Birkózó-vb: hat magyar érem, Sastiné az egyetlen magyar arany

Csepel.hu

Deák-Bárdos Mihály a bronzmérkőzésen vereséget szenvedett kazah ellenfelétől a kötöttfogásúak 120 kg-os mezőnyében a budapesti birkózó-világbajnokság utolsó napján. A magyar csapat ezzel egy arany- és öt bronzéremmel zárta az eseményt.

Deák-Bárdos a helyosztón a kazah Nurmahan Tinalijev ellen lépett szőnyegre, s a mérkőzésen hamar kiderült, hogy riválisa ezúttal jobb erőben van nála. A kazah már az első menetben 5:0-s előnyre tett szert, miután rendre kiléptette a diósgyőri birkózót a szőnyegről, a második három percben pedig biztosan őrizte meg előnyét. A hatszoros magyar vb-ezüstérmes így az ötödik helyen végzett.

Deák Bárdos az utolsó magyar érdekeltje volt a vb-nek, melyet hat éremmel zárt a válogatott: a Csepelen élő, Vasas színekben birkózó Sastin Marianna aranyérmet nyert, míg a szabadfogású Veréb István (84 kg), Barka Emese (55 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg), Lőrincz Viktor (84 kg) és Kiss Balázs (96 kg) harmadik lett.

A csepeli birkózók, Németh Zsanett, Szmik Attila és Kardos Róbert is mindent elkövettek a jó szereplés érdekében, ám erőfeszítéseiket ezúttal nem koronázta dobogós helyhez elegendő siker.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !