
    Remélem felépülsz. Jobbulást!

  56. Zoli049 szerint:

    öreg halász!
    Hagy már abba, ember! 🙂
    Ennyiszer leírni valamit????????? 🙂

    grün!
    Te érted ezt a filozófiát és földrajzot?

    ON:

  57. nagyapó szerint:

    Takács Mónika (kedd – 20:06)!
    Ebben azonos hullámhosszon vagyunk. Nem vagyok komcsi, így semmi “elvtársiasság”!
    Önnek a csepelieket, nem a munkatársait, a látogatóit és a támogatóit (“a munkatársaimmal a látogatóinkkal és a támogatóinkkal vállalok fel”, néha a vesszőt is fel kell vállalni) kell felvállalni. Azonkívül elvártam volna Öntől egy nagy Ö-t.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  58. Öreg halász szerint:

    Kedves Ludas Mátyás!

    Takács Mónika vagy Nagy József útjában semmi nem áll, hogy nyilvánosságra hozzák ezeket a számlákat. Nem igaz? De igen.

    Az meg tény, hogy a földszinti rendezvényterem az MSZP-nek ötödannyiért lett kiadva, mint a Fidesznek. Vitatta valaki? Nem. Tény? Igen.

    Teljesen nyilvánvaló, hogy a könyvben leírtakat senki nem cáfolta.

  59. Zoli049 szerint:

    te “öreg”!
    örülj, hogy hozzád szóltak. 🙂

  60. Zoli049 szerint:

    cejgos!

    neked valami drámád van! 🙂
    nem vagy rokona manitunak, szigetországnak? 🙂
    ti vagytok a jobboldal? remek…..

  61. Uraim! Hol van erre a két számlára ráírva, hogy ugyanarra a teremre vonatkozik? Rajta van a SZJ szám (Szolgáltatások Jegyzéke) és az hogy “terembér”, meg a bérleti díj!

    Más, nem szégyenlitek magatokat Takács Mónika előtt, hogy hány bőrt akartok még lehúzni a cikkeitekkel és hozzászólásaitokkal édesapja, Takács József tragikus halálából?!

  62. Öreg halász szerint:

    Kedves László!

    Ugyanarra a teremre vonatkozik, ugyanis a Fidesznek ugyanabban a teremben volt a rendezvénye, mint az MSZP-nek, amikor Vitányi itt volt. Ugyanazt a termet eleve meg lehet ismerni, ráadásul Nagy József is elismerte, hogy ugyanarról a teremről van szó.

    Egyébként meg szégyelld magad te. Nem látsz a szemedtől?

  63. szigetország szerint:

    Kedves Takács Mónika!

    Tessék nyilvánosságra hozni, hogy Gyurcsányék mennyit fizettek terembérletért legutóbb!

  64. Ludas Mátyás szerint:

    Takács van, mint égen a csillag. Ne keverje a trutymót legyen szíves!

  65. Öreg halász szerint:

    Tehát a tények:

    1. ugyanabban a teremben volt a Fidesznek és az MSZP-nek is rendezvénye. Ezt fotók is bizonyítják, hiszen mindkét rendezvényen készültek fotók. A Vitányi Iván-féle rendezvényről itt vannak a fotók: http://csdk.hu/hirek/item/56-csdk-kk-vitanyi Egyébként azt, hogy UGYANARRÓL A TEREMRŐL VAN SZÓ, Nagy József és Takács Mónika sem vitatta. Nem is lehet, mert tény, hogy ugyanaz a terem volt.

    2. ugyanannak a teremnek ugyanakkor más volt a bérleti díja az MSZP-nek és más volt a Fidesznek.
    – Az MSZP-nek 8 ezer forint volt (itt a bizonyíték: http://csepel.info/wp-content/uploads/MSZP_DK_sz%C3%A1mla.jpg )
    – A Fidesznek 40 ezer forint volt (itt a bizonyíték: http://csepel.info/wp-content/uploads/Csepeli-Munk%C3%A1sotthon-Fidesz-sz%C3%A1mla.jpg )

    3. Az is tény, hogy a Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt, és az is tény, hogy Avarkeszi volt a kuratóriumi tag. Ezen felül az is tény, hogy más pártból nem volt kuratóriumi tag, és az is tény, hogy ilyet a Munkásotthon nem ajánlott fel a mostani önkormányzatnak sem.

    Ezek a tények, melyeket senki nem tudott megcáfolni.

  66. Ludas Mátyás szerint:

    Na akkor én is bevettem a papagájom:

    “Amúgy meg ha a Fidesz ilyen baromi drágán bérelt termet, keresett volna olcsóbbat. Elherdálták a Fidesz vagyont a gazok! 😛 PP”
    Amit ugye a mi pénzünkből kaptak.
    Ha a Fidesz csokiosztó jótékonysági bulira kérte volna a termet, tuti ingyen megkapja.
    De sosem kérte.

  67. Öreg halász szerint:

    Igen, és ezen felül senki de senki nem akadályozza meg, hogy nyilvánosságra hozzák a Gurcsány – Pa Dö Dő buli terembérleti számláját.

    Vagy akadályozza valami? Nem. Nem akadályozza meg semmi. Ez is tény.

  68. Öreg halász szerint:

    Kedves Ludas Mátyás, én nem kívánom, hogy te is kerülj hasonló helyzetbe. Szerencsére Csepelen másfél éve ledőltek a titkolódzás és a cenzúra falai.

    Talán a Munkásotthon vezetőjének sem kellene tovább titkolóznia.

  69. "?!" szerint:

    Kedves “Öreg halász”, és kis hazudós 30 éves nem nagyapó “nagyapó”!

    Ha elolvastátok Nagy József levelét, akkor Ti is tudjátok, hogy 2009-ben, amikor a fent látható 40.000,- Ft-os számlát a rendezvényterem használatáért Fidesz felé kiállították, abban az évben a rendezvénytermet a Fidesz 1 alkalommal 35.000 Ft-ért, 3 alkalommal pedig alkalmanként 40.000 Ft-ért vehette igénybe.
    Ugyanebben az évben (2009-ben) az MSZP a rendezvénytermet 5 alkalommal bérelte, és ebből 1 alkalommal 30.000 Ft-ot, a további 4 alkalommal pedig alkalmanként 40.000 Ft-ot bérleti díjat fizetett.
    Tehát lényegében nem volt különbség a két párttól 2009-ben kért bérleti díj között.

    A fentieket ismerve, hogy tudtok ilyen pitiánerek lenni, hogy ennyit rugóztok azon, hogy egy alkalommal (2011. 03. 23.-án) 32.000 Ft terembérleti kedvezményt adott a Munkásotthon Alapítvány az mszp-sek által Vitányi Iván részvételével szervezett lakossági fórum megtartásához, az alapítvány költségének terhére.
    Hangsúlyozom, hogy nem közpénzek terhére, hanem az alapítvány költségének terhére.

    Vegyétek már észre, hogy az ilyen pitiáner vádaskodás mint az, hogy nem volt teljesen egyforma a díjszabás, a saját fejetekre fog visszahullani!

  70. Öreg halász szerint:

    Kedves “?!”!

    Na, akkor nézzük a tényeket. Tehát a tények:

    1. ugyanabban a teremben volt a Fidesznek és az MSZP-nek is rendezvénye. Ezt fotók is bizonyítják, hiszen mindkét rendezvényen készültek fotók. A Vitányi Iván-féle rendezvényről itt vannak a fotók: http://csdk.hu/hirek/item/56-csdk-kk-vitanyi Egyébként azt, hogy UGYANARRÓL A TEREMRŐL VAN SZÓ, Nagy József és Takács Mónika sem vitatta. Nem is lehet, mert tény, hogy ugyanaz a terem volt.

    2. ugyanannak a teremnek ugyanakkor más volt a bérleti díja az MSZP-nek és más volt a Fidesznek.
    – Az MSZP-nek 8 ezer forint volt (itt a bizonyíték: http://csepel.info/wp-content/uploads/MSZP_DK_sz%C3%A1mla.jpg )
    – A Fidesznek 40 ezer forint volt (itt a bizonyíték: http://csepel.info/wp-content/uploads/Csepeli-Munk%C3%A1sotthon-Fidesz-sz%C3%A1mla.jpg )

    3. Az is tény, hogy a Munkásotthon a rendszerváltásig köztulajdonban volt, és az is tény, hogy Avarkeszi volt a kuratóriumi tag. Ezen felül az is tény, hogy más pártból nem volt kuratóriumi tag, és az is tény, hogy ilyet a Munkásotthon nem ajánlott fel a mostani önkormányzatnak sem.

    Ezek a tények, melyeket senki nem tudott megcáfolni. Minden más csak állítás, amit nem támasztottak alá tényekkel, számlákkal.

  71. Nem szégyenlem magam, nekem nincs miért! A számlán nincs rajta, hogy melyik teremre vonatkozik! Az hogy hol tartották a rendezvényt az nem teszi semmissé a számlát, legfeljebb túlteljesítés történt. A Fidesz ugye számlákkal tudja bizonyítani, hogy az eddigi összes parlamenti választást egységesen 386Millióból kampányolta! A szakértők meg 5-10Milliárdra teszik mind a Fidesz, mind az MSZP kampányköltségvetését! Hogy most ti vagytok hatalmon és mindig az erősebb kutya ballag el a csonttal? Igen, de rátok is vonatkozik, “nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani!”
    Ilyen nagy ínség van a csepeli Fidesz házatáján, nem elég hogy nagyapó képviselő és tanácsnok, de kellene egy hely manitunak és gordonnak is?

  72. Öreg halász szerint:

    Ki akadályozza meg a Munkásotthon vezetőit abban, hogy nyilvánosságra hozzák azokat a számlákat? Megakadályozza valaki? Nem, senki. Akkor mi a baj?

    A tények csak azt mutatják, hogy politikai diszkrimináció volt, és ez a Vitányi est esetében teljesen egyértelműen bizonyított.

  73. Én Szóótam szerint:

    Öreg halász:
    “A Fidesznek ugyanannak a teremnek a bérlése ötször annyiba került, mint az MSZP-nek.”

    Keveslem!
    Én 10x annyiért sem adtam volna ennek a népnyúzó bandának!
    A Munkásotthon nevében a munkás mond valamit neked? Ismered a történetét, hogy hogyan jött létre? Mi a f@szt keres egy ilyen létesítményben egy mocskos népnyúzó jobboldali csürhe?

  74. Öreg halász szerint:

    Kedves Tarjányi László!

    Pedig te is jártál a rendezvényekre, nem is egyszer. Nem ismered fel a termet? Komolyan?

  75. Ludas Mátyás szerint:

    Hogy felajánlotta-e és éltek-e a lehetőséggel erről gondolom holnap ugyanitt olvashatsz.
    De Te ezt itt tényként írod, pedig fingod sincs róla. Na ugyan ilyen a vörös könyv is.

  76. Öreg halász szerint:

    Én Szóótam: csak jelezném, hogy MSZP-s vezetés volt.

  77. Takács Mónika szerint:

    Kedves Öreg halász!
    A számlák nyilvánosak, ha befárad hozzám készséggel állok rendelkezésére, mint már az előzőekben is felajánlottam. A könyvben leírtakat több ponton is cáfoltuk, egy esetben pedig magyarázatot adtunk rá. Remélem az olvasók pontosan értik, miért éreztük fontosnak e levél nyilvánosságra hozatalát és elfogadják álláspontunkat.
    A Demokratikus Koalíció színháztermi rendezvénye pedig a színházterem óradíja szerint lett megállapítva, 50 e. Ft óránként, a két óra hosszáért és a ruhatárért összesen 110 e. forintot fizetett a bérbevevő.
    A furcsa az egészben az, hogy azt nem kérdezi meg aggódó csepeli lakosként, hogy vajon miből tartja fenn az alapítvány ezt a hatalmas intézményt, hogyan tudja évről évre újítgatni, szépítgetni úgy, hogy a cél szerinti feladatait is hiánytalanul ellátja? Közpénzből minden egyes fillért cél szerinti tevékenységünkre fordítottunk és vállalkozási tevékenységünk is ezt a célt szolgálja.

  78. A nevezett két rendezvényen nem vettem részt. Amit leírtam, a rendezvény megtartásának helyszíne nem teszi semissé a számlát, legfeljebb túlteljesítés történt.
    Ezentúl majd igyekszem elmenni a rendezvényeitekre, hátha választ kapok végre Kövér Lászlótól, mi a véleménye a pozitív diszkriminációnak nevezett numerus claususról, hogyha a romák kaphatnak 8% részesedést alanyi jogon az értelmiségi pályákból, akkor a magyarországi magyarokat miért nem illeti meg 90% részesedés a bankári, a média és egyéb jólfizető helyeken? Mert amikor ott voltam azt mondta érti a kérdést, de erre nem kíván válaszolni!

  79. Takács Mónika szerint:

    Kedves Tarjányi László!
    A félreértések elkerülése végett csak név azonosság van a tragikusan elhunyt Takács József lánya és köztem.

  80. hajós szerint:

    Sajátságos, hogy a csepel.info éppen a leglényegesebb részt nem idézte Nagy József leveléből:

    “Nyilvántartásaink, bizonylataink alapján abban az évben (2009) a Fidesz összesen 4 alkalommal bérelte a rendezvénytermet, ebből egy alkalommal 35 ezer Ft-ért, 3 alkalommal alkalmanként 40 ezer Ft-ért. Az MSZP összesen 5 alkalommal bérelte a termet, egy alkalommal 30 ezer Ft-ért, 4 alkalommal alkalmanként 40 ezer Ft-ért.”

    Miről beszélünk?

  81. hajós szerint:

    No, ennyit a “Vörös Csepel” c. könyv hitelességéről, megbízhatóságáról, elfogulatlanságáról.

  82. "?!" szerint:

    Még egy megjegyzés a magát mérnöknek valló, de félig írástudatlan kis hazudós 30 éves nem nagyapó “nagyapó”-nak!

    20:36-kor volt képed Takács Mónikának címezve azt röfögni, hogy “néha a vesszőt is fel kell vállalni”, majd ezt követően a hülyeséged bizonyítékaként, a vesszőket ismét hibásan használva írtad le a papagájként ismételgetett alábbi zárómondatot.

    Így írtad: “A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.”

    A szellemi fejlődésed érdekében alább megmutatom, hogy hogyan kellene írnod:
    “A kommunista, ha kinyitja a száját akkor hazudik, ha kinyújtja a kezét akkor lop.”

    Tanuld meg, hogy “a vesszőt ott kell felvállalni”, ahol arra valóban szükség van!

  83. gyalog szerint:

    EGY MOCSKOS HATALOM DEMOKRÁCIAERKÖLCSE:

    A hatalom eszközei: ultimátummal küldenék oltani Árok Kornélt
    Válaszút elé állította a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Árok Kornélt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökét: Pécsett vonulós tűzoltóként szolgál, vagy távozik a szervezettől.

    ALVILÁGI MÓDSZEREK…

  84. Ludas Mátyás szerint:

    🙂
    ” ha kinyújtja a kezét, akkor lop.

  85. Ludas Mátyás szerint:

    Ezek az átkozott vesszők…
    Volt valaha valami problematika az i betűvel is. Abból nagy cirkusz lett. 😀

  86. Ludas Mátyás szerint:

    Bocs. És a “száját, akkor” is ide tartozik.
    :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  87. szigetország szerint:

    ?!

    Rád is ráférne egy helyesírási gyorskurzus!

    Az általad helyesnek vélt mondatot így írtad:
    “A kommunista, ha kinyitja a száját akkor hazudik, ha kinyújtja a kezét akkor lop.”

    Nos, kihagytál két (!) vesszőt, mégpedig az “akkor” szavak előtt. Helyesen így írandó a mondat:

    A kommunista, ha kinyitja a száját, akkor hazudik, ha kinyújtja a kezét, akkor lop.

    (Figyelj a mondat ritmusára és nyelvtani tagolására!)

  88. Zoli049 szerint:

    szigetország!

    Kielégített, – minden téren – hogy mennyit fizettek fletóék? 😛

  89. szigetország szerint:

    gyalog! Téged pedig arra kérlek, hogy ne ordítozd végig a kommenteket, mert senki nem süket, ráadásul későre jár, és csendrendelet is létezik.

    Arra pedig külön kíváncsi volnék, hogy egy hazugságvizsgálón hogyan szerepelnél…

  90. szigetország szerint:

    Zoli!

    Köszönöm a bejegyzésed, a válasz kielégített. De biztos, ami tuti, érdemes volna belenézni az iratokba…

  91. grün szerint:

    szigetország!
    Mert nem mindegy, hogy szerelem nyilasa vagy szerelem nyílása!
    Esetleg a szarnyalás meg a szárnyalás között is van némi vagy nemi különbség!

    nagyapónak magyarázol?!
    Egy diplomabírálónak?! Ejnye mán, no! ))) 🙂 (((

  92. szigetország szerint:

    grün!

    ?! bejegyzésére válaszoltam, aki ezúttal a helyesírás terén próbálta csillogtatni képességeit. Kár volt.

  93. Zoli049 szerint:

    szigetország:

    Írta többször Takács Mónika, hogy be lehet menni és mazsolázni, ha ettől jobban éreznéd magad, akkor nosza.

  94. bugi szerint:

    Szenteczky is hasonlókat mondott. De mutatott meg semmit. Maradjunk annyiban, hogy a számlaügyet nem kell bizonygatni, mert a hülye is tud öttel szorozni. A Fidesztől ötször annyit kértek.

  95. Sobri szerint:

    Ceterum censeo…A nagyapó ha kinyitja a pofáját hazudik, ha kinyújtja a kezét el kell tőrni 🙂

  96. Ludas Mátyás szerint:

    Bugi!
    Neked is megvan a holnapi programod. 🙂
    1215 Bp. Árpád u. 1. Takács Mónika

    Úgy tűnik, holnap is teltház lesz. 🙂
    Micsoda gyerekszínház!!!! 😀

  97. Zoli049 szerint:

    Ludas Mátyás!

    Vigyázz a kistáskával, mert ez is veszélyes eset! 😀

  98. Ábel Attila szerint:

    Kedves Takács Mónika!

    Emlékeim szerint amikor Orbán Viktor jött a Munkásotthonba, szintén négy-hatszoros volt a színházterem bérlésének ára ahhoz képest, amit Gyurcsányék fizettek. Utána fogok nézni.

    A könyvben leírtakhoz meg csak annyit, hogy az nem magyarázat, hogy az MSZP-nek azért adják ki ötödáron a rendezvénytermet, mert Nagy József kultúratyaként tekint Vitányira. Ez egy MSZP-s rendezvény volt, pártrendezvény, tehát ha eltérés volt a Fidesz és az MSZP terembérletében, akkor az egyértelmű politikai diszkrimináció. A számlák meg magukért beszélnek.

  99. Ludas Mátyás szerint:

    Milyen kistáska?????????????

    Tisztelt Ábel Attila Úr!
    Ha én vehetek zsemlét a Tescoban 7-ért, meg a sarki maszeknál 20-ért és a sarki maszeknál vásárolok, mert az van közelebb és lusta vagyok elmenni a Tescoig, akkor jogom van másnap a sarki fűszerest szapulni, hogy drága a zsömléje????? Pláne esetleg évek múlva???????????????????????????????????????????????????????????????
    A Fidesznek addig jó volt a Melós, amíg nem voltak tutik a választási győzelemben. Azóta van minden rendezvényük a Királyerdei művházban.
    Mondják azt, hogy nemhogy a Melósnak nem tudnak fizetni, de még az önkormányzat saját művházait sem tudják finanszírozni.
    Vagy mondják azt, hogy Csepel legnagyobb művháza a Melós és ennek önkormi tulajdonban kell lenni, mert, ha kórház nincs Csepelen egy sem, akkor művház minek 5???
    Ezer millió észérv szól az mellett, hogy a Csepeli Munkásotthon fölött a MINDENKORI csepeli önkormányzat gyakoroljon felügyeleti és FENNTARTÓI ( hehehehehehehe) jogot.
    Oldják meg! Egyet értek!
    De ész érveket hozzanak fel! Ne politikai mocskolódással degradálják le a Munkásotthon dolgozóinak munkáját az igazgatótól a takarítónőig.

  100. Zoli049 szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!

    (magázom, a tisztelet megadása végett (netikett végett))

    Kérdezem Öntől, mint politikustól, hogy ez a hely alkalmas-e ennek a “vitának” a rendezésére? ( az önöké az oldal, igaz. )
    Olvasataim szerint, számomra nem történt a leírtakban olyan eset, ami büntetőügy tárgyát képezhetné, ennek fényében kérdezem, hogy nincs-e fontosabb ügy a kerület életében?
    Nem tudom, hogy mennyire jó fényt vető dolog ez a fórumos megvitatás a pártot és a kerületet tekintve, a többi, más Facebook-os, Twitter-es véleménycserével együtt?

  101. Ludas Mátyás szerint:

    Ja! És kérem adja meg a számlaszámot, ahova utalhatom a 32000 forintos különbözetet.
    Én kérek elnézést!

  102. Zoli049 szerint:

    Kistáska = “kiccsávó” 🙂 (A Bugi…)

  103. Ludas Mátyás szerint:

    🙂

  104. hajós szerint:

    Ábel Attilának:

    Én úgy látom, hogy a DK-s számlát Borka-Szász Tamás mint magánszemély fizette, a saját zsebéből. Tehát nem pártrendezvény volt, a számlán nem “MSZP” szerepelt vevőként.

  105. nagyapó szerint:

    Már megint mennyi szép magas labda:
    – Ludas Mátyás ( kedd – 19:47 ) Tudja milyen támogatást kapott állami pénzből, a mienkből- a
    – grün ( kedd – 19:55 )! A jó öreg grün. Mintha emlékeznék, volt valaki, aki átcsámpázott a rendőrségre „és a zigasság szolgáltatás” megoldotta!
    – Tarjányi László (kedd – 20:44) A nagy röfögés előtt ajánlom a „Ki, kicsoda” tanulmányozását!
    – Ludas Mátyás (kedd – 20:51 )! Tényleg, minden Takács trutymó? Én nem így gondolom!
    Én Szóótam (kedd – 21:02)! Talán leírhatná a Munkásotthon történetét!! Gondolom a „mocskos népnyúzó jobboldali csürhe” alatt Gyurcsány(i)t, Bajnait, Kapolyit, Puchhot, stb. értette!! igaza van. Egy komcsi prolinak is lehet igaza. Ugye Vica?
    – Takács Mónika (kedd – 21:17 )! A „tragikusan elhunyt Takács József” helyett nyugodtan írja, ha meri, a brutálisan meggyilkolt Takács Józsefet.
    – Sobri (kedd – 22:41)! Pofája Sobrinak van, akit fellógattak, meg a lovának, aki viszont okosabb volt, ezért nem lógatták fel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop. (köszönöm a kritikát, így még érthetőbb. Régebben nem volt vessző)

  106. Ludas Mátyás szerint:

    nagyapó ne igyál többet!:-P

  107. Doki szerint:

    Te Ludas! Az a te egyéni szoc problémád, hogy hol vásárolod meg a zsömlét. Ez a hasonlatod nagyon gyengére sikeredett… Ja most jöhetnél azzal is, hogy akkor miért nem a Királyerdei Művházban tartotta a Fidesz a rendezvényét… 2010 áprilisában a Fidesz tartott egy rendezvényt meghívott vendégekkel (Tarlós István, Bencsik András, Fazekas Sándor) és nem kapták meg a nagytermet…

  108. Ludas Mátyás szerint:

    Az meg a Te egyéni szoc. problémád, hogy hol tartasz rendezvényt.
    A Melós “nagyterme” a 460 fős színházterem, illetve a 200 fős rendezvény terem. Ha valakinek a 460 fős kell, azt kell kifizetni. Ha nem tudja megy máshova, de ez nem az én asztalom.

  109. Ludas Mátyás szerint:

    Ja! Tarlós is volt a Melósban. A fentebbi felsorolásból kifelejtettem.

  110. Ludas Mátyás szerint:

    Ja persze horribilis terembérleti díjért. Annyira nevetséges ez az egész, hogy már szégyenlem magam, hogy beleszóltam. Asszem be is fejezem.
    🙂 Mára legalább is. Mindenkinek kívánok sikerekben gazdag megvilágosodást!
    Jó reggelt Magyarország!

  111. Doki szerint:

    Na kíváncsi lennék arra Lúdtalp, hogy akkor is ezt írtad volna, ha egy Fidesz szimpatizáns kuratóriumi elnök drágábban adta volna ki a termet az MSZP-nek…

  112. Ludas Mátyás szerint:

    Doki!
    Te, ha ilyen látnok vagy, meg doki is, hozd már helyre a lúdtalpamat légyszi!
    Köszi!

    De jól szórakozom! 😀

  113. Doki szerint:

    Neked az agyadat kéne helyrehozni kisapám 😀

  114. Nagyapó! Én inkább a 21:00-át tanulmányoznám!
    “Ilyen nagy ínség van a csepeli Fidesz házatáján, nem elég hogy nagyapó képviselő és tanácsnok, de kellene egy hely manitunak és gordonnak is?”

    Egyébként uraim, sokat vesztettek, hogy itt hadakoztak az elmúlt három órában! Az RTL Klubon volt egy költői szépségű film, NOMAD címmel, amely egy kazah eposzt dolgoz fel.
    Gyönyörű lovas és harcos jelenetekkel, pusztai képekkel. Aki látta, megértheti mitől van a keletről jött magyarokban ez a mérhetetlen szabadságvágy. Szinte hihetetlen, hogy a Retek Klub ilyen filmet bemutatott!

  115. GONDOLKODÓ! szerint:

    Évtizedeken át, megbízható tisztességes munkát végzőekre, úgy vagyunk képesek rárontani, hogy szinte bűnösnek tituláljuk. Ez lenne az emberiség jövőbeni fejlődésének az útja? Nem gondolnám!

    Micsoda kicsinyesség!

    A filléreken folyik az ádáz csata, miközben a milliárdokkal együtt, el és letűnőben van az emberek etikai, morális színvonala. Azon nem gondolkodtak még el, hogy mi lehet ennek a személyeket is “besározó vitának,” a célja??? Nem ártana egy kis gondolkodás, amely minimális etikát is feltételez. E nélkül, -nap mint nap érzékelhetjük,- a világ is képtelen az egészséges működésre, fejlődésre. Vajon mi történik “mostanság is” MO.-gal? Ez sem olyan picike kérdés!!! Inkább kellene erre koncentrálni, s ennek érdekében, sokkal többet cselekvő részeseként TENNI!!!

  116. bhu szerint:

    Ez fontos, de monnyák ki, mikor lesz átadva a gerincút I. és II. üteme. Ha soha, azt is monnyák ki. 2012.07.15 az I- ütemre? Ez hivatalos?

  117. Manitu szerint:

    Rendkívül gusztustalan, ha bárkit azért szivatnak, mert más pártra szavazott. Ha ezt hivatalból űzik, ha művelődési ház teszi ezt pártokkal, az még gusztustalanabb. Márpedig itt a számlák egyértelműen bizonyítják az ötszörös különbséget.

  118. Vica szerint:

    Az alábbi hozzászólásomat egy másik cikk alá írtam, viszont úgy érzem, itt talán még aktuálisabb is. Ez a könyv ugyanis éles bizonyítéka a gyűlöletkeltő FIDESZ politikának, ami azt a hitet kelti bennük, hogy Ők attól lesznek jók, jobbak, különbek, ha bebizonyítják a másikról, hogy az rossz és elítélendő. Úgy gondolják, ez elég saját maguk felemeléséhez, és már szinte semmit sem kell tenni ezek után azért, hogy valóban előre menjenek a dolgok.

    “Nem emiatt oldhatatlanok az ellentétek. A miatt – ha valóban oldhatatlanok lennének -, mert egy FIDESZ nevezetű párt néhány évvel ezelőtt úgy gondolta, a gyűlöletkeltés politikáját kell alkalmazni Magyarországon. Ez a nép addig alapvetően béketűrő volt -szerintem – fát lehetett hasogatni mindannyiunk hátán. Akkor kezdődött az acsarkodás, az ellenfél párt ellenségnek kikiáltása, és a keresd a hibát és hangoztasd a másikban ideológia. Azóta nem arra figyel itt a nép egy része, hogy mi a közös bennünk, mit szeretnénk együtt elérni, mi az ország érdeke, amiért össze kellene fognunk, hanem még mindig arra megy el a jelenlegi kormánypárt ereje is, hogy bizonygassa az elődei, vagyis leginkább a legnagyobb ellenfele vélt vagy valós bűneit. A gyűlölet pedig lealacsonyít, undorító és gyomorforgató, főleg ha évek óta azt látja, hallja az ember mindenhonnan, hogy az ellenfelet nem legyőzni kell egy tisztességes küzdelemben, hanem be kell mocskolni, a sárba kell taposni, majd olajjal leönteni és felgyújtani. Úgy gondolom, ez minden jóérzésű emberben egy idő után undort kelt. Lehet, hogy Orbán Viktor alapvetően jót akar. Miért ne tételezhetnénk fel Róla, hogy úgy akarja halhatatlanná tenni a saját nevét, hogy kirángatja az országot a szakadékból. Jót akarni és jót tenni között viszont hatalmas a különbség. Lehet, hogy rosszul választotta meg a tanácsadóit, lehet, hogy épp azokat az embereket kergeti el magától, akik valóban hasznos, jó tanácsokat adhatnának Neki… Ez nem menti fel Őt a felelősség alól. Neki ugyanis joga van dönteni, a barátait, a tanácsadóit maga válogatja össze. A másik pedig, hogy mi a fontos. Ő maga, a saját hatalma, nagysága, vagy az ország érdeke. Szerintem egy igazi politikus, egy valóban nagy ember, aki a hazája érdekeit tartja elsődlegesnek, nem betonozza be ilyen szintem önmagát nemhogy a hatalomba, de a saját pártja élére sem, hanem olyan, mint egy jó anya. Olyan, aki nem azon igyekszik, hogy nélkülözhetetlen legyen a családja számára, ezért minden feladatot maga végez, így nem tanítja meg a gyerekeit, a családját az önállóságra, hanem inkább “ÉLETKÉPES” gyerekeket nevel. A FIDESZ-ben nincs alternatíva. Ha holnap Orbán Viktort autóbaleset érné, és ne adj’ Isten, meghalna, akkor mi történne? Lenne alternatíva? Lenne bárki is, aki képes lenne ezt az országot kormányozni a csapatából utána? Kicsinálnák egymást a FIDESZ-es vezetők azért, hogy megkaparintsák a hatalmat, vagy széthullna a párt apró darabokra? Szerintem nem hogy egy párt nem állhat egyetlen emberen, de egy egész ország…”

  119. Takács Mónika szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!
    2011. szeptember 23-án a B&G Zeneművészeti Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. (Egressy Béni Zeneművészeti Iskola) által rendezett ünnepi koncerten KÖVÉR LÁSZLÓ volt a díszvendég. A színházterem bérleti díja másfél órára, előző napon megtartott főpróbával, ingyenes ruhatárral és fogadás céljára rendelkezésre bocsátott különteremmel együtt, mindösszesen 80.000,- Ft-ba, azaz Nyolcvanezer forintba került. Ez volt a kialkudott ár. Lehet engem elítélni vagy a munkámat kipellengérezni még Önnek is, de javítson ki, ha tévednék, az utóbbi két évben az Önök részéről megkeresés nem érkezett terem bérlésére, pedig elhiheti bármilyen kis összeg jól jött volna ezekben a szűkös időkben.

  120. Sobri szerint:

    Drága Ábel Attila!

    Üdvözöllek mint e nagyszerű könyv szerzője. Anyád is büszke lehet rád.
    De értelmezzük már e könyv néhány sorát:

    „Az önkormányzati fenntartás biztositék lett volna a művelődési ház folyamatos működtetésére, az átláhatóság biztosítására, a pártsemlegességre, és legfőképp arra, hogy a Munkásotthon ne juthasson a Csepel SC sorsára.”

    Tartalmilag értelmezhetetlen ez a mondat és ez jellemzi egyrészt az egész könyvet másrészt téged:
    „művelődési ház folyamatos működtetésére”: legjobb tudomásom szerint a Munkásotthon működése folyamatos és soha nem akadozott vagy zárt be, halasztott el programokat pénzhiány miatt. Ma is működik, nélkületek is. A tartalami színvonala is fejlődik. …… értelmetlen !!!
    „az átláhatóság biztosítására”: ??? szerintem ezt nem kell részleteznem egy civil szervezetnél …. értelmetlen !!!
    „a pártsemlegességre”: na ez a kedvencem. Kábel Attila szerint ha a Fidesz vezette önkormányzat átvenné a Munkásotthont akkor az pártsemleges lenne!!!!!! Mitől vazzeg???????
    „ne juthasson a Csepel SC”: savanyú a szőlő 🙂 Ez a dilettantizmus totális bukása

    Szóval drága nagytudású Attila sírni tudnék ha rágondolok, hogy a hozzád hasonló szellemi kapacitással rendelkező pudingok vezetik, irányítják ezt a kerületet ill., országot. Jó lenne ha néha elmélyülnél és gondolkodnál azon amit leírsz vagy mondasz, nem pedig Németh Szilárd gyaur kutya vakkantására füled farkad behúzva minden baromságot összehordasz. Nem vagy te ilyen 🙂
    Ja és én még rátok szavaztam, ezen azóta is sírok …. Ez az én dilettantizmusom 🙂

  121. V. I. Lenin szerint:

    Nagy Levtárs, magában soha nem csalódunk.

  122. Ábel Attila szerint:

    Kedves Takács Mónika!

    Én azt gondolom, hogy 2011. szeptember 23-i koncert, amit még Ön szerint sem a Fidesz, hanem a B&G Zeneművészeti Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. (Egressy Béni Zeneművészeti Iskola) rendezett meg, egyáltalán nem pártrendezvény volt. Még akkor sem, ha az Országgyűlés elnöke volt a koncert díszvendége. Gondoljon csak bele, ha én elmegyek majd moziba, és megnézem A Hobbit c. filmet, akkor az fideszes lesz? Vagy ha koncertre megyek, akkor az fideszes koncert?

    Másrészt, amikor valóban pártrendezvényen vett részt Orbán Viktor, emlékeim szerint négy vagy hatszorosát kellett – évekkel ezelőtt! – fizetni annak, amit Gyurcsányék most fizettek. Utána fogok nézni.

    Sobri, bocsáss meg, de te nagyjából akkor szavazhattál a Fideszre, amikor én az MSZP-re. Az internet érdekes dolog, megőrzi a hozzászólásokat. Itt van egy, tőled: http://csepel.info/?p=12837#comment-88847 Ennyit a hozzászólásod hitelességéről.

  123. hajós szerint:

    Ábel Attila: “Utána fogok nézni.”

    Hát akkor nézz már utána, ne csak mondogasd.

  124. Sobri szerint:

    Drága Ábel Attila!

    Most Te bocsáss meg:

    1. A Fidesz nem egyenlő Németh Szilárddal – javíts ki ha tévedek. Én a Fideszre tettem az x-em, ami nem egyenlő szeretett vezéreddel Szilárddal 🙂
    2. Csepel nem a világ – bár gondolom ezt te nem nagyon tudod !!! Máshol is szavazhattam nem de bár 🙂 Ebből már rájöhettél, hogy kötődöm Csepelhez, de már nem lakom itt!!!!
    Egyébként a hozzászólásom lényege nem az volt, hogy kire szavaztam – fától az erdő effektus – hanem a tartalmilag értelmezhetetlen mondatok kusza halmaza, amit e könyv tartalmaz.

  125. Takács Mónika szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!
    Nem kívánok Önnel vitába bocsátkozni, tényeket közlök és várok. Az utóbbi két évben sajnos csökkentett árakon tudjuk kiadni a termeinket, szinte minden rendezvényre (főként a színházteremre) igaz, hogy engedményekre kényszerülünk partnereink megtartása és a bevételszerzés érdekében. Ön akkor lenne korrekt, ha az aktuális évek számláit vetné össze, de nem ezt teszi. Ugrál az évek között és így próbál minket sötét színben feltüntetni. Számonkér úgy, hogy az Ön jóvoltából a Csepeli Munkásotthon Alapítvány évek óta egyetlen fillért sem könyvelhetett bevételei között. Tisztelettel kérem, hogy fejezze be ezt az ellenünk (természetesen legfőképpen ellenem) indított hadjáratot és higgye el, hogy semmilyen negatív megkülönböztetésben nem lesz része, ha felkeresi intézményünket!

  126. nagyapó szerint:

    Azért ez nem semmi! Takács Mónika harmadhegedűs megnyugtatja az alpolgármestert, “semmilyen negatív megkülönböztetésben nem lesz része, ha felkeresi intézményünket!”
    Finoman közli kié a hatalom, mint Lenin et, amikor visszaadja a labdát a gyereknek, pedig lövethetne is!
    Takács Mónika! Nem képzel magáról túl sokat?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  127. ebihal szerint:

    T. Ábel Attila!
    A kedd 22:55-ös hozzászólása első bekezdésében simán megvádolja és gyanúsítja
    a Munkásotthon képviselőit/alkalmazottait/ vezetőit. Utána foghegyről odalöki, hogy
    majd utána néz.
    Jó lenne, ha elgondolkodna azon, hogy még az un. 2/3 sem ad felhatalmazást egy
    választott tisztségviselőnek az ilyen megnyilvánulásra!

  128. Sobri szerint:

    Ceterum censeo… A nagyapó, ha kinyitja pofáját hazudik, ha kinyújtja kezét el kell törni.

  129. ebihal szerint:

    Nagyapó! A hozzászólásából látszik, hogy hogyan képzeli a demokráciát! Nyalni kell
    az alpolgármesternek? Mire fel? Ő van miértünk, vagy mi ő érte?

  130. Gepetto szerint:

    Ne bántsátok a komcsikat “tisztességes” emberek. Tisztességgel kifosztottak bennünket és az országot. Tisztességesen meggazdagodtak, merthogy ők tisztességes emberek, igy nyilván minden vagyonukhoz tisztességgel jutottak. Mindenért az a fránya tisztesség szó a hibás. Mért is keverjük a Tisztességet a tisztességgel? Hogy is van ez?!

  131. szigetország szerint:

    A félkegyelmű és vérproli Sobrinak üzenem! (Egyben arra is megkérem, hogy — ha valóban megtetted korábban — többé ne szavazz a Fideszre, mert nem vagy közénk való!)

    Ki a proli?

    Proli az, akinek a stílusa olyan, mint Sobrinak — végtelenül primítív, agresszív, kocsmába való késdobáló. Ezt írta még korábban:

    “Csak azt szeretném megtudni, hogy ki az a lángosképű, majomparádé a jobb oldalon, narancs színű ingben? Nagyon irritál a pofája…..úgy beleszállnék páros lábbal az arcába”

  132. Doki szerint:

    Ceterum censeo… Sobri egy bunkó, akit nem nevelt meg kellőképpen az anyja!

  133. V. I. Lenin szerint:

    Minden bizonyíték Nagy elvtárs ellen van? Ezt mutatják az itt bemutatott számlák is? Fittyfenét!

    Minden azt mutatja, hogy Nagy elvtárs azt tette, ami a dolga. Kedvezett a Pártnak, és ott ütötte a Párt ellenségeit, ahol csak tudta. A Párt ökle ötszörös árral büntette a Párt ellenfeleit.

    Nagy elvtárs jó elvtárs, s Párt ökle a nehéz időkben is.

  134. Sobri szerint:

    Szigetország és Doki! Megkereslek és “beleszállok páros lábbal az arcotokba” 🙂

    Ceterum censeo… jó ez a fórum 🙂 Még egy sört! Hukk….

    Ja és Szigetország majd én eldöntöm, hogy mit csinálok… főleg veled!

  135. Doki szerint:

    Na gyere hapsikám és próbáld meg!

  136. szigetország szerint:

    Te félkegyelmű sobri!

    Anyád szégyene! Nem gondolod, hogy anyád letagad, amiért ilyen hülye gyereke van?

    Vésd a fejedbe: te nem döntesz el semmit, mert nem vagy abban a helyzetben, vérproli…

  137. Doki szerint:

    Sobri!

    Nagyon kispályás vagy te még ezekhez a játékokhoz.
    Fent vagy a Facebookon paréj? Mert ha még nem, akkor jobb, ha nem is regizel fel, mert még a saját anyád sem lájkolna téged. Úgy látom, te lábon hordtad ki az agyhalált és helyből vagy olyan hülye, mint más nekifutásból.
    Nem volt gyerekszobád, vagy kölyökkorodban csontot kötöttek a hátadra, hogy legalább a kutya játsszon veled?
    Ha az ész bűn, akkor megnyugodhatsz, te ártatlan vagy! 😀

  138. csaba péter szerint:

    Kiderült már , hogy a fidesz miért adott díszpolgári címet Nagy Józsefnek?
    Ha meg adtatok neki akkor biztos érdemes volt rá ! , ha meg így van mi a f……bajotok van?

  139. "?!" szerint:

    “szigetország”! 19:32-kor nem egészen világosan fogalmaztál “sobri”-nak, amikor az alábbi szöveget írtad:

    “Vésd a fejedbe: te nem döntesz el semmit, mert nem vagy abban a helyzetben, vérproli…”

    Azt is hozzá kellett volna tenned, hogy “Mi döntünk el mindent, a megkérdezésetek nélkül”!

  140. szigetország szerint:

    Sobri!

    Te kiköpött proli! Mondd, mi volt a jeled az óvodában? Meddig cumiztatott édesanyád? Ha nem emlékszel, nagy a baj…

    Sajnállak, hogy tuskó agyú vagy, mert így még nehezebb elviselni a hétköznapokat.

  141. szigetország szerint:

    ?!

    Madarat tolláról, embert barátjáról… Ki Sobrit védi, maga is olyanná lesz. Szépen vagytok, látom — büszke lehetsz a társaságára.

    Azt pedig hadd döntsük el, hogy az ilyen Sobri-féle félkegyelműeket kivetjük magunkból.

  142. ebihal szerint:

    Hát igen , ilyen a Fidesz!

  143. Gordon szerint:

    Lenin helyesen mondja (18:57).

  144. szigetország szerint:

    Hát igen, ilyen Sobri-féléket ölel keblére az ellenzék!

    Madarat tolláról…

  145. Doki szerint:

    mert ez is így van!

  146. Sobri szerint:

    Sose voltam ilyen népszerű!
    Doki és Szigetország köszönöm.
    De írjatok még halálra röhögjük magunkat itt a pártközpontban!

    Szigetországnak üzenem a proli szó jelentése ez:
    Eredetileg munkásembert jelentett, a “proletár”-ból rövidült.
    Mostanra jelentése negatív irányba csúszott el – főleg a Fidesz oldalán 🙂

    És Csepel.info én így szeretlek 🙂
    BUÉK!

  147. szigetország szerint:

    Sobri, te !

    Mi van a cumival? Most ki cumiztat?
    A suttyók példája lettél, ezen meg mi röhögünk.

  148. nagyapó szerint:

    ebihal szerint: szerda – 16:07! Nem az írása érdekes, az a szokásos bunkó szoci szöveg. De még fokozza azzal, hogy „miértünk”? Vagy miért, vagy értünk. A kettő együtt zavaros, mint az MSZP.
    csaba péter szerda – 19:52 ! A Fidesz (nem fidesz ) más kitüntetéseket adományoz. Ha kapott Nagy, kapott, örűljön neki, akkor meg csaba péternek „mi a f……baja van?”??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  149. Sobri szerint:

    Szigetország!
    Az admin kiadhatja neked az email címem és ha arra írsz egy emailt kapsz egy válasz üzenetet ami tartalmazza a nevem, címem, telefonszámom hívjál már föl és beszélgessünk már egy kicsit egymással barátom !

  150. citormdíj szerint:

    Kedves Narancsosok!

    Bacsó Péter Tanú című filmjében megtanultuk, hogy egy egyszerű gátőr /Pelikán elvtárs/ átver mindenkit a magyar naranccsal. A magyar narancs valójában citrom, ami elég savanyú de az akkori politikusok is megeszik narancsnak. Tehát a finom magyar narancs nincs és már akkor is a hazugság jelképe volt.
    Én tisztelem és hiszek Bacsó Péternek!!!!
    Bár ezt a filmet amikor vetítették még sok narancsos nem élt, vagy ha élt is akkor nem Magyarországon.

    Az Operánál találkozunk én kint leszek:))))))

  151. szigetország szerint:

    Sobri!
    Bocs, nem vagy a barátom, suttyóka.
    Szegény félkegyelmű, biztos sz@r lehet neked…
    Várom a címed!

  152. citormdíj szerint:

    Sobri!

    A halakkal fogsz álmodni.

  153. citormdíj szerint:

    Sobri csak vicc volt!
    Csak, hogy szigetország érezze a komolyságot:)))))

    Szólj ha kell segiÍség

  154. Doki szerint:

    Sobri! Nem voltál még ilyen népszerű? Te inkább nem voltál még így lejáratva, mint mostanság itt a fórumon.
    Igaza van Szigetországnak, mi pedig rajtad röhögünk, de én már úgy, hogy majdnem lefordulok a székről 😀

  155. Vátesz szerint:

    A harmincéves nagyapó nem nyal az alpolgármesternek, hanem megdolgozik a képviselői és tanácsnoki fizetéséért, mert a partyszervezés manapság nemigen megy. Aki lazsál, azt Németh Szilárd lapátra teszi!

  156. "?!" szerint:

    “szigetország”! 20:18-kor írtad:
    “Madarat tolláról, embert barátjáról… Ki Sobrit védi, maga is olyanná lesz. Szépen vagytok, látom — büszke lehetsz a társaságára.”

    “Szigetország”!
    Olyan jobboldali emberként és fideszes szavazóként, akit soha semmivel nem tudtak sem rávenni, sem rákényszeríteni arra, hogy belépjek az MSZMP-be vagy az MSZP-be, már hányingert kapok attól, ahogy folyamatosan kommunistáztok és minden mai gondunkért (beleértve az elmúlt egy év minden negatív eseményeiért is) kizárólag a volt állampárt tagjait hibáztatjátok (akiknek többsége annyira sem volt kommunista mint Te), miközben köztudott, hogy a FIDESZ a legfelsőbb szintekig tele van volt KISZ-titkárokkal, volt MSZMP tagokkal, és akadnak közöttük még volt párttitkárok is.

    Írtad, hogy “büszke lehetek Sobri társaságára”.
    Tájékoztatlak, hogy én csak olyanokra vagyok büszke akik a viselkedésükkel és a tetteikkel rászolgáltak arra, hogy büszke legyek rájuk, és szerencsére sok olyen barátom és ismerősöm van akikre büszke lehetek.

    “Sobri”-ra csak azért nem vagyok büszke, mert nem ismerem eléggé.
    Ugyanakkor annak ellenére, hogy veled és néhány folyamatosan habzó szájjal itt kommunistázó személlyel egy politikai táborhoz tartozunk, rátok sem vagyok büszke.
    Sőt, szégyelem, hogy veletek egy táborba tartozom, és ugyanúgy megvetlek titeket is, mint azokat a begőzölt agyú és véresszájú kommunistákat akik a 870.000 fős MSZMP tagságnak a kevesebb mint 10 %-át tették ki. Akik hozzátok hasonlóan igyekeztek ráerőszakolni az akaratukat a többi 800.000 párttagra és társadalom többi tagjára.

    Ideje lenne megtanulnotok azt is, hogy az észt nem a Fidesz-tagság tartozékaként kaptátok, és nem attól függ, hogy egy személy mennyire tekinthető embernek, hogy korábban milyen párthoz tartozott vagy jelenleg melyik pártnak a tagja.

    Én például elfogadom azokat a FIDESZ-KDNP tagokat akik korábban a KISZ-ben vagy az MSZMP-ben is szerepet vállaltak, hiszen például a keresztény tanítások szerint, a keresztényeket korábban ádázul üldöző Saul-ból lett Szent Pál, aki a megtérése után rendkívül sokat tett a keresztényekért és kereszténységért.

    A volt KISZ-tagok és volt MSZMP-tagok között is nagyon sok tehetséges, tisztességes és jó szándékú ember van. Ezekben az emberekben sokkal jobban meg kellene bízni. Építeni kellene a tudásukra és a tapasztalatukra, de veletek az a baj, hogy senkiben nem bíztok, mert féltek a konkurenciától, és felfuvalkodott hólyagként viselkedtek.
    Jó példa erre az a kijelentésed is, hogy “Azt pedig hadd döntsük el, hogy az ilyen Sobri-féle félkegyelműeket kivetjük magunkból”.
    Ehhez csak annyi a megjegyzésem, hogy kettőtök vitáját kívülről szemlélve én úgy látom, hogy ha “Sobri” félkegyelmű, akkor hozzá képest Te még félkegyelműnek sem vagy nevezhető.

  157. Doki szerint:

    Citrom!
    Sikeredett rosszul értelmezned Bacsó Péter Tanú című filmjét… Gondolom kisdobos korodban megbuktál szövegértésből is. A film valódi mondanivalója az volt, hogy a kommunisták bármire képesek, hogy valakit (akár egy elvtársukat) eltávolítsanak és olyankor nem válogatnak még az eszközökben sem. Így használtak fel egy szerencsétlen, iskolázatlan egyszerű munkást, Pelikán József gátőr személyében, akinek minden vezető funkciót megadtak, csak azért, hogy a kommunista Dániel Zoltánt egy szintén kommunista koncepciós perben elítélhessék.

  158. Vica szerint:

    No, és honnan jött a “nagy Magyaroknak” a narancs jelképe? Az ember óhatatlanul asszociál a magyar narancsra, ami, mint tudjuk mégis csak citrom volt, de ha a nagyfejű azt mondja a citromra, hogy narancs, akkor kérem, az narancs, narancsként eszi, még ha le is marja a fogáról a zománcot.

    Kezdem úgy látni, hogy nincs sok különbség az akkori szemellenzős egypártrendszer “okos” vezetése és a mostani között. Haladtok, haladtok… Az irány nem számít?

  159. citormdíj szerint:

    Kedves Doki!

    A filmnek volt ilyen mondanivalója is és azt sikeresen átvették a narancsosok is, hisz nézd meg hány tudatlan embert neveznek ki Viktorék, hogy koncepciós pereket kreálhassanak, bár némelyik pernek lehet alapja, csak nem hiszem, hogy az Ezüsthajó Kft és ……… Kft ez alól kivétel volna

    Tudod az operánál…….

  160. szigetország szerint:

    ?!

    Számra sem vettem most a kommunistákat, ugyan, mikkel vádolsz?

    De mivel bizonyos védelmedbe vetted Sobri Jóskát, ezt a gyerekkora óta hányatott sorsú, retardált, ugyanakkor közveszélyes félkegyelműt, nem álllhattam meg, hogy emlékeztesselek a közmondásra: “Madarat tolláról…”

    Ez a Sobri nevű suttyó egy közéleti szereplőről írta azt korábban, ami eszembe juttatta a vérprolik tipikus jellemzőit.

    Így hangzik a mondata:

    “Nagyon irritál a pofája…..úgy beleszállnék páros lábbal az arcába””

    Na, az ilyenekkel nem tudok egy platformra vergődni. De te dönthetsz másképpen természetesen.

  161. "?!" szerint:

    Ezen elmélkedjetek!

    “Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Köszönettel vettem november 21-i levelét, melyben elővigyázatossági támogatást kért az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól, valamint december 5-i levelét, mely éppen időben érkezett meg az Európai Tanács elé. Sajnálattal jegyzem meg, hogy az IMF segítségkérés előtt elmaradtak a konzultációk az Európai Bizottsággal, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottsággal. Ez nem felel meg a standard eljárásoknak, és nem járul hozzá ahhoz sem, hogy kialakuljon a bizalom és a kiszámíthatóság légköre.

    Az Európai Bizottság azonban kedvezően válaszolt az Ön kormányának azon kérésére, hogy december elején megbeszéléseket kezdjünk a támogatásról annak érdekében, hogy előkészítsük a terepet a 2012. január elejére tervezett formális tárgyalásokhoz. A tárgyalásokat azonban meg kellett szakítani, hiszen Fellegi miniszter úrtól nem kaptunk biztosítékokat arra, hogy két sarkalatos törvény – a Magyar Nemzeti Bankról és a Pénzügyi Stabilitásról szóló jogszabályok – elfogadását mindaddig elhalasztják, amíg azok nem kerülnek összhangba az EU joggal.

    A törvények olyan rendelkezéseket tartalmaznak, amelyek ellentétesek lehetnek a Szerződéssel, és ütközhetnek a korábban kibocsátott európai szakpolitikai tanácsokkal. A Bizottságnak súlyos kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy a jegybanktörvény jelenlegi formájában összhangban van-e az uniós alapszerződés 130. cikkelyével. Sajnálom azt is, hogy a jogszabály legutóbbi tervezeteivel kapcsolatban nem folytak konzultációk az Európai Központi Bankkal, mely pedig több alkalommal is kifejezte aggodalmait.

    Ha az elfogadott törvények ellentétesek az uniós joggal, meg kell őket változtatni. Ez bizonytalanságot teremt. Erőteljesen azt tanácsolnám Önnek, vonja vissza a két, parlament előtt lévő sarkalatos törvényt. Dolgozzunk együtt azon, hogy a jogszabályok kompatibilisek legyenek az európai joggal.

    Hadd tegyek hozzá egy általános megjegyzést. Egyetértek Önnel abban, hogy mindig figyelembe kell vennünk a közelmúltbeli európai pénzügyi zavarokat is, Magyarország gazdasági és pénzügyi gondjainak forrása azonban túlnyomórészt belpolitikai döntésekből és intézkedésekből eredeztethetők. Egy lehetséges programnak ezért megfelelő szakpolitikai feltételeket kell szabnia. Teljes egészében egyetértek a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság felvázolt és támogatott elképzelésekkel, beleértve a Stabilitási és Növekedés Paktum betartását, valamint a jegybanki függetlenséghez, a pénzügyi szektorhoz, a költségvetési irányításhoz kötődő egyéb ügyeket, az országspecifikus ajánlásokat, valamint a szakpolitikai kezdeményezésekről folytatott konzultációt. A tárgyalások során akár újabb feltételeket is számításba vehetünk.

    Remélem, hogy az elővigyázatossági segítségnyújtási programról ezen az alapon újrakezdődhetnek a tárgyalások, és eredményes együttműködést folytathatunk ezekben az ügyekben.

    Tisztelettel:

    José Manuel Barroso”

  162. V. I. Lenin szerint:

    Csaba Péter elvtársat pártmegrovásban részesítem.

    Nagy elvtárs, a Párt ökle, a Fidesz vörös vámszedője nem kapott fideszes szavazatot, amikor díszpolgárrá választotta a csepeli Vörös Hadsereg a 2009-es baráti tűz után.

    Pártfegyelem, pártfigyelem Csaba elvtárs! Még egyszer ilyen elő ne forduljon, különben neked is ötszörös bérleti díjat kell fizetned!

  163. citormdíj szerint:

    Doki!

    Ja és voltam kisdobos, úttörő, kisz-tag, akkori időkben mindenki volt. És ott tanítottak meg, hogy tiszteljem a másikat és ne sértegessem mert megbukott szövegértésből/ bár akkor még nem volt ilyen tantárgy biztos ezért meg se buktam belőle…)))/, egyébként kíváncsi lennék, ha egy külvárosi kocsmában ülnél velem szemben akkor is sértegetnél-e.

    Tudod az operánál………

  164. citormdíj szerint:

    Kedves Vica!

    Ne legyünk telhetetlenek, elégedjünk meg azzal ha elérjük, hogy a Tanú film mintájára valamelyik narancsos a népből kiemel egy embert, hogy saját párttársát koncepciós perbe fogja:))))))))
    Mert most csak a barát, rokon (tán feleség?::::)) juthat ilyen tisztséghez és nem is a saját párttársát vádolja.

  165. admin szerint:

    Megkérnénk a poszt kedvéért felbukkant vagy új nevű fórumozókat, citromdíj, Ludas Mátyás, Sobri, Lenin, hogy maradjanak a régi nevüknél.

    Nem korrekt több néven vitatkozni. Lapunk egyébként továbbra is azon a véleményen van, hogy a szemünknek hiszünk. Bizonyíték egyelőre arra van, hogy a Fidesz rendezvényére ötször drágábban adta ki a Munkásotthon ugyanazt a termet, mint az MSZP-s rendezvényre.

  166. citormdíj szerint:

    Kedves Admin!

    Én nem láttam bizonyítékot, de már biztosan rajzolják a társaid.
    Egyébként azt tartanám korrektnek, ha nyíltan a lakossági fórumon meg lehetne mutatni ezeket a bizonyítékokat, szerintem a Munkásotthon erre díjtalanul adna helyiséget.

    Én azt tudom, hogy ugyanazért az ingatlanért, 50 % több részletet fizetek, mint a régen, tehát a narancsosok nekem drágábban adják:)))))))))

  167. admin szerint:

    Kedves Citromdíj, a bizonyítékokat senki nem kérdőjelezte meg a vitában álló felek közül. A vita nem is azon ment, hogy volt-e ötszörös különbség a bérleti díjak között, mert ezt a fényképeken is látható számlák egyértelműen bizonyítják, és – mint mondtuk – a számlák valódiságát senki nem kérdőjelezte meg.

    Vita azon volt, hogy ez az ötszörös különbség politikai diszkrimináció volt-e?

    Ha pedig nem szorulsz rá a legalacsonyabb szociális lakbérre, akkor sokkal jobban keresel annál, mint hogy segélyre szorulj.

  168. citormdíj szerint:

    Kedves Admin!

    Jobban keresek, mert vállalkozó vagyok, így megtanultam, hogy a számla mögött szerződésnek kell lennie még a NAV is csak így fogadja el. Így lehet bebizonyítani, hogy a számla egy 20 nm-es helyiségről, vagy egy 300 nm-es helyiségről szól. A NAV-is ezek után dönt csak aránytalanságról. Na ezeket a szerződéseket nem láttam és ezért tartom vádaskodásnak és ezt a könyv írójának is tudnia kellene, mert a szerződések nélkül alaptalan vádaskodás.
    Ha ugyanarról a helyiségről, ugyanakkor beszélünk akkor lehet diszkrimináció, vagy egyszerűen nekik a pénz nem számított és nem alkudtak.

  169. admin szerint:

    Kedves Citromdíj, a bizonyítékokat senki nem kérdőjelezte meg a vitában álló felek közül. A vita nem is azon ment, hogy volt-e ötszörös különbség a bérleti díjak között, és nem is azon, hogy ugyanarról a teremről volt-e szó.

    A Munkásotthon részéről tehát nem vitatták sem a számlát, sem azt, hogy ugyanarról a teremről van szó.

    Tehát még egyszer: UGYANARRÓL a teremről van szó, és a számlák VALÓDIAK.

  170. admin szerint:

    Az meg nyilván csak egy fatális véletlen lehet, kedves Citromdíj, hogy a te IP címed is megegyezik egy másik fórumozó IP-címével.

  171. citormdíj szerint:

    Kedves Admin!

    Tudom, hogy látod az IP címem egyébként egy router ip címe. nem nagyon érdekel, nem ugyan az az ember írja, tehát fogadd el, hogy lehet másnak is véleménye.
    Déli gyümölcsök országa lettünk magyar narancsnak tűnő savanyú citromot nyalogatunk egy banán köztársaságba.

  172. Szigetország szerint:

    T. Admin avagy “egy kis baráti társaság”!

    “Adatvédelmi nyilatkozat:
    A Csepel.info tiszteletben tartja a honlapot látogatók és a fórumon hozzászólók személyiségi jogait. !!!! – de az IP címeket figyeljük és a Kedves Vezetőnket sértő beírásokat eltesszük, megjegyezzük!!!

    A látogatás illetve a fórumozás során megadott személyes adatokat (Név, E-mail cím), illetve a böngésző által elküldött egyéb adatokat a honlap fejlesztése valamint a fórum moderálása során használjuk fel.

    A nyilvántartott adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes adatvédelmi törvény előírásainak betartásával végezzük. Önnek, mint természetes személynek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania az általunk Önről nyilvántartott adatokat, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezeket az adatokat ne használjuk fel. – azt hiszem ezt hiába kérném!”

  173. szigetország szerint:

    A fentebbi Szigetország nem azonos velem, jómagam kisbetűvel írom a nevem.

    Csak a tájékoztatás végett…

  174. admin szerint:

    Kedves Szigetország, illetve hub-testvéri közösség!

    A fórum tisztaságához az is hozzátartozik, hogy egy fórumozó ne éljen vissza a helyzettel és ne fórumozzon pl. hat különböző nick-néven. Mi egyetlen ember nevével sem hoztunk összefüggésbe egyetlen nick-nevet sem, csupán annyit kértünk és kérünk, hogy tessék betartani azt a minimális elvárást, hogy egy fórumozó egy néven fórumozik.

    Az IP-címek alapján itt úgy éltek vissza egyesek a helyzettel, hogy egy néven hozzászóltak, majd egy második néven saját maguknak helyeselni kezdtek, miután egy harmadik, negyedik néven is beszálltak a vitába saját maguk korábbi neveinek helyeselni.

    Az ilyen jellegű fantomhadseregre a mi megítélésünk szerint nincs szükség.

  175. admin szerint:

    Ja, és mindenkitől azt kérjük, hogy semmiképpen ne éljenek vissza mások nicknevével, mert azt meg az IP-cím kizárásával fogjuk honorálni!

  176. forgalmista szerint:

    admin!

    éljen a demokrácia:(

  177. Doki szerint:

    Citrom! Nem szoktam külvárosi kocsmákban csücsülni, mert az nem az én szintem, illetve apám nem arra tanított, hogy ott töltsem el az időmet. Ettől függetlenül merném szemtől-szembe mondani neked azt, amit te sértésnek vélsz. Amúgy pedig, sértegetni te szoktad a többi fórumozót. Most pillanat szigetországot és engem szemeltél ki magadnak, de bennem te rossz ellenfélre akadtál kisöreg.

  178. Doki szerint:

    Amúgy pedig undorító, hogy valaki úgy próbálja bemocskolni a másik embert, hogy a nevében irkál.

  179. admin szerint:

    Kedves forgalmista!

    Senki nem mondhatja, hogy a fórum túlmoderált. Sőt, azért bíráltak, mert egyesek szerint többször kellene beleszólnunk a vitákba. Automatikus moderáció is csak akkor van, ha neonáci vagy más “kriminális” honlapra utaló link kerül bele egy hozzászólásba vagy túl sok link van egy hozzászólásban. A rendszert sajnos négy év működés után sem tudtuk annyira kiismerni, hogy meg tudjuk mondani, más esetekben, látszólag ok nélkül miért van automatikus moderáció. Szerencsére ez elég ritka.

    Eddig is és most is az a véleményünk, hogy a fórum a lehető legszabadabban kell, hogy működjön. De az is elvárás, hogy ne legyenek fantomhadak, és ne éljenek vissza mások nevével.

  180. citormdíj szerint:

    Kedves Doki!

    Bocsánat, hogy kocsmába járást feltételeztem rólad! Bocsánat az Opera tényleg jobban illik az értelmiséghez. Az én apám arra tanított, hogy a kocsmába köttetnek a legjobb üzletek:))) Látod másképp civilizálódtunk, de attól függetlenül én nem sértegetlek téged, mert a kocsmában megtanítottak, ha sértegetek valakit a kocsma közönsége dob ki onnan engem.
    Egyébként van egy jó hírem: nem vagyok kicsi és öreg:)))))

  181. ebihal szerint:

    Nagyapó! Mi a probléma? Kibújt a szög a zsákból? Talán csak nem zavarja, ha
    emlékeztetik a tisztségviselők kötelességeire? Vagy akkor a másik már bunkó szoci?
    Na ez a maga hitvallása,nem az alkotmány!

  182. Doki szerint:

    Citrom! Mondták már neked, hogy nagy a pofád? Tudod, egyszer mindenkinek letörik a szarva.

  183. lb szerint:

    Admin!

    “Az IP-címek alapján itt úgy éltek vissza egyesek a helyzettel, hogy egy néven hozzászóltak, majd egy második néven saját maguknak helyeselni kezdtek, miután egy harmadik, negyedik néven is beszálltak a vitába saját maguk korábbi neveinek helyeselni.”

    Azért óvatosan ezzel! Egyáltalán nem biztos, hogy egy és ugyanaz a személy van mindegyik nicknév mögött! Könnyen előfordulhat, hogy többen ülnek egy szobában/lakásban/irodában … de ugyanazon a routeren/proxin keresztül érik el a netet, így kívülről nézve ugyanaz az IP címük is!

  184. citormdíj szerint:

    Kedves Doki!

    Mondták már, talán akkor hallottam először amikor az akkor nyílt MC Donalds-ba bementem 87-nyarán és kértem egy hamburgert. Kaptam is egyet amit az Kálvin térhez szokott /tudod a bucis/ hamburgerhez képest kicsinek találtam. Szóvá tettem az eladónak aki azt mondta, hogy nem a hamburger a kicsi a pofám a nagy. Az Ő szemszögéből igaza volt, de az én szemszögemből nem. Megtanultam más szemszögéből is nézni a dolgokat.

    Tudod az operánál……….

  185. Doki szerint:

    Na akkor még tegyél magadba egy pár hamburgert a Csepel Pláza melletti Mekiben 😀

  186. admin szerint:

    Kedves lb, előfordulhat. De nagyon kicsi a valószínűsége, hogy csak egy bizonyos cikknél történik meg.

  187. baniko21 szerint:

    Kedves Doki!
    Igen nagyra van magával! hozzászólásaiból, alpári megnyilvánuásából nem követ
    keztethetek arra, hogy “jól nevelték”. Olyat ne vessen más szemére, ami magára
    legalább annyira illik. Lehet hogy a választott neve csak vágyálom, mert megnyilvá-
    nulásai egyáltalán nem tükrözik, hogy Ön egy tanult ember lenne Ugyhogy óvatosan
    a másik fórumozó séregetéseivel.

  188. Doki szerint:

    Kedves baniko!
    Idáig tegeztél a fórumon, most már hirtelen magázol? 😀 Honnan ez a nagy változás? 🙂 Ám legyen… Nem hinném, hogy alpáribb stílusom lenne, mint a provokátor Citromnak, vagy annak a zakkant Sobrinak, aki páros lábbal szeretne belelépni a fórumozók arcába… Szerintem nyugodtan vissza lehetne olvasni, hogy ki sértegeti itt rendszeresen a fórumozókat.

  189. Sobri szerint:

    Doki ne túlozz, csak azokat bántom akik bántanak pl. Németh Szilárd akinek ezt anno szántam. Ő olyan kijelentéseket tett nyilvánosság előtt többször is ami engem mélyen érintett. Nem pártpolitikáról, hovatartozásról van szó, hanem a mindennapi életről, megélhetésről, létkérdésről …. Kijelentéseivel, de legfőképp rágalmaival, erőszakos stílusával veszélyeztette jómagam és családom biztonságát.
    Én akkor és ott – és ezt üzenem Ábel Attilának is – ezért fakadtam ki alpári stílusban – de annak is szántam.
    Sárkány ellen sárkányfű 🙂 Az erőszak erőszakot szül. Szemet szemért.
    És aki engem bánt azt én viszont bántom. Lehet az jobbos vagy balos, zöld vagy bárki….

  190. Áfa szerint:

    Szerintem – amiről itt vita zajlik- ez nem is Áfa mentes tevékenység. Politikai rendezvénynek helyt adni,az biztosan nem közművelődés.

    Természetesen ha közhasznú tevékenységként lenne bejegyezve,akkor lehetne áfa-mentességről beszélni- de ilyen nem szerepel a közhasznúak felsorolásánál.

    http://www.csmoa.hu/Peterspictures%202011.04/Kiegeszito%20melleklet.pdf

    Ha teljesen komolyan veszem- miért is nem teszem?- a 2010 évi beszámolót, akkor azt mondom,hogy (nem oktatási és művelődési célú) a terembérletek után beszedett – vállalkozási tevékenységként jelzett- 13 millió Ft áfa tartalmát nem fizették meg. szerintem ez is egyértelmű-vagy nem az?

    http://www.csmoa.hu/Peterspictures%202011.04/2010.%20evi%20kozhasznusagi%20jelentes.pdf

    Az egyszerűsített beszámoló szerint 30 millió Ft támogatást nyújtottak-kinek?
    http://www.csmoa.hu/Peterspictures%202011.04/2010.%20evi%20egyszerusitett%20beszamolo.pdf

    Azt már nem kérdezem,hogy a kuratórium elnöke milyen módon lehet a saját munkáltatója?

  191. Takács Mónika szerint:

    Tisztelt Áfa!
    Gazdasági jellegű kérdéseire válaszolva:
    1. Az ingatlan (ingatlanrész) bérbeadása ÁFA MENTES TEVÉKENYSÉG, függetlenül attól, hogy célszerinti avagy vállalkozási tevékenységnek minősül (Áfa törvény 86.§ l) bekezdés).
    Ha figyelmesen elolvasta volna az Eredménykimutatás Tájékoztató adatok alatt leírtakat, akkor észre kellett volna vennie, hogy az adatok NEM EZER FORINTBAN, HANEM FORINTBAN vannak megadva, ugyanis ott ez így szabályos! Tehát szervezetünk nem 30 millió forint támogatást nyújtott, hanem 30 ezer forint támogatást a vörösiszap károsultak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára. Bár szívesebben adtunk volna többet, de csak ennyi tellett tőlünk. Ezért én kérek elnézést!! A többiért viszont Öntől várom!

  192. Sobri szerint:

    Áfa!

    Hát ezt beszívtad, de rendesen. Járni kellett volna abba kurva iskolába most hasznát vennéd 🙂

    “Hibáink beismerése nem jelenti azt, hogy kudarcot vallottunk. Vállaljuk a felelősséget saját helytelen cselekedeteinkért! A felelősségvállalás nem a kudarc, hanem a lelki érettség jele.”

  193. admin szerint:

    Utoljára figyelmeztetünk, hogy az egy számítógépről indított, nyilvánvalóan egymást erősítő hozzászólásokat fejezzétek be. A fórumozók átverése, ha valaki több névvel jelentkezik be és szól hozzá, saját maga mellé állva.

  194. "?!" szerint:

    Kedves “admin”!

    Nevezd meg a szélhámoskodókat, és ne csak rébuszokban beszélj, mert így a tisztességes fórumozókat is meggyanúsítod!

  195. Takács Mónika szerint:

    Tisztelt Admin!
    Az én számítógépemről senki más nem küld üzenetet, csak én! Ezt garantálom. Ellenben a Csepeli Munkásotthon nyitott ház, nyilvános internetezési lehetőséggel és több, mint 15 egymástól távol eső helyen lévő számítógép működik. Tehát egy IP címről működik a házban található gépek mindegyike. Nem értem, hogy miért baj, ha netán valamelyik látogatónk, vagy éppen munkatársam úgy gondolja, hogy ő is szeretne hozzászólni?
    Ugye nem gondolja, hogy Sobri én vagyok? Legfeljebb Sobriné, de az sem!
    Ennek ismeretében, kérem gondolja át mégegyszer a letiltással való fenyegetését!

  196. Áfa szerint:

    Takács Mónika által elfogadott választ elfogadom. A félreértett tétel miatt külön elnézést kérek.

  197. grün szerint:

    Takács Mónika!
    Újabb vita tárgyát képező kérdés!
    Hunnét van az a egymástól távol eső 15 számítógép?!
    ÁFÁ-s számla természetesen van róluk?!
    A Zadófizetők pézével és “a tűzzel jáccani, jajj nem szabad!” ))):-) (((

  198. grün szerint:

    Áfa szerint:
    2012. január 06., péntek – 12:42
    Takács Mónika által elfogadott választ elfogadom. A félreértett tétel miatt külön elnézést kérek.
    Ez baró!
    A zelfogadott választ elfogadom?!
    Mint a kisebbségi a hózentrágerba! 🙂 kac kac

  199. Lakó1214 szerint:

    Tisztelt Admin!

    Egyszer én és a Zoli049-es nick is össze lett mosva. (név megjelölés mellett) Elvben jogosan, mert mint írtam, én vagyok az előfizető és szívem joga megosztanom az internetet, akár vezetéken, akár wireless (wi-fi)-n. De mindemellett én vagyok én, ő, meg ő!
    Mivel velem együtt négyen vagyunk ugyanazon a switch kimeneten, így értelem szerint, ha még a másik három szomszédom is fórumozik, akkor azonnal négy nick lesz egy IP címen.
    Emiatt én inkább maradok “silent mode”-ban, olvasok és írok másutt.

    ps.: Amennyiben most lesétálnék a földszintre és 5 másodpercre lekapcsolom a node és a switch biztosítékát, máris kapok egy új IP-t. De nem biztos, hogy azt az IP-t pl. öt nap után nem ossza ki a szolgáltató másnak, mivel nekik is behatárolt a végpontszám, ezzel együtt a kiosztható dinamikus IP cím is.

  200. Rend szerint:

    Kedves Látogatók!

    Hagyjuk már Őket békén, vannak ellenőrző szervek, az Ő feladatuk az elszámoltatás, ha meg nem bíztok bennük, miért szavaztátok meg őket.

  201. admin szerint:

    Ha nem szólnánk ilyen esetekben, bárki megengedhetné magának, hogy kétpercenként saját magát védve támadjon meg valakit, aki nem váltogatja a nevét. Nem egy esetben történt már hasonló, és mi mindezen okok miatt a továbbiakban is figyelmeztetni fogunk.

    Hangsúlyozzuk: nem azzal van bajunk, ha egy IP-ről több néven jön hozzászólás, mert ez simán lehetséges. Bajunk azzal van, ha egy IP-címről nagyon rövid időn belül, ugyanahhoz a cikkhez jön több néven hozzászólás, így “a nevek” egymást erősítik, valóságos fantomhadsereget formálva.

    Mi úgy érezzük, hogy az ilyen esetekre a továbbiakban is fel kell hívnunk a figyelmet.

  202. grün szerint:

    Jobb helyeken, (ahol több számítógép van) ezt a fentebb fennálló problémát úgy oldják meg, hogy a monitorokat a főnök felé fordítják, aki szemmel tartja a futó programokat!
    Ha valahol rendellenességet észlel a nála lévő karikásostorral a renitens füle közé csördít!
    Túlkapálás esetén egyszerűen lehúzza a főkapcsolót! ))) 🙂 (((
    A kiesett időre természetesen díjazás és cefetária nem jár!

Itt lehet hozzászólni !