Megoldódott a “rejtély”: Kiderült mi az a csepelefántos rugdalózó

Cink.hu, Csepel.info

“Rejtélyes önkormányzati verseny. Mi az a csepelefántos rugdalózó?” címmel került fel egy bejegyzés a Cink.hu-ra. Kitzinger Adrienn, a csepeli önkormányzat sajtóreferense azonban részletes tájékoztatást adott az akcióról.

Alábbiakban olvashatják Zubreczki Dávid írását és az önkormányzati munkatárs válaszát.

Rejtélyes önkormányzati verseny. Mi az a csepelefántos rugdalózó? (Zubreczki Dávid írása)

A magam részéről irtózom a gyermekszépségversenyektől, de hát biztos van, aki szívesen dicsekszik fiával, lányával, unokájával. Hogy pontosan miért szervez ilyet a XXI. kerületi önkormányzat azt nem tudom, ám nem is ez a kérdés.

Hanem az, hogy mi az a csepelefántos rugdalózó? Meg egyáltalán mi az a csepelefánt? Sőt miért pont elefánt? Mindenesetre a csepelefánt/csepelefántos kifejezésre csak ennek a versenynek a felhívását dobja ki a Google. Rejtély!

Frissítve: A megfejtés egész hamar megjött (külön köszönet az önkormányzati sajtós Kinja-használatért!). Mint kiderült, csepelefántos cuccokat minden csepeli újszülött kap, mégpedig “5 db „Csepelefántos” különböző méretű bodyt, bébi takarót, mágneses oltási naptárt (tartalmazza a gyermek részére adandó oltásokat), és egy bébi naplót”. Ez tényleg derék dolog, még a rémes elnevezéssel együtt is.

Babaköszöntő csomag (Kitzinger Adrienn válasza)

A csepeli önkormányzat a babaköszöntő csomag révén kívánja felhívni a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára, köszönetét és háláját kifejezve a szülők felé – hiszen fontos, hogy a kerületben minél több újszülött lássa meg a napvilágot, illetve Csepel népességmegtartó képessége növekedjen.

A babaköszöntő csomag bevezetéséről 2012 májusában döntött az új önkormányzati vezetés és azoknak a gyermekeknek biztosítja, akik 2012. július 1-je után születtek, születésüket követően első lakóhelyük, vagy tartózkodási helyük Budapest XXI. kerület közigazgatási területén lévő címre kerül bejegyzésre és életvitelszerűen Budapest XXI. kerület közigazgatási területén laknak.

A babacsomag többek között tartalmaz 5 db „Csepelefántos” különböző méretű bodyt, bébi takarót, mágneses oltási naptárt (tartalmazza a gyermek részére adandó oltásokat), és egy bébi naplót.

cink.hu

Itt lehet hozzászólni !