Az Országgyűlés megvédte Magyarországot

Fidesz.hu

A magyar Országgyűlés méltó választ adott az Európai Parlamentnek; megvédte Magyarország szuverenitását, és a gazdasági, nagyvállalati érdekekkel szemben megvédte a rezsicsökkentést – szögezte le Rogán Antal pénteki sajtótájékoztatóján az elfogadott határozat kapcsán.

A Magyarországot megillető egyenlő elbánásról című, a fideszes Rogán Antal, Gulyás Gergely és Kocsis Máté által kezdeményezett határozati javaslatot 269 igen szavazattal, 6 nem ellenében fogadta el a parlament. A magyar Országgyűlés méltó választ adott az Európai Parlamentnek; megvédte Magyarország szuverenitását, és a gazdasági, nagyvállalati érdekekkel szemben megvédte a rezsicsökkentést  – szögezte le Rogán Antal.

A frakcióvezető szerint sok képviselő felszólalásában nyilvánvalóvá tette: az Európai Parlament olyan döntést hozott Magyarországról, amelyhez nem volt joga, és ezzel megsértette hazánk szuverenitását. Ezt egyetlen egy uniós tagállam sem engedheti meg, ezért a magyar Országgyűlésnek is válaszolnia kellett. Az Európai Parlamentnek ugyanis nincs joga ahhoz, hogy elvitassa a nemzeti parlament saját jogát, döntési kompetenciáját, Magyarország szuverenitását – indokolta a határozat szükségességét a politikus.

A határozat kimondja, hogy az Európai Parlament döntése mögött egyértelműen gazdasági érdekek húzódnak meg. A nagyvállalatok a rezsicsökkentés visszavonása érdekében gyakorolnak nyomást az Európai Parlamenten keresztül a magyar kormányra és Magyarországra. A parlament által elfogadott határozat egyértelműen visszautasítja az ezzel kapcsolatos gazdasági lobbiérdekeket, és felszólítja a kormányt arra, hogy minden nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés politikája mellett – szögezte le.

Rogán Antal azt is elmondta, a határozatban csodálkozásuknak adnak hangot, hogy az Európai Parlament olyan döntést hozott, amellyel veszélyezteti az Európai Uniót. A politikus szerint az EU intézményrendszerén belül szokatlan dolog, hogy egy uniós intézmény – túllépve hatáskörén – megsérti egy ország nemzeti szuverenitását.

A Fidesz frakcióvezetője csodálkozását fejezte ki, mert az MSZP országgyűlési képviselői nem éreztek elég bátorságot ahhoz, hogy részt vegyenek a döntéshozatalban, a szavazáskor szándékosan nem voltak az ülésteremben. Rogán Antal szerint ismerhetjük a szocialisták véleményét, mivel az Európai Parlamentben a Magyarországot elítélő határozatot az MSZP EP-képviselői kivétel nélkül megszavazták.

Takarékszövetkezetek: nagyobb biztonságot jelent a törvény

Újságírói kérdésre válaszolva Rogán Antal leszögezte, a köztársasági elnök sem vitatta a takarékszövetkezeti törvény eredeti célját. Emlékeztetett, a közelmúltban bekövetkezett két takarékszövetkezeti csőd világossá tette, hogy a kormánynak lépéseket kell tennie, hogy biztonságba helyezze a takarékszövetkezetekben levő vagyont, megóvja a betétesek ott elhelyezett pénzét. Felhívta a figyelmet arra, a kormány ennek érdekében 100 milliárd forintot szándékozik befektetni a takarékszövetkezeti rendszerbe. Aláhúzta, nagyobb biztonságot jelent a törvény.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy a törvény erősíti a szövetkezés elvét. A kicsi takarékszövetkezetek a jövőben is maguk választhatják a vezetőiket, megmarad az egy tag egy szavazat elve, és nem történhet meg az, hogy a részjegy-tulajdonosok a tagok alól kiszervezik a takarékszövetkezeteket, azzal, hogy kisbankosítják és részvénytársaságokká alakítják azokat. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy meghallgatták a kis takarékszövetkezetek véleményét is, és a tőkemegfelelésre vonatkozó szigorú szabályokat enyhítették. Meghallgattuk az államfő jogi aggályait is, és azoknak  megfelelően több ponton módosították a törvényt – tette hozzá.

Forrás: Fidesz.hu

37 hozzászólás “Az Országgyűlés megvédte Magyarországot” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    SENKI sem támadta a rezsicsökkentést!
    Minket valóban ennyire hülyének néznek? Elképesztő…

  2. felix szerint:

    Na!
    Csak nem feloszlatta magát?

  3. Bugi szerint:

    Csapajev ne hazudj! Mindenki tudja, hogy miről va szó: az EU-ban többségben vannak a kommunista és balliberális pártok, és bosszút próbálnak állni azért, hogy Magyarország nem csicskázik nekik.

  4. felix szerint:

    Valamilyen Uniós anyagból hozhatnátok valamit ami igazolja a rezsicsökkentés elleni maszlagotokat.

  5. ... Grün szerint:

    Évi 1000 milliárdot nyerünk az uniótól
    “Nem tudni miről beszélt Orbán Viktor tegnap a parlamentben, amikor azt állította, hogy az uniós támogatások révén gyakorlatilag a saját pénzünket kapjuk vissza.”
    .
    “Az ügyben Megkerestük Heil Pétert, aki 2002 és 2007 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese volt. Mint elmondta, Magyarország évente 1000-1200 milliárd forinttal kap többet az Európai Uniótól, mint amennyit befizetünk. Hozzátette: ha minden lehetőséget sikerülne kihasználnunk, akkor ez az összeg a duplája is lehetne.”
    .
    Szemét gyarmatosítók! Vigyék a francba a pénzüket!
    Megdöglünk mi segítség nélkül is! A szabadságunkat nem adjuk fel apróért! 😛
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20130705-evi-1000-milliardot-nyerunk-az-uniotol

  6. ... Grün szerint:

    Senki nem támadhatta a rezsicsökkentést mivel szó sem volt róla!
    Nézzétek meg a Rétvárit!
    vigyázz! Csak a műsor címe Egyenes beszéd! 😛
    Érdemes megnézni, hogy mit küzdött vele Olga és 22 perc alatt egy normális szót nem húzott ki belőle! 😛
    http://www.atv.hu/videok/video-20130705-retvari-bence

  7. Bugi szerint:

    Akkor nem figyeltél grün. De miért is figyeltél volna, ha egyszer annyira elfoglal a hazudozás?

  8. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Megnézted?! Nem?!
    Akkor mi az ugatás tárgya?! 😛

  9. igéző idéző szerint:

    A rezsicsökkentésre való hivatkozás ordas nagy hazugság, már csak azért is, mert Tavarest másfél éve kérték fel a jelentése megírására, amikor szó sem volt még rezsicsökkentésről.

  10. Bugi szerint:

    Táváris olyan komcsi mint az itthoniak. A neve is elvtárs 😉

    Nem szabad csodálkozni azon, hogy a kommunisták a magyarságra törnek. Mindig is ezt tették. Ők ilyenek, ennyit tudnak. Nyilvánvaló, hogy Magyarországon demokrácia, sajtó- és szólásszabadság van, ezt támadni is idiotizmus, hiszen elég megnézni a Parlementet, a balliberálfasiszta pártokat és lapjaikat, no meg az itteni hozzászólásokat is.

  11. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Bugi Pistának mindenre ugyanaz a válasza: komcsi, komcsi, komcsi.
    Ez jól tükrözi a Fidesz-tábor szellemi színvonalát.

  12. Axor szerint:

    Ó tisztességtől megőszült balliberális elvtársak, vegyétek ki a nyelveteket Gyurcsányi- Bajnai- Mesterházy seggéből és mély levegő vétel után, pár perc gondolkodás.
    Az mszp Magyarországon nem rúg labdába, ezért az internacionalizmus kétes segítségét kérte. És megkapta!!! Nem számít ha az országot bajba sodorják, már nem először.

  13. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    http://ittvan.hu/tavares-jelentes

  14. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Hol van a Tavares-jelentés?

    Itt van a Tavares-jelentés: http://ittvan.hu/tavares-jelentes

  15. Axor szerint:

    A magyar kommunisták jelentése, kissé átdolgozva Tavares módra.

  16. Tóth Kati szerint:

    A kommunisták soha nem egyenesek,össze-vissza hazudoznak,nem a lényegről beszélnek.Naná,hogy nem fogják kimondani a támadás igazi okát!Nem fogják soha megmondani a népnek,hogy nem bal oldaliak,nem hazaszeretők,hanem kizsákmányolók,hazaárulók.
    Azért az a bokros,meg a gönc azok igazi hazaárulók.Gusztustalan féreg módon szidták a hazánkat.A kormányt szabad választáson megválasztottuk.Aki a kormányt külföldön támadja,az az országot támadja,a választókat támadja.Végre olyan miniszterelnökünk van,aki magyar.Bokros és bandája elmehetnek innen,nincs rájuk szükség.Nem a kormányt ítélték el,hanem a hazánkat.A komcsik még ezt sem olvasták el rendesen,vagy csak hazudoznak.

  17. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Gabriele Zimmer az Európai Parlamentben felszólalásában ezeket a szavakat intézte Orbán Viktorhoz:

    “Egész idő alatt azon tűnődtem, hogy mi is ennek a vitának az értelme. Az EP-nek joga van lefolytatni ezt a vitát – de önnek mi volt a szándéka azzal, hogy idejött és vitába szállt velünk?

    Meghallgattam a vitaindítóját, majd a válaszait. Nem az a benyomásom, hogy az volt a szándéka, hogy arról beszéljen velünk, ami a Tavares-jelentésben áll, és amit önöknek esetleg javítani kell, vagy az ön szemszögéből esetleg el kívánja mondani, hogy erről a dologról még el kellene gondolkodnunk, ha jó javaslatnak tartjuk a jövőbeni vitára nézve.

    Ön rögtön kijelentette, hogy aki támogatja a jelentést, az Magyarország ellen van, és Magyarország barátai el fogják utasítani a jelentést. Ön egy konfrontatív helyzetet épített fel, és megakadályozta az igazi, érdemi politikai vitát. Ön nem szeretné az igazi vitát.

    Tulajdonképpen miért jött akkor ide? Azért, hogy otthon, Magyarországon megmutassa, hogy “idejövök és megvédelek titeket”? Ez az, amit szeretett volna elérni? Ennek mi köze a politikai kultúrához?

    Elmondta nekünk, hogy “Magyarországon mi döntjük el, hogy hogyan kívánunk élni”. Persze, de minden magyar nevében döntenek ilyenkor, egy választási eredmény alapján? Úgy gondolják, hogy ez jogot biztosít önöknek, hogy minden egyes ember sorsáról döntseneek, és mindenkinek mondják meg, hogy így vagy úgy éljen? Hogy lehet ezt összeegyeztetni a szocializmusból származó tapasztalatokkal?

    Nem az a helyzet, hogy a kollektív emberi jogok és az egyéni emberi jogok együtt, összefüggésben tekintendők?

    Ön a kollektív jogokról beszélt, hivatkozott a választási eredményekre, és úgy gondolja, hogy a választási eredmény feljogosítja önöket, hogy mindenkinek megmondja, mit tegyen. Nem a különböző politikai nézetek jogosultságát vitatjuk itt. Arról van szó, hogy meg kell néznünk, Magyarországon mi történik, és azokat a dolgokat is védelmünkbe kell vennünk, amelyek nem feltétlenül felelnek meg az önök elképzeléseinek.

    A demokrácia azt is jelenti, hogy foglalkoznunk kell a kisebbségekkel.

    Ez az a tapasztalat, aminek egy államszocialista múltból következnie kell az ön számára. Meg kell akadályoznunk, hogy a demokrácia összeomoljon. Fontos, hogy az egyes emberek jogait is tiszteletben tartsák!”

    Orbán Viktor nem válaszolt a felszólalásra.

  18. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Azt hiszem, az egyik bekezdés nem jól volt tagolva Gabriele Zimmer felszólásának fordításában.

    Helyesen így szól:

    “Elmondta nekünk, hogy “Magyarországon mi döntjük el, hogy hogyan kívánunk élni”. Persze, de minden magyar nevében döntenek ilyenkor? Egy választási eredmény alapján úgy gondolják, hogy ez jogot biztosít önöknek, hogy minden egyes ember sorsáról döntsenek, és mindenkinek megmondják, hogy így vagy úgy éljen?”

  19. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Így fejezte be Orbán Viktorhoz intézett felszólalását Gabriele Zimmer:

    “Bitte, wenn schon Vergleiche gemacht werden mit früheren Zeiten, dann sage ich, die aus einem ehemals staatssozialistischen Land kommt, Ihnen: Auch 99%ige Wahlergebnisse haben nicht verhindert, dass ein solches System einstürzt, wenn nämlich die Menschen merken, dass sie selbst einzeln nicht mehr respektiert werden! Nehmen Sie das bitte zur Kenntnis!”

    Vagyis:

    “Kérem, ha már összehasonlításokat teszünk korábbi időkkel, akkor én, aki magam is korábbi államszocialista országból jövök, azt mondom Önnek: Még a 99%-os választási eredmény sem akadályozza meg, hogy egy ilyen rendszer összeomoljon, amikor az emberek észreveszik, hogy őket magukat többé nem tartják tiszteletben! Vegye ezt, kérem, tudomásul!”

  20. nagyapó szerint:

    hajós (akitől Dobák nem határolódik el!)! Megint a szoci hazugság, mert csak azt nem írja meg, hogy Gabi Zimmer virtigli komcsi. Az NDK-ban is, az volt, majd 1990 után a PDS-ben rontja a levegőt.
    Annyira hiteles, mint Gurmai Zita, vagy Göncz Kinga a maffiabal képviselői.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. ... Grün szerint:

    Öreg farok!
    Ha így van, akkor egy platformról indultak a komcsi ivadékkal!
    Azzal a kis különbséggel, hogy a hölgynek voltak a vitához érvei is, amihez a Vezírünk nincs hozzászokva, így védekezésbe vonult és itthon játszotta el a hívei előtt malackát a hőst! 😛

  22. Perspektíva? szerint:

    Van aki felismeri, van aki nem, a Miniszterelnök úr elkötelezettségét nemzete irányában. Szerintem igazi Állam Férfivé nőtte ki magát, amit külföldön is elismernek a felkészült józan politikusok. A világnak, de különösen Európának jelentős változására van szüksége, amely már igen nagy késésben (évekre) van. A változást, a begyökeresedett konstrukciót, annak haszonélvezői nem akarják, sőt ellene tesznek, ahol csak tudnak, ezért tart itt Európa is, ahol van. (hosszú évek óta írom s mondom ezeket, de hát……?)

    Lásd a tegnap esti Híradót az USA politikusának nyilatkozatát O. V. -ről és a magyarokról!
    Hölgyeim és uraim a jót és a szépet (nem csak a hölgyek esetében) is észre kell venni.

    A társadalom konszolidációja folyik, amit a bukott értékelhetetlen politikusok, és “egyebek” nehezen tudnak elviselni, mert az ő erényük a káosz előidézése, s annak permanensen való fenntartása. (ilyen hamar feledésbe ment volna 94-98, 2002-2010?!) No és az előző időszak (ok)???!!!

    Mj.: Mondjanak, nevezzenek meg olyan személyeket, akik “hivatottabbak” lennének minden kritériumnak megfelelően, KORMÁNYOZNI, országot vezetni, komplexitást tekintve!

    Józanul, nem pártokban kell gondolkodni, mert az csak eszköz a hatalomba jutáshoz, és a nép m..vezetéséhez. Miért van az, hogy az adott funkció előtt a magyar “hajbókolásra” hivatott? Ugye Önök is tudják!

    Jut eszembe: ÁKOS: Ilyenek voltunk (vagyunk, és leszünk is?)

  23. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Talán, ha megemlítene egy konkrétumot a “hölgy” érvei közül, nem maradnék tudatlan. Ellenben az érv, amit az országgyűlés elfogadott, hogy az EU kommunistái ne vindikáljanak olyan jogot maguknak, ami nincs az alapszerződésben, megállja a helyét, nem?.
    De azért elgondolkozhatna – szoci társaival együtt – azon, hogy ami a belga alkotmányban jó, az a magyarban miért rossz? (Az új alkotmány hatályba lépése után a a régi alkotmány alapján történt döntéseket törölni kell. Belga, magyar), stb.
    A maffiabaloldal súg, a szocialista internacionálé szavaz.
    Persze, hogy mi a következmény az kérdéses, avagy semmi.
    Viszont már ment a következő súgás! A választásokat elcsalják, kamerák lesznek a szavazófülkékben! Persze, mert a szocik által delegált választási bizottsági tagok mind hülyék? Nem veszik észre? Ennyire lenézik saját tagjaikat a szocik??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    nagyapó, látom, érv sehol, marad az ócska komcsizás. Ebben vagytok ti fidesznyikek a legjobbak. Mást nem is tudtok.

  25. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Perspektíva! Orbán mint államférfi? Ne röhögtess már. Egy nyamvadt kis diktátor, semmi más.

  26. ... Grün szerint:

    Vén Hülye!
    Egyetlen érvet kértél!
    “Nem az a benyomásom, hogy az volt a szándéka, hogy arról beszéljen velünk, ami a Tavares-jelentésben áll, és amit önöknek esetleg javítani kell, vagy az ön szemszögéből esetleg el kívánja mondani, hogy erről a dologról még el kellene gondolkodnunk, ha jó javaslatnak tartjuk a jövőbeni vitára nézve.”

    Erre a Vezír se köpni, se nyelni nem tudott! Lapult mint szar a fűben! 😛

  27. robi szerint:

    Idézek:

    “Perspektíva? szerint:
    2013. július 06., szombat – 21:28

    ….A társadalom konszolidációja folyik,.. ” Óriási tévedés.

    Ami most zajlik, az a tömegbázis kiépítése, ahol a pénz nem számít.
    Csak egy példa: közzétették valamelyik településen, hogy a kiválasztott trafikosok mennyiért jutottak önkormányzati bérleményhez? Piaci vagy baráti áron?

    “aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére”.

  28. Perspektíva? szerint:

    T. hajós!

    Fenyő, fenyő jaj de magas fenyő: Máté Ottilia

    http://www.youtube.com/watch?v=kWqBV226je8

    ejnye, ejnye hajós

  29. Perspektíva? szerint:

    T. hajós úr és robi!
    07. 005 és 07. 06:40

    Erre eddig senki, de senki sem írt, mondott “minőségi neveket” Pedig annyi értelmes és jóindulatú hozzászólások olvashatóak, e helyütt is.
    Vajon miért?!

    “Mj.: Mondjanak, nevezzenek meg olyan személyeket, akik “hivatottabbak” lennének minden kritériumnak megfelelően, KORMÁNYOZNI, országot vezetni, komplexitást tekintve!”

  30. Gordon szerint:

    hajós (Dobák?) szerint:
    2013. július 07., vasárnap – 00:05

    “Perspektíva! Orbán mint államférfi? Ne röhögtess már. Egy nyamvadt kis diktátor, semmi más.”

    Christopher Smith amerikai republikánus képviselő:

    „A találkozó Orbán Viktorral különleges volt. Ő egy posztjára nagyon alkalmas és etikus miniszterelnök. Olyan gyors változásokkal viszi előre Magyarországot, ami példátlan. A magyarországi alkotmányreform és az új törvények sora bámulatos. Harminchárom éve foglalkozom emberi jogi ügyekkel a kongresszusban, és nagyon nagy hatással volt rám mindaz a változás, amely Magyarországon végbement.”

    http://mno.hu/hirtvkulfold/orbant-es-a-kormany-munkajat-meltatta-az-amerikai-kepviselo-1171121

  31. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Szardarab!

    Christopher Smith amerikai republikánus képviselőnek Szájer meg Gulyás beszélte tele a fejét baromságokkal. Sosem foglalkozott mélyebben a témával. A fő ok, amiért megdícsérte Orbánt, az, hogy a magyar alaptörvénybe bekerült a magzati élet védelme. Christopher Smith ugyanis marha nagy abortuszellenző, és Obamának akart odacsapni ezzel a nyilatkozattal.

    Szardarab, amennyiben valóban szakértő és hiteles véleményeket akarsz olvasni a magyar alaptörvényről, akkor Kim Lane Scheppele és a Velencei Bizottság írásait olvasgasd.

    Persze nem akarsz, mert egy szardarab vagy.

  32. csaba péter szerint:

    Mit védtetek meg azzal ,hogy benyaltatok Orbánnak?

  33. csaba péter szerint:

    Szegény rogán meg a többi úgy kapaszkodnak a góré derék szíjjártójába mintha a seggnyalásuk érdem lenne.

  34. csaba péter szerint:

    Egy olyan mondatot idézzen valamely helyi szaros szájú bérseggnyaló amely a rezsicsökkentésről szólt az inkriminált jelentésben:……..

  35. csaba péter szerint:

    Admin a ceterum censeo az mindig mehet , az nem azonos?

  36. csaba péter szerint:

    Nekem ez tipikusan emlékeztető arra mikor is a pápa kiátkozta IV . kun Lászlót , tegyük hozzá nem alaptalanul , mire a pesti polgárok kiátkozták a Pápát , tegyük hozzá balhéból . Eredmény néhány évszázadig ezen röhögött Európa , Most is ezen fog röhögni.

Itt lehet hozzászólni !