Elismerések a Szociális Munka Napja ünnepségen

Csepel.hu

Megtelt a Radnóti Miklós Művelődési Ház színházterme, amikor is november 14-én csütörtökön a Szociális Munka Napja ünnepségen, elismeréseket vehettek át a Humán Szolgáltató Igazgatóság kiemelkedő munkát végző dolgozói.

Újvárosi Tibor a HSZI intézményvezető-helyettes megnyitójában először köszöntötte Morovik Attilát Csepel alpolgármesterét, Szathmáry Ádámot az Intézményfelügyeleti Ágazat referensét és Nagyné Kovács Tímeát az Intézményfelügyeleti Ágazat munkatársát.

Beszédét egy idézettel és annak „átültetésével” folytatta: „Engedjék meg, hogy egy nemrégiben olvasott idézettel nyissam meg a mai ünnepségünket: Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész. Biztosan ennek is megvan a maga súlyos és magvas jelentése, de én ezt most átfordítanám a szociális munka lexikonjának egy szócikkére, miszerint: Dolgozz úgy, hogy észrevegyenek ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész. A szociális munkás akkor dolgozik jól, ha jelenlétével, tanácsaival segít egy családon, egy gyereken, de ha jól végezte dolgát a továbbiakban – lehet, hogy rossz ezt kimondani – nem fog hiányozni. Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert és felkérem az alpolgármester urat, hogy tartsa meg ünnepi beszédét.”

Morovik Attila először Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere jókívánságait tolmácsolta, majd Balogh Zoltán miniszter beszédéből idézett, ami az Emberi Erőforrás Minisztériumában november 12-én, a Szociális Munka napján rendezett ünnepségen hangzott el.

„A szociális munka napján azokat köszöntjük, akiknek életművük ez a szolgálat, másrészt a közvéleményt is formálni kívánják. Növelni szeretnénk a szociális munka presztízsét, megbecsültségét azoknak a segítő szakmáknak, amelyek nélkül egyetlen társadalom sem létezhet. A szociális munkások feladata, hogy felrázták a világot a közönyből, megváltoztassák azt a vélekedést, amely szerint nincs kiút a nehéz helyzetből. Ez az a hivatás, amelyet nem lehet napi 8-10 óra után félbeszakítani. A szociális munkásokra emberek sorsát bízzák. Ugyanakkor ez az a szakma, amelyet ha az ember nagyon jól csinál, nagyon sokat vissza is kap, mert az áldozatos munka végül megtérül.”

Morovik Attila ezután a nap jelentőségéről beszélt és köszönetet mondott a dolgozók áldozatos munkájáért.

„Itt Csepelen bár a mai összejövetelre – a meghívó szerint is – a Szociális Munka Napja alkalmából gyűltünk össze, azonban a tavalyi év hagyományteremtő kezdeményezése alapján, szívesebben nevezném ezt a mai rendezvényt is a Humán Szolgáltatások napjának. Annál is inkább mert, ahogy az itt megjelenteken végigpillantok, nem csak szociális dolgozókat látok. Örömmel köszöntöm az egészségügyi alapellátásban dolgozókat, az élelmezési csoport munkatársait, a bölcsődei gondozónőket és mindenkit, aki a mai rendezvényt megtisztelte jelenlétével.

2012 július elsejével jött létre a Humán Szolgáltatások Igazgatósága a mai formájában. Az Intézmény a kerület egyik legnagyobb, legtöbb alkalmazottat foglalkoztató munkaadója. Az Igazgatóságban dolgozó kollégák munkája, segítsége igen nagy jelentőségűnek mondható Csepel életében. Az Önök közreműködésével biztosítjuk az itt élők szociális alapellátását. Nagy gondot fordítunk a kerületben élő idősek, gyermekek, és rászorulók ellátására, segítésére. Ebben a tevékenységben elengedhetetlen az Intézményben dolgozók együttműködése, segítése, hiszen ezek plusz feladatként önöknél jelentkeznek.

Az önkormányzat, Németh Szilárd polgármester úr és természetesen jómagam is nagyon fontosnak ítéljük az Önök által végzett munkát. A képviselő-testület döntése alapján béremelést tudunk biztosítani a HSZI dolgozóinak, valamint jutalomban is tudjuk részesíteni önöket. A mai napot annak szeretnénk szentelni, hogy köszönetet mondjuk mindazoknak, akik áldozatos tevékenységükkel igyekeznek a Csepelen élők életét megkönnyíteni, a bajba jutottaknak segítséget nyújtani.

Az önkormányzat vezetése és a kerület lakossága nevében köszönöm az egész évben végzett munkájukat és kérem, hogy a továbbiakban is dolgozzunk együtt a Csepelen élők életkörülményeinek javítása érdekében. Kérem ebben az önök támogatását és segítségét ezután is, és biztos vagyok benne, hogy a közös munkánk meghozza az eredményét.”

Ezt követően került sor az elismerések átadására. A Szociális Munka Napja alkalmából jutalmazott dolgozók neveit és azok méltatását a HSZI intézményvezetője, Fatérné Rothbart Mária olvasta fel. Az okleveleket Morovik Attila alpolgármester, míg a virágcsokrokat és a borokat Újvárosi Tibor intézményvezető-helyettes adta át.

Jutalmazásban részesültek:

Gyermekfogászat: Beckné Papp Zsuzsanna, Dr. Erlach Éva,

Védőnői szolgálat: Bodnár Istvánné, Gyapjas Katalin,

Szolgáltatás-szervezési csoport: Vida Károly, Bánfalvi Tamásné,

Idős és fogyatékos-ellátás: Urbancsek Beatrix, Gráf Lászlóné, Vass Tiborné,

Családsegítő Központ: Jári Andrea, Tigyi Éva,

Gyermekjóléti Központ: Krámosné Pető Mariann, Szentpétery Erzsébet Éva,

Erdősori Bölcsőde: Toldi Marianna, Bagarus Imréné,

Belvárosi Bölcsőde: Takács Imréné, Túróczi Miklós,

Kertvárosi Bölcsőde: Konkolyné Schnepf  Mária, Kemenczei Sándorné,

Élelmezési Csoport: Szécsényi Szilárdné, Pintye Lászlóné, Balogh Jánosné, Kecsmár Jánosné,

Adminisztratív, kiegészítő szolgáltatás: Jakab Katalin, Rónai István,

Az ünnepség végén a jelenlévők kötetlen beszélgetések formájában megosztották egymással a hallottakat és látottakat.  Nekem is volt alkalmam beszélgetni a Humán Szolgáltatások  Igazgatósága intézményvezetőjével, Fatérné Rothbart Máriával aki kérdésemre elmondta: ”Az elismerések a szakmai vezetők javaslatai alapján történtek. Jó volt nézni, hogy sokan meghatódtak és örültek annak, hogy a kerület vezetői gondoltak rájuk. Annak ellenére, hogy nagyszerű munkatársaim vannak, nem tudnám ezt a közel háromszáz dolgozót irányítani, ha a szakmai vezetők nem segítenének. Csak így tudunk magas színvonalú szolgáltatást biztosítani a kerület lakosai részére. Bár minden munkatársammal elégedett vagyok, mégis közülük szeretnék kettejüket kiemelni.

Az egyikőjük Vass Tiborné, aki nemrégiben lett technikai dolgozóból szociális gondozó, amit magas színvonalon lát el. Bármekkora a baj, mi mindig számíthatunk rá. Sokoldalú és feltalálja magát minden telephelyen és feladatban. Rónai István szolgáltatás-szervezési csoportvezető pedig, alig több mint fél esztendeje dolgozik nálunk, de már elmondhatjuk, hogy nélküle nincs HSZI. Ötleteivel, kreativitásával komoly összeget takarított meg intézményünknek, ezzel más feladatokra több pénz jutott. Nem a problémák érdeklik, hanem a megoldások. Mindannyian tudjuk, ha megbíztuk valamilyen feladattal, azt úgy vehetjük, hogy már el is készült. Bár a csodákra egy kicsit még nála is várni kell.”- fejezte be a rövid ismertetőt, Fatérné Rothbart Mária.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Elismerések a Szociális Munka Napja ünnepségen” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Morovik Attila először Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere jókívánságait tolmácsolta, majd Balogh Zoltán miniszter beszédéből idézett, ami az Emberi Erőforrás Minisztériumában november 12-én, a Szociális Munka napján rendezett ünnepségen hangzott el.”
    .
    Valami kavarás volt itt huszon-néhány éve! Lett abból valami azonkívül, hogy a jutalomosztás november hetedikéről tizennegyedikére csúszott?!
    Hol marad a zInternacionálé és résztvevők percekig tartó ütemes tapsa?! 😛 😛

  2. ebihal szerint:

    Várj türelemmel, mindennek eljön a maga ideje!

  3. grün szerint:

    “Magyarországnak Kubánál sokszor nagyobb forradalmi hagyományai vannak, jó lenne vurstlikkal és rókavadászattal megünnepelni Koppányt, Vatát, Dózsa Györgyöt, Budai Nagy Antalt, Rákóczi Ferencet, Kossuth Lajosékat, és az 1956-osokat.”
    .
    Szobordöntő performance, mint hagyomány! 😛 😀
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/510/5101/51013/5101332_48e756aff450962a9aa1188d73c0abb5_wm.jpg
    .
    http://velvet.hu/trend/2013/11/16/vegyuk_mar_at_ezeket_az_unnepeket_is/

Itt lehet hozzászólni !