Vihart kavart Szegedi Csanád kanadai zsidó turnéja

Index

Szegedi Csanád decemberre tervezett látogatása megosztja a kanadai zsidó közösséget – írja a The Canadian Jewish News.

Szegedi, akit az újság „a magyar neofasiszta mozgalom hírhedten antiszemita korábbi jelentős figurájának″ titulál, a Westmounti Chábád meghívására utazna Montréalba december 9-én, de a hír felháborította a zsidó közösség egy részét, köztük több helyi holokauszttúlélőt is. Ez lenne egyébként Szegedi első találkozója egy külföldi zsidó közösséggel.

Igyekszik megváltozni

„Egyértelműen opportunista″ – állítják a látogatás ellenzői, akik szerint Szegedi csak azután vállalta zsidóságát, hogy nem sikerült eltusolnia az ügyet. Paul Herczeg, egy a közelben élő holokauszttúlélő szerint vannak esetek, amikor „neonácik tényleg megváltoztak″, de ez az eset más: „Csak azért csinálta, mert a megvesztegetés nem sikerült, a Chábádot megtévesztik.″

Szegedi a Jobbik tagja és alelnöke volt, mielőtt nyilvánosságra került, hogy anyai nagyanyja zsidó származású, maga is holokauszttúlélő, 2012 júniusában ismerte el, hogy anyai ágon zsidó felmenői vannak, és azt állította, hogy erről 2011 decemberéig nem is tudott. Lenhardt Balázs és Kulcsár Gergely azért jelentették fel Szegedit, mert a politikus egy hangfelvétel szerint állást ajánlott egy beszélgetés során egy olyan férfinak, aki szembesítette zsidó származásával.

Devorah Shanowitz, a Westmounti Chábád programigazgatója nem ért egyet: azért hívta meg Szegedit Montréalba, mert szerinte „jóhiszeműen igyekszik megváltoztatni az életét, jóvátenni a múltját és próbál kapcsolódni zsidó identitásához″.

Őszintének tartják

Shanowitz szerint még ha igaz is, hogy Szegedi megpróbálta megvesztegetni zsarolóját, csak félelemből tette, ráadásul „a magyar média fogékony az ultra-nacionalista elemekre, ezért a botrány kirobbanása óta elszántan diszkreditálni próbálják Szegedi Csanádot″.

Shanowitz szerint a szkeptikusoknak értékelniük kéne, hogy Szegedi majdnem két éve folyamatosan kapcsolatban van a Chábád mozgalommal, többek között Köves Slomó rabbival. „A tsuva (vagyis visszatérés, megtérés, vezeklés, lásd keretes írásunkat) nagyon fontos fogalom. Rengeteg kelet-európai zsidónak fogalma sincs, hogy zsidó volt az anyjuk, így ők is zsidók″ – mondta.

Egy ex-Hungáriásnak ez több a soknál

Shanowitz, aki maga is rendszeresen tartja a kapcsolatot a politikussal, elmondta: Szegedi megbánását alaposan tanulmányozták, és őszintének tartják. A látogatás ellenzőit szerinte az érzelmek vezérlik, ezért nehéz őket észérvekkel meggyőzni, pedig Shanowitzot meggyőzte, hogy Szegedi kóser ételeket kezdett enni, tanulmányozza a Tórát és még körül is metéltette magát, „ami felnőttként nem egyszerű dolog″.

A Westmounti Chábád több felháborodott telefonhívást kapott, de Shanowitz szerint a közösség több tagja nyitott arra, hogy részt vegyen az eseményen. A The Canadian Jewish News azt a Sipos Pétert is megszólaltatta, aki basszusgitárosként néhány évig a Hungária együttes tagja volt, Fenyővel a Syconorban is együtt játszott, de megfordult a Juventusban is, melynek akkoriban Tátrai Tibor is tagja volt.

„Ismerem a magyarokat, és a leopárd nem veti le a foltjait″ – mondta a lap kérdésére az 1980 óta Montréalban élő Sipos, aki szerint Szegedi meghívása „nevetséges és elfogadhatatlan″.

Mi fán terem a tsuva és a Chábád?

A zsidó hagyományban vezeklés (tsuva, vagyis „visszatérés”) akkor szükséges, ha valaki bűnt követett el, vagy elmulasztotta megtartani kötelezettségeit. Ha ez a bűn egy másik embertársával szembeni volt, akkor először attól kell bocsánatot kérnie és kiengesztelnie, és ezután kell az Örökkévaló előtt is megtérést gyakorolnia. Ha a bűn Istennel szembeni volt, akkor csak Istennel szemben kell megtérnie.

A Chábád Lubavics mozgalom ortodox zsidó egyesület, mely a zsidóság népszerűsítését tekinti legfőbb feladatának. Csak zsidók válhatnak a tagjává: alapfeltétel, hogy a jelentkező édesanyja zsidó származású legyen, és hogy a vallási törvények értelmében betérjen a zsidóságba, azaz a hagyományoknak megfelelően befogadja a közösség.

Forrás: Index

47 hozzászólás “Vihart kavart Szegedi Csanád kanadai zsidó turnéja” bejegyzésre

  1. großmutter szerint:

    Közelegnek a választások, egyre több a mocskolódás, a másik lejáratására irányuló cikk. Ugye kedves fideszesek? Tán féltek valamitől? Vagy miért van szükség erre?

  2. Királyerdei szerint:

    Gondolod?Fidesz?Nosza:

    “Magyarország ellen Bajnai és Gyurcsány

    2013. november 09., szombat 13:31
    A sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt hétfőn kezdődik és két hétig tart Washingtonban az a nemzetközi választott bíróság előtt zajló kártérítési per, amelyet izraeli befektetők indítottak a magyar állam ellen. A Ronald Lauderék követelte kártérítési összeg több mint 100 milliárd forint.

    A pert a Vigotop nevű, ciprusi bejegyzésű cég indította, amelynek ügyvezetője Joav Blum, a tulajdonosa pedig Ronald Lauder, aki egyébként a New York-i központú Zsidó Világszövetség elnöke. A sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása és az elmaradt haszon miatt a cég és tulajdonosa 100 milliárd forint fölötti kártérítési összeget követel a magyar államtól. A per alapját egy Magyarország és Ciprus között kötött, nemzetközi beruházásvédelmi egyezmény képezi, amelynek következtében e vitás kérdésben – bár európai uniós országokban keletkezett vitáról van szó – washingtoni választott bíróság hivatott ítélkezni a felek között.

    Az eljárás körülbelül egy éve kezdődött, amelyben a felek eddig különböző írásos beadványokat csatoltak az ügyhöz, a mostani szóbeli tárgyalások pedig sorsdöntőek az ügyben. A hétfőn kezdődő és két hétig tartó perben a választott bíróság személyesen hallgatja meg az izraeli befektetőket, valamint a Joav Blum és Ronald Lauder érdekében tanúskodó Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, aki értékesítési igazgató volt korábban. Személyesen lesz jelen a tárgyaláson Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is, aki Washingtonban a magyar állam oldalán tanúskodik, csakúgy, mint az ITDH korábbi munkatársa, Szandrocha Kamilla, aki Kóka János volt gazdasági miniszter felesége.

    Bajnai Gordon volt fejlesztési miniszter és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az állami vagyonkezelő volt vezetőihez hasonlóan az izraeli befektetőkkel működnek együtt. Bajnainak egy korábbi büntetőügyben tett vallomását használhatják föl Lauderék, Gyurcsány pedig írásban tanúskodik majd Magyarország ellen.”

  3. Bugi szerint:

    Großmutter, Csanád nem jobbikos? Ne keverj már. Abban viszont biztos vagyok, hogy Slomó nem lesz jobbikos.

  4. Perspektíva? szerint:

    Ne keseregjetek!

    Orbán-korszak, ki tudja meddig

    2013. november 9., szombat 10:21 |
    “Persze jobb lenne magabiztosan hirdetni: a demokratikus ellenzék igenis győzni fog 2014 –ben, a józan ész felül fog kerekedni a választók köreiben és az országban egy kiválóan együttműködő, hatékony programokkal „dolgozó” új vezetés veszi majd kezébe az irányítást, mely kivezeti Magyarországot a válságból és a diktatúrából. Jó lenne ezt mondani, de nem lenne semmi realitása. A helyzet ugyanis az, hogy a Fidesz úgy megnyeri a 2014 –es választást mint a huzat! Simán! (Egyedül csak az kérdéses, hogy 2/3 –al, vagy ¾ -el.) Győznek majd mert a mai magyar társadalom nagyjából fele csak a kormánypropagandát hallja meg és hiszi el, másik fele pedig túlságosan megosztott! A Fideszre voksolók kb. 50% -a egyszerű emberekből áll, akik iskolázatlanok, befolyásolhatók, és a nacionalista-populista szólamokra rendkívül fogékonyak, másik része pedig közvetlenül és személyesen érdekelt az orbánizmus maradásában. Ők azok akik nyernek az egykulcsos adóval, és akik jómódúak, illetve köztük sokan gazdaságilag vagy karrier szempontjából is kötődnek a Fideszhez!

    Az egységes 2,5 milliós Fidesz tábor szolgai módon megszavazza majd a rezsim hatalom maradását, mely hosszabb távra fog berendezkedni.

    Az elkövetkező négyéves ciklusban 2014 és 2018 közt befejezik majd a már korábban megkezdett „leválthatatlansági rendszer” kiépítését, vagyis törvényekkel körülbástyázzák a választójogi mechanizmusokat, hogy a későbbi választásokon már esélye se legyen az ellenzéknek.

    Aztán megerősítik a rezsim tartópilléreit, például a hűbéres kapcsolatokat, a Kubatov-féle információs vonalakat, és a média-ellenőrzés szisztémáját! Persze Orbán idegi problémáira gondolva azt is hihetnénk, hogy néhány év múlva a nagy vezér kidőlhet a sorból a Fidesz szétesését okozva. Ezzel azonban két probléma van: egyrészt nem esne szét a Fidesz Orbán nyugdíjazásával, másrészt Orbán betegsége esetén is működni tudna a rezsim, hisz Orbán már most is csak báb a mögötte állók kezében.

    Az a helyzet, hogy egy újabb több évtizedes korszak küszöbén állunk a Horthy-, és Kádár-korszak után, mely Orbán-rendszerként vonul majd be hazánk történetébe.

    Nem akarok jóslatokba bocsátkozni arról, hogy milyen lesz ez az új rendszer, de mintákért nem kell sokáig kutatnunk. Ott van például maga a Horthy-kor. Most aztán lehet majd ízlelgetni a 30 –as évek aromáját és „élvezni” a vagyoni szélsőségeket egyik oldalon a szobalányok, zsellérek, lakájok, darutollas csendőrök, másik oldalon pedig a tekintetes, méltóságos, kegyelmes nagyurak világában. Élvezheti majd az ország azon fele, mely megszavazza és isteníti, és szenvedheti a másik fele, mely beledöglik majd.

    Hogy meddig fog tartani ez a korszak? Ki tudja? A Horthy-kor 24 évig tartott, de ha nincs a háború, lehet hogy 50-100 évig sem változtat a dolgokon az ország. Én mégis azt mondom: addig fog tartani az orbáni berendezkedés, amíg egy teljesen új értelmiség ki nem termelődik végre. A külföldön diplomákat szerzett, normális közgondolkodásban és nyugat-európai demokráciákban szocializálódott magyar értelmiség egyszer haza akar majd jönni. Ők lesznek talán az új rendszerváltás magvai, akik köré talán szerveződni tud majd végre egy valódi összefogásban hinni tudó és azért tenni kész réteg!

    Sajnos azonban nem hiszem, hogy mi azt már megérjük. “

  5. großmutter szerint:

    Azt mondd meg nekem bugi, miért nem koncentráltok inkább a lehető legjobb kormányzásra, miért fecsérelitek az energiátokat a másik mocskolására? Unatkoztok? Pedig lenne mit tenni!

  6. Bugi szerint:

    Nem a cigányozás a kormányzás mutti. Ha az lenne az, a Jobbikot max. a Magyar Hajnal tudná megszorongatni. 😉

  7. großmutter szerint:

    Ne terelj, a fideszről volt szó és a naponta megjelenő mocskolódásról. Most megint te cigányozol, teljesen feleslegesen. A magyar hajnal meg egy nulla. Kik a tagjai?

  8. ... Grün szerint:

    großmutter!
    A fityesz kénytelen mocskolódni mert egyébként a három és féléves rossz teljesítményüket a zellenzék “emútnyócév”-éhez képest sem tudja sikerként eladni!
    Megpróbálják tehát mocskolódással! ))) 😛 (((

  9. großmutter szerint:

    Már nagyon unalmas, hogy minden “kampányban” ez megy. Ha annyira biztosak lennének magukban, nem csak most csökkentettek volna rezsit, nem a mocskolódással lennének elfoglalva.

    Azt az energiát amit a másik lejáratására fordítanak, fordíthatnának másra is!

  10. großmutter szerint:

    * fordíthatnák

  11. felix szerint:

    Királyerdei!
    Tanulmányozd a jogot!

  12. Éva szerint:

    “Ha annyira biztosak lennének magukban, nem csak most csökkentettek volna rezsit”

    Az MSZP mikor csökkentette a rezsit? Úgy tudom, hogy kétszeresére növelték a villany és háromszorosára a gáz árát.

    Ez a hét nem a Jobbik hete volt.
    Baja II.

  13. Nagyapó szerint:

    “maga is holokauszttúlélő” (Szegedi Csanád ). Ránézésre nem is olyan öreg, vagy a holokauszttúlélők is szaporodnak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Pákozdi József szerint:

    Az energiájukat fordíthatnák az elszámoltatásra, amit beígértek 2010-ben!
    Szenteczky János és Takács Krisztián? Nem védem őket, de ők csinálták a legnagyobb kártevést a kerületben? Ők csak kishalak.

    Vagy a magasabb beosztást betöltött elvtársak érinthetetlenek, vagy önök a gyávák, és nem mernek hozzájuk nyúlni a lopott milliárdok miatt?

    Van egy közmondás!
    Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

  15. Éva szerint:

    Az energiájukat a kormányzásra (Csepelen a kerület vezetésére) kell fordítaniuk.

  16. Éva szerint:

    “Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.”

    Mennyi támogatást kapott a MIÉP-Jobbik a Gyurcsány-kormány idején?…
    Hova lett a MIÉP pénze?

  17. Nagyapó szerint:

    A Magyar Nemzet értesülése szerint a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt egy hétfőn Washingtonban kezdődő perben izraeli befektetők több mint 100 milliárd forint kártérítést követelnek a magyar államtól. Az mno.hu-n megjelent cikk szerint a perben az izraeli befektetők felhasználhatják majd Bajnai Gordon volt kormányfő egy korábbi büntetőügyben tett vallomását, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pedig írásban fog tanúskodni.
    Selmeczi Gabriella úgy nyilatkozott: az a szomorú, hogy nincsenek meglepve azon, hogy “Gyurcsány és Bajnai Magyarország ellen tanúskodik külföldön”. A két volt kormányfő szerinte soha nem a magyar állam és a magyar emberek érdekeit tartotta szem előtt, sem kormányon, sem ellenzékben. “Nem csoda, hogy most is külföldi érdekeket szolgálnak” – tette hozzá a Fidesz szóvivője.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. großmutter szerint:

    Éva!

    Ki a lótúrót érdekel hogy mit csinált az emeszpé! Arra adjon inkább normális választ, hogy miért csak a hajrában lettek fontosak a magyar családok. Már észrevettem, ha kínos a kérdés rögtön a másikat kezdik szapulni. A legjobb védekezés a támadás?

    “Ez a hét nem a Jobbik hete volt.
    Baja II.”

    Igen, a fidesz teszi azzá. Nagyobb a füstje ennek az egésznek, mint a lángja. Felfújták mint a lufit 🙂

  19. Éva szerint:

    Szerintem nincs felfújva a 16 éves lány ügye. Lassan lehull a lepel a Jobbikról.
    Persze vannak pártfogóik a baloldalon….

  20. großmutter szerint:

    Miért ne lenne felfújva? A kutya nem foglalkozna vele, ha nem kárognának itt a narancsosok.

    Történt egy állítólagos bűncselekmény, amivel -mint sok más esettel is- foglalkozott a jobbik. Melyik párt foglalkozik az emberekkel a választási kampányon kívül? Egyik sem! Ja de, egy van, aki mindig is foglalkozott, azt meg le kell járatni, mocskolni kell. Mindenki azt csinálja, amihez ért.

  21. ... Grün szerint:

    großmutter!
    A feledés jótékony homálya borítaná el!
    Tudja valaki, hogy ki volt Malina Hedvig vagy Zsanett?!
    .
    Mint a miskolci hőgy mikor így szól a rendőrkapitányhoz:
    Maga már rég egy senki lesz, mikor én még mindig kurva leszek! 😛 😀

  22. Nagyapó szerint:

    Minek foglalkozni a csepeli, bajai hazugságokkal! Még kiderül melyik párt hazudik.
    Az emberekkel a Fidesz-KDNP foglalkozik (pl. infláció, rezsi, GYES-GYED, minimálbér emelés, kamatcsökkentés, devizahitel, és még sok más).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. Vátesz szerint:

    Elképesztő ez az antiszemita tett, amit Ronald S. Lauder és Joav Blum elkövet! Az a tett hogy a magyar államot beperelték, alkalmas a zsidóság elleni gyűlölet felkeltésére. Ezzel sok itteni hitsorsosuknak nehezítik meg az életét. Viszont nem lep meg, Mózes óta tudjuk, hogy vannak zsidók, akik az aranyborjút mindennél többre tartják. Ilyen Ronald S. Lauder is, Joav Blum csak a samesze.

  24. großmutter szerint:

    Igen kedves Nagyapó, az ország hatalmas sikereket ért el a fidesz majd 4 éves kormányzása alatt. A 3% alatti költségvetési hiányt brutális megszorítások árán tudták csak tartani az elmúlt négy évben!

    A kormányváltás idején 3.200.000 ember élt a létminimum alatt Magyarországon. Ez a szám az elmúlt négy év sikereit tekintve elérte a 4.

  25. großmutter szerint:

    a vége lemaradt: * 4.000.000 !!!

  26. Vátesz szerint:

    Szegedi Csanád a jövőbeli karrierjét építi, jövőre lejár az európa parlamenti mandátuma, megszűnik a havi két milka, a boltjába meg már úgy sem menne be senki, hát valamihez kell kezdeni. Nem az a típus, aki valamely szerény pozícióval megelégedne, hiszen a Jobbikban is az alelnöki posztig vitte. A volt munkásőr-parancsnok, a Munkásőr című újság főszerkesztője, Zucker Gerzson, alias Zoltai Gusztáv hamarosan kiöregszik, kell új seprő, aki jól seper! Ki tudná jobban képviselni a zsidóságot az antiszemitákkal szemben, mint egy bevált antiszemita. Rablóból lesz a legjobb pandúr! Szegedi Csanádot a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatói székébe! 😉

  27. großmutter szerint:

    Nézzük tovább…

    1. Az európai unió 20 legszegényebb régiójából négy magyar! Lehet itt gazdasági növekedésről beszélni???

    2. A kecskeméti mercedes beruházás alapjában véve 0,5% mértékben növelte a gdp-t! Ha ebben az ütemben halad a továbbiakban is a gazdasági növekedés, 4 év alatt sikerül elérni azt a szintet, amit tavaly elveszítettünk! Feltéve ha ebben az ütemben növekszik a továbbiakban is a gazdaság. Ugyanis tavaly 1,7% gazdasági visszaesés volt!

    3. A kormány az elmúlt időszakban 20 adótörvényt módosított. A jogalkotási törvény előírása alapján KÖTELEZŐ költségvetési hatástanulmányt készíteni ebben az esetben. Egyetlen egy költségvetési hatástanulmányt sem készített a fidesz, úgy módosította 186 oldalban összefoglalva 20 különböző adónem mértékét – törvénysértő módon! A 20 módosított adótörvény közül itt van például a személyi jövedelem adóról szóló törvény módosítása, a családi adókedvezmények kiszélesítése. Mit is mond a kormány? Kérem tisztelettel, a kormány azt mondja, hogy egy bruttó 90.000 forintos összjövedelemmel rendelkező két gyermekes családnál nő 5.600 forinttal a nettó jövedelem. Ez mind szép és jó, lehet vakítani a parasztot. De ha jobban utána nézünk azt láthatjuk, hogy 2010-ben bruttó 94.000 forint pontosan 11.000 forinttal ért többet az egykulcsos adórendszer bevezetése előtt. Tehát ezzel az 5.600 forintos adókedvezménnyel a kormány a felét adja vissza mindössze annak a pénznek, amit az egykulcsos adó bevezetésével pont a legszegényebb emberektől vett el!

    4. Jelenleg egy külföldi beruházó nem fizet iparűzési adót a magyar vállalkozásokkal ellentétben!!! Egy magyar vállalkozásnak jóval magasabb az adóterhelése, mint egy külföldi vállalkozásnak! Így foglalkoznak maguk a magyar emberekkel?

    5. Európában sehol nincs 27%-os áfa, csak Magyarországon. Jól van ez így?

    ..és még lehetne folytatni, de teljesen felesleges. A lényeg, hogy Nagyapó ezt nevezi a magyar emberek védelmének!

  28. piedone szerint:

    Nagy igazságot ír Grossmutter!A 23 év alatt becsapott és szellemi tunyaságba esett többség / nem az ő hibájuk / hallelujázik a rezsicsökkentésre és a többi maszlagra.De az,hogy mennyivel fizet többet mindenhol mindenért,azt már nem veszi észre.Csak egy példa:akcióban a tejnek nevezett fehér lötty 169 ft.!? egyébként a …….. nevezett egyik 100 milliókat kisíboló multiról van szó.Nem olyan titkos ez az oldal,nincs kedvem,sem pénzem pereskedni senkivel…… ha voltak a hétvégén Csepelen vásárolni,úgy is tudják hol van ez a hely.Ha azt mondom,hogy egy jól működő,kedves,barátságos,természetes közegben lévő,sportolásra alkalmas,életre szóló barátságok,netán házasságokat eredményező ismeretségek megkötésére alkalmas területet adtak el és tették a zsebükbe az etásak.Régi csepeliek! ugye Tudják!?És nem csak erről az egyről van szó…..!….. és a mostaniak is hallgatólagosan hozzájárultak a tranzakcióhoz! Ha a narancsliget marad túlsulyban, valyon jővő ilyenkor is hozsannázás lesz?! Mit mondok én erre? lássuk meg :-)…..
    Ádám,ha tudta volna,hogy társa nevét kik fogják viselni,szerintem sült oldalast készített volna belőle,vagy jó magyar szokás szerint lefizette volna a kígyót.,,, mérgezett almát adatott volna. 😀
    Jó éjt, jó vasárnapot Tisztelt Csepeliek!

  29. Éva szerint:

    “A kormányváltás idején 3.200.000 ember élt a létminimum alatt Magyarországon. Ez a szám az elmúlt négy év sikereit tekintve elérte a 4.000.000.”

    Großmutter keveri a létminimum alatt élők számát a foglalkoztatott emberek számával, mely lassan eléri a 4 millió főt.
    Ha pedig szándékos, akkor érdekes gondolkodásmód ez tőle.
    Biztos ő is egy segélyből élő…

  30. Éva szerint:

    “A ebben az ütemben halad a továbbiakban is a gazdasági növekedés, 4 év alatt sikerül elérni azt a szintet, amit tavaly elveszítettünk!”

    A Bajnaiék idején 7%-os visszaesés volt.
    Ezért kellene a Bajnai?
    Szó se lehet róla!

  31. Éva szerint:

    “Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy a német iparszövetség magyarországi befektetésekre bátorítsa a német vállalkozásokat – mondta Ulrich Grillo, a Német Iparszövetség (BDI) elnöke ma délelőtt, amikor a nemzetgazdasági miniszterrel tárgyalt.

    Varga Mihály a megbeszélésen kifejtette, hogy a német vállalkozásoknak és befektetéseknek igen jelentős szerepük volt abban, hogy Magyarországon megtörtént a gazdaság konszolidációja. Magyarország számára alapvető fontosságú a német gazdaság teljesítménye.”

    http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/a-nemet-iparkamara-tamogatja-a-magyar-befekteteseket

  32. Éva szerint:

    Befejeződött a csepeli szennyvízhálózat korszerűsítése

    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=197535

  33. großmutter szerint:

    Éva!

    A közmunka pont arra jó, hogy a foglalkoztatott emberek számát növelje, mint statisztika, amivel ön példálózni tud. Semmi másra!

    Úgy látom, a gdp visszaesésére nincs magyarázat, ilyenkor jön a másikkal való példálózás. Nem érdekel az mszp, nem vissza felé kell mutogatni. Itt volt 4 év kétharmaddal, hogy bizonyítsanak. Hát nem sikerült. Mi kell még a fidesznek hogy bizonyítson? Három harmad? Négy harmad?

  34. Éva szerint:

    Kedves Großmutter!

    Ön mikor dolgozott utoljára a háza előtt, a kertjében. Mikor szedte össze azt a szemetet, amit mások eldobáltak.
    Vagy gázoljunk a szemétben és a mocsokban. mint a szocialisták ideje alatt?

    Négy harmada nem lehet 2014-től a jelenlegi kormányzó erőknek. De nem az ellenzék miatt, hanem a matematika szabályai miatt.

  35. Etikus szerint:

    A főcímben foglaltak után, engem az alábbiak is foglalkoztatnak.

    Perspektíva? szerint:
    2013. november 09., szombat – 18:01
    Ne keseregjetek!

    Orbán-korszak, ki tudja meddig?

  36. ... Grün szerint:

    “Vihart kavart Szegedi Csanád kanadai zsidó turnéja”
    Mi közünk ahhoz, hogy a kanadai zsidók között vihart kavar egy kanadai zsidó turnéja?!
    Apropó!
    Mióta kanadai zsidó a Csanád?! 😛 😀

  37. Etikus szerint:

    A főcímben foglaltak után, engem az alábbiak is foglalkoztatnak.

    Perspektíva? szerint:
    2013. november 09., szombat – 18:01
    Ne keseregjetek!

    Orbán-korszak, ki tudja meddig?

    Mj.: Pl. Ismétlik, már sokadszorra a Szabó Magda által írott, és Bereményi Géza által rendezett “Régimódi történet” c. darabot a Duna TV.-n (ma este is 20 h. után.)
    Szerintem ez is az agymosásunk egyik eszközeként használható darab. Emlékeztetés, hogy vajon merre, hova fejlődik a társadalom, és legfőképpen mi várhat reánk?
    Valóban, megjelenhetnek a földesurak, az Ispánok stb. természetesen ennek ellenpólusaként a már ismert cselédség stb. Ezekről már korábban is írtam.
    Függetlenül attól, hogy ki lesz az ország első számú vezetője?

  38. Tóth Mária szerint:

    Drága Grossmutter!

    az mszmpt-t is megkérdezte, hogy miért nem kormányoznak/tak v. csak a Fideszt kell vegzálni?
    ja, hogy akkor Kánaán volt?

  39. ebihal szerint:

    Tóth Mária!
    Nem tudom, hogy az mszmp miképp kerül ide, de felettük és az mszp felett is
    döntöttek a szavazók. Abban reménykedtek, hogy jobb lesz, tisztességesebb.
    Na ez az ami nem jött be.

  40. Tóth Mária szerint:

    Nekem bejött! Neked miért nem?

  41. ebihal szerint:

    Meddig tart az Orbán-korszak? Amíg elegendő szavazót tudnak rávenni, átverni,
    meghülyíteni stb.

  42. großmutter szerint:

    Drága Tóth Mária!

    Mivel most a fidesz kormányoz, így őket kérdezem. Majd ha aktuális lesz, megkérdezem az mszp-t is, bár remélem nem kerül rá sor.

  43. krapulaxxx szerint:

    zsidóéknál nem divat a garbó…

  44. Gordon szerint:

    A baloldal inkább önmagával van elfoglalva semmint az országgal.
    Ez az ország szerencséje és a baloldal nagy tragédiája…

  45. Gordon szerint:

    A Jobbik csak a negyedik erő Békéscsabán: 😀

    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=197628

  46. Tarjányi László szerint:

    Hirado.hu – A Jobbik jelöltje nyert Tuzséron
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/11/…/A_Jobbik_jeloltje_nyert_Tuzseron.aspx 😀

  47. Pákozdi József szerint:

    Gordon-ka ezt nem érti! Törli a szemét, és vakarja a fülét!!

    Ja, és nem hisz a szemének, se a fülének!!

Itt lehet hozzászólni !