Már szaunázhatunk is a Csepeli Fürdőben – a fedett uszoda után ismét egy új szolgáltatás

Csepel.hu

Már szaunázhatunk is a Csepeli Fürdőben

Január 14-étől új szolgáltatással bővítette kínálatát a Csepeli Fürdő. Csepeli Sport és Relax Szauna fantázianévvel megnyitott a finn szauna ház.

A 12 fő befogadóképességű hagyományos fa szaunában egyedi illatokat produkáló szauna szív került beépítésre, mely tematikus rendben, napi váltással természetes illatanyagokat bocsát a szauna légterébe.

  • hétfő: citrusos frissesség
  • kedd: nyírfaerdő
  • szerda: levendula békesség
  • csütörtök: friss jégmenta
  • péntek: levendula békesség
  • szombat: friss jégmenta
  • vasárnap: nyírfaerdő

A 80-100 Celsius közötti, 35-40% relatív páratartalom ideális körülményeket biztosít az úszás utáni ellazuláshoz.

A szaunázás élettani hatása

A forró száraz levegő előnye, hogy a baktériumok elpusztulnak – a vírusokkal együtt. A test a forróság hatására egyfajta lázas állapotba kerül. Az erek kitágulnak, elkezdődik a verejtékezés, azonban ekkor nem csökken a test hőmérséklete. Az így felfokozott vérellátás következtében gyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a méreganyagok kiválasztódása, és a kitágult pórusokon át több salakanyag távozik. Fokozódik a mirigyrendszerek működése, és az öngyógyító képesség is nő. Így lappangó betegségeket hozhat a felszínre, vagy meglévőt gyógyíthat meg.

Csökkenti a napi stresszt, a túlhajszolt életmódba illesztve megnyugtat, ami a bőrre is jó hatással van.

A szaunázás önmagában nem fogyaszt, a súlyunk azért változik, mert rengeteg vizet izzadunk ki, amit azonban pótolni kell, és szaunázás előtt, és utána is érdemes sokat inni, előtte a méregtelenítés eredményessége miatt, utána pedig a kiszáradás ellen.

Figyelem!

A szaunázás nem játék, a magas hőmérséklettel vigyázni kell! Epilepsziások, vese- és súlyos szívbetegek, heveny ízületi gyulladásban szenvedők nem is vehetik igénybe.

Forrás: Csepel.hu

28 hozzászólás “Már szaunázhatunk is a Csepeli Fürdőben – a fedett uszoda után ismét egy új szolgáltatás” bejegyzésre

  1. Tűzróka szerint:

    Nah végre! Már nagyon hiányoltam. Nem derült ki a cikkben, hogy ezért pluszban kell-e fizetni az áron felül…

  2. Czine Ferenc szerint:

    🙂

  3. großmutter szerint:

    Örülök, hogy végre megnyitott a szauna is. Azt külön üdvözlöm, hogy nem infra szaunát tettek be, az semmit sem ér.

    Engem is érdekelne, hogy kell-e plusz fizetni érte, vagy sem.

  4. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Minden tiszteletem, és gratulálok. Jó ötlet volt tőlem is ez a szauna anno. sokan mások is tuti pártolják. Nagyon jó dolog, egészséges, ezért még a cigit is eldobnám. eskü 😉
    Az aromaterápia a pszichiátriában is bizonyított hogy javuláshoz vezet. nyugodtságot ad, ellazít, és feltölt, csak minden előírtan, nem állat módjára!!! és máris szép bőrünk van, működik a belső emésztés, más az izzadás minősége, stb pozitív hatások…. WAO!!!

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    ha fizetni is kell valami minimálisat csak szerintem, azért az áram pénzbe kerül. és a szauna nem kevés wattot igényel, ez már inkább kW mennyiség…
    Ha időszakosan van üzemeltetve akkor talán bele tudják kalkulálni az árba, és nagyon jó a téli ilyesfajta hobbi, de egy jó szolgáltatásnak mindig mennie kell, és az pénz, de egyben egészséget és társaságot is veszünk evvel. A befolyt összeget pedig higiéniára és további fejlesztésekbe teszik, és igen ezt a mi életmódváltásunkkal el tudnánk érni…hogy kialakuljon a mindenki maga korosztályának megfelelő és való/létező egészséges wellness… gyógyvíz, szauna. tiszta Nyugat. Elvarázsol. Örülök!

    Viccen kívül egy nagyon visszafogott laza konditerem is bejönne szerintem a csepelieknek oda,természetbe illő nem horribilis összegű invesztálás, tényleg egy helyen lenne minden.

  6. mester szerint:

    Na végre. Valamelyik nap le is megyek. Remélem a hideg vizes zuhany meg lett oldva, mert anélkül nem sokat ér.

  7. Éva szerint:

    Ami nagyon fontos a szauna MÉREGTELENÍT!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. duplaikszpluszegy szerint:

    Na ez jó ötlet volt részemről is 🙂
    Viszont szerintem az epilepsziára nem hat ki (saját tapasztalat alapján gondolom)

  9. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Epilepsziára van egy-két kutyafaj, ami megérzi a rohamot, és jóval az eset előtt ugat, jelez, felhívja magára a figyelmet, hogy vmi történni fog. Az epilepsziásoknak kifejlesztettek már elég régen egy speciális karperecet. Jelzésértékű is baleset esetén, hogy más kezelésben kell részesíteni a személyt, de tudom, hogy egy tucat gyógyszer van erre, mégis évekbe telik, sokszor míg a megfelelő medikament megtalálásra kerül. Pont tegnap volt erről riport, hogy 99% bizonyított, hogy ez dns-sel örõklődik 🙁

  10. szigetország szerint:

    Figyelem: a szauna nem gyógyítja az idiotizmust, a kelekótyaságot, az elvetemültséget, a hazudozást, tehát félix, ebihal és hasonlók hiába szaunáznak, megmaradnak idiótáknak.

    Számukra más gyógymód javallt.

  11. grün szerint:

    szigetország!
    Akkor Neked kár elmenni! 😛 😛
    Már megint Te és a hozzád hasonlók spórolnak meg egy vagyont!

  12. ebihal szerint:

    szigetország!
    Ha tudsz, bizonyíts, de ha nem akkor pofa be!

  13. szigetország szerint:

    A szauna jótékony hatásai mellett csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem minden kóros elváltozásra tanácsos gőzfürdőt venni.
    Tehát, teszem azt ebihal vagy grün, hiába ül a szaunában fél napokat, attól még nem tudja kiverejtékezni magából a hazudozásra és kelekótyaságra való hajlamát.

    Inkább keressék fel kezelőorvosukat, és fogadják meg őszinte tanácsukat a teljes felépülésük reményében.

  14. maminti szerint:

    Ez nagyon örvendetes. Aminek én sokkal jobban tudnék még ennél is örülni, az az, ha a majorba az elüldözött DM visszatelepülne, vagy más drogériával tudnának szerződni. Mert nekünk nagyon hiányzik. Egyrészt. Másrészt az üzlethelyiség egyre rondábban néz ki, mellette a cukrászda is bezárt, és hab a tortán, hogy mai napon beköltözött egy csöves a volt DM beugrójába. Matracokkal, cuccokkal, mindenestül. Ő innentől ott kíván lakni. édesdeden aludt a vackán, mikor ma 3 órakor a gyerekemmel az iskolából mentem haza.
    Tisztelt Önkormányzat! Kérem, hogy mihamarabb rendezzék ezt az ügyet. A Major egyre lejjebb csúszik, bezáró üzletek, egyre több cigány és lumpen alak, és mostmár hajléktalan lakóhely is. találjanak megoldást. Gondolom, egy normális – még ha az alacsonybb is, mint a kapzsi önkormányzat elképzelése – bérleti díjat fizető üzlet, mint egy semmilyen bérleti díj bevételt nem produkáló, üresen álló, amortizálódó üzlethelyiség. Ráadásul felháborító, hogy az önkormányzat szarrágósága miatt nekünk, itt lakóknak buszra kell szállni, ha egy szaros drogériába el akarunk jutni.

  15. maminti szerint:

    A másik, amit kérek, hogy a majori Spar mögött az iskola parkolójában a hulladékszigetet szüntessék már meg!!!!!!! Háztartási hulladékot hord oda a lakosság zacskókban. Ételmaradeék, intimbetét, konzervdoboz, stb van körülötte vastagon. Múltkor egy rakás velőscsont, de vagy 5 kiló volt odaöntve. Nyers velőscsont. Bűzlő szeméthegyen kell keresztüljárnunk az iskolába, bezárt üzlethelyiség előtt alvó csöves mellett kell közlekednünk, nem gondolják, hogy ez nem egy jó fejlődési irány????? Lassan megjelennek a patkányok. Hányingherkeltő lett az egész Major, valamit már csináljanak!

  16. "?!" szerint:

    Felháborítónak tartom, hogy a csepeli narancsos banda a jelentős összegű közpénz-ráfordítással minden tavasszal leszerelendő, és ősszel feleszerelendő felfújható műanyagsátorral lefedett bérelt stradmedencét, valamint a fenti képen látható kertifészer színvonalú szaunát nevezi Csepeli Fedett Uszodának!

    Ezekkel a folyamatosan jelentős veszteséget termelő ideiglenes tákolmányokkal próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy 3 év alatt semmit nem tettek a 2006-os és 2010-es választási ígéretük teljesítése érdekében, amelyben azt ígérték, hogy “az mszp-sek által tervezettnél korszerűbb és nagyobb fedett uszoda építenek”!

    Különösen felháborító ez a pótcselekvés azt is figyelembe véve, hogy a fedett uszoda építéshez szükséges önrészt is megörökölték 2010. őszén az mszp-s kerületi vezetéstől, amikor átvették azt a 3,6 milliárd Ft északi pénzt (amelyet 2 éven keresztül eltűntnek hazudtak, mert az elődökre fogva el akarták lopni), amely pénz egy részéhez ha fejlesztési hitelt vettek volna fel, akkor most a kormány hitelátvállalási akciójának az eredményeként a választási ígéretük teljesítéseként létesített valódi fedett uszoda (más hitelből építkező településekhez hasonlóan) nagyobb részben ingyen lehetne a csepeli önkormányzat tulajdona!

    Ezzel szemben a dilettáns, lusta és hazug csepeli narancsos vezetők csak ígéretekkel kábítgatták Csepel lakosságát, és a hülyeség csimborasszójaként azt a pótcselekvést találták ki, hogy bérbe veszik a Csepeli Strandot és az ott lévő 50 méteres medence lefedésével hoznak létre fedett uszodát!

    Erre az elképzelésre alapozva 2012. szeptemberben – képviselő-testületi határozattal megerősítve – megígérték a csepelieknek, hogy a bérbe vett strand 50 méteres medencéjét 2012. október 31-ig befedik, és azt már 2012. november 1-től használhatják a csepeliek! (Közben képmutatóan arról méltatlankodtak, hogy a fedett uszodát nem szavazták meg az mszp-s képviselők.)

    A nagy pofázás ellenére, természetesen ezt az ígéretüket sem teljesítették, és 2013. tavaszán a hombárfejű rezsirikkancsunk a nyitott medencét adta át (pofátlanul és szalagátvágással) a strandolni akaró közönségnek!

    Időközben, 2012 őszén, évenként 25,4 millió Ft-ért bérbe vették azt a Csepeli Strandot, amelyről a tulajdonos Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. igazgatója korábban azt nyilatkozata, hogy a csepeli strand éves vesztesége meghaladta a 100 millió Ft-ot, mert a naponta 4 ezer fő fogadására alkalmas csepeli strandot nyáron is csak 700-800 fő látogatta. Így a strand üzemeltetése még nyáron is veszteséges volt, ezért a tulajdonos Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bérbeadással, vagy eladással szeretett volna a Csepeli Strandtól megszabadulni!

    Az évenként 25,4 millió Ft-ért bérbe vett, évente kb. 100 millió Ft veszteséget termelő strand 50 méteres nyitott medencéjét 2013. késő őszén (többszöri határidő csuszás után) fedték be 48 millió Ft-ért, továbbá ehhez barkácsolták hozzá 2014. január 15-ig az ál fedett uszoda fenti képen látható szaunájának nevezett tákolmányt!

    A költségekkel kapcsolatban azt is illik tudni, hogy a veszteséges strand 25,4 millió Ft-os bérleti díján felül, köbméterenként 58,40 Ft-ot külön kell fizetni a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. felé, a bérbe vett strand üzemeltetéséhez a strand területén lévő hévízforrásból kinyert hévízért!
    Ez éves szinten további több millió Ft kiadást eredményez!

    Különösen felháborító a dilettáns, lusta és hazug csepeli narancsos bandának ez a sok millió forint értelmetlen kitalicskázását eredményező pótcselekvése annak ismeretében, hogy a nem normális narancsos banda, annak ellenére vette bérbe az évenként több mint 100 millió Ft veszteséget termelő strandot, hogy a bérleti szerződés 5.15. pontja az alábbiak szerint rendelkezik:
    „Bérlő tudomással bír arról, hogy az ingatlanon várhatóan 2015. december 31-ig uszoda felépítmény épül, mellyel összefüggésben az ingatlan 1. sz. mellékletben megjelölt 1.600 m2-es területét a Bérlő nem használhatja.”
    A fent idézett pont azt jelenti, hogy a Budapest Gyógyfüdői és Hévizei Zrt. a fejlesztési kötelezettségének eleget téve, 2015. december 31-ig fedett uszodát fog építeni a csepeli strand területén!

    A szerződésben rögzített fenti információ ismerete esetén, normális önkormányzati vezetők nem dobnak ki százmillió forintokat az önkormányzat kasszájáből egy ilyen ideiglenes megoldásra csak azért, hogy a fedett uszoda létesítésére tett választási ígéretük teljesítésének a hamis látszatát keltsék!

    A tisztességtelen és nem normális csepeli narancsos vezetők azonban ezt a gaztettet is elkövették!

    Sőt, a fent ismertetett dilettáns megoldás szentesítése és a felelősség alóli kibújás érdekén 2013-ban (8 millió Ft költséggel) írásbeli lakossági konzultációt rendeztek, és a már egy éve megkötött szerződés alapján folyamatban lévő üggyel kapcsolatos erkölcsi felelősséget a megtévesztett csepeli lakosságra hárították!

    Ezek után, még rá fér a pofájukra, hogy ezt a dilettáns cselekedetüket az interneten is reklámozzák!

    Remélem, hogy a sokat hangoztatott elszámoltatás keretében, valamikor meg fog történni mindazoknak a felelősségre vonása, akik az elmúlt 3 évben semmit nem tettek az egyik legfőbb választási ígéretüket képező fedett uszoda hitel-felvétel mellett történő megépítéséért, valamint a fent ismertetett értelmetlen pénzkidobásokért?!

  17. szigetország szerint:

    Na, a Púposnak sem használ a szauna, látom….

  18. ebihal szerint:

    szigetország!
    Szóval semmit sem tudsz, csak mondod. Gratulálok!

  19. "?!" szerint:

    Kedves “Szigetország”!

    Mit gondolsz, hogy ki a francot érdekli, hogy az általad Púposnak becézett anyádnak használ-e a szauna?!

  20. szigetország szerint:

    A szauna méregtelenít. Na már most: ha ?! beülne a szaunába, lenne rá esélye, hogy a benne felgyülemlett méreganyagtól, gyűlölettől, idiotizmustól, végtelen hazudozásától — legalább bizonyos mértékig — megszabaduljon.

    Láttam már olyan alakot, aki egy kúraszerű szauna után egészen emberformájú lett. Gondoljátok át ezt, felebarátaim!

  21. grün szerint:

    szigetország!
    Gondolkoggyunk mán praktikusan!
    A szauna méregtelenít!
    Ha óránként leengedik a lefolyóban összegyűlt izzadmányt, amit a kistermelőknek mint bio-permetszert mélyen leszállított áron kiárusítanak a piacon!
    Esetleg a nyári szúnyogirtáshoz elraktározzák a szelektíve gyűjtött PET palackokba! 😛 😀

  22. yoda szerint:

    Na, látom megint elgurult a tirpák púpos gyógyszere.

    Púpos: a strandok, uszodák egy városban, kerületben sem nyereségesek, ezért ezeket magáncégek nem működtetik, legalábbis önkormányzati támogatás nélkül biztos nem. Ha egy város, kerület uszodai szolgáltatást kíván nyújtani a lakosainak, az sajnos közpénzbe kerül, ellenkező esetben úszhatnának a Dunában, Tiszában stb…

    Nézd meg púpos, hogy a XII. kerületben működött Sportmax is csődbe ment, ha nem veszi át az önkormányzat, akkor bezár.

    Valószínüleg a Csepeli STrand is veszteséges, de beindult a sportélet, vízilabda, öttusa. Én rendszeresen járok le úszni, jó lett a sátor, a szauna is igényes, és a dolgozók elmondták, hogy lesz majd merülő medence is hamarosan, illetve addig zuhany.

    A siker az fáj, főleg az ilyen megkeseredett vén komcsiknak mint a púpos. Hétvégén mártózz meg a strandon!

  23. Etikus szerint:

    AZ IRIGY BELEBETEGSZIK A MÁSOK SIKERÉBE

    INVIDUS ALTERIUS MARCESCIT REBUS OPIMIS.

  24. szigetország szerint:

    Yoda jól beszél, Púpos belebetegszik abba, ami másoknak örömet szerez.

    Ha Púpos nem bírja elviselni egy igényesen kivitelezett fedett uszoda látványát, akkor ne menjen a közelébe és hagyja békén azokat, akik szívesen járnak oda úszni, kikapcsolódni.

    A gonosz emberek állítólag nem véletlenül lesznek egy idő után púposak. Ha két púpja lenne, még sivatagi tevének is nézném, azaz mindenképpen egy állatnak.

  25. Trix szerint:

    Maminti, régóta nem értem miért tűnt el a Majorból a DM? Ezek szerint a magas bérleti díjak miatt?

  26. ebihal szerint:

    Igényesen kivitelezett fedett uszoda!? Mi? Észnél vagy?

  27. maminti szerint:

    Alkalmazottaktól hallottam, hogy az önkormányzat tízszeresére akarta emelni a bérleti díjat. Kár, hogy ehhez nem siet hozzászólni se Gordon, se mittomén milyen fantázianevű önkorményzati képviselőink valamelyike. A politikai szájtépésen kívül semmi nem érdekli őket.

  28. ebihal szerint:

    Azt írja:”Az irigy belebetegszik mások sikerébe.” De hol itt a siker? És hol a józan ész?
    Azt mondja az okostojás, máshol is veszteséges, DE neki akkor is kell, s hogy ezért
    mástól kell elvenni, szarik rá!

Itt lehet hozzászólni !