Drogról másképp

Csepel.hu

Drogról, alkoholról, energiaitalról szóló előadásokat hallgattak a Nagy Imre ÁMK Általános Iskola tanulói az április 19-én rendezett Egészségnapon. A hetedik osztályosoknak Marosi Antal újságíró tartott drogprevenciós előadást, aki korábban gyilkossági nyomozóként dolgozott.

Társelőadójával dr. Balogh Sándor egykori rendőrorvossal évek óta járják az országot, fiataloknak tartanak kábítószerekről ismeretterjesztést közérthető módon.

„Az egész úgy kezdődött, hogy a 13 éves fiam osztálytársa belőve ment reggel iskolába…” – kezdte mondanivalóját Marosi Antal. Idegen szavaktól végig tartózkodott, mint mondta célja, hogy megértsék a fiatalok, miért ne fogyasszanak drogot. A tréfás hangvételű előadó MRI-agyfelvételeken szemléltette, hogy mi játszódik le egy kábítószer használó agyában. Elmondta, hogy a kábítószer az agyban lévő örömközpontot teszi tönkre, mely egy idegsejtcsoport, amit „újravásárolni” nem lehet. Marosi felhívta a figyelmet arra, hogy másképp hatnak a szervezetre a különböző élvezeti cikkek és a drogok. Míg a kávé, az alkohol vagy a csokoládét fogyasztók nem extra dózisban adagolva rabjává válhatnak az örömforrást nyújtó termékeknek, addig a marihuánát, kokaint vagy heroint egyszer kipróbálók nagy százalékban függők lesznek – hangsúlyozta az előadó.

A Drogról másképpen című interaktív előadást figyelemmel kísérte Morovik Attila alpolgármester, Tóth Endre intézményvezető és Kerepesi Ágnes iskolaigazgató.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Drogról másképp” bejegyzésre

  1. “A Drogról másképpen című interaktív előadást figyelemmel kísérte Morovik Attila alpolgármester.”
    Németh Szilárd más jellegű tevékenysége (rezsicsökkentés mint drogterjesztés) nem vett részt az előadáson?! 😛

  2. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Hát nem tudom, azért a drogról szóló kampányok, nem más számomra mint több milliárd Ft kidobott pénz az ablakon, összepaskolják kicsiny tenyerüket az előadók, felveszik a szép summát, és azt hiszik, huuu..mekkora dolgot vittek véghez, tartottak egy előadást a drogról….ezt a Kulifaszi Guszti a Pikantéria utca 4 szám alatti lakos is meg tudja csinálni.

    A problémát csírájában kell elfojtani, és onnan kiindulni egyben.

    Annyira kevesen mernek erről igazán mélyen beszélni, igazán megfogni azt a kis pontot, amiért a fiatal, a felnőtt épp droghoz nyúl.

    Miért kell félni az érzelmektől?

    Miért nem lehet őszintén beszélni az okokról, a kialakulásról? Ja mert rájövünk valahol mind hibások vagyunk amiért itt tart a drogfogyasztás aránya Magyarországon,

    Ha a drog tényleg illegális szer, a politika miért nem tesz ellene súlyosabb, visszatartóbb intézkedést? Ja azért mert a pornó is épp ilyen. Hozza a milliárdokat, közben fiatal gyermekeink mind áldozatává válnak akár pornó, akár drog, pia, lezüllés, és kész a magyar mintakép – IRÁNY EURÓPA GYEREKEK!

  3. nagyapó szerint:

    Milyen szerencse, hogy nem Juhász Pétert, a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség társelnökét, a Milla Egyesület és a Kendermag Egyesület korábbi vezetőjét hívták meg egy kis könnyű-drogos csevegésre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Szerencse?!
    A tökönrugás borzalmairól csak az tud előadást tartani, aki már átélte! 😛

Itt lehet hozzászólni !