Nyugdíjasok köszöntése az Idősek Világnapja alkalmából

Csepel.hu

Október 3-án a Családsegítő Közösségi Házban idős csepeli honfitársainkat köszöntötték az Idősek Világnapja alkalmából. A Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Humán Szolgáltatások Igazgatósága által szervezett rendezvényen először Noé László idősügyi tanácsnok köszöntötte a főleg hölgyekből álló hallgatóságot.

Illyés Gyula Derűs öreg című versének néhány sora után tőle kaptunk választ arra, miért is vannak többen a nők. Mint elmondta: „Csepelen tizenhatezer nyugdíjas él, kétszer annyi nő, mint férfi. A nyolcvan év feletti korosztálynál viszont már közel hetven – harminc a nemek aránya”. Kiemelte: „Létrehoztuk a hatvankét év felettiek civil társaságát, mely önkéntességen alapul. Feladatai közé tartozik a rászorulók orvoshoz és a templomba történő elkísérése, az élelmiszerek bevásárlása, hogy csak a fontosabbakat említsem. Irodánk a Nagy Imre ÁMK-ban kap helyet, ahol telefonszolgálat is fog működni”.

Czibulyáné Szonday Szilvia a szociális ügyekkel foglakozó önkormányzati képviselő is a segítség fontosságát emelte ki. Elmondta, Fatérné Rothbart Mária és ő is várja azok jelentkezését, akiknek az alacsony nyugdíja miatt gondot jelent a gyógyszerek árának megfizetése. A képviselő asszony egy Márai Sándor idézettel búcsúzott: „Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal, tehát az ünneppel.”

Fatérné Rothbart Mária megköszönte az idősellátásban résztvevők munkáját, majd Rákóczi Erika, a Családsegítő Közösségi Ház munkatársa sorban felkonferálta a fellépőket. A rendezvény végén Geburth Sándor előadóművész közreműködésével énekeltek és táncra is perdültek a jelenlévők.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Nyugdíjasok köszöntése az Idősek Világnapja alkalmából” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Szervezhetitek az önkéntes segítőket, akik elkisérik őket az utcán, nehogy ellökjék őket, s elvegyék a pénztárcájukat! Sokáig éljen Pintér két hét alatt rendet rak Sándor, Soroksáron!

  2. Nemmondommeg szerint:

    Vátesz.
    Ez a jobbik eset amikor “csak ellökik”. Persze nincs bűnözés, nincs cigány bűnözés és minden rendben, mert a számok ezt mutatják.

Itt lehet hozzászólni !