Börtönbüntetés Galambosnak és Szilvásynak

MNO

Börtönbe mennek a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetői a kémper elsőfokú ítélete szerint. Szilvásy György és Galambos Lajos két év tíz hónap börtönt kapott.

Galambos Lajost, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját bűnösnek találták államellenes bűncselekményben, ezért két év tíz hónap börtönre és három év közügyektől való eltiltásra ítélték. Szabadlábra csak a kiszabott büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható – hangzott el az ítéletben, amelyet Nagy László tanácsvezető bíró ismertetett. Emellett be kell majd fizetnie a bűnügyi költséget, amely 1630 forint.

Szilvásy György volt titokminisztert felbujtásban találta bűnösnek a Debreceni Törvényszék. Őt szintén két év tíz hónap börtönbüntetésre, három év közügyektől eltiltásra, valamint az 1630 forint majdani befizetésére kötelezték.

Laborc Sándort, Galambos hivatali utódját bűnpártolással vádolták meg. Laborc egy év börtönbüntetést kapott, amelyet két év próbaidőre felfüggesztettek. Emellett neki is be kell fizetnie az 1630 forintos bűnügyi költséget.

Püski Lászlót, egy orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát bűnsegédlettel vádolta meg az ügyészség. Őt a törvényszék felmentette, így neki az 1630 forintot sem kell befizetnie, az állam teszi meg helyette.

A kémügy költségeit – a közel kétmillió forintot – az állam fizeti ki.

Korábbi sajtóhírek szerint az előző kormányzati ciklusban orosz titkosszolgálati különítmény érkezett Budapestre, hogy átvilágítsa a polgári elhárítás munkatársait – ekkor technikai támadás érhette az NBH központját.

Forrás: MNO

18 hozzászólás “Börtönbüntetés Galambosnak és Szilvásynak” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    ))) 😀 ((( 1630 forint. ((( 😀 (((

  2. Jeniszej szerint:

    A banktól egy sima felszólító levél 600 Ft.
    A Zapek meg ilyen keveset büntetésben nem is ismer. ))) 😀 (((
    Csak akkor állnak veled szóba ha előre illetékben leperkálsz 2000 Ft.-ot.
    Bűnügyi illeték meg 1630 Ft kémkedésért, hazaárulásért. 🙂
    Mi ez? Egyenlő bánás mód. 🙂

  3. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater: arról nem volt szó, hogy a bűnügyi rezsit is csökkentik. 🙂

  4. Doki szerint:

    Remélem, hogy nem sokára megy a többi is… Gyurcsány, Kóka, Kuncze, Hiller stb…

  5. ... Grün szerint:

    “Orosz titkosszolgálati különítmény érkezett Budapestre, hogy átvilágítsa a polgári elhárítás munkatársait – ekkor technikai támadás érhette az NBH központját.”
    Érhette?! Baszhattyuk?!
    Kivárjuk azt a 80 évet! Majd kiderül érte-e?! ))) 😛 (((
    .
    A kémügy költségeit – a közel kétmillió forintot – az állam fizeti ki.
    Ha megrendelte fizessen! 😛

  6. nagyapó szerint:

    Az eetásak mindjárt írják, hogy az ártatlanság vél(d)elme, meg csak elsőfokú.
    Mit mond a Szilvásy-féle kormányzati jósda??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Gordon szerint:

    Egy része már bent van, egy része meg befelé tart.
    Ez a mai magyar baloldal.

  8. felix szerint:

    A jobb oldal meg lopja az áramot.
    Szegény Magyarország.

  9. Bugi szerint:

    Gyurcsánynak is börtönben van a helye. Szenteczkyt is várja Deme.

  10. ... Grün szerint:

    Gyurcsánynak van egy jó ellenszere a börtön ellen: A becsületessége! 😀

  11. Tóth Mária szerint:

    Ez igen! 1600.- Ft-os perköltség, KÖZRÖHEJ!

    80 év titkosítás? Hááát, ez azért durva! Nagyon szeretném tudni, hogy a fejünk felett ezek a díszpintyek miket követtek el! /részletesen, s nem egy-két mondat erejéig/.

  12. Királyerdei szerint:

    Gyurcsány Ferenc felháborodott a Laborc Sándor, Szilvásy György és Galambos Lajos perében született pénteki ítéleten. Galambost kémkedésért, Szilvásyt felbujtóként elkövetett kémkedésért a bíróság két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyektől. Laborc Sándor negyedrendű vádlottat, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte, a végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztette.
    Gyurcsány facebookos videóüzenetben reagált az ítéletekre. Kijelentette, az 50-es évek óta nem ítéltek el minisztert vagy volt minisztert kémkedés vádjával. Ennek kapcsán Orbán Viktorra célozva feltette a kérdést: „Hogyan szolgálják ki ezt a gazembert…, ezt az erőszakos senkiházit bírók, rendőrök, ügyészek? Veled vagyunk, Szilvásy Gyuri, és egy percig sem hisszük, hogy rárontottál volna a nemzetedre, ahogyan ráront Orbán minden nap.”

    A volt miniszterelnök a per bírájának is üzent. Azt mondta, „egyszer a tartója is el fog menni, meg fog majd bukni, és bukni fog vele ő is”. Gyurcsány megjegyezte, az Orbán-rendszer háborút hirdetett, amit a „drága demokrata barátoknak” nem lenne szabad tovább tűrnie és „politikailag korrekten szövegelni”. „Vegyük föl a kesztyűt! Maradjunk Szilvásyval és a köztársasággal, védjük meg magunkat és az országot!”

    Mesterházy koncepciós eljárásról beszél

    „Hiszünk Szilvásy György ártatlanságában” – közölte Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteken az MTI-vel, Szilvásyék ítéletére reagálva. Az MSZP elnöke közleményében úgy fogalmazott, mindaddig koncepciós eljárásnak tekintik a Szilvásy György ellen indított pert, amíg titkos az ügy iratanyaga. Meseterházy Attila pártja nevében követeli a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát. Szerinte ugyanis csak a teljes átláthatóság biztosíthatja az ügyészségi eljárás és a bírósági döntés tisztaságát, valamint azt, hogy az „egész ügy nem politikai megrendelésre és befolyásolásra indult”.

    Elvtárs!Segítsd a lebukottakon! 🙂

  13. Emirates szerint:

    5 éve kellett volna vele foglalkozni, hogy börtönbe tegyék, mert lelépett Dubaiba, pont ahogy kirobbant a botràny. keresték, keresték, érted ilyen nemzetbiztonsàgi hàlo meg titkosszolgàlat, erre én talàlom meg, ott shoppingolt a cicababàival egy szökével meg egy barnàval, a Mall of The Emirates-be, 2008. November 25-én.

  14. nagyapó szerint:

    “A történet röviden összefoglalva: Moszkva a 2006-os magyar választások után kedvezőnek ítélte a politikai környezetet ahhoz, hogy meghatározó befolyást szerezzen a Mol olajipari óriásban. Mivel a vállalatcsoport birtokában lévő finomítók (különösen a százhalombattai és a pozsonyi üzemek) messze hatékonyabbak, mint a hasonló orosz létesítmények, a legegyszerűbben így lehetett volna monopolizálni a termeléstől a szállításon át az üzemanyag-készítésig tartó teljes „olajutat” Kelet- és Közép-Európában. A magántulajdonú Molt ugyanakkor kettős védelmi rendszer vette körül. A cég egyfelől a Nemzetbiztonsági, mai nevén: Alkotmányvédelmi Hivatal oltalma alatt működik, másrészt 2007-2008-ban külsős elhárítót is alkalmazott az UD Zrt. képében. A Mol bevételéhez (ami 2009-re majdnem valósággá vált) tehát mind az NBH-t, mind az UD Zrt.-t meg kellett törni; előbbit például egy technikai-informatikai támadással, utóbbit a lenullázással. Szilvásy Györgyék ellen kezdettől épp az volt a gyanú, hogy ezeknél az eseteknél ők törtek utat az idegen érdekeknek.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. krokodiltojás szerint:

    hazaárulásért halálbüntetés jár nem két év. megkapja mihelyst eljön az ideje (nemsokára).

  16. Tóth Kati szerint:

    Azt mondja a gyurcsányi az ötvenes évek óta nem ítéltek el minisztert.Na és?Már az is borzasztó,hogy ez a rókaképű egyáltalán az én hazámban miniszter lehetett.Nagyon helyes,hogy megy a kaptárba,gyurcsányi meg ne lázítson,ne fenyegetőzzön,mert ő lesz a következő.Mit képzel magáról ki ő?Egy elmebeteg senkiházi hazaáruló.Börtönben a helye.

  17. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    És te ki a tököm vagy?

  18. csaba péter szerint:

    Abból a koncepcióból indultunk ki hangzott az indoklásban.
    Az ügyvéd szerint a Rajk pernek komolyabb alátámasztása volt.

Itt lehet hozzászólni !