Közös versmondással a magyar anyanyelvért

Csepel.hu

A Magyar Nyelv Napja alkalmából több mint ötezer magyar óvodás egy időpontban egyszerre szavalt egyforma verseket. Budapest két kerülete, Erzsébetváros és Terézváros önkormányzatai közös ünnepi rendezvényébe bekapcsolódott a XXI. kerület összes óvodája, több vidéki intézmény és erdélyi, valamint felvidéki óvodák is.

A csepeli ovisok öt verset mondtak el a rendezvényben résztvevő óvodák közös versmondásában. A magyar nyelv használatának ünnepén Tamkó Sirató Károly: Csigabiga; Kiss Dénes: Labdajáték; Bella István: Mondóka; Fecske Csaba: Tündér és Darázs Endre: Csupa sár című költeményei azonos sorrendben, egy időben és egyszerre hangzottak el a gyerekszájakból.

A közös szavalások kezdeményezése egyre népszerűbb itthon és a határon túl élőknél is. Az együtt ünnepeléssel a VI. és VII. kerületi szervezők célja, hogy minél előbb hozzászoktassuk a gyermekeket a magyar nyelv tiszteletéhez, anyanyelvünk ápolásához.

Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a Magyar Nyelv Napjává, mivel 1844-ben ezen a napon szentesítették a magyar nyelvről és nemzetiségekről szóló törvénycikket.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Közös versmondással a magyar anyanyelvért” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Az Isten áldja meg a magyar óvonőket, amiért tanítják a gyermekeket szép magyar nyelvünkre!

Itt lehet hozzászólni !