Ludovika Campus – egy egész városrész megújul

Hirado.hu

Fürjes Balázs elmondta, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főépülete 2014 tavaszára készül el.

Fürjes Balázs, a kiemelt beruházások kormánybiztosa az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: a Campus főépülete 2014 tavaszára készül el, és ez lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főépülete. A Ludovika 150 éves épületében XXI. századi megoldásokkal készül többek között a modern egyetemi könyvtár is – mondta. Hozzátette: jelenleg az épület szerkezetének megerősítése zajlik, valamint restaurálási, műemlék-helyreállítási és gépészeti munkákat folytatnak.

A felújítási munkák csaknem huszonötmilliárd forintba kerülnek, ennek nyolcvan százaléka európai uniós pénzből valósulhat meg. A kormánybiztos elmondta, hogy az épület eredendően felsőoktatási épület volt, a Magyar Királyi Katonai Akadémiának adott otthont. A létesítmény most is egy olyan egyetem épülete lesz, amely részben a honvédtisztek, a rendőrtisztek, a közigazgatási szakemberek, köztisztviselők képzésének ad helyet.

Fürjes Balázs megjegyezte, az épületet az eredeti állapotában újítják fel, de emellett radikális átalakítások is lesznek: modern oktatótermek, egyetemi könyvtárt hoznak benne létre. Kijelentette, a Ludovika Campus több lesz, mint egyetem, a nyolcadik kerülettel egy egész városrész újul meg. A közbiztonság ugrásszerűen javul majd a rendőrtisztek állandó jelenléte miatt, valamint bővül a józsefvárosiak szabadidő és sportolási lehetősége is, hiszen lesz sportcsarnok, tanuszoda, a közpark pedig nyitva áll mindenki számára.

Forrás: Hirado.hu

8 hozzászólás “Ludovika Campus – egy egész városrész megújul” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Köszönet Habsburg–Estei Mária Ludovika magyar királynénak, aki hatalmas összeggel támogatta a Campus megépítését.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Jeniszej szerint:

    Hasznosabb lett volna ha a kiképző központ helyet a kisemmizett millióknak lakáshelyzetén javítani. 🙂

  3. Jeniszej szerint:

    Ludovika Campus! ))) 😀 (((
    Hercegek, grófok a sok semmire kelők úri hóbortja kel nektek? Megkapjátok munkahely helyett.

  4. Jeniszej szerint:

    Csak nem egy erős rendőr állam van kialakulóba? Ennyire rossz a helyzet?

  5. Katkaa szerint:

    Qurva anyátokat, ha nem fideszes az önkormányzat, akkor lóf…adtok nekik. Az sem számít, hogy a fiatalok isszák meg a levét. Dögöljetek meg fideszes rohadékok!

    Kéthetes szénszünet lesz Szegeden

    Idén télen a megszorítások miatt ismét kéthetes szénszünetre kényszerül a Szegedi Tudományegyetem, emiatt nem lesz sem őszi, sem tavaszi szünet az egyetemen – írja a
    SzegedCafé.

    A szénszünet alatt egyetlen vizsgaidőpont sem lesz, az egyetemi épületek, az SZTE Klebelsberg Könyvtár, valamint minden olyan épület zárva tart majd, amit nem szükséges feltétlenül fűteni. A spórolásra azért van szükség, mert az egyetem idén 1,8 milliárd forinttal kap kevesebb állami támogatást, mint tavaly. Az eredetileg 4,2 milliárdra tervezett elvonást egy 2,4 milliárdos kutatóegyetemi normatívával enyhítenék, ám a hiány még így is jelentős.

    2012 végén több mint 800 millió forintot zároltak az intézmény költségvetéséből, amelynek tavaly mintegy ötödét, körülbelül 160 millió forintot tudtak kigazdálkodni a kéthetes szénszünet alatt. Ez komoly összeg, ám az 1,8 milliárdos mínuszt még így is csak alig enyhíti.

  6. szigeti szerint:

    5*-os kádernevelde!!!

  7. nagyapó szerint:

    Ha jól emlékszem, volt a Fradi pályával szemben egy épületegyüttes, talán Zrínyi Akadémia. Mi lett vele?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. felix szerint:

    Lebontották, mert annyira szégyellték, hogy az ott tevékenykedő baráti fejszés gyilkos szabadlábra került.

Itt lehet hozzászólni !