Fut a Csepel: a kerület apraja-nagyja futócipőt húzott

Csepel.hu

Sem az időjárásra, sem a szervezésre, sem a résztvevők létszámára nem lehetett panasz a 34. Fut a Csepel Sportágválasztó és családi napon. A tavalyihoz képest idén többen húztak futócipőt.

Szeptember 29-én közel 2300-an álltak rajthoz és teljesítették az 1200 valamint a 3300 méteres távot, s az ovisok is derekasan helytálltak a részükre kiírt 300 méteren. A program központi helyszíne ezúttal is a Csepel Plaza parkolója, illetve a Kossuth Lajos utca és környéke volt, ahol a reggel folyamán szorgos kezek varázsoltak az eseményhez illő helyszínt. A futamokat megelőzően a színpadon profi bemelegítéssel mozgatták be a sportolni vágyókat, akiknek minden porcikájuk felkészült a megmérettetésre.

A legtöbb résztvevőt vonzó 3 kilométeres távot Borbély Lénárd alpolgármester, országgyűlési képviselő indította útnak, amit a helyszínen nézett meg Morovik Attila alpolgármester is.

Fiataltól az aggastyánig mindenki becsülettel teljesítette a penzumot, a támogatók jóvoltából pedig befutócsomaggal is kedveskedtek a résztvevőknek, így azonnal pótolhatták az elégetett kalóriákat.

A futás előtt, közben és utána is Sportágválasztó zajlott, ahol több csepeli sikersportágat és egyebeket is kipróbálhattak a gyerekek: a labdarúgást a Csep-Gól FC, a birkózást a Csepeli Birkózó Club, a vívást a Csepeli Vívó Egyesület, a bokszot az Énekes István Box Egyesület, a kick-boxot a Halker Király Team, a kézilabdát a Csepel DSE, a kajak-kenut a Csepeli Kajak-kenu Egyesület képviselte, s ott voltak a Csepel Evezős Klub, a Szent Flórián Búvár SE, a Csepeli Öttusa, az íjászok valamint a modellezők képviselői is.

A sok családot megmozgató, kiváló vasárnapi programnak bizonyuló rendezvényt a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület a kerület önkormányzatával karöltve hozta ismét tető alá. A jövőre 35. születésnapját ünneplő Fut a Csepel újra bebizonyította, hogy ma már méltán emlegetik a kerületi legrangosabb programjai között, és kihagyhatatlanná vált a jövő évi naptárból is.

A 34. Fut a Csepel további fotói megtekinthetők ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !