Diagnosztikai fejlesztések az egészségügyben

4D ultrahang készüléket és inkubátort vásárolt az önkormányzat

Csepel.hu

Diagnosztikai fejlesztések az egészségügyben

De

 

NSZ_df

A csepeli önkormányzat ajándéka

Kisbaba

Új inkubátort vásárolt a csepeli önkormányzat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház részére, melyről a képviselők az elmúlt évi testületi ülésen döntöttek. Az intézmény Neonatológiai Intenzív Centrum és Újszülött Részlege már használatba helyezte a koraszülöttek életesélyeit meghatározó készüléket. Ez a részleg biztosítja a közeljövőben annak az inkubátornak a szakmai hátterét, amit a Dél-pesti Kórháztól kapott a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet – hangzott el a szakrendelőben január 16-án tartott átadón.

Itt ismerkedtek meg a jelenlévők a csepeli önkormányzat által vásárolt nyolcmillió forint értékű 4D ultrahang készülékkel és a Sangvita Alapítvány ajándékával, az új félautomata defibrillátorral. Utóbbi életmentő készülék a Nagy Imre ÁMK-ba kerül elhelyezésre.

Az átadáson Dr. Juhász György főigazgató köszöntötte a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház képviselőit, köztük dr. Ralovich Zsolt főigazgatót, dr. Dobosi Zsolt orvos-igazgatót, dr. Csáthy László címzetes egyetemi docenst, koraszülött osztályvezető főorvost, a Magyar Orvosi Kamara részéről Marosvölgyi Péter főorvost, a csepeli önkormányzat képviseletében Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, polgármestert, valamint Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket. A megjelent vendégek között volt még Szathmáry Ádám szociális és egészségügyi referens, valamint Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője.

A betegellátást szolgáló nagy értékű készülékek közül elsőként a defibrillátort tekintették meg a résztvevők, melyet a Nagy Imre ÁMK-ban helyeznek el, ahol életmentő tanfolyam is indul. A csepeliek nevében Németh Szilárd megköszönte az alapítvány adományát, és bejelentette, hogy a szakrendelővel együttműködve az iskolákban és közintézményekben életmentő képzések beindítását tervezik.

Ezután Csepel polgármestere a szakemberek inkubátorról tartott ismertetője kapcsán hangsúlyozta: „Szociális indíttatás vezérelt bennünket, mert azt szeretnénk, hogy aki megszületik, az kellőképpen fel is nevelkedhessen. Az inkubátorba helyezett babák a január elsejétől életbe lépett új rendszerbe kerülhetnek, mely biztosítja, hogy a megszületett gyermek 12 éves kor előtt családban nevelkedjen fel.”

Az inkubátort a megfelelő műszaki feltételek megteremtése és a riasztási lánc megszervezése után a szakrendelő előcsarnokába helyezik el – tájékoztatott dr. Juhász György, akinek vezetésével a résztvevők a nőgyógyászati osztályra látogattak, ahol a 4D ultrahang készüléket dr. Kerényi János osztályvezető főorvos mutatta be. Kiemelte, hogy a régi, meghibásodott készülékhez képest újdonság a négydimenziós üzemmód, amely valósághű képet ad, felismerhető a leendő újszülött arca. A babamozi rögzítésére alkalmas berendezéssel évente mintegy harmincezer pácienst vizsgálnak. A főorvos egy 35. terhességi hétben lévő kismama pocakjában lakó baba paramétereit diagnosztizálta.

Végül dr. Juhász György főigazgató a munkatársak és betegek nevében megköszönte az önkormányzatnak, hogy a fejlesztésekkel ismét reflektorfénybe helyezte az egészségügyet.

Forrás: Csepel.hu

49 hozzászólás “Diagnosztikai fejlesztések az egészségügyben” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Te jó ég, menten elsírom magam most nézem a képeket, az a Kerényi János szülész-nőgyógyász a képen, a háború előtt még nála születtem Csepelen 😉

  2. grün szerint:

    Szabadságharcosok útja mindig rögös!
    Az első vagy a második háború előtt?! 😛 😛 😛

  3. belekotkot szerint:

    Ez mind szép és jó csak nincs tiszta ágynemű a kórházban. A szobákban lévő tisztálkodó helyiségeket nem lehet használni mert nem folyik le a víz a csatornába. Ja és jó ha az ember visz otthonról gyógyszert is mert nem biztos hogy van a kórháznak.

  4. Gordon szerint:

    Melyik kórteremben nem folyik le víz?

  5. belekotkot szerint:

    Feleségem tavaly nyáron a 2.-on volt epeműtéten. Nem használhatták a zuhanyzót mert nem folyt le a víz. Anyukám decemberben és most januárban is volt a 2.-es bel osztályon a 6.-on. Ott sem lehetett használni a zuhanyzót.

  6. belekotkot szerint:

    Ja és mindhárom esetben egy fél napot kellett várni az ágyra mert nem volt tiszta ágynemű.

  7. tantónéni szerint:

    Azért egy kicsit bizarr a “Csepel Önkormányzatának ajándéka” tábla.
    Jó, tudom, hogy nem az önkormányzat a kórház fenntartója. Na de mégiscsak a kerületet ellátó kórházról van szó. Miért ajándék az, ha az önkormányzat vesz bele műszert?

    Kicsit eszembe juttatta azt a fideszes képviselőt, aki Hermann Ottó síremlékébe vésette bele a saját nevét, merthogy ő csináltatta a sírkövet.

  8. Bugi szerint:

    Mennyire hülye vagy te “tanítónéni”. Ha nem az önkormányzat a fenntartó, akkor csak ajándék lehet. Nem? Kössél bele a színébe vagy a magyar címerben a keresztbe, az is látszik az egyik képen.

  9. felix szerint:

    Bugi.
    Az a csepeli lakosok ajándéka, mert éppen annyi közük van ahhoz a pénzhez emivel kifizették a készüléket, mint az önkormányzatnak.

  10. felix szerint:

    Azaz Csepel ajándéka.
    Persze, ha a vételárat az önkormányzat kollektívája dobta össze, akkor igazatok van.

  11. joságos szerint:

    Nem ártana ha ágyneműt és gyógyszert is ajándékoznának a kórháznak! Tapasztalatból tudom, hogy ezekből nagy a hiány!

  12. spectator szerint:

    Leginkább ismét birtokba kellene venni a Csepeli Weiss Manfréd kórházat, mert azt nekünk, csepelieknek építették az 1930-as években.
    Aztán az előző “nagyszerű Tóth et.” elherdálta.

  13. Gordon szerint:

    belekotkodó 2014. január 17., péntek – 09:56-osára írom, hogy gondolom a problémát akkor jelezték is a csepeli intézmény helyi vezetésének…

    Mert ha nem, akkor azt kell gondolnom, hogy ez a “nem folyik le a víz” duma is csak kampányfogás.
    Ne úgy legyen!

  14. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Lesz minden, minden meg lesz oldva, valószínű hirtelen feledésbe merült,
    de tudott fürdeni?
    vagy épp új munkaerő érkezett, és nem vette észre ezt a hiányt. Ahogy olvasom, csak ez a két hirtelen hiány merült fel. Ágynemű, és a zuhanyzás.

    Bár furcsának tűnhet, hogy evvel jövök, de én magam viszem az ágyneműt pár helyre, és kórházban is csak a magaméban aludnék, nem tudom ilyen lehetőség van-e. Végülis ha fotó készül legalább dögös huzat lesz a képen 😉

  15. Gordon szerint:

    Gondoljunk csak bele, hogy a csepeli komcsik által 2010-ig felmarkolt bruttó 122 millió forintnyi jutalmakból és végkielégítésekből mi mindent lehetett volna venni a gyermekeket és időseket ellátó intézményekbe.

    Ezért mondtam már korábban, hogy a maszoposok fizessék vissza a pénzt, amit a csepeliektől elvettek!!!

    Etánsak!
    Tessék a kasszához fáradni és visszafizetni mindent!

  16. felix szerint:

    Gondoljunk csak bele, hogy Orbán ostoba levelezéseiből akár intézményeket is lehetett volna építeni a gyermekeknek és időseknek.
    A falábúaknak épülő stadionokból a békemenetekre költött millióból akár egy új “országot” is felépíthetnénk.

  17. felix szerint:

    milliókból

  18. joságos szerint:

    Gordon figyelmébe ajánlanám; lassan 4. éve a Fidesz van hatalmon. Ezért felesleges a hátra mutogatás. Tény, hogy a dél pesti kórházban uralkodó állapotok katasztrofálisak. ez pedig már a Fidesz bűne!

  19. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez az érem egyik és pozitív oldala.
    A másik, hogy a rheumán és az orthopedián meg hónapokat kell várni.
    Igaz utóbbi nincs szem előtt.

  20. nagyapó szerint:

    joságos! Nem kell-e visszamutogatni?
    2008 novemberében, a “szakértő” szoci kormány, ugyanazok, akik most a maffiabaloldali ellenzéket képezik, felvettek az IMF-től 12,5 milliárd €-t, az EB etz kiegészítette 6,5milliárd €-val. Ezt az irdatlan kölcsönt, 5600 millárd Ft kellett az Orbán kormánynak visszafizetni úgy, hogy az emberek ne érezzék meg. Sikerült

  21. nagyapó szerint:

    A Jáhn Ferenc kórház 2010-ig a “legjobb” kórház volt, szinkronban a Weiss kórházzal. Nem igaz?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. felix szerint:

    Sosem volt a legjobb, de jobb volt mint most.

  23. ebihal szerint:

    Annak az IMF hitelnek csak az 1/3-t költötték el a szocik!

  24. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Némileg igaz. Több, mint 1/3, de hol volt a többi? A szocik által agyonsajnált kereskedelmi bankok a felvett kölcsönt nem a gazdaság élénkítésére fordították, hanem betették a NB-ba, ahol a szakértő szocik által magasan tartott jegybanki kamattal kiválóan fialt (majd a nyereséget hazautalták anyabankjukba, így veszteséget könyveltek).
    A kölcsönt, viszont az Orbán kormánynak kellett visszafizetni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Csak kívülről volt jobb. A zidő (a)vasfoga dolgozik!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. felix szerint:

    szemétláda-
    Voltál mostanában kórházban?

  27. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Számtalanszor kiragoztuk már, hogy az utolsó egyharmadot a Fidesz használta fel.
    A gazdaság élénkítése a válságban, főleg úgy, hogy beszállítók vagyunk igencsak
    kérdéses. Most, amikor állítólag már nincs válság, a Matolcsy ingyen hitelének a
    töredékét fordítják új beruházásra. A gazdaság alaptörvénye, ha nincs vásárlóerő,
    azaz kereslet, megáll a termelés. Egyébként a jegybanki alapkamat szintje sem
    egyéni ízlés dolga, és hiába alacsony most az alapkamat, ha a kormány több
    milliárd dollárt vett fel 5,7%-os fix kamatra!

  28. felix szerint:

    Ebihal.
    Amit a bankoknak adtak hitelbe azok azt már visszafizettek.
    A fidesz kb kétharmadot használt fel.

  29. Matula szerint:

    “Az inkubátort a megfelelő műszaki feltételek megteremtése és a riasztási lánc megszervezése után a szakrendelő előcsarnokába helyezik el”

    …és kit fognak riasztani? Hová kerül a baba?

  30. na kinek az adójából jótékonykodik dagika szerint:

    na kinek az adójából jótékonykodik dagika

    hát többek között az enyémből!!!!

    dagadtszilcsi b+a jó ká.mutterkád, na játszd a hős lovagot, seggnyalóidon kívül senki sem csipázza gusztustalanságaitokat…..tőletek –komcsi f@szcimbálók– még a zs lmp is jobb

    az adómból vettétek az ALAPeszközt.

    ezzel dicsekednetek gusztustalan.

  31. na kinek az adójából jótékonykodik dagika szerint:

    ….hovatovább hányingertkeltő s etikátlan….

  32. Matula szerint:

    Még egyszer – komolyan – mi fog történni azzal a babával, aki bekerül az sztk-ban elhelyezett inkubátorba?

  33. Gordon szerint:

    Gyerünk kommancsok! Nyomjátok a trágár hazugságaitokat!
    Az emberek legalább látják, hogy mennyit ér a szavatok.

  34. felix szerint:

    A jótékonykodás civil fogalom.
    Akit szolgálni választanak annak kötelesség, és ha már valamit írnak a táblára akkor az nem egy testület neve, hanem azoké akiket képviselnek.
    Tehát, ha már adomány akkor a csepelieké.

  35. Gordon szerint:

    “mint ahogy tőled megszoktuk” – irja “na kinek az adójából jótékonykodik dagika”

    Ez érdekes.
    Eddig őt nem nagyon láttuk itt.

    Lehet, hogy Gordon egyik bukott vitapartnere bújt a nicknév mögé?
    Lehet, hogy esetleg tüske maradt benne a korábban elszenvedett kudarcai miatt és most a trágárkodással kompenzál? 😀

  36. felix szerint:

    Gordon.
    Nem lehet, mert neked nincsenek bukott vitapartnereid.
    Az, hogy te mit jelentesz ki magadról…………..
    Legyél túl először az érettségin….,.

  37. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2014. január 18., szombat – 14:06

    “Gordon.
    Nem lehet, mert neked nincsenek bukott vitapartnereid.”

    Érdemes visszaolvasni akár az évekkel ezelőtt folytatott vitáimat is.
    Ezen a fórumon egyvalami állandó: Gordon fórumfőlénye.
    Bukott vitapartnereim egy része az olvasómmá vált, egy másik része meg nevet változtatott.

  38. Gordon szerint:

    “Gondoljunk csak bele, hogy Orbán ostoba levelezéseiből akár intézményeket is lehetett volna építeni a gyermekeknek és időseknek.” – veti fel felix.

    Téves megközelítés, hiszen azok a kétirányú kommunikációs csatornák lehetővé tették, hogy a magyar emberek elmondhassák véleményüket a közélet legfontosabb kérdéseiről.

    Az etánsak viszont jutalmakat és végkielégítéseket szavaztak meg maguknak Csepelen. Ez bruttó 122 millió forintba került és ezt a pénzt az érintett csepeli etánsak (pl.: Szenteczkx János, Horváth Gyula, Tóth Mihály és Orosz Ferenc) láthatóan nem hajlandóak visszaadni.

    Tessék szépen visszafizetni az utolsó fillérig!!!

  39. Gordon szerint:

    Engem admin miért nem töröl?
    Mert nem vagyok trágár és kegyeletsértő mint ti?

    Na látod, ez fontos különbség!

    Tehát ne légy trágár és kegyeletsértő!

  40. großmutter szerint:

    Gordon!

    Ugye ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan? Holló hollónak…

  41. felix szerint:

    Kétirányú kommunikáció.
    Mit szeretnél Gordon?
    1. fogpiszkálót
    2. Farbarúgást.
    Amíg nem válaszolsz addig nem tudom kitalálni.
    És ez megy milliókért.

  42. grün szerint:

    félix!
    Jogos az “Önkormányzat ajándéka” tábla, hiszen a fel nem vett jutalmaikból fizették! 😛 😀

  43. joságos szerint:

    T.Gordon! Ami a dél pesti kórházat illeti sokkal többet mint a magáé. A szocialista kormány alatt sem volt egy luxus intézmény de volt ágynemű és az étel ha nem is volt jó de ehető volt. Most már hála a Fidesz kormány egészségügyi politikájának ágynemű sőt párna sincs/személyes tapasztalat/ az étel pedig a moslékkal egyenlő/ személyes tapasztalat/.

  44. nagyapó szerint:

    csecsemő béka (07:03)! Semmit nem ragoztunk!!! Komcsi hazugságot közöl, hasonlóan a felvett kölcsönök % értékére. Egy idézet: Az IMF-hitelek lehető legalacsonyabb kamata ugyan csak 1,09 százalék éves szinten, de az összeg emelkedésével és a futamidővel ez 3,09-4,09 százalékra is felszökik. A kamat ráadásul változó és emelkedhet is, közben futamidő viszonylag rövid. Jelenleg nem látszik érdemleges kamatelőny a nemrég kibocsátott dollárkötvényekhez képest – tudtuk meg piaci szakértőktől. (privátbankár)
    Miután a szocik itt hagyták a csődöt, a kölcsön kifizetésére más utat kellett keresni. Matolcsy megtalálta.
    Vannak más szakértők is csecsemő békán kívül (nem a Vértes, Petting, Veres csoportra gondoltam)!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

    nagyapó!
    Számtalanszor kiragoztuk már, hogy az utolsó egyharmadot a Fidesz használta fel.
    A gazdaság élénkítése a válságban, főleg úgy, hogy beszállítók vagyunk igencsak
    kérdéses. Most, amikor állítólag már nincs válság, a Matolcsy ingyen hitelének a
    töredékét fordítják új beruházásra. A gazdaság alaptörvénye, ha nincs vásárlóerő,
    azaz kereslet, megáll a termelés. Egyébként a jegybanki alapkamat szintje sem
    egyéni ízlés dolga, és hiába alacsony most az alapkamat, ha a kormány több
    milliárd dollárt vett fel 5,7%-os fix kamatra!

  45. grün szerint:

    “Sziluanov nem pontosította, hogy a Roszatom milyen beruházásaira gondol, csak annyit mondott, hogy “ezek nagyon kifizetődő projektek a vállalati kapacitásaink kihasználása és a magas képzettséget igénylő munkahelyek létrehozása szempontjából. S a legfontosabb – tette hozzá -, hogy a későbbi kihasználtság évtizedekre biztosítva lesz nálunk.””
    .
    Nagyon kíváncsi vagyok milyen kamatra gondolt a paksi kölcsönnél Sziluanov elvtárs, ami nekik a jóléti alapból lecsípve ia megéri?! 😛 😀

  46. grün szerint:

    Orbán Paksról és Putyinról: mint a vízfolyás
    “Az ún. közszolgálati rádió ún. riportere azonban ezt az apróságot nem nagyon forszírozta, ahogy a korábbi fideszes kijelentésekkel – legyen szó az orosz energiafüggésről, Putyin kiszolgálásáról, vagy csak úgy Paksról – való szembesítést sem erőltette. Ehelyett nyelvecskéjével megtámasztotta a kormányfői pozíciót. „Épül két reaktorblokk magyar tulajdonban, jelentős magyar vállalkozói részvétellel és kiszámítható árképzéssel” – ez egy ún. újságírói kérdés volt. Nem csoda, hát, hogy ez a kis ember szabadon álmodozhat, képzeleghet stratégiáról, egyenrangú partnerségről, láthatja magát dörzsölt tárgyalónak, miközben hordja ki a családi örökséget a használtcikk-piacra. Képzelgéseiben igen jelentős személyzet segíti. Konkrétan a magyar állam.”
    .
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140117_Mint_a_vizfolyas_orban_paks#rss

  47. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Oké, tudomásul vettem, hogy ez magánál születési hiba! Azért vigyázzon magára,
    nehogy sérvet kapjon a gondolkodásnak csak a próbájától is!

  48. Gordon szerint:

    grün szerint:
    2014. január 18., szombat – 14:48

    “Jogos az “Önkormányzat ajándéka” tábla, hiszen a fel nem vett jutalmaikból fizették!”

    Bezzeg az etánsak jól megtömték a zsebüket ahelyett, hogy inkább gépeket vettek volna a kórházba.
    Grünnel most egyet kell értenem.
    Köszi grün(wald?)!

Itt lehet hozzászólni !