Horgász küldöttközgyűlés a megújulás jegyében

Csepel.hu

Megtartotta tisztújító közgyűlését a patinás multú Csepel Horgász Egyesület április 28-án, a klub Hollandi úti horgásztanyáján.

A résztvevők újabb öt évre Mészáros Ferencnek szavaztak bizalmat az elnöki teendők ellátását illetően, a tisztségviselők között azonban új személyek is helyet kaptak.

A horgásztanya területén vasárnap zsúfolásig megtelt a csárda nyári épülete, és először az időközben eltávozott horgásztársakról emlékeztek meg egyperces néma főhajtással a CSHE tagjai. Mészáros Ferenc elnök minden szempontból működőképes, nem anyagi, mint inkább személyi hiányosságokkal működő egyesületről számolt be a megjelenteknek. Az elmúlt öt évben a tagság létszáma megfogyatkozott: míg 2008-ban 2540 regisztrált taggal bírt a klub, (2079 felnőtt, melyből 263 nő, 58 ifjúsági és 403 gyermek) 2012-re 1476 fő felnőtt, 54 ifjúsági, 424 gyermekhorgász, azaz összesen 1954 pecás választotta egyesületéül a csepelit. Fontos, hogy a fiatal korosztály száma nem csökken, vagyis van remény a megfelelő utánpótlás kinevelésére. Az elnöki beszámoló szerint az egyesület anyagi helyzete stabil, ám néhány változás elengedhetetlenül fontos lesz a klub életében , mert –mint mondta– „ A CSHE élete meglehetősen szervezett, sokszor túlzottan ragaszkodó volt az elmúlt évek gyakorlatához, „meglehetősen öreguras.”

Fontos a megújulás, alkalmazkodni kell a rohanó tempójú világhoz, a régi értékeket megtartva, de a jövő követelményeinek megfelelve. Éppen ezért új Alapszabály került elfogadásra, amely az új előírásoknak megfelelően lett kialakítva. A közgyűlés az elnöki beszámolón kívül elfogadta a Felügyelő, és a Fegyelmi Bizottság írásbeli beszámolóját is, majd a küldöttközgyűlés egyhangúlag elfogadta az egyesület új Alapszabályát, azt követően pedig megválasztotta a tisztségviselőket. Az ismételten megválasztott elnök külön megköszönte azok munkáját, akik eddig sokat tettek az egyesületért, de a továbbiakban már nem vállalnak szerepet a vezetésben, végül pedig tombolahúzás zárta a Csepel Horgász Egyesület tisztújító küldöttközgyűlését.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !