Előrehozott választásra készülnek? – A csepeli MSZP már (vad)plakátozik

Csepel.info

Vadplakátozás

Ötpárti megállapodás tiltja az ilyen plakátokat

Félrevezető információktól hemzsegő vadplakátozást tartott a Hollandi út mentén valamint a Kis-Duna part környékén a csepeli MSZP frakció – értesült a Csepel.info. Az eset – a plakátok hamis tartalmán túl – azért is megütközést keltett a környéken lakókban, mert a fővárosban ötpárti megegyezés született a vadplakátozás megakadályozására. A csepeli MSZP frakció még csak azzal sem érvelhet, hogy nem tudtak a szabályozásról, mivel a fővárosi városképvédelmi bizottság alelnöke Horváth Gyula csepeli alpolgármester, a frakció tagja.

A márciusi háromigenes népszavazási kampányban – még az ötpárti megegyezés előtt – kiragasztott Fideszes plakátokat azonnal lekapartatta Bojár Iván, a főváros SZDSZ-es városarculati tanácsnoka. Kíváncsiak vagyunk arra, csepeli MSZP vadplakátjait – már a megállapodás megszületése után – vajon miért tűrik el?

A pártok ráadásul akkor szoktak választási plakátokat ragasztani, ha választásra készülnek. Az pedig az MSZP régi bolsevik trükkje, hogy kormányzati pozícióból minden baj forrásaként az ellenzéket, elsősorban a Fideszt nevezi meg. Csepelen különösen pikáns a történet: 14 év óta folyamatosan minősített többséggel, polgármester, két országgyűlési képviselővel, miniszterrel, államtitkárokkal, fővárosi koalíciós hátszéllel kormányoznak. Gyurcsány Ferenc a legutóbbi választási kampányban háromszor is együtt parolázott a csepeli vezetőkkel. Lehet, hogy a csepeli MSZP-sek éppen tőle akarnak szabadulni egy előre hozott választással?

 

Vadplakátozás

Teleszemetelték a Kis-Duna part környékét – plakátozni csak szigorúan meghatározott körülmények között lehet

A Csepel.info úgy tudja, hogy a vadplakátozás egyébként kizárólag a Kis-Duna part környékét érintette. Amennyiben valóban egy előrehozott önkormányzati választás áll a szabálysértés mögött, négy önkormányzati körzet jöhet szóba, ezekből kettőben Fidesz-KDNP-s, kettőben pedig MSZP-s önkormányzati képviselők lettek megválasztva. Lapunk úgy tudja, hogy a Fidesz-KDNP képviselői közül (Németh Szilárd frakcióvezető és Zupkó János) egy sem gondolkozik mandátumának idő előtti lemondásán. A vadplakátozás környezetében érintett MSZP-s képviselők, Glavanov Miklós és Gulyás Gábor tudomásunk szerint még nem nyilatkoztak lemondási terveikről.

Csepel.info

23 hozzászólás “Előrehozott választásra készülnek? – A csepeli MSZP már (vad)plakátozik” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Nagyon be lehetnek sz@rva a fiúk…

  2. hamu szerint:

    Láttam a plakátokat!
    Nagyon jók! 15 millióért muskátli!
    Hogy örülnek ennek a Csepeliek!

  3. Levente szerint:

    Pedig nyilatkozhatnának úgy, hogy lemondanak. Csak kárt okoztak eddig Csepelnek, ahogy főnökük, tóth misi is.

  4. Bubus szerint:

    Én is láttam: hihetetlen, de azzal kérkednek, hogy több tízmillió forintot költöttek a Szent Imre tér első ütemes felújítására, amit egy hónappal az országgyűlési választások után ledózeroltak! Mekkora bőr van itt egyesek arcán????

  5. Bombi szerint:

    Vastag, Bubus, vastag…

  6. leslie szerint:

    A Csepel SC-ről, a kis-Duna part eladásáról és a gerincútról mélyen hallgatnak.

  7. jani szerint:

    Hozzá lehet még sorolni a tiltakozás ellenére megszüntetett csepeli kórház ügyét, a “hígtrágya gyártó mű ” megépitését a sziget északi részen, hígtrágya szállitás engedélyezését Csepelen keeresztül, Ibiza ügyet, sport pálya világítás bontásának ügyét, Wellnes ügyet !!! Nem láttam a hirdetéseiket meg a plakátjaikat, de úgy tudom hogy csak a felállított hirdető helyeken lehet plakátolni, amit maga Orosz alpolgármester jelentett be , mondván “rendnek kell lennie plakátolás terén”. Büntetni fogják azokat akik máshova plakátolnak. Kérdés : magukat mennyire büntetik meg, mert a foton ugy látom elektromos beton oszlopon van a plakát.!!!!!!!!!!
    Egyszer már tényleg rakjuk, illetve irjuk ki szép sorjában milyen “nemes ” tettetket hajtott végre az MSZP vezetésü önkormányzat. Tegyük nyilvánossá !!! Biztos “szép csokor” lenne !!! legalább szembesíteni lehetne őket tetteikkel, döntéseikkel.

  8. kiisb szerint:

    Te Jani! Ez az ötlet már az én fejemben is megfordult. Ha egész Csepel ilyen egyszerűen kommunikáló plakátokkal lenne tele, hogy pl.:

    “HOL A GERINC ÚT?”

    “MIÉRT NINCS CSEPELEN KÓRHÁZ?”

    “MI LESZ A SPORTPÁLYA HELYÉN?”

    Talán elgondolkodnának az eddig vakon szavazók is, és végre nem lenne olyan “vörös” ez a Csepel.

  9. jani szerint:

    T.Kiisb !
    Érdemes lenne ennek a módján vagy lehetőségén gondolkodni ! Kiváncsi lennék mások véleményére is !
    Hátha lehet valamit csinálni, összefogva ebben az ügyben.

  10. Jöjj el világosság! szerint:

    Tisztelt Plakátolók! Remélem nem irányítják a közterület-felügyelőket melegebb éghajlatra, mikor megpróbálják a plakáton szereplő érdekelteket megbüntetni. Ugyanis azt kell (kellene) megbüntetniük, akinek a plakát az érdekeit szolgálja. Ők semlegeseknek kellene, hogy legyenek (legalábbis amíg egyenruhában vannak). MSZP-s önkormányzati vezetőkkel (ők adják ki nekik a napi feladataikat) szemben nem fognak intézkedni, mert ezzel kockáztatnák a munkaviszonyukat. Meg fogják próbálni őket megvesztegetni, de ez nem fog sikerülni. (Remélem.) Kedvelem őket, többségük rendes fiatalember. Bízom benne, hogy nem sokáig lesz Csepel csúfneve: “Vörös Csepel”.

  11. Egyesület szerint:

    Láttuk a plakátokat! A plakátok tartalma szerint fogunk eljárni! Egyesületünk szeretettel vár mindenkit, vasárnap délelőtt 10 órakor a kutyaiskola mellett, a megvalósult kis-Dunaparti kerékpár úton való végigtekerésre. Kerékpárról mindenki saját maga, a kerékpár útról a plakátozók, a jó hangulatról pedig a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület gondoskodik!
    Utunk során megtekintjük azokat a telkeket, melyeket az Önkormányzat 16 képviselője szavazatával lehetővé tette, hogy eladhatók legyenek.
    Ezek a telkek ugyan sosem voltak a 16 képviselő tulajdonában, mégis dönthettek az eladásáról!
    Elhaladunk majd, az Elephant/ Ibiza által tervezett lakópar(k)t telke mellet, amely az Önkormányzat csereügylete kapcsán kerülhetett a cég tulajdonába.
    Utunk során végighaladunk azon a területen, mely az Európai Unió Natura 2000-es ajánlásában kiemelten védendő területként szerepel.
    Reméljük a plakátokat kiragasztó, illetve elkészítő képviselőcsoport tagjai is minél többen kerékpárra pattannak, hogy velünk tarthassanak a dunaparti kerékpárúton, melyet a plakátok szerint 2008-ban a Csepelieknek építettek!
    Minden Zöldszerető Csepelen lakót szeretettel várnak a szervezők!!!!!

  12. sztojanov szerint:

    Nekik bezzeg lehet!

    Megjegyzés elküldése

  13. admin szerint:

    sztojanov, moderáltunk. Fontosnak tartjuk, hogy ne fajuljon el a fórum. Bármilyen dühös is vagy, vannak határok, amelyeket nem engedünk túllépni, különben csak “ordibálás” lenne a fórumon.

  14. Levente szerint:

    kiisb: még egy kérdés:

    HOL A CSATORNA???

  15. infósferi szerint:

    Jó helyen agitálnak! A Hollandi út valamikor a kerület legértékesebb része volt. Az elmúlt években- a gerincút hiánya miatt- az aglomerációs forgalom napi egy részét már megkapták. A feketeleves csak most jön:
    a lakóparkok várhatóan több ezer lakója fokozza a zsúfoltságot és teszi a kis-Dunát elérhetetlenné.! Az itteniek aligha hatódnak meg, hogy a plakátragasztásban profinak tartott bal o.képviselő az eredményekről győzködi Őket.

  16. királyerdei szerint:

    Még nem láttam a plakátokat, de gutaütésügyileg jobb is. Pár kérdés még az előbbiekhez. Hol a gyermekrendelő, hol az állítólag engedélyezett Spar, hol vannak a normális utak (helyette kiásott árok, ami szépen omladozik az út közepe felé), hol az alacsonypadlós busz, hogy ne 10 perceket várjunk amíg felszuszakolódnak a húzóskocsisék, hol a csatorna? Remélem viszont szerepel a hajléktalanoknak 3-szor rendbehozott Sétáló utca, az Önkormányzat előtti rész többszörös rendbetétele. Abba hagyom, mert 30fokban ez sok egy érző kebelnek.

  17. matyi szerint:

    Hol a Csatorna? Rajta ül a misi meg a feri ! bevanak tojva!!!!!

  18. jani szerint:

    Lehet feltenni a kérdéseket !! Már egy pár, ahogy látom felkerült a listára ! Ha pedig összegyültek a kérdések el kellene küldeni az önkormányzatnak, kérve öket ezt válaszolják meg a csepelieknek !

  19. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet! Önkormányzati MAFFIA!

  20. […] kérdéseikre. A kiadások nagyságrendjére mindössze egyetlen támpont van: a közelmúltban vadplakátozó kerületi MSZP-frakció kampányanyagában ugyanis az jelent meg, hogy a Szent Imre tér […]

  21. […] A kerület MSZP-frakciója ugyanis – a fővárosi tiltás ellenére – idén májusban vadplakátokkal ragasztotta körbe a Kis-Duna partot. A párt úgy próbálta bemutatni több százmillió forint közpénz […]

  22. […] májusában írtunk először arról a vadplakátozásról, amellyel az MSZP frakció próbálta a saját eredményeként […]

Itt lehet hozzászólni !