Szerény világklasszis a Herman suliban

Csepel.hu

Illusztráció

Ismét illusztris vendég látogatott kerületünkbe az Olimpikonok Csepelen elnevezésű programsorozat soron következő állomásán.

A Herman Ottó Általános Iskolába Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tartott élménybeszámolót április 29-én.

Az iskolában az elmúlt héten rendezték meg a Herman Ottó hetet, ami számos színes és érdekes programot kínált az intézmény tanulóinak. Ebbe a programsorozatba remekül illeszkedett a neves sportoló látogatása, aki szívesen tett eleget a meghívásnak. Az egykor labdarúgó és kézilabda sportosztálynak is helyet adó (akkor még Gombos téri) iskola tornaterme zsúfolásig telt diákokkal, mire Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnoka megérkezett. A kiváló sportolót egy, a londoni olimpiáról készült zenés filmösszeállítás fogadta, majd kezdetét vette a kötetlen, jó hangulatú beszélgetés, ahol sok mindenre fény derült pályafutásával kapcsolatban. Mesélt az iskolai évekről, arról, hogy a tanulás és a sport egyformán és kiemelten fontos volt már a kezdeteknél is életében.

A hatszoros magyar bajnok pólós felidézte első bajnoki aranyérme drámai történetét, amikor is egy arccsonttörés árán sikerült megnyerni a bajnokságot, és természetesen arról is beszélt, hogy a vízipóló nem „kisasszonysport”, de nem nevezte sokkal durvábbnak a focinál. Az olimpiai élmények is terítékre kerültek, s nem tagadta csalódottságát a 2012-es ötkarikás játékok ötödik helyét illetően, és szükségszerűnek nevezte a fiatalítást a magyar válogatottnál.

Az olimpiai részvételt fájó szívvel ugyan, de lezárta magában, ám klubjával a Groupama Honvéddal szeretne még elérni néhány szép eredményt. Elmondta, hogy az edzőség, és az utánpótlás nevelés is nagyon foglalkoztatja, s visszavonulását követően ezzel is szeretne foglalkozni. Örömmel beszélt arról, hogy ebben az évben már a csepeli strand is helyet ad a vízipóló utánpótlás edzéseknek, és mindenkit arra biztatott,f hogy egyszer próbálják ki ezt a „tipikus magyar sikersportágat”. Az élménybeszámoló ezúttal sem zárulhatott közös fotók és autogram osztás nélkül, aminek –ki tudja miért-  különösen a lányok örültek nagyon.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Szerény világklasszis a Herman suliban” bejegyzésre

  1. VI. Grün szerint:

    Ha a fenti kép csak illusztráció, akkor ki a frász volt itt?! 😛

Itt lehet hozzászólni !