Év végi kiállítás az ÁMK-ban

Csepel.hu

A Nagy Imre ÁMK Közművelődés Galériájában év végi kiállítás nyílt az Alapfokú Művészeti Iskola képző- és iparművészeti ágának második féléves munkáiból. A tanintézményben jelenleg festészet, grafika, kézműves, textilműves és képzőművészeti összevont tanszakok működnek, így nagyon változatos technikákkal készültek az alkotások.

A fő téma ebben a tanévben az ‘állomás’ volt, amit sokféleképpen értelmeztek és dolgoztak fel a csoportok, állomásokat mutattak be a valóságban, az időben, a művészettörténetben, a mesés kalandokban. A gyerekek utazáshoz, állomásról állomásra vándorláshoz kapcsolódó tárgyakat terveztek, térképeket és társasjátékokat készítettek.

A teljesség igénye nélkül: grafika, szénrajz, pasztellkréta önarckép, monotípia és linómetszet, hidegtű és műanyag karc, papírszövés, hímzés, maszkok és speciális egyedi cipők, városmakett és léghajó, gipszszobor, fakéreg-hurkapálca közlekedési eszköz, valamint agyagfigurák, papír és pálcikás bábok is megtekinthetők a tárlaton– számolt be a Csepel.hu oldalnak Fazekas Ildikó művelődésszervező.

A megnyitón Geisbühl Tünde, a képző- és iparművészeti ág munkaközösség vezetője vezette körbe az érdeklődőket, minden félévben ő válogatja ki a kiállítás anyagát. A hivatalos rész után egy kis játékkal készültek a szervezők, vicces és keresgélős kérdéseket feltéve feladatlapon mérték le, hogy ki milyen alaposan nézte végig a képeket.

A kiállítás július elejéig látható a galériában (Simon Bolivár sétány 4-8.).

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !