Hitoktatás az iskolában

Csepel.hu

Hitoktatás az iskolában

Az iskolai hitoktatással kapcsolatos tudnivalókról tartottak tájékoztatást az érintett egyházak képviselői a Karácsony Sándor és a Katona József Általános Iskolában.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is folytatódik az érdeklődő szülők informálása a 2014/2015-ös tanévre beiratkozó első osztályosok, illetve a tanulmányaikat továbbfolytató ötödikesek hit- és erkölcstan vagy erkölcstan tantárgyak választása tekintetében.

A szülők a következő tanévtől módosíthatják a leendő másodikosok, illetve hatodik osztályba lépő gyermekeiknek az erkölcstan vagy a hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választásukat. Erről a szándékukról minden tanév május 20-áig írásban kell nyilatkozniuk az iskola intézményvezetőjének és a választott egyház képviselőjének – mondta el Tóth János tankerületi igazgató.

A tájékoztatón a katolikus, református, baptista, a Magyar Pünkösdi Egyház és a Hit Gyülekezete képviselői mutatkoztak be. A hitoktatók pozitívan értékelték az állami iskolák 1-8. évfolyamán felmenő rendszerben bevezetett erkölcstan és a helyette szabadon választható hit- és erkölcstan tanóra foglalkozásainak lehetőségét.

A hitoktatással kapcsolatos egyházi tájékoztatások legközelebb március 10-én, délután 16 órától a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, valamint este 18 órától az Eötvös József Általános Iskolában lesznek.

A fenti tantárgyak közérdekű információiról bővebb felvilágosítást olvashatnak a Csepeli Hírmondó legfrissebb lapszámában a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XXI. Tankerületi Igazgatósága által adott közleményben.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Hitoktatás az iskolában” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Tanítónéni hittan órán egy képet mutat arról amikor a Colosseum-ban oroszlánokat etetnek keresztényekkel.
    Móricka keservesen sírni kezd.
    Ne sírj Móricka! Ez régen volt.
    Tanítónéni kérem, de ott hátul annak a kis szerencsétlennek nem jutott keresztény! 😛

  2. spectator szerint:

    Pedig a kis szerencsétlen megelégedett volna a Grünnel is !

Itt lehet hozzászólni !