Bringára fel! Több százan pattantak nyeregbe a Csepel-sziget Kerékpáros Találkozón

Csepel.hu

Csepelen már komoly hagyományokkal rendelkezik az ősz beköszöntével sorra kerülő Csepel-sziget Kerékpáros Találkozó, ami idén is tekintélyes népszerűségnek örvendett. A Csepel Művek I- es kapujától ezúttal is népes mezőny vágott neki a Tököli kompig tartó bringás menetnek.

Csepel Önkormányzata a Diáksport Bizottsággal közösen rendezte meg a programot, melyből ezúttal is oroszlánrészt vállalt Jenei János a kerületi testnevelő közösség vezetője, illetve a biciklis konvojt biztosító és maguk is bringára pattanó csepeli testnevelők. A Gróf Széchenyi, a Kazinczy, a Vermes és a Kék iskola tantestülete képviseltette magát személyesen, illetve Márkusz Bernadett sportreferens és Zubor Mónika a Csepeli Városkép Kft. munkatársa is kétkerekűn tette meg a távot. Az idei tekerés Európa legnagyobb közlekedési – környezetvédelmi kampánya, a 12. Európai Mobilitási Hét jegyében valósult meg, és -köszönhetően a XXI. kerületi kapitányság munkatársainak- rendőri biztosítással reggel kilenckor vágtak neki a kilométereknek a résztvevők, kicsik és nagyobbak egyaránt.

Az időjárás igazán kegyeibe fogadta a kerékpárra pattanókat, akik közül a végcélnál többen is játékos kerékpáros sportvetélkedőkön vettek részt, természetesen az ilyenkor szokásos jutalmak fejében. Közel hatszáz csokoládé és üdítő pótolta a bringatúrán elvesztegetett kalóriákat, s az önkormányzat jóvoltából százan fényvisszaverő, láthatósági mellénnyel is gazdagabban tértek haza. Szabó János a Gróf Széchenyi Iskola szülői munkaközösségének tagja pedig a kerékpárok szervízelését vállalta magára, és volt is dolga bőven, hiszen több defekt is nehezítette a biciklisek útját.
Szerencsére azonban nagyobb baj nem történt, így minden résztvevő épségben és balesetmentesen tért vissza Csepelre a kerékpáros találkozó végeztével.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !