A kormány folytassa a rezsicsökkentést! – Németh Szilárd napirend előtti felszólalása

Csepel.hu

Németh Szilárd (Fidesz) július 5-én az Országgyűlésben kijelentette, a kormány és a Fidesz-KDNP nem enged az Európai Unió üzleti célú nyomásának, nem hagyja csorbítani az ország alapszerződésben garantált jogait, megvédik az ország szuverenitását, és folytatják a rezsicsökkentést.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány kilenc rezsitételt csökkentett, miközben a legnagyobb energiaár-emelkedést a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idején sínylették meg az emberek. A szocialisták közüzemi adósságcsapdába kényszerítették a lakosságot – tette hozzá.

A fideszes politikus a Tavares-jelentésre utalva közölte: “itt vannak az MSZP külföldi pártszövetségesei is. Csak most a helyszín nem Moszkva, hanem Brüsszel, nem a Komintern, hanem az Európai Parlament tavarisai”. Szerinte döbbenetes, hogy 24 évvel a kommunizmus bukása után “egy portugál kommunista” írhat az országot sértő jelentést.    Fónagy János államtitkár arról beszélt, hogy a rezsicsökkentéssel a kormány változtatni akart azon a helyzeten, hogy a magyar családok fizetik majdnem a legtöbb rezsit az EU-ban. Magyarország az uniós három legtöbb rezsit fizető országa között van.

Elmondta, a kormány dolgozik azon, hogy 2013 őszén a villamos és a gázágazatban további, legalább 10 százalékos rezsicsökkentést tudjanak végrehajtani.

A napirend előtti felszólalás

Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés!

Ma már mindannyian tudjuk, a Kormány tavaly decemberben döntött arról, hogy 2013. január 1-jétől 10%-kal kevesebbet kell fizetnünk a gázért, a villanyért és a távfűtésért. Július 1-jétől pedig újabb hat rezsitétel tekintetében valósult meg a minimum 10%-kos tehercsökkentés. Néhány napja kevesebbet fizetünk az ivóvízért, a csatornahasználatért, a szemétszállításért, a szennyvízszippantásért, a palackos, tartályos és a vezetékes PB gázért és a kéményseprésért is.

A Kormány a napokban arról is döntött, hogy összhangban a rezsicsökkentéssel, a jövőben a lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának költségeit a gázszolgáltatóknak kell állniuk.

A döntések történelmi jelentőségűek, hiszen a múltban nemhogy rezsicsökkentés nem történt, hanem minden év elején, sőt évente akár többször is infláció feletti energia-áremelések miatt kellett idegeskedniük a magyar családoknak. A legnagyobb áremelkedéseket a Gyurcsány-Bajnai tandem kormányzásának idején sínylettük meg. Az MSZP az általa privatizált, így már külföldi tulajdonú energiaszolgáltatók áremelési kéréseit 2002 és 2010 között 15-ször teljesítette. A lakossági villany árát 97%-kal azaz csaknem duplájára, a háztartási gáz árát pedig 206%-kal, azaz több mint háromszorosára emelték.

Igen, mindannyian tisztában vagyunk azzal, míg a szocialisták a tőke, a bankok, az energiacégek profitjának növelésében érdekeltek, addig a Fidesz-KDNP politikájának sarokköve a rezsicsökkentés.

Tisztelt Képviselőtársaim!

És azzal is tisztában vagyunk, hogy e kilenc tételből álló rezsicsökkentés minden magyar fogyasztónak kézzel fogható hasznot hoz. Egy átlag magyar család, évente akár 100 ezer forintot is meg tud spórolni, amit azután saját belátása szerint rakhat félre, vagy költhet el szabadon.

Sőt a rezsicsökkentésnek már a makrogazdasági jelentősége is érzékelhető: Magyarországon évtizedek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, azaz a rezsicsökkentés megállította más termékek árának emelkedését is.

Nem véletlen tehát, hogy a rezsicsökkentést örömmel fogadták az emberek, s ennek, a családok terheit könnyítő politikának nagyon nagy és széleskörű a támogatottsága. Csepelen csaknem 20 ezer, országosan már több mint kétmillió ember írta alá a rezsicsökkentés politikáját támogató nyilatkozatot!

Azonban nem mindenki osztozik a magyar emberek örömében. Itt vannak például azok a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatók, akik most először kényszerülnek a hasznuk egy részéről lemondani a magyar családok javára.

És itt vannak a szocialisták, akik, amikor kormányon voltak, magyar családok tízezreit kényszerítették közüzemi adósságcsapdába. Pusztán azért, mert az MSZP szerződésben biztosította az általa privatizált társaságok extraprofitját, amit rendszeres áremelések formájában a magyar fogyasztókkal fizettetek meg.

És itt vannak az MSZP külföldi pártszövetségesei is. Csak most a helyszín nem Moszkva, hanem Brüsszel. Nem a Komintern, hanem az Európai Parlament továrisai.

Döbbenetes, hogy ma, 24 évvel a vasfüggöny lebontása, a kommunizmus bukása után ott tartunk, hogy az Európai Parlamentben egy portugál kommunista írhat hazánkat sértő, hazug, ellenséges jelentést Magyarországról, amit ráadásul a baloldali többség – az Európai Unió jogrendjét, alapszerződését megsértve – szavazataival határozattá is emel.

Akinek egy marék sütnivalója van, az látja, mi folyik itt. A rezsicsökkentés és a bankadó sérti több európai nagyvállalat és bank érdekét, akik monopolhelyzetük révén hosszú éveken keresztül extraprofitot termeltek hazánkban. Most ennek az időszaknak vége van, ezért ezen nagyvállalatok és bankok érdekében akar az Európai Parlament nyomást gyakorolni Magyarországra.

Jacek Olgierd Kurski, lengyel néppárti EP-képviselő ezt mondta erről:

„Orbán úr, szeretnék bocsánatot kérni öntől azért, ami ebben a teremben zajlik. Európa alapító atyái most minden bizonnyal forognak a sírjukban. Ami itt folyik, az bosszú az ön sikeres konzervatív kormányzásáért. Orbán úr, a nemzetközi tőke utálja önt, mert megadóztatja. A baloldal utálja önt, mert a keresztény értékeket beleírták az alkotmányukba. A szocialisták utálják önt, mert ön egyértelmű diktatúraként ítélte el a szocializmust. De ami nem öli meg önt, az csak erősíteni fogja. Minden jót kívánok önnek, éljen a szabad Magyarország!”

Tisztelt Országgyűlés!

Összefoglalva az elhangzottakat: a Kormány és a Fidesz-KDNP nem enged az Európai Unió üzleti célú nyomásának, nem hagyjuk csorbítani az ország alapszerződésben garantált jogait, megvédjük hazánk szuverenitását, és jövőben is folytatjuk a magyar családok életét megkönnyítő, rezsicsökkentési politikánkat.

Forrás: Csepel.hu

49 hozzászólás “A kormány folytassa a rezsicsökkentést! – Németh Szilárd napirend előtti felszólalása” bejegyzésre

  1. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Megint egy jót hazudozott a sötét tahó.

  2. felix szerint:

    Szerintem szüntesse meg a rezsit a kormány, már csak ezért is, hogy ezt a szép embert ne keljen naponta többször is látni.

  3. admin szerint:

    Hajós: a fórumozás minimális szabálya, hogy nem próbálod olvashatatlanná tenni végtelenített szövegmásolatokkal a fórumot.

    Tartsd be a szabályt.

  4. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    admin: És te miért teszed olvashatatlanná a saját “hírblogodat” a végtelenített Németh Szilárd és rezsicsökkentés témájú híreiddel?

    Most őszintén, szerinted érdekel bárkit is, hogy Németh Szilárd 723-adszor is elismételte ugyanazokat a baromságokat a “rezsicsökkentésről”?

    Én csak tükröztem azt, amit ti csináltok.

  5. ... Grün szerint:

    “A kormány folytassa a rezsicsökkentést! – Németh Szilárd napirend előtti felszólalása”
    Igaza van Fejenagynak!
    Amíg van rezsicsökkentés addig Neki van mit ellenőriznie!
    “Fő a mellékes!” ))) 😛 (((

  6. admin szerint:

    Kedves hajós, ti állítólag támogatjátok a rezsicsökkentést, legalábbis szemtől szemben, amikor névvel együtt nyilatkoztok. Mi meg beszámolunk róla. Mivel Németh Szilárd csepeli, és mivel a rezsicsökkentés nagy hatással van arra, hogy a reálbérek végre emelkedni kezdtek, és az infláció is évtizedekkel ezelőtti szintre zuhant vissza, mi beszámolunk róla.

  7. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    admin, miféle “ti”-ről beszélsz, te idióta faszkalap? Számtalanszor leírtam, hogy NEM TÁMOGATOM a “rezsicsökkentés” nevű aljas választási fogásotokat.

    Nem támogatom a Fidesz rezsicsökkentését, mert:

    1. csődbe viszi vagy a csőd szélére sodorja a szolgáltatókat, akik a fejlesztések leállításával és elbocsátásokkal reagálnak, ezzel veszélyeztetve a szolgáltatásbiztonságot és növelve a munkanélküliséget,

    2. hátráltatja, visszafogja az energiatakarékossági beruházásokat, felújításokat, a megújuló energiák fejlesztését, azaz mindent, ami valódi költségcsökkentést jelentene,

    3. igazságtalan, mert jobban támogatja a gazdag nagyfogyasztókat (medencefűtés), ugyanakkor semmit vagy alig valamit jelent a legszegényebbeknek,

    4. a szolgáltatók a szabadpiaci áraik emelésével reagálnak a lakossági szolgáltatásban kötelezően előírt árcsökkentésre, ezáltal a vállalkozások terhei nőnek, ami további elbocsátásokhoz, csődökhöz, a gazdaság csökkenéséhez vezethet,

    5. olcsó választási fogás a Fidesz részéről, aminek az árát majd meg kell fizetni, nem beszélve arról, hogy sok esetben jelentős, suttyomban elkövetett áremelés után vezetik be nagy csinnadrattával a 10%-os csökkentést, így az egész csak szemfényvesztés.

    6. azt célozza, hogy államosítsák az energiaszolgáltatókat, aminek az a célja, hogy az államosított cégek majd fidesz-közeli alvállalkozókat foglalkoztassanak – tehát itt megint a klientúra vagyonhoz juttatása az alapvető cél,

    7. szabadpiacot sértő, mindennemű egyeztetések nélkül, a gazdasági realitások figyelmen kívül hagyásával kikényszerített lépés,

    8. hazugságon alapul, ugyanis egy szó sem igaz abból, hogy a szolgáltatók hatalmas profitra tennének szert, éppen ellenkezőleg, vastagon veszteséges a lakossági szolgáltatás, amit csak a vállalatoknak magasabb áron kínált szolgáltatás bevételéből tudnak ellensúlyozni, ám még ebből is csak mérsékelt a profitjuk – minden további erőszakos “rezsicsökkentés” már veszteségessé teszi őket.

    9. ártalmas kampány kapcsolódik hozzá, ami kapitalizmusellenes, vállalkozásellenes, szolgáltatóellenes hangulatot gerjeszt, és az állam mindenható, az árakat tetszés szerint előíró voltát sugallja hazug módon – ezek a téveszmék pedig hatalmas károkat okoznak, butítják a társadalmat,

    10. nem segít azon a több százezer háztartáson, amelynek már megfizethetetlenre duzzadt rezsihátralékaik vannak, és a kilakoltatás, lakásuk elárverezése, hajléktalanná válás, gyerekek állami gondozásba vétele vár csak rájuk.

    Az utolsó ponthoz néhány adat a Habitat for Humanity-tól:

    Egy évnél hosszabb hátralékkal rendelkező háztartások száma:

    villamos energia: 2009-ben 96 ezer, 2012-ben 132 ezer

    földgáz: 2009-ben 114 ezer, 2012-ben 126 ezer

    távhő: 2009-ben 20 ezer, 2012-ben 34 ezer

    Összesen: 2009-2012 között 130 ezerről 172 ezerre nőtt az 1 éven túli hátralékkal rendelkezők száma.

    3 hónapon túli tartozással rendelkező háztartások száma: 400 ezer!

    Szolgáltatásból kizárt háztartások száma:

    földgáz: 2009-ben 30 ezer, 2012-ben 102 ezer!

    villamos energia: 2009-ben 28 ezer, 2012-ben 37 ezer

    Kilakoltatottak száma önkormányzati bérlakásból: 2011-ben: 839

    Kényszerértékesítésre kijelölt lakások száma 2012-ben: 11671

    A lakhatási költségek a legszegényebbek jövedelmének csaknem a felét, míg a leggazdagabbak jövedelmének csak 15%-át teszik ki – a rezsicsökkentés azonban gazdagabbakat támogatja jobban.

    Itt a nyár, ismét elindultak a kilakoltatások – az őszi “rezsicsökkentés” előnyeit majd azok “élvezhetik”, akiknek még meglesz a lakásuk és még nem zárták ki őket a szolgáltatásból.

  8. felix szerint:

    Fogadok, hogy admin egyben Bugi.
    Ennyire nem lehet azonos szinten két ember.

  9. csapajev szerint:

    Itt észérvekkel teljesen felesleges kommentálni….
    Vagy teljesen hülyék / ??? /,vagy fogalmuk sincs a napi politikáról az itt íróknak.
    Semmiféle rezsicsökkentésről nem volt szó!!! Maga a rezsicsökkentés is csak “morzsaszórás”,miközben a vezérkar MINDENT magáénak akar!!!
    Pechjükre azért nem mindenki elmebeteg….,rá-és átlátnak már a jelenlegi “politikára”.

  10. nagyapó szerint:

    hajós (akitől Dobák nem határolódik el!)! Ennyi hülyeséget összehordani hatalmas teljesítmény. Méltó egy bolsihoz, de ezzel a Karcsi kocsmában is kiröhögnék.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Szemétléda!
    Érvelés helyett komcsizás egy komcsitól.

  12. nagyapó szerint:

    A komprádor szocik kivonultak a parlamenti szavazásról. Nem mertek véleményt nyilvánítani. Szokás szerin sunyin hallgatnak (akárcsak a csepeli szocik az evezőstelep megvételekor), majd súgni fognak hazugságokat a Tavares/Továris csoportnak .
    Hazaárulók, mert a néppel szemben külföldi érdekeket képviselnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. felix szerint:

    Amíg gyilkosok védik a fidesz, addig nem kockázatmentes a szavazás. 🙂

  14. Gordon szerint:

    Már megbocsáss de a te volt párttársad ül a szegedi csillagban.

    És a hazugságodat (mely arról szól, hogy félsz) vigyorogva közlöd.
    Ha félnél, akkor nem vigyorognál.
    Csupán azt tudom elképzelni, hogy (megint és folyamatosan) hazudsz.
    Így van-e!?

  15. felix szerint:

    Gordon!
    Van egy kis értelmezési gondod a többi mellé.
    Nem írtam, hogy félek, de talán betudod mutatni azt a logikai sort, ami alapján ismét hülyeséget írtál.

  16. Gordon szerint:

    “nem kockázatmentes a szavazás” – írta felix.

    Tehát azt akarja ő írni, hogy ha aki szavaz, az “kockázatot vállal”. “Kockáztatja” valamijét (állását, életét, családját, egzisztenciáját… a sor sokáig folytatható).
    Aki pedig “kockáztat” valamit az “félhet” a jövőtől, az “félelemben él”, mert “nincs demokrácia”.

    Persze amikor az etánsak véresre verették az embereket 2006-ban (az emberek közt országgyűlési képviselő is volt – igaz ellenzéki), akkor “kockázatmentes” volt a politikai véleménynyilvánítás. Aztán jól beverték az ember fejét és kilőtték a szemét… ez az etánsi “kockázatmentesség” – még viccelődtek is a sértetteken.

    Szerintem felesleges olyan butaságokat írni, hogy “nem kockázatmentes a szavazás”, felesleges a hangulatkeltés, a félelemkeltés.

    Mert félnivalója szerintem csak azoknak van, akiknek a párttársai a tömlöcben vannak, vagy épp oda tartanak.

  17. felix szerint:

    Gordon te szerencsétlen.
    Közel sem jutottál ahhoz amit írtál
    “És a hazugságot ( mely arról szól ,hogy félsz) vigyorogva közlöd.
    A logikai sorod meg egy kalap sz.. mert feltételezések csúsztak bele. A feltételezés meg nem állítás, tehát következtetés nem, csak egy újabb feltételezés vonható le belőle.
    Nagyon alsós vagy te még kicsi Gordon.

  18. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Szerintem Gordon is tudja, hogy a Fidesz egy elítélt bűnözőt, egy gyilkost küldött a Fidesz-székház védelmére, amikor ott fiatalok tüntettek. Csak játssza itt a hülyét.

  19. felix szerint:

    hajosÍ! tudom, hogy nem Dobák.
    Most ne bántsd Gordont mert nem játssza a hülyét.

  20. gyula szerint:

    Szegény hajós! teljesen kész van, nem országgyűlési képviselő!

  21. Királyerdei szerint:

    A Gyurcsány-párt angol nyelvű honlapján ír arról, hogy a DK aktivistái és szimpatizánsai múlt hét péntektől lefestik a dohányboltok bejáratát. Nagytétényen például a Fizess a Fidesznek! feliratot fújták vörös festékkel az egyik üzlet falára. A DK internetes portálja szerint ezekre az akciókra azért van szükség, hogy a trafikok fideszes kötődését jelezzék a polgároknak. A büntető törvénykönyv szerint a graffitizés alapesete egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

  22. ... Grün szerint:

    Ha angolul ír, akkor nem meríti ki a több ember előtti izgatás bűncselekményének elkövetését! 😛

  23. felix szerint:

    Királyerdei!
    Nem a bolt előtti aszfaltra festenek?

  24. csapajev szerint:

    Miért nem ott veszekedtek,ahol amúgy is együtt vagytok??
    Minek ide “Fórum”

  25. John Doe szerint:

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=659539
    Tűz ütött ki Pécsen egy üresen álló üzletközpontban

    “a munkájukat nehezíti, hogy csak távolabb találtak működő tűzcsapokat”

    A lényeg, hogy a városé a vízmű, így tudják tutin működtetni. 😉

  26. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Királyerdei!

    Linkeld már be kisapám azt az angol nyelvű honlapot, ahol állítólag ez megtalálható!

  27. szuszo szerint:

    🙂

    szép arcú komcsink ismét előállt egy olyan ötlettel, amivel a sztálini szovjetunióban, vagy a maoi Kínában is felfigyeltek volna kurva erős demokratikus hajlamára:

    “A Kormány a napokban arról is döntött, hogy összhangban a rezsicsökkentéssel, a jövőben a lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának költségeit a gázszolgáltatóknak kell állniuk.”

    Tehát, ha valaki a magántulajdonú ingatlanába beszereltetett egy cirkót, kvázi az ő tulajdona!!!, akkor azt a szolgáltatónak kellekarbantartani, hiába magántulajdon! 🙂 🙂 🙂

    Remélem alkiface megoldja azt is, ha veszek egy új autót, azt kötelezően min húsz évig szervizelje a gyártó!!!

    fidesznyicskák. mi a véleményetek???

    🙂
    bugyisgornyonsmarikilenyelicsepelen véleméynéyre nem vagyok kíváncsi

    Talán őskommancs hosimin leírhatná! … már csak a seggnyalás kedvéért!!!

  28. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Kösz Grün!

    Eredeti oldal: “spraying paintings IN FRONT of national tobacco shops”, azaz: a dohányboltok ELÉ festenek – az aszfaltra.

    Magyar Nemzet: “lefestik a dohányboltok bejáratát”

    Így születik a hazugság.

  29. felix szerint:

    Így születik királyerdei.

  30. Tündér Ilona szerint:

    Az OTP áthárítja a tranzakciós illetéket

    Addig szorongatják a karvalytőke torkát amíg beledöglik a lakosság. 🙂

  31. robi szerint:

    Tündér Ilona!
    Ha csak a kamatból vonnák le, még elmenne, de íme a magyar csoda:

    http://profitline.hu/hircentrum/hir/291843/Utanaszamolt-mar-a-bankbeteteknek?-Dobbenetes-szamok

    A pali a tőkéjéből adózik. Gratula, nemzetmentők.

  32. ... Grün szerint:

    “Magyarország győzött? A Panasonic 500 dolgozóját bocsátja el a közeljövőben, a posta ugyanennyi embert tett utcára néhány hét alatt. Ez sikerült. Valamint az, hogy az ipari termelés 2,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – sorolta a Fidesz-kormány “sikereit” Gúr Nándor, az MSZP alelnöke.”
    .
    Még egy ilyen győzelem és rámegy a zország! 😛
    .
    http://www.stop.hu/belfold/siker-siker-hatan-a-legnagyobb-siker-orban-tavozasa-lesz/1162237/

  33. ... Grün szerint:

    “Ahogy az borítékolható volt, nem elégedettek a takarékszövetkezetek a kormány által elfogadott változtatásokkal, az elfogadott jogszabály miatt minden hazai és nemzetközi jogorvoslati lehetőséget igyekeznek majd kihasználni.”
    .
    Régen gyanús ez a Demján! Tudja ez, hogy mi a pénz?! 😛
    .
    http://privatbankar.hu/penzugyek/lattak-mar-ilyen-torvenyt-kiutotte-a-biztositekot-a-kormany-a-takarekoknal-259344

  34. robi szerint:

    Grün!
    Hamarosan lesznek munkahelyek.

    A trafikjaikból kiebrudaltak előbb-utóbb elszegődnek valamelyik trafikos tőkéshez.

    A parasztságnak is felvirrad: a nagybirtokosoknak szükségük lesz a napszámosokra.
    Lehet szidni vidéken a TSz-eket, ahol életében először ( és vélhetően utoljára) nyugdíjat kapott a földmunkás.

  35. ... Grün szerint:

    Érdemes megnézni, hogy mit küzdött vele Olga és egy normális szót nem húzott ki belőle! 😛
    http://www.atv.hu/videok/video-20130705-retvari-bence

  36. ... Grün szerint:

    robi!
    Biztos, hogy ezt akarták a zemberek?! 🙂

  37. John Doe szerint:

    …Grün, biztos, hogy nem ezt akarták, de legalább ellenségképük van és ez máris kielégíti őket. Amikor majd felettük is elkezd borulni az ég, akkor sem biztos, hogy megvilágosodnak. 🙁

  38. Tóth Kati szerint:

    “Én nagyon szeretném,ha megint nőne 13-szor a gáz ára,8-szor a villanyé.Szeretnék megint 35 százalékot adózni 16 helyett.Szeretném,ha a kizsákmányoló multik minél jobban gazdagodnának,hízhatnának,a magyar családok meg pusztuljanak bele.Én egy igazi,hithű kommunista vagyok.”-mondta xy mszp szavazó és visszabújt napoleon mellé az intézetben.

  39. Tündér Ilona szerint:

    A rezsicsökkentés tényleg jó dolog, az viszont nem, hogy a bankadó és a telefonadó miatt többet fizetek mint amit a rezsi csökkentés hoz.
    Így hát szerintem adtak a sz…nak egy pofont.

  40. Gordon szerint:

    Tündér nagy szamárságot írt.

  41. Tündér Ilona szerint:

    Nem, csak kiszámoltam.

  42. Bugi szerint:

    Akkor viszont milliókat keres és utalgat át valamint több napot telefonál minden hónapban, amit ír, az ugyanis csak így lehetséges. Tüdni-bündi Ica: az ilyen ne panaszkodjon, örüljön, hogy milliárdos!

    Lefogadom honnan vanak a milliárdok. Csepelen is minden évben kettő tűnt el a szocik alatt.

  43. John Doe szerint:

    Bugi, Ön tud valami mást is írni?

  44. Tündér Ilona szerint:

    Bugris! (remélem szólíthatom így)

    Banki számlavezetési díj:
    Bankadó előtt havi 6 500 Ft, utalások utáni díj: 0,015%
    Bankadó után havi 13 000 Ft utalások utáni díj: 0,035%

    Ennyi!

  45. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Bugi Pista! Ha évi kétmillárdot megtakarítotok, akkor miért van az, hogy fejlesztésekre 2012-ben negyedannyit fordított a csepeli önkormányzat, mint 2010-ben?

Itt lehet hozzászólni !