Miért nem dönthet a nép szava?

MSZP vs Népakarat

Hírextra.hu

Megtarthatják a helyi népszavazást Csepelen. A Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése megsemmisítette a helyi választási iroda határozatát, mely előzőleg elutasította a kezdeményezést. Ám ennyire azért nem egyszerű az ügy.

„A bíróság a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges aláírásgyűjtő ívek hitelesítését megtagadó határozatait megsemmisíti, és új határozat hozatalára utasítja a helyi választási iroda vezetőjét.” – áll a bíróság végzésében.

A Csepeli Fidesz szervezete három kérdésben kezdeményezett helyi népszavazást még a nyár elején, de az ezekhez kapcsolódó aláírásgyűjtő ívek hitelesítését a helyi választási iroda vezetője megtagadta. Németh Szilárd, a Fidesz csepeli szervezetének vezetője a Hírextrának elmondta, a bírósági döntés fényében kimondható, politikai nyomás volt az elutasítás mögött.

A népszavazásra feltenni kívánt három kérdést Németh Szilárd már számtalan fórumon felvetette. Ezek: a Csepel SC sporttelepének sportcélú tovább fejlesztése, a Kis-Duna-part természeti környezetének és köztulajdonban tartásának megőrzése, illetve a Weiss Manfréd Kórház önkormányzati tulajdonba való visszaszerzése.

A politikus elmondta, évek óta tart már mindhárom ügyben a harc. Több testületi ülésen képviselői indítványként terjesztette már az önkormányzat döntéshozói szerve elé a témákat, ám mint mondja, a szocialista többség rendre leszavazta, de volt, hogy nem vettek részt az ülésen, határozatképtelenné téve azt. Mivel a döntéshozásban kilátástalanná vált az ügyek rendezése, Németh végül a népszavazás intézményéhez fordult. Ezt azonban a helyi választási iroda utasította el.

Mohóság mindenhol

A Fidesz csepeli szervezete szerint az elutasító döntés mögött kizárólag a Kis-Duna-part és a csepeli sporttelepek „mohó megkaparintása, és a volt kórház privatizációjának előkészítése zajlik”. Ezekben a kérdésekben a helyi népszavazás az utolsó lehetőség.

A bíróság mostani döntése azonban a választási iroda minden érvét elutasította és Németh Szilárd kifogásaira azt mondta, azok megalapozottak és jogszerűek. A választási iroda egyik indoklása az volt, hogy ezek a kérdések nem tartoznak az önkormányzat hatáskörébe. A bíróság szerint azonban mindegyik kérdésben kompetens az önkormányzat. A másik indoka a népszavazás elutasításának az volt, hogy az ügyek a költségvetést érintik. A bíróság szerint nem érinti.

A harmadik kifogás, hogy nem lehet a kérdésekre egyértelmű választ adni. A bíróság szerint ez sem igaz. Az indokolásban például a következőeket állapítják meg a Csepel SC ingatlanjairól feltett kérdéssel kapcsolatban: „aki arra igennel válaszol, az arról dönt, hogy a Csepel SC tulajdonában lévő ingatlanokra olyan kerületi szabályozási terv készül, ami kizárólag sportcélú fejlesztéseket enged, aki nemmel szavaz, támogat más jellegű (kereskedelmi, szórakoztató, lakópark, stb.) fejlesztéseket is.”

A csepeli Fidesz ezért felszólítja Tóth Mihály polgármestert, a helyi MSZP elnökét, hogy ne gyakoroljon politikai nyomást a helyi népszavazás kérdéseiben, és a bíróság döntésének megfelelően, engedjen szabad utat annak, hogy e kérdésekben a csepeli emberek dönthessenek. Felkérik továbbá Tóth Mihályt és a helyi MSZP frakciót, hogy támogassa a népszavazás mielőbbi kiírását, illetve annak döntéséig függesszenek fel minden, a Kis-Duna-parttal, a Csepel SC ingatlanjaival és a csepeli Weiss Manfréd Kórházzal kapcsolatos kerületi döntést.

Ízzé-porrá

Mint Németh Szilárd a Hírextrának fogalmazott, „minden egyes ügyben ízzé-porrá zúzta a bíróság a választási iroda indokait”. A politikus szerint egyértelmű, hogy Széles Gábor, a választási iroda vezetője – aki egyben Csepel Önkormányzatának jegyzője is – szakmailag leszerepelt. A fideszes politikus úgy véli, egy jogi végzettségű ember, „aki ennyi badarságot összeír” csak a főnökei nyomására teheti ezt, azaz politikai nyomásra.

Az ügynek így akár személyi következményei is lehetnének, hiszen a választási iroda vezetője a bíróság szerint minden pontban rosszul döntött, mikor visszautasította a népszavazási kezdeményezést, vagyis szakmailag megrendülhet benne a bizalom. Ám Németh Szilárd szerint nem fog semmi változni, mindenki marad a helyén. Hozzátette, éppen akkor lett volna személyi következmény, (vagyis a jegyző lemondatása – a szerk.) ha nem követi a szocialista polgármester útmutatásait, és átengedi a népszavazást.

Megpróbáltuk elérni a Széles Gábor jegyzőt, de éppen a Tóth Mihály polgármesterrel együtt a hivatalán kívül tartózkodott.

Csiki-csuki

Németh Szilárd szerint az most a legnagyobb probléma, hogy a választási iroda döntését meg kell semmisíteni, és új eljárást indítani. Vagyis a bíróság nem mondhatja azt, hogy meg kell tartani a népszavazást, csupán visszadobja az ügyet a választási irodának. Elképzelhető tehát az az abszurd helyzet, hogy az iroda újra ugyanezekkel az indokokkal fogja visszautasítani a népszavazási kezdeményt, a bíróság pedig újra semmissé nyilvánítja azokat. Az egész vesszőfutás Németh Szilárd szerint a csepeli emberekkel való cinikus bánásmód.

Ráadásul egyelőre nem is népszavazás történne. Első körben minden kérdéshez külön-külön össze kellene gyűjteni 6300 aláírást egy hónapon belül. Ezzel nyilvánítanák ki a csepeli polgárok, hogy szeretnék saját maguk kezébe venni a döntést. Vagyis jelenleg Németh Szilárd szerint arról van szó, hogy a kerület vezetése semmibe veszi az emberek véleményét, még azt sem akarja megengedni nekik, hogy egyáltalán eldönthessék szavaznak-e vagy nem.

Közben a népszavazási kezdeményezés elindítása óta, megszületett egy önkormányzati döntés, hogy a Csepel SC pályáján ne csak sportcélú, de más tevékenységet is lehessen folytatni. A fideszes képviselő szerint ez is azt bizonyítja, hogy Csepel vezetőit nem érdekli az emberek véleménye, meg sem várják a népszavazás ügyének lezárulását, előtte döntenek a kérdésben.

A népszavazási kérdések:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete kezdeményezze a Fővárosi Önkormányzatnál – szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg- ellátás biztosítására – a csepeli Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogának térítésmentes átadását 2009. január 1-jétől Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata részére?
2. Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a Csepel SC Alapítvány Béke téri és Duna-parti ingatlanain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet?
3. Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a Ráckevei-Soroksári-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet, úgy, hogy a zöld területi arány legalább 80%-os legyen?

hirextra.hu

33 hozzászólás “Miért nem dönthet a nép szava?” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Szégyen, ami Csepelen zajlik.

    Az egész mszp méltatlan az emberek bizalmára. Elég megrázó, hogy visszaélnek ilyen szinten is a befolyásukkal és erőfölényükkel.

  2. Gordon szerint:

    Valóban döbbenetes, ami Csepelen zajlik. Az utolsó első titkár és díszes csapata szégyelhetné magát.

  3. Wass Albert barátja szerint:

    Olvasva Borka Úr második megszólalását – mivel már Lefutott a direkt olvasott porondról – itt szeretnék reagálni.
    Kedves Borka Úr!
    Nem vagyok tisztában a kt ülések formai dolgában, de amennyiben Németh úr az Ön által leírt rend szerint terjeszti elő a javaslatait, akkor Önök azt támogatták volna? Biztos vagyok abban, hogy nem! Németh úr eljárása sérti az önkormányzat működési szabályait? Amennyiben törvényes volt Németh úr eljárása és Önök gőgjüket feladva – minden szavából süt a acsepeli emberekért érzett megalkuvást nem tűrő elkötelezettség – kérhettek volna megbeszélési időt, ahol a Fidesz javaslatait átgondolva szavazhattak volna arról, hogy létre jöjjön egy rendkívüji kt ülés. Nem, Önök folytatják a már megszokott erőből való politizálást. Azt csodálom, hogy Németh úr és csapata még elviseli az Önök módszereit.
    Borka Úr! Most kaptam egy infót, ami szerint azon a kt ülésen a Fidesz frakció nem szavazása miatt Önök komoly bajba kerültek. Miután biztosították a többségüket visszavágtak a Fidesz javaslatánál és Önök sem szavaztak? Bosszuból visszavágtak? Ez igaz? Ezek szerint amit Ön ír, abból egy szó sem igaz! Most értettem meg Németh úr szavait, hogy Önök röhögtek a szavazáskor. Jól megszivattuk a Fideszt?
    Borka Úr! Ez az Önök frakciójának a képviselői esküjüknek megfelelő magatartás? Ezt nagyon elk..ták, szégyeljék magukat! Gondolom ezek után is Önök akarják vezetni -félre- a kerületet!

  4. Papi szerint:

    “Miért nem dönthet a nép szava?” Mert nálunk “demokrácia” van és azt dönthet a nép – az isten adta nép – amit a “demokrácia vezetői” meg engednek nekik. Mert ha nem akkor jön a vízágyú (nem Gábor Áron rézágyúja) gumibot, (vipera) és a gumilövedék és ha ez sem elég akkor börtön. Megértettük?

  5. Gordon szerint:

    Az MSZP-t soha nem érdekelte, hogy mit akar a nép. Számukra a nép(a nemzet szót ki se merik mondani), csak lakosság, semmi több. A hatalom meg nem a köz szolgálata számukra, hanem csak lehetőség az újabb és újabb mutyira.

  6. miska72 szerint:

    Miért nem dönthet a nép szava?
    Mert a népnek 4 évente van szava.
    Hiába van szava a népnek, QRMÁNYUNKAT nem érdekli!
    Lehet itt mondani mindent, de semmi nem változik!
    Mindenki tovább lop, csal, hazudik! Nem kicsit! NAGYON!
    Hiábba van a népnek szava, a MAFFIA ellen törvényesen nem tud tenni SEMMIT! AZ én ügyemnél is kiderült, az összes hatóság, HAZUDOTT, de senkir nem vontak felelőségre! Az ügyben senkinek NINCS hatáköre?
    Nem érdekes?
    Se a jegyzőnek se a közig Hivatalnak, se a rendőrségnek se a bíróságnak stb.
    Kik hazudtak?
    A szomszédom, Önkormányzati dolgozók, Építésügyi iroda vezetője, Jegyző, Építészmérnők, igazságügyi szakértők, rendőrség, ügyészség,
    Mi ez ha nem MAFFIA?

  7. miska72 szerint:

    Ja, és ezt 2, azaz kettő Közigazgatási Bírósági Ítélet is bizonyítja!
    Mindent Önkormányzati dokumentumok BIZONYÍTANAK! Nem kicsit! NAGYON!
    Ez a való viág! Ez a demokrácia?
    Míért nem vonják felelőségre hivatalból az elkövetőket?
    Miért védik egymást a hatóságok?

  8. miska72 szerint:

    Nekem minden hatóságnal volt szavam! De senki NEM HALLGATOTT MEG!

  9. DFK szerint:

    Sajnos a helyi szociknak, mi ellenzékiek csupán zavaró tényezők vagyunk.

  10. D Döme szerint:

    ha a szoclib vezetőségü őnkormányzatnak Csepel és lakosságának az érdekei ( amiért kapják a nem kis zsozsót ) lennének az elsödlegesek,akkor teljesen felesleges lenne a nem kis pénzért megtartandó népszavazás, és ha a népáltal megválasztott patrióták ülnének a döntést hozó székekbe, akkor a három kérdés nem lenne kérdés,de mivel a hatalom csúcsain olyan egyének csücsülnek akiknek eszük ágába sincs figyelembe venni a kerület érdekeit,csak a saját és a slepléét, akkor ne is csodálkozzunk,hogy minden ami szép-jó és hasznos, azt minden képen meg kell akadájozni.
    Ebböl adódik a kérdés (amit sose fogunk megtudni ) vajon milyen pénzügyi dolgok huzódnak meg a háttérbe ????
    Viszont azon érdemes lenne elgondolkodni,hogy a következő választásokon megválasztjuk e ezt a garniturát ?……..

  11. miska72 szerint:

    D Dömének van igaza! Ha aaz Önkormányzat a kerület lekói véleménye számítana, akkor nem kellene népszavaszás. Akkor azt cselekednék amit a választópolgárok akarnak. No comment.

  12. Szilveszter szerint:

    Való igaz! De ha már népszavazás, akkor legyen már valóban konkrét az a 3 kérdés! Máshol már leírtam ezt. 1 sport célú? Igen, az. Golfpálya, krikett pálya, bowling center jó lesz? Mert az is sport célú!! 80% zöldfelület mellett 20% / telek vigalmi az jó lesz? Az is közcélú! Adjátok vissza a kórházat! (fenntartani nem tudjuk, de nem baj) A (várható válasz) Nem adjuk! Ez jó lesz? Mert ha igen, akkor valóban költsünk el egy raklap pénzt arra, hogy népszavazzunk!
    Tényleg az a baj, hogy nem tiszta, hogy mit akartok! Azt is megmondom, hogy miért? Mert valaki által kitalált zsákot húztok magatokra, és semmi egyéni “miért is?” , vagy “konkrétan mi is, amiért szót emelünk” dolog nem merül fel Bennetek! Mondják mások, mondom én is sablon ez az egész.

  13. miska72 szerint:

    Jaj jaj jaj! Arra nincs pénz, amire nem akarnakpénzt adni. sokkal tobb hülyeségre költenek el feleslegessen pénzt. A sétáló utcát hányszor újították fel? Mivel kappányol az MSZP? Meg nem épített kerékpár utakkal? Ezt a pénzt kik lopták el? Ezt a pénzt hogy fizették ki? Ezeket a meg nem épített kerékpárutakat kik vették át? Mibe került a kerület fásítása virágosítása? Egy vagyonba! Ki és kik ezért a felelősek? Hol a TESCO 560 milliója amit a Csepeli gerincút építésére kaptak (törvénytelenül)! Ez a kérdésis válasz nélkül maradt! Ha járnátok közmeghallgatásra akkor szenbesülnétek a panaszokkal. De egy ilyen közeghllgatáson is CENZÚRÁZNAK! Ha papiron adod be a kérdéseidet, nem biztos,hogy megválaszolják. Utakat vettek úgy ét hogy a csatornatető 10 cm-rel magaabb volt mint az út! NÓÓÓRMÁLIS! Gondolom ez a cég továbbra is épít utakat Csepelen! NÓÓÓRMÁLIS!

  14. Papi szerint:

    Bravó Szilveszter! Jó tanítványa vagy annak a gazember Gyurcsánynak. Téged ugyanúgy nem érdekelnek a tények nem érdekel az emberek véleménye csak mondod a magadét. Van még egy 5 forintosom legközelebb ha az önkormányzat felé járok bedobom az önkormányzaton nehogy véletlenül lejárjon a lemezed.

  15. miska72 szerint:

    Nem csak a …….. Gyurcsánynak, hanem a a jegyzőnek is! Mert Ő is az! Nem kicsit! NAGYON!

  16. Szilveszter szerint:

    Nem vagyok senki tanítványa. Olvastátok a végzést? Olvassátok el. Aki igennel szavaz, az azt szeretné, hogy sportcélú fejlesztés legyen. Aki nem mel válaszol, az kereskedelmi, szórakoztató beruházást támogat. Ha nem értitek, hogy mit szeretnék mondani: Definiáljuk már a sportcélú beruházás fogalmát.
    Aki igennel szavaz, az azt támogatja, hogy közcélú beruházás lehessen csak, olymódon, hogy telkenként 80% zöldfelület maradjon. Rendben. Definiáljuk akkor, hogy a fennmaradó 20% on mi valósuljon meg, ami közcélú.
    Így már érthető? Nem akkor mondom tovább! A 3 kérdésre adott válaszok mindegyike igen, akkor sem értek el vele semmit, ahogy azt korábban leírtam. Azért nem, mert sportcélú bármi lehet, közcélú bármi lehet. Azért javasoltam, hogy definiáljuk, hogy mi micsoda? Sportcélú: Legyen egy olyan sportolásra alkalmas hely, ahol ilyen, és ilyen sporttevékenységek folytathatók, a hozzátartozó olyan objektumokkal, szociális helyiségekkel, amik azt a célt szolgálják, hogy a csepeli, és környékbeli sportolni vágyók hasznos időtöltését, a test edzését, az egészséges életvitel fizikai,és szellemi alapjait, és annak fenntartását elősegíti. És ha az megvan, akkor lehet arra lüktetni sokpénzes népszavazáson, hogy az a konkrét sportlétesítmény valósuljon meg, mert azt szeretnénk konkrétan, hogy legyen!
    Így érthetőbb?

  17. Szilveszter szerint:

    Nem tudom, hogy miből derül az ki, hogy engem nem érdekel a nép véleménye? Nagyonis érdekel. Csak a népnek ezer, és egy véleménye van sok-sok dologról. Nagyszerű lenne, ha lenne egy olyan ember, aki valamelyest összfoglalná hogy mit akartok, és azt konkrétan meg is jelölné. Volna miről beszélni. Hosszas szájtépés (kéztépés) során még mindg nem tudom, hogy szeritetek mit akar a nép?

  18. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Azt biztos, hogy nem akarja a nép ami a tervekben szerepel. Sok-sok
    emeletes iroda, fecskeház, szálloda, öregek otthona. Ha belegondolsz
    mekkora is a sportra szánt terülelet, az a sok épület, amit rá terveztek
    és még a zöldterület 80% hol fér el. Ha még nem láttad a tervet, érde-
    mes megnézned. Az alapítvány egy fillér nélkül kapta meg a területet,
    de most üzleti tevékenységre akarja használni. Szerinted milyen sport-
    bolt lehet 1600 m2-en? Felmérések szerint a mostani fiatalok egészsé-
    ge, állóképessége ott van ahol a gazdaságunk. Feltétlenül szükség len-
    ne arra, hogy már gyermekkorban a sportra szoktassák őket. Sok szü-
    lő nem tud azért fizetni, hogy egészségesebb legyen a gyermeke.
    Elhiszem, hogy az üzleti tevékenység arra kellene, hogy a maradék kis
    helyen biztosítsák a sportolási lehetőséget, mivel nincs már Csepel Mü-
    vek, vagy más gyár aki támogassa őket, de így meg pont a lényeg fog
    elsikkadni. A kórházra vissza térve: szerinted 80 ezer, meg az aglome-
    rációból még 60-70 ezer embernek nem kellene az a kórház?
    A rossz közlekedés miatt még csak fel sem lehet mérni, hány ember
    halhat meg azért, mert nem jut időbe kórházba. Kisdunapart. Szerin-
    ted Wellness kell oda, meg 5-6 emeletes luxuslakások? Biztos tolonga-
    ni fognak a csepeliek, hogy időbe meg tudják venni. Jó lenne, ha vala-
    mi olyan terület, pld. kisdunapart megmaradhatna a csepelieknek, ami
    lehetőséget ad a kikapcsolódásra és nem is kerülne pénzbe.

  19. Szilveszter szerint:

    Háááááát……. (háttal nem kezdünk mondatot ugye?)
    Akkor izé……
    A tervben az van, hogy a terület 60 %-a marad sportolásra. (a 80 % az a Kis-Duna part)
    Én azt látom, hogy a jelenlegi helyzet az arról szól, hogy kihasználatlan a terület, és az a koncepció, hogy valami olyannak adnak helyet, ami beruházás, és annak bevételéből finanszírozható egy kisebb helyen a sportolás.
    Ezekkel a dolgokkal mindíg az a baj, hogy jelen állapot nagyon nem tartható. Valamit tenni kell. De ami a terv, az nem jó. Oké mi az alternatíva? (csak hogy értsem.)
    Most az a helyzet, hogy tömegesen sportolnának a helyiek, de nem lehet bemenni? (nincs düh, nincs mittudom én, ezeket valóban komolyan kérdezem) Mert az van, hogy most kihasználatlan, és nagy. A kihasználatlanság egy 40%-os részét felújíthatnák, és modern sportlétesítméényt csinálnának abból ami a 60%-os területen megvalósul. Rosszul látom?
    Ha igaz lenne a feltételezésetek, és valóban egy szemét, és rosszindulatú szutyok lennék, akkor azt mondanám, hogy a Fidesz ifjúságellenes (fecskeház ellenes), a Fidesz idősellenes (idősek otthona) sportolási lehetőség ellenes, és csepeli lakosok sportolási lehetőségét veti el.
    De nem sűllyedek le.
    Kis Duna-part. Jártam arra, éppen a gaz veri fel a területet. Hát ezt kár elvenni a csepeliektől? Nem lehet, hogy az ottani beruházás további bevételeket hozna a kerületnek? 5-6 emeletes luxuslakás? Én csak azt látom, hogy azt fel kell építeni, ahová munkások, szerelők kellenek. Arról nem beszélve, hogy ha jó sok luxus ember költözik bele, akkor az is a pénzt hozza a kerületnek. Mindenesetre csak annyi, hogy az EU építési szabályok elég erősek, de van nekünk eu konform hatályos jogszabájunk is, az Épített környezetről. (asszem erről Miska tud a legtöbbet 🙂 )
    Kórház: Valóban szüksége van a kerületnek kórházra, nagyszerű utakra, minőségi játszóterekre, jól felszerelt iskolákra, óvodákra, bőséges szociális ellátásra, bérlakásokra, munkahelyekre. Megeshet, hogy a fenti két projekt éppen munkahelyteremtő, forrásteremtő?
    Ami fellendíti Csepelt, pezsgő kisvárossá teheti, és a végén még egy saját kórházat is eltarthatnánk?

  20. Bubus szerint:

    Szilveszter, miről beszélsz? Ebben a pillanatban az MSZP és a Csepel SC Alapítvány tudtommal a terület egészét sportcélokra akarja megtartani. Amiről beszélsz, az az év eleji változat – vagy már ismered a legújabb ideit.

    Tudod, már eleve gond van akkor, ha párhavonta változik meg egy város életét alapjaiban megváltoztató döntés.

    1. Először ugye Tóth Mihály és Zárai azt mondták, hogy megmarad az egész. Németh Szilárdot meg lehülyézték, hogy senki nem akarja az SC-t felosztogatni meg eladni.

    2. Aztán kiderült, hogy fel akarják osztani és el akarják adogatni az SC-t, Német Szilárdot meg lehülyézték, hogy egyben akarja tartani.

    3. Most ott tartunk, amikor az 1. pontnál, hogy senki nem akarja az SC-t felosztogatni meg eladni. Németh Szilárdot meg lehülyézik, hogy senki nem akarja az SC-t felosztogatni meg eladni.

    4. Akkor te most az 1. állapotról beszélsz vagy már ismered a 4-est, ami megegyezik a 2-essel?

  21. Bubus szerint:

    Csak egyetlen dolgot szeretnék még hozzátenni. Ha a csepeli MSZP jó és szakértő csapat, hogyan nem sikerült 14 év alatt még csak azt a benyomást sem tenni, hogy ők egy jó és szakértő csapat, és Csepelből virágzó kerületet csináltak?

    Erre válaszolj!

  22. Szilveszter szerint:

    Ez így valóban keszekusza. Én ezt olvastam:

    http://www.budapest21.hu/portal/server.pt/gateway/PTARGS_0_76295_27360_0_0_18/csepelsc_vegleges_ovezetmod_ptav.pdf

    Ezen 2008 szeptember a dátum.
    A csepeli önkormányzattal kapcsolatban igazad van, elkelne egy többmillás PR a sikerek bemutatására! De majd a sportpályás beruházások, és a Kis-Dunaparti beruházások majd arra is meghozzák a pénzt. Nagy óriás plakátot látok a győztes Tóth Mihállyal, MEGCSINÁLTUK! felirattal! 🙂
    (nyugi! 😉 )

  23. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszrer!

    Igen jól beszélsz. Az épített környezet átalakításáról és védelméről.
    A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól
    Én tudok a legtöbbet!

    Ezt el is hiheted! El is hihetetek! Ügyvéd nélkül rendeztem le pert és több eljárást! 2 Közigazgatási pert nyertem meg, ügyvéd nélkül!
    A Csepeli Önkormányzat olyan törvényre hivatkozott olyan paragrafus szám alalján ami nem is ott szerepel!
    A hetóságnál ” szakemberek” vannak, ezt tanulták, ebből vizsgáztak, ezért kaptak DIPLOMÁT!
    Én meg az igazságért horcolva HOBBIBÓL megdőntöm az Önkormányzatot!
    Mennyit ér a papir? Mennyit ér a jogi diploma?
    Az is lehet hogy a BÚCSÚBAN lőték?
    Vagy a Négy Tigrisen vették? ( Józsefvárosi piac)

    Akinek gondja van az Önkormányzattal szívessen segítek építési ügyekben!
    Ja és a XX kerületi Önkorit is megfogtam! Tőlük is kaptam HAMIS adatot!

  24. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Azt mondod, jártál a Kis Duna-parton felveri a gaz. Emberekkel nem találkoztál? Sokan járnak le oda sétálni, futni, kerékpározni, horgászni, piknikezni, játszani.
    Mi lenne ha gondoznák a területet?
    Akkor lenne egy csodálatos Kis Duna-partunk.
    A Csepeli vezetésnek az a célja: TÖNKRETENNI KIÁRUSÍTANI!
    Mert a gazban nem sétál senki!
    A parlagfűben nem sétál senki! Nem játszik senki!
    Miért nincsenek padok?
    Miért nincsenek szemetes edények?
    Miért nem gondozzák?
    MIÉRT? M I É R T ?

  25. Szilveszter szerint:

    Nem tudom, talán úgy vannak vele, hogy nem futi, a lakosság nem törődik vele (mert közös). Van az a néhány ember, akik civil szervezetként lelkiismeretesen küzdenek, hogy a környezet szép legyen. Tisztelet Nekik, minannyiunkért csinálják! Szerintem egyetértünk abban, hogy köszönjük.
    No akkor lehet, hogy az a nagy ötlet, hogy jöjjön egy tőkeerős vállalkozás, aki épít oda egy lakóparkot, amivel munkahelyeket teremt, és exklúzív lakóparkot épít, zöld övezetben. Akkor nem lesz gaz, lesz pad, szemetes, sétány a Duna-parton (mert akárni akármit mond, egyetlen objektum nem érhet a vízig, ott egy útnak maradnia kell), park, játszótér. Meg rendezett környezet.
    Most engem inkább a Cs. SC érdekel egy kicsit. A múltban keresgélve jól látom, hogy az SC-t a gyár hozta létre, és a gyár támogatta, hogy fennmaradjon? Amikor a gyár megszűnt, azzal a támogatás is, akkor lett alapítvány, hogy kénytelen kelletlen a saját lábán próbáljon megállni. Jól látom én ezt, mert bizonytalan vagyok. (komolyan) Azért vagyok bizonytalan, mert ha alapítványként működik, és az önkormányzat csupán annyira van benne az SC életében, hogy évente egész csinos összeggel támogatja, akkor most mi is van ezzel a népszavazással? (őszintén nem kötekszem, csak szeretnék tisztán látni)
    Az a bajom, hogy ha a terület alapítványi tulajdon, akkor hogy a fenébe lehet arra népszavazást kiírni?
    Ha jól látom ezeket, akkor ott az önkormányzatnak semmi keresnivalója. Talán ez a válasz a Jani kérdésére, hogy miért nem az önkori csinálja a felújítást, és korszerűsítést az északi pénzből.

  26. Bubus szerint:

    Ha ennyire nem vagy tájékozott semmiről, akkor legalább ne a megalapozatlan véleményedet nyomjad, hanem olvassál utána, hogy miről szólnak a cikkek.

  27. Bubus szerint:

    Megáll az eszem! Komolyan nem tudtál az egészről semmit, és úgy vitatkoztál?

  28. Szilveszter szerint:

    Most ne ezen akadjunk fenn. Eddig nem volt szó tulajdonviszonyról. A kérdések kapcsán azt nem értettem, hogy mit értünk sportcélú beruházás alatt? Valóban érdekel a dolog, és foglalkoztam az üggyel. Mondom a kívülálló számára messze nem volt benne a dologban, hogy baj van az alapokkal (is).
    De akkor visszakérdeznék. Ha Ti tudjátok, hogy a terület alapítványi, és az önkori nem tulaj, akkor miről beszélünk? Hova ez a népszavazósdi? Az alapítvány egy jogilag önálló valami. Tulajdonviszonyokról beszélünk. Vethetnének búzát a földjébe, akkor sem lenne joga senkinek emmihez.
    De itt arról van szó, hogy ifjúság, sport, családok, lakhatás, idősek, énteőmitiők!
    És most Bubus nekem áll meg az eszem! Ti komolyan úgy vitatkoztatok, hogy ezt tudtátok? (mármint, hogy alapítványi, és nem önkori tulajdonról akartok népszavazni.)

  29. baniko21 szerint:

    No zárjuk rövidre a dolgot!
    Igen, azt a területet az önkormányzat neki ajándékozta az alapítvány-
    nak. Kezdetben még a jelenleg is önkormányzati képviselők voltak a
    kurátorok (Podolák úr, Zanati Béla stb). Majd egy szép napon, jött
    az égi hang és átjátszották teljesen magánszemélyeknek, papíron ingyen.
    Szilveszter!
    Szerinted Csepelen hány sportpálya működik még egyáltalán? Már meg-
    bocsájtsd nekem, de legtöbbjünk alapvető problémája ez. Könnyű volt
    tönkre tenni, amikor az önkormányzaton kivűl, meg a tagsági díjakon
    kivűl semmi anyagi fedezetük nem volt. Volt! Maga az az exluzív he-
    lyen levő sportlétesítmény. Irtam már, hogy meg kell nézni a tervraj-
    zokat, amiből is fehéren-feketén kitünik, hogy itt egy üzleti vállalkozás
    kezd kibontakozni, a sport csak a ráadás. A készülő lakópark, szálloda,
    fecskeház alatt lenne kialakítva sportolásra helyiségek. El tudod Te kép-
    zelni, hogy ott rendes sportélet zajlana? A drága pénzen megvett laká-
    sok tulajdonosai, majd élveznék, ha jó kis focimeccs -minden zajával-
    zajlana az ablakaik alatt? Te szeretnéd? Ezért nem vesszük ezt a cumit
    be.
    Hát ezekről volna szó. Ezért is erkölcstelen ez a világ.Búcsút mondhat-
    nak a csepeliek az olimpiáknak, hiszen nem lesz hol felkészülni.

  30. Bubus szerint:

    Szilveszter, erről rajtad kívül mindenki tudott. Csakhogy te még mindig nem tudod miről szól az egész történet.

    Már régen át lett játszva a Csepel SC területe. A kérdés az, hogy biztosítja-e az önkormányzat, hogy maradjon sportélet Csepelen vagy nem. Ha akar egészséges sportéletet Csepelen az önkori, akkor biztosítja, hogy ne lehessen plázát építeni a sportpályák helyén.

    Az üzlet alapja a korrektség. Ha a Csepel SC sportot akar, nem plázát épít a sporttelep helyén. Saját állításuk szerint is ezért ruháztak be. Akkor meg mit pampognak?

    Olyan ez Szilveszter, hogy ha megveszel egy sportklubot és megígéred, hogy életben tartod a sportéletet, akkor nem adod el, mert az álnokság. Ha az önkormányzat még segít is a kiárusításban, az még nagyobb álnokság. De ha az önkormányzat biztosítja, hogy a sportpályákon csak sportcélú tevékenység folyhasson a jövőben is, az gondoskodó előrelátás.

    Aki plázát akar építeni, az vegyen kereskedelmi telket!

  31. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    A legnagyobb disznóság az volt amikor odadták az Sc minden jogát az alapítványnak !!
    Nálam ez, és több csepeli szemében a hütlen kezelés fogalmát is teljes mértékben kimeríti,még akkor is ha az önkormányzat állandóan azt hangoztatja törvényes volt minden ???!
    Valóban az volt ??
    Dühítő amikor azt mondják “nem tehetünk semmit minden jog az övéké”.
    Illene legalább beismerni elhibázott , nagyon rossz döntés volt,odadni az SC-t!!
    Helyette megy a “hülyités ” a félrevezetés és a mellébeszélés.
    Döntenek kérdésekben mikor maguk mondják, hogy a terevek egyáltalán nem véglegesek, de már lelkesen támogatják !! Miért ??
    Bizony még nagyon sokat tehetnének ha akarnának !!Mondjuk elsőként, csak a sportcélú beruházásra adjanak ki épitési engedélyt. Úgy tudom erre van még joguk !!
    Nem kellene a terület átminősitését sem engedélyezni !
    De ezek már mind elhangzottak már elöttük többször, csak nem akarják meghallani !!

  32. Szilveszter szerint:

    Én úgy tudom, hogy sosem volt önkormányzati tulajdon a Csepel Sc. Amikor kiesett mögüle a gyár, akkor alapítottak egy alapítványt, aki tulajdonolta a területet. Akkor most átjátszás alatt azt élrtjük, hogy a kuratóriumi tagok kicserélődtek?
    Ne haragudjatok rám, de nekem még mindíg vannak foltok.
    Kié volt először, másodszor, harmadszor a tulajdonjoga a Csepel Sc-nek?
    Ki adta oda a tulajdonjogot az Sc-nek, és mikor?
    Ki a tulajdonosa most a Csepel Sc Alapítvány-nak?

    Az itteni fórumozók közzül hányan vannak akik rendszeresen sportolni járnak az Sc területére, és akik járnak, mit sportolnak?

  33. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    Jól tudod,akkor én fogalmaztam félre érthetően!
    Az alapitvány körüli dolgokat nem ismerem részleteiben.Azt viszont tudom,hogy az önkormányzat részéről Zanati képviselő úr volt az alapítvány elnökségében. Azt viszont máig sem értem hogy Podolák országgyülési képviselő mit keresett az elnökségben !?Esetleg mint nagy gazdaági szakértő ??
    Mind a ketten kiszálltak szabadkezet adva a nagy” manipulátorknak” !!.
    Az alapitvány elkezdte a maga tevékenységét. Szinte semmi biztosat nem lehet tudni a terveik részleteiből csak hogy szeretnének minél több pénzt kihozni belőle,mert a befektetők már csak ilyenek !!
    Az önkormányzt egy része meg örvendve tapsol, adja nekik a támogatás hogy valami látszat legyen ,hogy tesznek a sportért. Talán még el sem számolni az önkormányzattól kapott pénzzel ?
    Felvéve 2 milliárd hitel ,jelzálog bejegyezve a bank részéről. A hitelből épitünk olyan dolgokat / ki tudja ma még hogy mit /ami jó hasznot hoz, jó árakat szabunk, vissza fizetjük a hitelt a többi “lóvét ” meg be a zsebbe!!
    Így csinálják ezt manapság sok helyen az országban ,miért lenne Csepel kivétel ???!!
    Na amikor már nem volt benne a két emlitett képviselő akkor játszották át. Ha elismeri valaki ha nem.
    Én szerintem a törvényessége is megkérdöjelezhető lenne az alapitvány tulajdolásába kerülés, amire állandóan hivatkoznak egyesek oly nagy szeretettel !!
    Ez bizony közvagyon volt a javából legyen tulajdonosa bárki elöször,másodszor, harmadszor,. A legsajnálatosabb az hogy a tulajdonosi jogok most az alapíványt illeti !!!??
    Sportoló nincs benne, önkormányzat nincs benne, szabad a gazda. !!
    Ebben a meggyőzödésem a véleményem nem változott egy jottányit sem !!
    Meg tudod mondani Szilveszter miért éreznek így sokan csepeliek közül ???!!
    Megrövíditették a csepelieket,bárhogy magyarázkodnak is !!
    MIért nem adták el az alapítványnak az egész SC szőröstől-böröstől az önkormányzat ha az alapítvány annyira beleszeretett a a területbe látva benne búsás hasznot.
    Aztán az északi pénzből meg az eladott SC árából egy kis csodás sportcentrumot épithetett volna az önkormányzat, talán még csepeli segítőket is talált volna ehhez. !! Nem olyan nagy szakértéssel mint az alapítvány .
    Döbbenetes a sporthoz való hozzáértésük !!
    Igazolásul annyit” az új esetleg felépülő focipálya köré építünk ám egy 3oo méteres futópályát is”,mondták egy általuk szervezett forúmon !!!!? ??!!!
    Ezt kapjátok ti i csepeliek, méghogy szabványos futópályát aztán minek ????? !!!
    Most már minden tulajdon jog az alapítványé ha már így rákérdeztél.
    Nem hiszem hogy ezt te nem tudtad !!
    Majd hasznot hoz az ismert pénzügyi vállalkozó vezette befektetőknek. Megtalálhatóak az interneten is , de én abszolut nem vagyok rájuk kiváncsi és a nevüket sem vagyok hajalandó az írásba bele tenni. ! De te biztos tudod névszerint, KIK VANNAK BENNE A BULIBAN.!!!
    Az hozza majd nekik a hasznot, ami egykor a csepeli lakosoké, dolgozoké volt,és lehetett volna az önkormányzaté is ha úgy álltak volna hozá !! !!
    Szegény Weiss Manfréd forogna a sírjába ha tudná milyen emberek kezébe került a az SC.,és mik a az elképzelések !

Itt lehet hozzászólni !