Csúsztatják a szocialisták pereit

Csepel.hu

Csúsztatják a szocialisták pereit

Különféle okokra hivatkozva sorban elhalasztják azokat a pereket, amelyekben két csepeli szocialista képviselőnek bíróság előtt kell felelnie az ügyészég vádjaira. Szenteczky Jánost, az MSZP csepeli szervezetének elnökét és polgármester-jelöltjét hűtlen kezeléssel, rágalmazással és becsületsértéssel, Takács Krisztián szocialista képviselőt sikkasztással vádolják. Egy jogerős polgári peres ítélet már azt is kimondta, hogy Szenteczky közpénzből fizette magánügyvédeit.

Noha mindkét vádlott többször jelezte, hogy mihamarabb tisztázni akarja magát a bíróság előtt, a jelek szerint vonakodnak ettől. A pártelnök emellett többszöri felszólításra sem fizette vissza a magánügyvédeire költött mintegy 3.750.000 forint közpénzt.

Szenteczky Jánost eddig három bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ügyészség, de több büntetőügyben még zajlik ellene a nyomozás. Eredetileg tavaly decemberben lett volna az első büntetőpere, de ügyvédei akkor a Csepeli Járásbíróság kizárását kérték. Újabb fejleményként később az történt, hogy Szenteczky János vádlottnak egy rágalmazási ügye miatt a csepeli bíróság összes bírája elfogultságot jelentett be. A Fővárosi Törvényszék végzése alapján a XVIII., XIX. kerületi bíróságnak kell lefolytatnia az eljárást, s április 10-re tűzték ki a tárgyalást, amelyben hűtlen kezelés a vád. A rágalmazási ügyének tárgyalását április 17-én kezdték volna el, de a kijelölt bíróság a bejelentést követően azonnal elhalasztotta a pert.

Frakciótársa, Takács Krisztián tavaly novemberben állt bíróság elé sikkasztás vádjával. Perét február 6-án folytatták volna a csepeli bíróságon, de elhalasztották arra hivatkozva, hogy ügyvédje akadályoztatás miatt nem tudott megjelenni. Az indoklás azért sántít, mert az ügyvédet helyettesíteni is lehetne. Takács Krisztiánt korábban már elmarasztalták magánokirat-hamisítás miatt, és egy év próbára bocsátották.

„Akkor most én jövök” – írta még tavaly szeptemberben Szenteczky János az MSZP csepeli szervezetének honlapján azzal kapcsolatban, hogy az ügyészség több vádiratot is benyújtott már ellene, de szerinte ezek alaptalan vádaskodások. Akkor azt lehetett gondolni, hogy a csepeli szocialista pártelnöknek feltett szándéka saját szerepének gyors tisztázása. Ugyanezt lehetett feltételezni Takács Krisztiánról is, aki azt közölte, hogy végre a bíróság előtt bizonyíthatja be ártatlanságát. A perek halogatása a vádlottak részéről azonban azt sejtetik, hogy mindkét szocialista politikus inkább a kibúvókat keresi.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Csúsztatják a szocialisták pereit” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ne siránkozzatok és ne türelmetlenkedjetek, szerencsétlen narancsmérgezésben szenvedő bértollnokok!

    Gondoljatok bele, hogy mi lenne veletek, és miről hablatyolnátok itt, ha a Bíróság már lezárta volna az általatok kezdeményezett kirakatpereket?

    A Szenteczky János és Takács Krisztián elleni perekkel kapcsolatos üres hablatyolás helyett, olvasgassátok inkább annak a fideszes listának az elejét, amelyik lista miatt annyira le vannak terhelve a bíróságok, hogy nem jut elég idő az ellenzékiek lejáratása céljából a fideszesek által kezdeményezett ügyek kivizsgálására és gyors lezárására.

    Tehát műbalhé helyett, csukott szájjal és szégyenkezve olvasgassátok az alább felsorolt egy tucat fideszes bűnöző listáját:

    1.) Börtönbüntetésre és 43 millió Ft kártérítésre ítélte a bíróság Gergely Zsoltot, a Borsod-megyei közgyűlés fideszes alelnökét.

    2.) Jogerősen 3 és fél évre ítélték Varga Tamást, Orbán Viktor volt iskolatársát, a Fidesz volt gazdasági tanácsadóját, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt.

    3.) Hűtlen kezelés miatt elítélték Beleznai Csabát Tatabánya fideszes alpolgármesterét

    4.) Zugírászat miatt jogerősen elítélték Horváth Zsoltot a Fidesz országgyűlési képviselőjét, az országgyűlés Alkotmányügyi és Ügyrendi Bizottságának tagját

    5.) Elítélte a bíróság Szekó Józsefet, Mohács fideszes polgármesterét.

    6.) Elítélték Szakály Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőt.

    7.) Két év és három hónap börtönre ítélte a bíróság Malinák Árpád kunszentmiklósi fideszes önkormányzati képviselőt.

    8.) Jogerősen elítélték Csorba Ottót, a somogyi közgyűlés tanácsnokát.

    9.) Folytatólagos rágalmazás miatt elítélték Németh Béla orosházi fideszes képviselőt.

    10.) Jogerősen elítélték az ittas állapotban balesetet okozó Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselőt, Fehérgyarmat polgármesterét.

    11.) Becsületsértésért elítélték Kocsi Jánost, Nagykáta fideszes támogatottságú alpolgármesterét.

    12.) Vádat emeltek, sorozatos csalás miatt, Sarkad fideszes alpolgármestere ellen.

    Ha szeretnétek olvasni a következő tucat fideszes bűnöző listáját is, akkor jelezzétek, és én küldeni fogom azért, hogy ne unatkozzatok!

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    A lustaságom miatt nem számolom csak meg, hogy ebben az évben hányszor kerül még ez a téma posztra? 🙂

  3. sz szerint:

    Hiába no, a baloldal maga alá gyűrte az Ügyészségeket, Bíróságokat, Törvényszékeket 😉 A teljes magyar bírói plénum a lába alatt hever 🙂 És nem ám fordítva! Röhög a májam 🙂

  4. felix szerint:

    Az a szomorú, hogy van aki el is hiszi és vannak akik el akarják hitetni.
    Az egyik ostoba a másik meg szemét.

Itt lehet hozzászólni !