Csepelen nem kell parkolási díjat fizetni?

Csepel.info

Hamarosan ilyen táblákkal szembesülhetünk!?

Csepelen nem kell parkolási díjat fizetni! – hirdeti a ma megjelent Csepel újság, valamint a lapszámot népszerűsítő Csepel.hu. Az internetes propaganda főcímének valószínűleg ezt találta a legvonzóbbnak Polgár György politikai főtanácsadó, akit Udvarhelyi András újságíró csak mint a kerület főcenzoraként méltatott.  A lapban dr. Borsány György MSZP-s képviselő nyilatkozik és felkiáltva hirdeti, hogy „nem igaz a hír! – Csepelen az önkormányzat és a képviselő-testület szándéka szerint a következő években sem kell fizetni parkolási díjat a csepelieknek.” Ennek a kijelentésének csupán egyetlen írásos anyag – maga a testületi előterjesztés – mondhat ellent, amely szintén Borsány képviselőtől származik. Döntsék el az olvasók a tények ismeretében, hogy mi az igazság.

„Megkérdeztük dr. Borsány Györgyöt: igaz-e a hír, hogy Csepelen is kell hamarosan parkolási díjat fizetni? Nem! Nem igaz a hír! – mondotta dr. Borsány György, majd így folytatta: – Csepelen az önkormányzat és a képviselő-testület szándéka szerint a következő években sem kell fizetni parkolási díjat a csepelieknek. Sem a Szent Imre téren, sem a II. Rákóczi Ferenc úton, sem a városközpont más részein.”

Majd így folytatódik az írás: „…szó sem volt arról, hogy Csepel területén a csepelieknek a parkolásáért fizetni kellene. Vannak tervek a járművel várakozás rendjének kialakításáról. Ugyanakkor hangsúlyozom: a rendelettervezet szerint a várakozási övezetben azok a csepeliek, akik az adójukat időben rendezik, azok lakossági várakozási engedéllyel ingyenesen parkolhatnak majd.” – írja a Csepel Újság és hirdeti a Csepel.hu.

Lapunk némi ellentmondást sajnos mégis talált e nagyszerű kijelentés hátterében, ugyanis a csepeli önkormányzat képviselő-testülete 2008. október 21-én tárgyalja első olvasatban azt a rendelet tervezetet, amelynek az előterjesztője szintén dr. Borsány György tanácsnok.

A tervezet szerint – miután a Fővárosi Közgyűlés kijelöli a várakozási övezeteket a kerületben – első körben a Szent Imre tér és környéke kerül fizetős övezeti besorolásba, munkanapokon 8 és 18 óra között. Várakozni díjfizetés ellenében lesz majd lehetséges, illetve a díjfizetés alól mentesség is adható. Ilyen mentességet – bizonyos díjazás ellenében – élvezhetnek például a lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők. Ez azon lakókra vonatkozik, akik a várakozási övezetben laknak – áll a tervezetben.

A mentesség ugyanakkor azokra a kerületi lakosokra nem vonatkozik (legalábbis a mi olvasatunkban), akik például Királyerdőben vagy a Kertvárosban, a sétányokon vagy éppen Hároson laknak. Ők is csepeliek, de majd fizetniük kell, ha a városközpontban parkolni szeretnének. Ha valóban bevezetik az új szabályozást, azonban érdemes lesz fizetni: aki ezt nem teszi meg, az a borsos büntetés cédulája mellett könnyen kerékbilincsben is találhatja kocsiját.

A hitelesség kedvéért a teljes rendelet tervezetet első olvasatban itt olvashatja el. Ezek után döntsék el az olvasók, hogy kell-e majd a tervek szerint a parkolásért fizetni a csepeli lakosnak vagy nem?

Csepel.info

21 hozzászólás “Csepelen nem kell parkolási díjat fizetni?” bejegyzésre

  1. nekünk ment el az eszünk szerint:

    meg sem vagyunk lepődve?! fogadok hogy Podolák elvtársnak és a többi RABLÓnak lesz ingyenes kártyája.
    Ha majd be akar valaki menni a belvárosba (mert például pont ott dolgozik) és szeretne mentesülni a dugók alól, az majd buszozhat a Szentimréig, vagy majd a környező kis utcákban szerencsétlenkedhet (ha egyáltalán talál majd parkolót)… Nagyon sok ismerősöm így csinálja. lerakja a polgármesteri hivatalnál a verdát, és azt a negyed óra hévezést meg pár perc gyaloglást kibírja, SŐT még jobb is így… minden szempontból!

    ezel után már EZ SEM LESZ…
    gratula!

  2. Laja szerint:

    Érdekes, ami a képviselő úr nyilatkozik. Nem tudja, hogy milyen anyagot nyújtott be az önkormányzatba?

  3. Wass Albert barátja szerint:

    Én azt olvasom ki Borsány úr mondókájából, hogy azok parkolhatnak majd ingyenesen, akik időbeb befizetik adójukat. Az ingyenesség számomra azt jelenti, hogy a várakozási engedély is ingyenes. Kíváncsi vagyok, hogy milyen csavarral fogják majd rákenni a fővárosra, hogyha mégis fizetni kell.

  4. Gordon szerint:

    Wass Albert barátjának: e téren bőven el vannak látva “leleményességgel”.

  5. Antifan szerint:

    A bevétel kihez folyik majd be, és cserébe milyen közterületi fejlesztéseket hajtanak majd végre? Azért kár fizetős parkolási övezeteket létrehozni, hogy páran jól éljenek belőle.

  6. Csaba szerint:

    Lehet, hogy a helyi SZDSZ-es cég már módosítja is a cégbejegyzését, hogy elláthassa ezt a tevékenységet (is)… vagy már be is van jegyezve neki ez a szolgáltatási lehetőség?

    Egyébként pedig kifejezetten nem örülök a fizetős parkoló hírének.

  7. leslie szerint:

    Tisztelt volt alpolgármester úr! Az a szerencséjük, hogy szavazó bázisuk többségével bármit megetethetnek: nyugdíjasok, nincs internet hozzáférésük, egyetlen helyi hírforrásuk a Csepel Újság. Önöknek ez már a sokadik nekifutása a fizető parkolásnak: emlékeztetném, hogy a Szent Imre téren már voltak órák, de valakik kitekerték azokat. Aztán próbálkoztak órákkal a Csepeli Strand előtt is, de az a kísérlet is megbukott. Nyilatkozhat most erről a parkolásról bármit, emlékeztetném a 2006.-os önkormányzati választások eredményére: az Ön körzetében lakók Németh Szilárdot tartották hitelesebbnek és arra érdemesebbnek képviseletükre.

  8. Papi szerint:

    Emberek!!!!! Vigyázzatok mert biztosan egy bizonyos khk-s (szdsz-es) képviselő lesz a parkoló őrző védője. Már látom lelki szemeim előtt az új KFT-t Autólopó KFT és az őrző-védő KFT (természetesen Feri barátunké) új KFT-t alakítanak.

  9. büki szerint:

    Én elhiszem, hogy az Önkormányzat és a képviselő testület nem akar fizető parkolást Csepelen, de akkor a szeptember 18.-i testületi ülés 3. napirendi pontjában miért adtak be fellebbezést a Fővárosi Közgyűlés parkolást elutasító határozata ellen ?

  10. asdf szerint:

    fent akarják tartani a lehetőséget, hogy hátha mégis (szóval igen) be akarnák vezetni a fizetős parkolást. és ha a lehetőségük megvan rá, akkor meg is fogják tenni.

  11. Bubus szerint:

    A jó öreg kádári beszéd. Nem lesz fizetős. Csak már hónapok óta azért dolgoznak, hogy az legyen. A Népszabadságban is megjelent, a fővárosi testület előtt is tárgyalták. Akkor nem cáfolták.

  12. Bubus szerint:

    Jut eszembe: a válság kezdetén vagyunk, még időben ahhoz, hogy máris lentebb vegye magát a közpénzből működő csepeli MSZP-pártújság. Át kellene csoportosítani a közpénzt közmunkára. Még most, még időben.

  13. infósferi szerint:

    Ráismerünk a csepeli vezetőkre. A Gegesy- ügy kapcsán ugyanezt eljátszották. A Kővárosi Közgyűlésben lapítottak, majd látványosan tiltakoztak. A parkolási díj történetben először kidolgoztanak (gondolom nem ingyen) különféle koncepciókat, amikor a Főváros nem tárgyalja, akkor azt állítják, soha nem is volt tervezve! A parkolási tervekről szóló munkaanyagot úgy tűnik, valaki becsempészte az okt. 21.- testületi ülés napirendjei közé!

  14. baniko21 szerint:

    Bubusnak:
    Tudod én személy szerint, és rajtam kivül is sokan, nagyon örülnénk
    ha a mai világban csak annyit hazudnának nekünk mint a jó öreg Ká-
    dár időszakában. Sőt számtalanan szeretnénk azt az életszínvonalat
    elérni. Nem pusztulna el annyi ember hirtelen, fiatalon, ha volna biztos
    jövőjük és céljuk, emberszámba vennék az embert. Ebben a fene nagy
    szabadságban a fiatalok előtt is milyen jövő van? Mármint, hogy itthon,
    Magyarországon? A rendcsinálást az alapvető dolgokon kellene kezdeni.
    Ahhoz, hogy milyen az önkormányzati vezetés azért nem szólók hozzá,
    mert ha jól tudom “mi” választottuk őket. Már aki!

  15. jani szerint:

    Az október 21.-i testületi ülés 9. napirendi pontja 229.sz előterjesztés: munkanyag a Képviselő testület számára első olvasatban.

    Előterjesztő: Borsány György tanácsnok 08.10.01.

    Rendelettervezet
    a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról a lakossági várakozási hozzájárulás dijáról.
    Megjegyzés: a teljes munkaanyag az október 21.-i testületi ülés 9. napirendi pontban szerepel 229.sz előterjesztés alatt olvasható !
    Érdemes elolvasni!!
    Lehet majd vitatkozni: lesz -e ? tervezik -e ? Kell e fizetni majd majd, vagy nem kell ?Lesznek e kiváltságosok akiki ingyen parkolhatnak vagy nem ?

    Na most akkor valaki itt nem mond igzat / finoman fogalmazva/.
    Olvasható, hogy a Főváros nem tárgyalta szept. 25.-én. a bp.-i parkolási rendet amelyet a csepeli önkormányzat
    nagy várakozással várt. Kérdés : vajon miért !!!???
    Akkor miről is beszél Borsány úr !!!????
    Nem lesz fizető parkolás Csepelen ???!!
    Hihető amit mondott !!??
    A lakossági várakozási hozzájárulás dij szerepel az anyagban !! Ez ugyan parkolási dijat jelent más megfogalmazásban !!!!
    Talán nem kellene ennyire lebecsülni Csepel lakóit.

  16. Epü szerint:

    Üdv! A nyolcvanas években, kora este az illetékes minisztériumban azt nyilatkozták, nem lesz üzemanyag áremelés. Volt! Igaz, csak másnap reggel.
    Ha egy “illetékes” nyilatkozik, az csak szerepel. Egy képviselő szava sem garancia! Függetlenül attól, melyik párt tagja, vagy sem.
    Ilyen igaztalan közigazgatásban élünk.

  17. Prendick szerint:

    Végülis nem hazudtak. Csepeliek nem fognak parkolási díjat fizetni /egy darabig/, helyette majd fizetnek a lakossági várakozási engedélyért.
    Nem tudom min csodálkoztok? Vannak bizonyos ideológiai csoportok, akik így mondanak igazat. Aki élt már akkor is, amikor Borsányék kezdték a szakmát, igazán hozzászokhattak már a stílushoz. 🙂

  18. lolka szerint:

    A parkolással kapcsolatban jut eszembe,hogy -ugy tudom aki bekeritett társas, vagy “lakoparkban” él annak ott kéne parkolnia még akkor is, ha egy kicsivel többet kell gyalogolnia, nem az emeletesházban lakok helyét foglalni! Szerintem ez egy kicsit bunkóság. Gondolok itt a Nyuszi-sétányra hátha olvassa az illető ,vagy illetők!
    Ja és még egy a Baross G.-utcában a HÉV mögött van két üres terület a dijbeszedő mögött régebben olyan szépen beálltak az autok mostmár nem kétoldalon állnak alig lehet közlekedni! Kit zavart valyon, hogy beálltak? Lehet, a gaznak ártott amit nem gondoz senki, vagy magántulajdon,akkor ki kéne irni!

  19. hollósi szerint:

    Profi palikról van szó. Ha Demszkyéktől szabad jelzést kapnak, antiék többet nem jelentetnek meg a mai lap tartalmához hasonló dajkamesét. Gyurcsány “következetessége” átragadt teljes csapatára.

  20. Antifan szerint:

    Fejétől bűzlik a hal.

  21. Saman52 szerint:

    Én nem vagyok meglepődve, amiért nem kell fizetni.Ti. Azt se nagyon értettem, hogy eddig miért kellett valamikor a Parkolási rendszer bevezetésekor szigorúan a belváros gépjármű mentesítése volt az indok, ez mára már odáig ment,hogy az önkormányzatok úgy tekintenek erre a rendszerre mint jogos adóra, pedig nem az. De ha már így van azt kérdezném miért nem takarítják a parkoló társaságok el a havat a parkolókból sok esetben a járdákról? Ha az övék akkor kötelességük, mint bármelyik ház tulajdonosának, ha nem az övék milyen jogon fizettetnek?

Itt lehet hozzászólni !