Diagnosztikai fejlesztések az egészségügyben

4D ultrahang készüléket és inkubátort vásárolt az önkormányzat

Csepel.hu

Diagnosztikai fejlesztések az egészségügyben

De

 

NSZ_df

A csepeli önkormányzat ajándéka

Kisbaba

Új inkubátort vásárolt a csepeli önkormányzat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház részére, melyről a képviselők az elmúlt évi testületi ülésen döntöttek. Az intézmény Neonatológiai Intenzív Centrum és Újszülött Részlege már használatba helyezte a koraszülöttek életesélyeit meghatározó készüléket. Ez a részleg biztosítja a közeljövőben annak az inkubátornak a szakmai hátterét, amit a Dél-pesti Kórháztól kapott a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet – hangzott el a szakrendelőben január 16-án tartott átadón.

Itt ismerkedtek meg a jelenlévők a csepeli önkormányzat által vásárolt nyolcmillió forint értékű 4D ultrahang készülékkel és a Sangvita Alapítvány ajándékával, az új félautomata defibrillátorral. Utóbbi életmentő készülék a Nagy Imre ÁMK-ba kerül elhelyezésre.

Az átadáson Dr. Juhász György főigazgató köszöntötte a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház képviselőit, köztük dr. Ralovich Zsolt főigazgatót, dr. Dobosi Zsolt orvos-igazgatót, dr. Csáthy László címzetes egyetemi docenst, koraszülött osztályvezető főorvost, a Magyar Orvosi Kamara részéről Marosvölgyi Péter főorvost, a csepeli önkormányzat képviseletében Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, polgármestert, valamint Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket. A megjelent vendégek között volt még Szathmáry Ádám szociális és egészségügyi referens, valamint Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője.

A betegellátást szolgáló nagy értékű készülékek közül elsőként a defibrillátort tekintették meg a résztvevők, melyet a Nagy Imre ÁMK-ban helyeznek el, ahol életmentő tanfolyam is indul. A csepeliek nevében Németh Szilárd megköszönte az alapítvány adományát, és bejelentette, hogy a szakrendelővel együttműködve az iskolákban és közintézményekben életmentő képzések beindítását tervezik.

Ezután Csepel polgármestere a szakemberek inkubátorról tartott ismertetője kapcsán hangsúlyozta: „Szociális indíttatás vezérelt bennünket, mert azt szeretnénk, hogy aki megszületik, az kellőképpen fel is nevelkedhessen. Az inkubátorba helyezett babák a január elsejétől életbe lépett új rendszerbe kerülhetnek, mely biztosítja, hogy a megszületett gyermek 12 éves kor előtt családban nevelkedjen fel.”

Az inkubátort a megfelelő műszaki feltételek megteremtése és a riasztási lánc megszervezése után a szakrendelő előcsarnokába helyezik el – tájékoztatott dr. Juhász György, akinek vezetésével a résztvevők a nőgyógyászati osztályra látogattak, ahol a 4D ultrahang készüléket dr. Kerényi János osztályvezető főorvos mutatta be. Kiemelte, hogy a régi, meghibásodott készülékhez képest újdonság a négydimenziós üzemmód, amely valósághű képet ad, felismerhető a leendő újszülött arca. A babamozi rögzítésére alkalmas berendezéssel évente mintegy harmincezer pácienst vizsgálnak. A főorvos egy 35. terhességi hétben lévő kismama pocakjában lakó baba paramétereit diagnosztizálta.

Végül dr. Juhász György főigazgató a munkatársak és betegek nevében megköszönte az önkormányzatnak, hogy a fejlesztésekkel ismét reflektorfénybe helyezte az egészségügyet.

Forrás: Csepel.hu

49 hozzászólás “Diagnosztikai fejlesztések az egészségügyben” bejegyzésre

 1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

  Te jó ég, menten elsírom magam most nézem a képeket, az a Kerényi János szülész-nőgyógyász a képen, a háború előtt még nála születtem Csepelen 😉

 2. grün szerint:

  Szabadságharcosok útja mindig rögös!
  Az első vagy a második háború előtt?! 😛 😛 😛

 3. belekotkot szerint:

  Ez mind szép és jó csak nincs tiszta ágynemű a kórházban. A szobákban lévő tisztálkodó helyiségeket nem lehet használni mert nem folyik le a víz a csatornába. Ja és jó ha az ember visz otthonról gyógyszert is mert nem biztos hogy van a kórháznak.

 4. Gordon szerint:

  Melyik kórteremben nem folyik le víz?

 5. belekotkot szerint:

  Feleségem tavaly nyáron a 2.-on volt epeműtéten. Nem használhatták a zuhanyzót mert nem folyt le a víz. Anyukám decemberben és most januárban is volt a 2.-es bel osztályon a 6.-on. Ott sem lehetett használni a zuhanyzót.

 6. belekotkot szerint:

  Ja és mindhárom esetben egy fél napot kellett várni az ágyra mert nem volt tiszta ágynemű.

 7. tantónéni szerint:

  Azért egy kicsit bizarr a “Csepel Önkormányzatának ajándéka” tábla.
  Jó, tudom, hogy nem az önkormányzat a kórház fenntartója. Na de mégiscsak a kerületet ellátó kórházról van szó. Miért ajándék az, ha az önkormányzat vesz bele műszert?

  Kicsit eszembe juttatta azt a fideszes képviselőt, aki Hermann Ottó síremlékébe vésette bele a saját nevét, merthogy ő csináltatta a sírkövet.

 8. Bugi szerint:

  Mennyire hülye vagy te “tanítónéni”. Ha nem az önkormányzat a fenntartó, akkor csak ajándék lehet. Nem? Kössél bele a színébe vagy a magyar címerben a keresztbe, az is látszik az egyik képen.

 9. felix szerint:

  Bugi.
  Az a csepeli lakosok ajándéka, mert éppen annyi közük van ahhoz a pénzhez emivel kifizették a készüléket, mint az önkormányzatnak.

 10. felix szerint:

  Azaz Csepel ajándéka.
  Persze, ha a vételárat az önkormányzat kollektívája dobta össze, akkor igazatok van.

 11. joságos szerint:

  Nem ártana ha ágyneműt és gyógyszert is ajándékoznának a kórháznak! Tapasztalatból tudom, hogy ezekből nagy a hiány!

 12. spectator szerint:

  Leginkább ismét birtokba kellene venni a Csepeli Weiss Manfréd kórházat, mert azt nekünk, csepelieknek építették az 1930-as években.
  Aztán az előző “nagyszerű Tóth et.” elherdálta.

 13. Gordon szerint:

  belekotkodó 2014. január 17., péntek – 09:56-osára írom, hogy gondolom a problémát akkor jelezték is a csepeli intézmény helyi vezetésének…

  Mert ha nem, akkor azt kell gondolnom, hogy ez a “nem folyik le a víz” duma is csak kampányfogás.
  Ne úgy legyen!

 14. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

  Lesz minden, minden meg lesz oldva, valószínű hirtelen feledésbe merült,
  de tudott fürdeni?
  vagy épp új munkaerő érkezett, és nem vette észre ezt a hiányt. Ahogy olvasom, csak ez a két hirtelen hiány merült fel. Ágynemű, és a zuhanyzás.

  Bár furcsának tűnhet, hogy evvel jövök, de én magam viszem az ágyneműt pár helyre, és kórházban is csak a magaméban aludnék, nem tudom ilyen lehetőség van-e. Végülis ha fotó készül legalább dögös huzat lesz a képen 😉

 15. Gordon szerint:

  Gondoljunk csak bele, hogy a csepeli komcsik által 2010-ig felmarkolt bruttó 122 millió forintnyi jutalmakból és végkielégítésekből mi mindent lehetett volna venni a gyermekeket és időseket ellátó intézményekbe.

  Ezért mondtam már korábban, hogy a maszoposok fizessék vissza a pénzt, amit a csepeliektől elvettek!!!

  Etánsak!
  Tessék a kasszához fáradni és visszafizetni mindent!

 16. felix szerint:

  Gondoljunk csak bele, hogy Orbán ostoba levelezéseiből akár intézményeket is lehetett volna építeni a gyermekeknek és időseknek.
  A falábúaknak épülő stadionokból a békemenetekre költött millióból akár egy új “országot” is felépíthetnénk.

 17. felix szerint:

  milliókból

 18. joságos szerint:

  Gordon figyelmébe ajánlanám; lassan 4. éve a Fidesz van hatalmon. Ezért felesleges a hátra mutogatás. Tény, hogy a dél pesti kórházban uralkodó állapotok katasztrofálisak. ez pedig már a Fidesz bűne!

 19. fghfjhgkjhk szerint:

  Ez az érem egyik és pozitív oldala.
  A másik, hogy a rheumán és az orthopedián meg hónapokat kell várni.
  Igaz utóbbi nincs szem előtt.

 20. nagyapó szerint:

  joságos! Nem kell-e visszamutogatni?
  2008 novemberében, a “szakértő” szoci kormány, ugyanazok, akik most a maffiabaloldali ellenzéket képezik, felvettek az IMF-től 12,5 milliárd €-t, az EB etz kiegészítette 6,5milliárd €-val. Ezt az irdatlan kölcsönt, 5600 millárd Ft kellett az Orbán kormánynak visszafizetni úgy, hogy az emberek ne érezzék meg. Sikerült

 21. nagyapó szerint:

  A Jáhn Ferenc kórház 2010-ig a “legjobb” kórház volt, szinkronban a Weiss kórházzal. Nem igaz?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 22. felix szerint:

  Sosem volt a legjobb, de jobb volt mint most.

 23. ebihal szerint:

  Annak az IMF hitelnek csak az 1/3-t költötték el a szocik!

 24. nagyapó szerint:

  csecsemő béka! Némileg igaz. Több, mint 1/3, de hol volt a többi? A szocik által agyonsajnált kereskedelmi bankok a felvett kölcsönt nem a gazdaság élénkítésére fordították, hanem betették a NB-ba, ahol a szakértő szocik által magasan tartott jegybanki kamattal kiválóan fialt (majd a nyereséget hazautalták anyabankjukba, így veszteséget könyveltek).
  A kölcsönt, viszont az Orbán kormánynak kellett visszafizetni.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 25. nagyapó szerint:

  1/2eszű1/2x! Csak kívülről volt jobb. A zidő (a)vasfoga dolgozik!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 26. felix szerint:

  szemétláda-
  Voltál mostanában kórházban?

 27. ebihal szerint:

  nagyapó!
  Számtalanszor kiragoztuk már, hogy az utolsó egyharmadot a Fidesz használta fel.
  A gazdaság élénkítése a válságban, főleg úgy, hogy beszállítók vagyunk igencsak
  kérdéses. Most, amikor állítólag már nincs válság, a Matolcsy ingyen hitelének a
  töredékét fordítják új beruházásra. A gazdaság alaptörvénye, ha nincs vásárlóerő,
  azaz kereslet, megáll a termelés. Egyébként a jegybanki alapkamat szintje sem
  egyéni ízlés dolga, és hiába alacsony most az alapkamat, ha a kormány több
  milliárd dollárt vett fel 5,7%-os fix kamatra!

 28. felix szerint:

  Ebihal.
  Amit a bankoknak adtak hitelbe azok azt már visszafizettek.
  A fidesz kb kétharmadot használt fel.

 29. Matula szerint:

  “Az inkubátort a megfelelő műszaki feltételek megteremtése és a riasztási lánc megszervezése után a szakrendelő előcsarnokába helyezik el”

  …és kit fognak riasztani? Hová kerül a baba?

 30. na kinek az adójából jótékonykodik dagika szerint:

  na kinek az adójából jótékonykodik dagika

  hát többek között az enyémből!!!!

  dagadtszilcsi b+a jó ká.mutterkád, na játszd a hős lovagot, seggnyalóidon kívül senki sem csipázza gusztustalanságaitokat…..tőletek –komcsi f@szcimbálók– még a zs lmp is jobb

  az adómból vettétek az ALAPeszközt.

  ezzel dicsekednetek gusztustalan.

 31. na kinek az adójából jótékonykodik dagika szerint:

  ….hovatovább hányingertkeltő s etikátlan….

 32. Matula szerint:

  Még egyszer – komolyan – mi fog történni azzal a babával, aki bekerül az sztk-ban elhelyezett inkubátorba?

 33. Gordon szerint:

  Gyerünk kommancsok! Nyomjátok a trágár hazugságaitokat!
  Az emberek legalább látják, hogy mennyit ér a szavatok.

 34. felix szerint:

  A jótékonykodás civil fogalom.
  Akit szolgálni választanak annak kötelesség, és ha már valamit írnak a táblára akkor az nem egy testület neve, hanem azoké akiket képviselnek.
  Tehát, ha már adomány akkor a csepelieké.

 35. Gordon szerint:

  “mint ahogy tőled megszoktuk” – irja “na kinek az adójából jótékonykodik dagika”

  Ez érdekes.
  Eddig őt nem nagyon láttuk itt.

  Lehet, hogy Gordon egyik bukott vitapartnere bújt a nicknév mögé?
  Lehet, hogy esetleg tüske maradt benne a korábban elszenvedett kudarcai miatt és most a trágárkodással kompenzál? 😀

 36. felix szerint:

  Gordon.
  Nem lehet, mert neked nincsenek bukott vitapartnereid.
  Az, hogy te mit jelentesz ki magadról…………..
  Legyél túl először az érettségin….,.

 37. Gordon szerint:

  felix szerint:
  2014. január 18., szombat – 14:06

  “Gordon.
  Nem lehet, mert neked nincsenek bukott vitapartnereid.”

  Érdemes visszaolvasni akár az évekkel ezelőtt folytatott vitáimat is.
  Ezen a fórumon egyvalami állandó: Gordon fórumfőlénye.
  Bukott vitapartnereim egy része az olvasómmá vált, egy másik része meg nevet változtatott.

 38. Gordon szerint:

  “Gondoljunk csak bele, hogy Orbán ostoba levelezéseiből akár intézményeket is lehetett volna építeni a gyermekeknek és időseknek.” – veti fel felix.

  Téves megközelítés, hiszen azok a kétirányú kommunikációs csatornák lehetővé tették, hogy a magyar emberek elmondhassák véleményüket a közélet legfontosabb kérdéseiről.

  Az etánsak viszont jutalmakat és végkielégítéseket szavaztak meg maguknak Csepelen. Ez bruttó 122 millió forintba került és ezt a pénzt az érintett csepeli etánsak (pl.: Szenteczkx János, Horváth Gyula, Tóth Mihály és Orosz Ferenc) láthatóan nem hajlandóak visszaadni.

  Tessék szépen visszafizetni az utolsó fillérig!!!

 39. Gordon szerint:

  Engem admin miért nem töröl?
  Mert nem vagyok trágár és kegyeletsértő mint ti?

  Na látod, ez fontos különbség!

  Tehát ne légy trágár és kegyeletsértő!

 40. großmutter szerint:

  Gordon!

  Ugye ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan? Holló hollónak…

 41. felix szerint:

  Kétirányú kommunikáció.
  Mit szeretnél Gordon?
  1. fogpiszkálót
  2. Farbarúgást.
  Amíg nem válaszolsz addig nem tudom kitalálni.
  És ez megy milliókért.

 42. grün szerint:

  félix!
  Jogos az “Önkormányzat ajándéka” tábla, hiszen a fel nem vett jutalmaikból fizették! 😛 😀

 43. joságos szerint:

  T.Gordon! Ami a dél pesti kórházat illeti sokkal többet mint a magáé. A szocialista kormány alatt sem volt egy luxus intézmény de volt ágynemű és az étel ha nem is volt jó de ehető volt. Most már hála a Fidesz kormány egészségügyi politikájának ágynemű sőt párna sincs/személyes tapasztalat/ az étel pedig a moslékkal egyenlő/ személyes tapasztalat/.

 44. nagyapó szerint:

  csecsemő béka (07:03)! Semmit nem ragoztunk!!! Komcsi hazugságot közöl, hasonlóan a felvett kölcsönök % értékére. Egy idézet: Az IMF-hitelek lehető legalacsonyabb kamata ugyan csak 1,09 százalék éves szinten, de az összeg emelkedésével és a futamidővel ez 3,09-4,09 százalékra is felszökik. A kamat ráadásul változó és emelkedhet is, közben futamidő viszonylag rövid. Jelenleg nem látszik érdemleges kamatelőny a nemrég kibocsátott dollárkötvényekhez képest – tudtuk meg piaci szakértőktől. (privátbankár)
  Miután a szocik itt hagyták a csődöt, a kölcsön kifizetésére más utat kellett keresni. Matolcsy megtalálta.
  Vannak más szakértők is csecsemő békán kívül (nem a Vértes, Petting, Veres csoportra gondoltam)!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  nagyapó!
  Számtalanszor kiragoztuk már, hogy az utolsó egyharmadot a Fidesz használta fel.
  A gazdaság élénkítése a válságban, főleg úgy, hogy beszállítók vagyunk igencsak
  kérdéses. Most, amikor állítólag már nincs válság, a Matolcsy ingyen hitelének a
  töredékét fordítják új beruházásra. A gazdaság alaptörvénye, ha nincs vásárlóerő,
  azaz kereslet, megáll a termelés. Egyébként a jegybanki alapkamat szintje sem
  egyéni ízlés dolga, és hiába alacsony most az alapkamat, ha a kormány több
  milliárd dollárt vett fel 5,7%-os fix kamatra!

 45. grün szerint:

  “Sziluanov nem pontosította, hogy a Roszatom milyen beruházásaira gondol, csak annyit mondott, hogy “ezek nagyon kifizetődő projektek a vállalati kapacitásaink kihasználása és a magas képzettséget igénylő munkahelyek létrehozása szempontjából. S a legfontosabb – tette hozzá -, hogy a későbbi kihasználtság évtizedekre biztosítva lesz nálunk.””
  .
  Nagyon kíváncsi vagyok milyen kamatra gondolt a paksi kölcsönnél Sziluanov elvtárs, ami nekik a jóléti alapból lecsípve ia megéri?! 😛 😀

 46. grün szerint:

  Orbán Paksról és Putyinról: mint a vízfolyás
  “Az ún. közszolgálati rádió ún. riportere azonban ezt az apróságot nem nagyon forszírozta, ahogy a korábbi fideszes kijelentésekkel – legyen szó az orosz energiafüggésről, Putyin kiszolgálásáról, vagy csak úgy Paksról – való szembesítést sem erőltette. Ehelyett nyelvecskéjével megtámasztotta a kormányfői pozíciót. „Épül két reaktorblokk magyar tulajdonban, jelentős magyar vállalkozói részvétellel és kiszámítható árképzéssel” – ez egy ún. újságírói kérdés volt. Nem csoda, hát, hogy ez a kis ember szabadon álmodozhat, képzeleghet stratégiáról, egyenrangú partnerségről, láthatja magát dörzsölt tárgyalónak, miközben hordja ki a családi örökséget a használtcikk-piacra. Képzelgéseiben igen jelentős személyzet segíti. Konkrétan a magyar állam.”
  .
  http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140117_Mint_a_vizfolyas_orban_paks#rss

 47. ebihal szerint:

  nagyapó!
  Oké, tudomásul vettem, hogy ez magánál születési hiba! Azért vigyázzon magára,
  nehogy sérvet kapjon a gondolkodásnak csak a próbájától is!

 48. Gordon szerint:

  grün szerint:
  2014. január 18., szombat – 14:48

  “Jogos az “Önkormányzat ajándéka” tábla, hiszen a fel nem vett jutalmaikból fizették!”

  Bezzeg az etánsak jól megtömték a zsebüket ahelyett, hogy inkább gépeket vettek volna a kórházba.
  Grünnel most egyet kell értenem.
  Köszi grün(wald?)!

Itt lehet hozzászólni !