Képviselő-testületi ülés április 25-én

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 25-én (csütörtökön) 17.00 órai kezdettel képviselő-testületi ülést tart, melynek helyszíne a polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.). A meghívót megtekinthetik ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

28 hozzászólás “Képviselő-testületi ülés április 25-én” bejegyzésre

  1. érdekes szerint:

    Érdekes.

    a minap B.E. fideszes helyi képviselő járta itt a házakat a rezsicsökkentés miatt, és azt mondta, hogy elintézte, hogy fásítsanak itt, már meg is rendelte a fákat.

    erre most olvasom az indexen, hogy a kossuth téri éptkezés miatt telepítenek ide fákat.

    ilyen kisstílű hazugságok után még jobboldali emberek is elgondolkodnak, hogy érdemes-e szavazni itt bárkire is.

  2. Bugi szerint:

    Tehát igazat mondott a képviselő, valóban telepítenek fákat, és erősen valószínűsíthető, hogy ő is intézte el, hogy az az utca is bele kerüljön a fásításba.

    Más kérdés, hogy Csepel mennyit nyer a Kossuth-téri parkosításon: úgy tűnik sokat. Köszönet érte, hogy ilyen ügyesek a kerület vezetői!

  3. Tündér Ilona szerint:

    Ja, ezek szerint ha lebontanák a parlamentet akkor meglenne a fedett uszoda is.:)

  4. Teri szerint:

    Az elégedetlen mindeneteket már! 🙂 Nem mindegy, hogy hogyan? A lényeg, hogy megígérték, hogy lesz! Értitek? Hiszen olyan szegények sose voltak… hogy ígérni ne tudjanak. 😀

    Én már csak akkor hiszem el, ha ott van! Ha “megbököm” az ujjammal. Bár amilyen kapkodó idegbetegek, nem kell tartani, hogy gyorsan helyet csináljunk, eltervezzük, hogy milyen is lesz, mert addig 3-szor megváltozik a “tájkép”.

  5. érdekes szerint:

    bugi te tényleg ennyire hülye vagy?

    ” és erősen valószínűsíthető, hogy ő is intézte el, hogy az az utca is bele kerüljön a fásításba.”
    hát persze 😀
    amúgy nem utca, hanem egy már eleve fásított park.a drága képviselő arról egy szót nem beszélt, hogy milyen akció keretében történik a fásítás, úgy adta elő, mint az ő ötletét, és ő “már meg is rendelte a fákat” 😀

    jobboldaliként kapok egyre inkább hányingert tőletek.

  6. "?!" szerint:

    Kedves jól értesült vérnarancsosok!

    Hová tűntettétek el „a szeretett polgármesterünket” Németh Szilárdot?

    Talán belátta, hogy minden tekintetben megbukott, és lemondott a polgármesteri tisztségéről, vagy az ellenség területén rezsikommandóként végrehajtott akciója közben az ellenség fogságába esett?

    Nem azért érdeklődöm, mert nekem hiányzik, hanem csak azért, mert ismét eljött az igazság pillanata, és a jövőhéten csütörtökre meghírdetetett képviselő-testületi ülésre beterjesztett legfontosabb előterjesztéseket nem Szilárdunk írta, alá, pedig ezeknek a legfontosabb előterjesztéseknek előterjesztőjeként Ő van megnevezve!

    Például Szilárdunk a megnevezett előterjesztője „a 2012. évi költségvetés teljesítéséről szóló 122 oldal terjedelmű beszámolónak”, amely beszámolóból megtudhatjuk például azt, hogy:

    – a kerületi beruházásként a 2012. évre tervezett 1 milliárd 375 millió 396 ezer Ft-os célkitűzést csak 18,0 %-ra sikerült teljesíteni, és csak 247 millió 274 ezer Ft értékű beruházás valósult meg;

    – a kerületi felújításként a 2012. évre tervezett 1 milliárd 100 millió 087 ezer Ft-os célkitűzést csak 21,6 %-ra sikerült teljesíteni, és csak 237 millió 583 ezer Ft értékű felújítás valósult meg!

    Ez azt jelentei, hogy a 2012. évi költségvetésének 7 oldal terjedelmű 7. sz. mellékletében konkrét egyedi költségelőirányzatokkal betervezett feladatokból 244 feladat végrehajtásához hozzá sem kezdtek, és a teljesítés rovatban ennél a 244 feladatnál nulla Ft teljesítés olvasható!

    (Erről a semmittevésről szokták a legütődöttebb és/vagy leggátlástalanabb csepeli vérnarancsosok azt állítani, hogy 2 milliárd Ft megtakarítást értek el!)

    Szintén Szilárdunk az előterjesztője „a 2012. évi pénzmaradvány felhasználására vonatkozó 16 oldal terjedelmű javaslatnak”, amelybő például az alábbi leleplező tényadatok derülnek ki:

    – Nem igaz a 2010. évi önkormányzati választási kampányban elkezdett és azóta folyamatosan hangoztatott fideszes hazugság, hogy az előző ciklus végéig az mszp-sek eltűntették a teljes „észak-csepeli” bevételt!
    A fiszesek több mint két éve folyó gátlástalan hazudozását cáfolja, hogy az előterjesztés szerint 2 milliárd 254 millió 032 ezer Ft „északi pénzmaradvány” felhasználásáról fog dönteni a jövőhéten a képviselő-testület!

    “A 2.254.032 eFt északi pénzmaradvány felhaszlásáról szóló III/2. sz. javaslat” az alábbiakat tartalmazza:
    ————————-
    „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a felhalmozási kiadásra fordítható északi bevétel 2.254.032 eFt maradványát a következő előirányzatokkal
    a) Intézményi felújítások vonatkozásában:
    – Oktatási Szolgáltató intézmény előirányzatát………….10.000 eFt-tal
    -Humán Szolgáltatások Igazgatósága előirányzatát .…150.000 eFt-tal
    b) Az Önkormányzat vonatkozásában:
    – dologi kiadásra (Retina pályázat) …………………………….30.390 eFt-tal
    – felújításra……………………………………………………………….592.559 eFt-tal
    – kerületi beruházásra ………………………………………………845.435 eFt-tal
    – felhalmozási célú pénzeszköz átadásra……………………457.615 eFt-tal
    – felhalmozási célú támogatási kölcsönre ……………….…..12.329 eFt-tal
    – felhalmozási céltartalék északi bevételből ……………..155.704 eFt-tal
    jóváhagyja.
    ————————
    A fenti felsorolás minden hozzáértő számára bizonyítja, hogy a közelmúltban 8 millió Ft ráfordítással lefolytatott „lakossági konzultáció”-nak nevezett népbutító akció propaganda anyagában emlegetett „kerületfejlesztésre elkülönített 1 milliárd forint”, csak az akció kitalálóinak az agyában létezik.

    A valóságban ez a pénz nem áll rendelkezésre, sem kerület-fejlesztésre, sem fedettuszoda-építésre, ezért ez az összeg nincs is elkülönítve!

    Megtudhatjuk továbbá (azon kívül, hogy nem létezik a kerületfejlesztésre elkülönített 1 milliárd Ft), hogy az önkormányzatnak 1 milliárd 901 millió 068 ezer Ft áthúzódó pénzügyi fedezet nélküli kötelezettsége van, amelyet a 451 millió 301 ezer Ft összesített intézményi szabad pénzmaradvány elvonásával kívánnak 1 milliárd 449 millió 767 ezer Ft-ra csökkenteni, és ennek az 1 milliárd 449 millió 767 ezer Ft pénzügyi fedezet nélküli áthúzódó kötelezettségnek a pénzügyi fedezetét rövid lejáratú hitel igénybevételével kívánják biztosítani!

    Ezeken felül hosszan sorolhatnám azokat az anomáliákat, amelyek elegendő oknak tekinthetők ahhoz, hogy Szilárdunk önkritikát gyakoroljon és lemondjon!

  7. érdekes szerint:

    írásjel te/ti meg a másik fele vagytok.

    lehet, hogy van amiben igazad van, de ezt arra használni, hogy bebizonyítsd, hogy nem igaz az, hogy elloptátok az egész pénzt, mert csak a felét loptátok el, na az vicces.

    egy MSZP-SZDSZ-esnek nem járhat a pofája, mert lófaszt nem csináltatok 94(90) óta.

    azzal ne gyere, hogy fel lett újítva az SZTK meg pár utca le lett aszfaltozva, mert 20 év alatt ezek természetes dolgok, amiknek meg kell történniük.

    annál, amit ti csináltatok, alapból a sokszorosának kellett volna megtörténnie, létrejönnie. és ezen felül lehetne verni a mellett, hogy még ezt meg azt megcsináltuk.

    szóval nektek kuss!

    az megint más dolog, hogy egyik bolsevik banda helyett jött a másik bolsevik banda. ők nem lopnak annyit, de csak mert miattatok nem lehet már. (a nagyját elloptátok, és már alacsonyabb az emberek ingerküszöbe)

    ez az ország, és azon belül csepel tragédiája.
    esélyt sem látok itt gyökeres változásra. bolsevik váltógazdaság lesz itt, ahol az nyer, aki több primitív barmot tud maga mögé állítani. lejárt tészta VS pártpénzen bográcsozás fog dönteni a kormányról, és beleröhögünk majd a másik eltorzult pofájába, amikor épp a mi kedvencünk hazudik majd bele gátlástalanul, pofátlanul a szemünkbe. aztán majd cserélünk.

    amúgy megjegyzem: az elmúlt 3 évben annyi történt csepelen, hogy Németh Szilárd nem állíttatta le a ‘gerincúti’ és csatornázási beruházásokat. de ezeket sikerként előadni pofátlanság. szeretném ha Német Szilárd és a Fidesz megdolgozna a bizalomért éss a fizetésükért. nem rezsicsökkentéssel kéne bohóckodni, azzal foglalkozzon más a pártból. ezért is lesz jó, hogy nem lehet majd képviselő és polgármester is u.az a személy hamarosan.
    jó lenne ha a polgármester úr többet lenne polgármester, mint képviselő.

    értem én, hogy PR-ban jó szöveg, hogy az ő regnálása alatt adták át a gerincút első szakaszát, a bringautat, a csatornázását, de ez tőle teljesen függetlenül is megtörtént volna.

    kéne valami olyasmit is csinálni végre, ami egészében hozzá köthető, amivel előrébb léphet csepel.

    pl van már döntés a gerincút továbbépítéséről? ha nincs, miért nincs?
    lesz vmi a szigetcsúcson? lesz területrendezés a dűlőkön? több tízezer új lakosnak lenne hely.
    hídakkal mi a helyzet? albertfalvi vagy galvani lesz előbb? gubacsi-híd fel lesz újítva? vagy lesz helyette új?
    lesz 3-as vagy 18-as villamos az Ady-n?
    lemegy az utca szintje alá a HÉV végre a csepel belvárosi szakaszon? meg lesz-e hosszabítva végre?

    ez a csepel kapuja projekt egy parasztvakítás. legalább olyan horderejű beruházások, fejlesztések kellenek, amiket felsoroltam.
    ezekkel lehetne dicsekedni, ezekre okkal lehetne büszke az aktuális vezetés, de ezekből soha nem lesz semmi. csepel budapest 21. rangú kerülete. de az is lehet, hogy 23.

  8. "?!" szerint:

    Kedves “érdekes” fedőnevű ökör!

    Tegnap 23:55-kor azzal kezdted, hogy “írásjel te/ti meg a másik fele vagytok”.

    Akármilyen “érdekes” vagy, jól jegyezd meg, hogy szuverén magánszemélyként én nem “ti”, hanem csak “én” vagyok, és nem vagyok része az általad “másik fele”-ként említett társaságnak, mert soha nem voltam tagja egyik pártnak sem, még akkor sem amikor Te és a családtagjaid párt-tagként buzgólkodtak!
    Ebből következik, hogy az a böfögésed is a beszűkült látásmódodra vezethető vissza, hogy engem is beleértve írtad, hogy “elloptátok az egész pénzt, mert csak a felét loptátok el”, továbbá, hogy “lófaszt nem csináltatok 94(90) óta”!

    Jegyezd meg Te idióta ökör, hogy én bátran jelenthetem ki, hogy kevesebb pénzt loptam el éltemben mint anyád, mert én egyetlen forintot sem loptam, viszont 1990 előtt is 1990 után is többet tettem Csepelért mint az egész balfasz rokonságod együttvéve!

    Tanácsolom, hogy ha információ hiányban szenvedsz, és nem vagy biztos valamiben, akkor ne jártasd a pofádat, hanem maradj csendben, mert ha így viselkedsz akkor nem égeted le magadat!

    Azt is volt pofád leírni, hogy “lehet, hogy van amiben igazad van, de ezt arra használni, hogy bebizonyítsd, hogy nem igaz az, hogy elloptátok az egész pénzt, mert csak a felét loptátok el”.

    Ökörkém! Erre válaszolva figyelmedbe ajánlom a csepeli képviselő-testület elé 2012. október 27-én Borbély Lénárd fideszes alpolgármester által beterjesztett T-25. számú tájékoztatót!
    Ebből a 36 oldal terjedelmű tájékoztatóból részletesen és pontosan megtudhatod, hogy az észak-csepeli területért kapott bevétel 2012. augusztus 31-ig elköltött részét pontosan mely feladatokra, milyen összeggel, és melyik képviselő-testületi határozatok alapján költötték el.
    Ugyanebből a tájékoztatóból megtudhatod azt is, hogy 2010 őszén a jelenlegi fideszes vezetők 3,6 milliárd Ft “északi pénzt” vettek át az előző mszp-s vezetőktől.
    (Amely 3,6 milliárd Ft-nak az átvételét 2 éven keresztül pofátlanul letagadták, és az mszp-sekre mutogatva vezették félre a hozzád hasonló tájékozatlan embereket, miközben nyilvánvaló, hogy az átvett 3,6 milliárd Ft-ot éppen Ők akarták ellopni!)

    Tanuld meg ökörkém, hogy ha Te valamiről nem tudsz, az nem azt jelenti, hogy az a valami nem létezik, vagy nem történt meg!
    Azt is tanuld meg továbbá, hogy ne higgyél el bizonyítékok nélkül senkinek semmiféle másokra szórt rágalmakat és hazugságokat, mert könnyen ugyanúgy pofára esel, mint ahogy ebben az esetben is történt!

    Azt is írtad Te ökör, hogy “ne gyere azzal, hogy fel lett újítva az SZTK, meg le lett aszfaltozva pár utca, mert 20 év alatt ezek természetes dolgok, amiknek meg kell történniük”.

    Ezzel a kijelentéseddel is tájékozatlanságodat bizonyítottad, ezért az ismereteid bővítése érdekében be fogon ide másolni néhány év olyan kizárólag kerületi hatáskörbe tartozó közterületi felújítás és kerületi beruházás listáját amelyek azt bizonyítják, hogy erről a témáról is anélkül pofáztál, hogy a tényekről valaha meggyőződtél volna!

    Nekem címezve írtad Te címeres ökör, hogy “annál, amit ti csináltatok, alapból a sokszorosának kellett volna megtörténnie, létrejönnie. és ezen felül lehetne verni a mellett, hogy még ezt meg azt megcsináltuk. Szóval nektek kuss!”

    Erre vonatkozó válaszként csak annyit közlök, hogy anyádon kérd számon azt, hogy mennyit csinált az tőle elvárhatón felül, és neki köszönj úgy minden találkozásotok alkalmával, hogy “kuss”!

    Viszonozva a pofátlankodásodat, én is úgy köszönök el tőled Te magadból kiindulva másokat alaptalanul lopással vádoló “érdekes” fedőnevű kleptomániás idióta, hogy KUSS!

    Utóirat:
    Megjegyzem, hogy a tegnap 23:55-kor megjelent írásod 10. sortól kezdődő részében leírtak jelentős részével egyetértek!

  9. "?!" szerint:

    Emlékeztető és fejtágító az “érdekes” fedőnevű megalapozatlanul böfögő fórumozónak!

    A tegnap 23:55-kor megjelent írásodban leírt állításod (miszerint:”az 1994 (1990) óta eltelt időszakban csak az SZTK lett felújítva meg pár utca lett leaszfaltozva”) cáfolata céljából alább elsőként a 2005. évben a csepeli önkormányzat saját hatáskörében közterületen végzett felújítási és beruházási munkák listáját küldöm meg részedre.

    A 2005. évben a csepeli önkormányzat hatáskörében közterületen végzett felújítási és beruházási munkák:

    ÚTÉPÍTÉS: 10 322 m2.
    Fenyves u. (Somos u.– Cseresznyés u.)
    Vadgalamb u. (Mária Királyné u.– Ungvár iu.),
    Gőz u. (Arany J. u.– Gőz u. 42.),
    Szabadkai u. (József A. u.– Széchenyi u.),
    Mázoló u. (Fémmű u.– Vető u.),
    Aradi vértanúk útja (Cserháti u. – Tihanyi u.),
    Cserhát u. (Mária Királyné u. – Aradi vértanúk útja),
    Erkély u. (Szt. István u.– Jázminos u.)
    Jázminos u. (Erkély u.– Rozmaring u.),
    Rozmaring u. (Jázminos u.– Erkély u.),
    Fátra u. (Szentmiklósi u.– Királyerdő u.),
    Gyömbér u. (Csalitos u.– Kórus u.),
    Kórus u. (Gyömbér u.– Páfrányos u.),
    Marógép u. (Szentmiklósi u. – Csapágy u.),
    Szalonka u. (Fácános u.– Szalonka u.10.),
    Szt. László tér (Tompa u.– Vörösmarty u.)

    Tömegközlekedési utak felújítása: 40 350 m2.
    Széchenyi I. u. (Kossuth L. u.– Temesvári u.),
    Széchenyi I. u. (Temesvári u.– Késmárki u.),
    Szentmiklósi u. (Tihanyi u.– Festő u.),
    Kölcsey u. (Völgy u.– Szabadság u.),
    Erdősor u. (Kossuth L. u.– Arany J. u.),
    Erdősor u. (Arany J. u.– Csille u.),

    Rakéta u. 14 –16. szervízút és parkoló felújítás.

    Új járdaépítés: 288 fm, 346 m2:
    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos M. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u.– Nyitrai u. sarok,
    Makád u. 1–2.

    Járdafelújítás: 7970 m2.
    Aradi vtk. útja 32.,
    Badacsonyi u. 19 – 50.,
    Bordás u. 26-28.,
    Csillag u. 2.,
    Csorbatói u. 16, 6.,
    Damjanich u. 198–202.
    Darázs u. 2–6.,
    Daru u. 56–58, 55,
    Denevér u. 2–4, 6–10.,
    Fenyves u. 21, 25, 29–31, 33–35,
    Füredi u. 1.,
    Gyimesi u. 37, 59.,
    Gyopáros u. 2–8.,
    Hengerész u. 23–25.,
    Hód u. 10.,
    Hollandi út 57.,
    Horgász u. 1–5.,
    Hullám u. 2–4.,
    Ibolyás u. 4.,
    Jupiter u. Óvoda előtt,
    Kárpáti u. 1–7, 2–8, 3–15, 16–22, 17–19.,
    Kassai u. 41.,
    Kereszt u. páros oldal,
    Kies u. 1– 9.,
    Kolozsvári u. 51–53.,
    Medve u. 40.,
    Nefelejcs u. 30.,
    Orgonás 2– 6.,
    Pikkely u. 3– 9.,
    Retyezáti 19–19/b, 15.,
    Révész u. 15, 16.,
    Sólyom u. 7–9, 11–13, 14, 18, 23.,
    Szárcsa u. iskola,
    Szászorszép u. 20–32.,
    Szentmiklósi út 215.,
    Szentmiklósi út 155.,
    Tompa u. 1.,
    Tutajos u. 1– 3.,
    Vihorlát u. 81–87, 70, 88, 95–97.,
    Völgy u. 91.,
    Makád u. 1. és 2.számnál,
    Cseh M. u. páratlan oldal,
    Pakos I. u. páratlan oldal,
    Szentmiklósi u. 240.– Nyitrai u. sarok,
    Varjú u. 38.,
    Deák tér 1. (Deák téri templom K-i és É-i oldala),
    Fenyves u. 40–44 sz.,
    Festő u. (Völgy u.– Szt. László u. között),
    Ív u. 30–64 és 66–76 sz. között,
    József A. u. (Temesvári u.– Kassai u. között),
    Katona J. u. (Táncsics M. u.– Tűzoltóság között),
    Késmárki u. (Széchenyi u.– Halásztelek u. között),
    Szt. László u. (Fémmű u.– Acélmű u. között)
    Technikus u. páratlan oldal.

    Kátyúzás: 4506 m2 szilárd burkolatú útfelületen.

    Fenntartási munka: 5547 m2 járdafelületen.

    Földútjavítás: 26 461 m2.

    Parkolóépítés:
    Királymajor ltp.: 40 db,
    Szabadság u.: 19 db,
    Kossuth L. u.: 98 db.

    Főgyűjtőcsatorna létesítés: 196 fm
    Fémmű u. (Szentmiklósiu.– Kapos u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Magyarádi u.),
    Magyarádi u. (Szentmiklósi u.– Aradi vrt. u.)

    Szennyvízcsatornák létesítése, lakossági hozzájárulással: 2844 fm
    Csővonó u.( Kapos u.– Szentmiklósi u.)
    Mókus u. (Borz u.– Banka u.),
    Iszalag u. (Gyömbér u.– Szent I. u.),
    Juharos u. (Somos u.– Gyopáros u.),
    Árvalányhaj u. (Juharos u.– Tölgyes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Róka u. (Szentmiklósi u.– Fürjes u.),
    Fürjes u. (Szentmiklósi u.– Zerge u.),
    Zerge u. (Nyúl u.– Szarvas u.),
    Kondor u. (Kondor u. 25. – Párnás u.),
    Aradi vrt. útja (Magyarádi u. – Vezeték u.),
    Borz u. (Szent István u.– Ordas u.),
    Damjanich u. (Harmatos u. – Fürdő u.),
    Nyúl u. (Zerge u. – Szarvas u.),
    Szentmiklósi u. (Fémmű u.– Aradi u.),
    Seregélyes u. (Mária királyné útja–Fácános u.).

    Csapadékvízcsatornák, csapadékvízelvezetések:
    Óvoda u.–Nyírfa u. 80 fm,
    Vércse u.–Varjú u. vízrendezés,
    Szt. István út–Kökörcsin u. vízrendezés.
    Vízvezetéképítés: 149 fm.
    NA 110 KPE vízvezeték a Déli u. 4–6. számú ingatlanok részére.

    Víztelenítés 185 fm burkolt árok:
    Damjanich u. 130.,
    Késmárki u. 32.,
    Völgy u. 91.,
    Füredi u., Pálma u. elején

    Jelzőlámpa 1 db:
    Szabadság u.–Akácfa u. sarok.

    Parkfelújítások:
    Csete Balázs u. –Zsák Hugó u.,
    A Komptól a Horgásztanyáig a vízparti részen,
    Szent Imre téren,
    Áruház téren,
    Királymajori lakótelepen,
    Bajcsy Zs. uti – József Attila úti lakótelepen.

    Játszótér-felújítások:
    Elefántos játszótér,
    Kis-Duna ligeti játszótér,
    Hollandi úti Barátságparkban lévő játszótér,
    Kokilla téren lévő játszótér,
    Makád u. 1. sz. alatt lévő játszótér,
    Kiss János alt. u. 59-65. sz. alatti játszótér,
    Iskola téri játszótér,
    Zöldfa u. 10-11. alatti játszótér,
    Spár Áruház előtti játszótér,
    Árúház tér 5. sz. alatti játszótér,
    II. Rákóczi F. u. 94-96. közötti játszótér.

    Önkormányzati lakásépítés: 116 db. (A II. Rákóczi F. u. páratlan oldalán)

    Megjegyzés:
    1.) Az Önkormányzat intézményeiben 2005-ben végzett felújítás és beruházási munkák nem képezik részét a fenti felsorolásnak.
    2.) Szintén nem képezik részét a felsorolásnak a Főváros hatáskörébe tartozó 2005. évi csepeli felújítások és beruházások!

    Kérdezem, hogy igényt tartasz-e a többi év listájára is a pofátlan böfögésed cáfolatához?
    Ha igen, akkor jelezd az igényedet és küldöm a további listát is részedre!

  10. szigetország szerint:

    Te nem először idióta ?!…

    Most nyissál egy olyan sort, ahol tételesen felsorolod, hogy közben mennyit loptatok összesen, egy másik sorban pedig tételesen összegezd, hogy te magad mennyit vágtál zsebre.
    De ne hazudj, mint eddig, hanem valljál színt, mert akkor legalább tisztul a lelkiismereted, miután a zsebedet már úgyis jól megtömted — ehelyett inkább a lepcses képedet tömted volna be.

  11. "?!" szerint:

    Kedves “szigetország”!

    Mitől ment el annyira az eszed, hogy engem összetévesztettél apáddal, anyáddal, valamint azzal a majommal aki borotválkozás közben a tükörből vissza szokott nézni rád, majd ezek után ma 21:48-kor rám vonatkoztatva felsoroltad a Ti viselt dolgaitokat?!

    Javaslom, hogy sürgősen fordulj elmegyógyászhoz!
    Ha nagyon igyekszel, akkor talán még tud segíteni rajtad, ezért csipkedd magad Te betegagyú majom!

  12. érdekes szerint:

    kedves írásjel vagy kia..szom

    szép dolgok amiket felsoroltál, ez pontosan az amit írtam: pár utca laszafaltozása.
    16(20) éves ciklusban, meg úgy csepel elmúlt 50 évét nézve ez egy olyan emberi minimum, aminek elkészültéért senki nem verheti a mellét, hogy igen megcsináltuk.

    ugyanilyen a gerincút vagy a csatornázás. ezeket ünnepelni, sikerként, eredményként előadni pofátlanság, lévén ezeknek már évtizedekkel korábban meg kellett volna valósulniuk.

    szóval mégegyszer kérdezem:
    mikor lesz vmi észak-, és dél-csepelen? területrendezés, ingatlanfejlesztés, lakossági boom(kellenek azok az adók nagyon)
    mikor lesz galvani/albertfalvi híd? új gubacsi híd?
    lesz-e csepelen 18-as vagy 3-as villamos?
    HÉV mikor lesz hosszabb és utcaszint alatt vezetett a csepel-belvárosi szakaszon?
    gerincút meghosszabbításáról van már döntés? mikor kezdik?

    az, hogy csatornáznak, földutat aszfaltoznak, gerincutat építenek évtizedes késéssel, az nem eredmény, az alamizsna. ez olyan, mint amikor az elmaradt fizetésed 20%-t megkapod 1 évvel később. te azt eredménynek mondanád? ünnepelnéd a főnöködet, hogy hujjdejóvagyapám?

  13. érdekes szerint:

    ez a polgármester úrnak is szólt 🙂
    minimum egy hídat, vagy egy HÉV hosszabítást le kéne tenni az asztalra.

  14. Bugi szerint:

    Kedves érdekes, neked nagy nulla, hogy az 1993-as megígérése után a Fidesz megépítette a gerincutat, és az is nagy nulla, hogy negyven év ígérgetés után a Fidesz megvalósította a teljes csatornázást is, mindkettőt három év alatt.

    Másnak meg nem nagy nulla.

    És ha neked otthon a homokozódban varázshidak nőnek is ki egymás után a homokvárad körül, a valóságban ez nem teljesen így működik.

  15. hajós szerint:

    Bugi olyat mutass, ami tényleg teljes mértékben a Fidesz eredménye.
    Ne a gerincutat meg a csatornázást, hiszen jól tudjuk, ezeket még az előző ciklusban indította el az előző vezetés. A Fidesz tényleg nem állította le, nagyszerű, de ez nem nagy teljesítmény.
    Mi az, amit a Fidesz teljesen önállóan, saját kezdeményezésből csinált a kerületben?
    A következők jutnak eszembe:
    – irredenta országzászló
    – giccses, faragott városkapu
    – “Csepel 300” néven mondvacsinált, fölösleges ünnepségek
    – fasiszta iró irodalmi estje
    – manipulatív “konzultáció”
    – valami emlékmű az SZTK elé
    – rengeteg utca átnevezése

    Van még valami?

  16. érdekes szerint:

    bugi

    engem aztán nem nagyon lehet maszop-szadeszos elhajlással vádolni, de ami tény az tény: a gerincút és a csatornázás akkor is megtörténik, ha maszopos, akkor is, ha fideszes, akkor is ha (ami amúgy teljesen lehetetlen) jobbikos vagy LMP-s nyer csepelen.

    ugyanígy elmondtam ezt is, amikor 2002ben már megyóék adtak át autópályaszakaszokat, és azzal jöttek, hogy a fidesz nem épített semmit, bezzeg ők.

    szóval kedves bugi azt azért el kéne ismerni, hogy nem azért készültek el ezek végre, mert a fidesz nyert.

    ez egy dolog. a másik az, hogy az MSZP sem verheti a mellét, hogy ők kezdték el. de mikor kéremszépen? ezeknek már 20 éve készen kellene lenniük, ezekről nem is szabadna ma beszélgetnünk, teljesen természetesnek kéne lenni, hogy ezek vannak.

    sehol sem írtam, hogy nulla. azt írtam, hogy szocializációs, urbanizációs minimum. elégséges. az mársi kettes.

    bármilyen vezetés is legyen csepelen, akkor lehet verni a mellet, hogy na mi kéremszépen tényleg elértünk, kilobbiztunk, kiharcoltunk vmi komoly beruházást, amikor vmelyik évtizedek óta tervezett híd megépül. hogy ez az albertfalvi, a galvani úti, vagy az új gubacsi-híd, az nem érdekel. hogy ezeken mondjuk a 3-as vagy a 18-as villamos át is jöjjön csepelre, az már csak grátisz lenne.
    vagy majd ha a HÉV a rákóczi az út szintje alatt halad legalább az ady és a végállomás között, és legalább a hárosi iskoláig elér. de tudod mit, legynek csak új kocsik.
    én már nem érek rá 20-30-40 évet várni arra, hogy csepelre is mondjuk annyit szánjanak, mint angyalföldre, újpestre.

    hasonlítsd már össze a külső váci út és a rákóczi elmúlt 20-25 éves történelmét.

    én csak annyit mondok nem fog attól még a mennybe menni Németh Szilárd és a fidesz csepelen, mert nem lopnak el mindent, mint a maszoposok, és elkészül végre vmi olyasmi, aminek 30 éve el kellett volna.

    de ha mondjuk jövő októberig legalább odáig eljutunk, hogy polgármester úr és Tarlós István sajtótájékoztatón jelentik be velyik fent említett infrastrukturális fejlesztés haladéktalan megkezdését, akkor megemelem a kalapom.

    nekem egy 1mrd-s csepel kapuja program inkább bántó.
    csak ennyit érünk budapestnek???
    újpesten meg metróhosszabítás, villamosfejlesztés meg minden földi jó. azért álljon má meg a menet!

    nem hiszem, hogy én akarnak túl sokat. én azt várnám a vérfrissített csepeli vezetéstől, hogy ez a lesajnált helyzet, ez a 21.rangúság változzon meg. az, hogy 30 év után végre csatornázunk, aszfaltozunk, 20 év után végre van egy fél gerincút, az nem eredmény, az természetes. ezen felül kéne villantani valamit, mint pl ez a csepel kapuja program. de ez súlytalan. 1mrd Ft. egy híd 40-50.

    UI: eredmény pl az lett volna, ha a corvin úti csomópontból nem szabotálják el a felüljárót. milliárdokat elkölteni egy felújításra úgy, hogy minden irányban megmarad a közút-vasút szintbeli kereszteződés, az nem is mondom micsoda…

  17. érdekes szerint:

    hajós:
    – irredenta országzászló
    – giccses, faragott városkapu
    – “Csepel 300″ néven mondvacsinált, fölösleges ünnepségek
    – fasiszta iró irodalmi estje

    te idióta…

    – manipulatív “konzultáció
    nem tudom, nem is olvastam

    – valami emlékmű az SZTK elé
    mi a baj az emlékművekkel? a szabadság tériért bezzeg az életed is odaadnád,mi? vagy inkább csak a hazád? jah azt már megtettétek, hogy is felejthettem el 🙂

    de komolyra fordítva a szót: ha az áruház tér lecsupaszítását hoztad volna fel érvként, még komolyan is vettelek volna. de felőled le is aszfaltozhatták volna, csak sarlókalapácsos emlékmű legyen 🙂

    – rengeteg utca átnevezése
    ez így megint csak demagógoskodás.
    van olyan átnevezés, amivel egyetértek, van olyan amivel nem.
    van aminél egyetértek, hogy meg kellett változtatni, de azzal nem, ami lett. pl popieluszko kia…szom utca. félreértés ne essék, szép dolog a szolidarítás és a lengyel barátság, de találhattak volna vmi könnyebbet, ismertebbet is. bem józsef utca nincs csepelen ha tudom. ságvári nem maradhatott, azt hiszem ez minden normális ember számára egyértelmű.

    amit korábban neveztek át vagy vissza, és soha nem fogom elfogadni, az a vasmunkás tér neve. nekem az vasmunkás tér marad. nem értem mi baj volt vele. rákócziból van csepelen út, továbbá vasmunkások nélkül csepel sem lenne ma az, ami.

    szóval lehet kritizálni azt is, amit a fidesz csinált természetesen drága hajós, de ésszel. érvekkel, köztük logikai kapcsolattal. nem csak úgy bele a nagyvilágba, csúsztatva, demagógoskodva.

  18. hajós szerint:

    oké, tehát akkor te meg vagy elégedve a fidesszel, mert raktak valami emlékművet az sztk elé, értem, te ezért választottad meg őket, hogy legyen emlékmű, örülsz neki, jól van.

  19. érdekes szerint:

    bugi varázshídjaihoz csak annyit: ezekről gyerekkoromban hallottam először, az meg nem tegnap volt. ha nem si tervezik olyan régóta ezeket, mint a 4-es metrót, nem tavaly vagy tavalyelőtt merült fel a szükségessége. komplett nyomtervek vannak andor utcától a kén utcáig/gyáli útig a galvani-híddal kapcsolatban. ha rákeresel a neten elérhetőek. ezek sem ma készültek.

    belvárosra van pénz, csepelre nincs.
    újpestre van pénz, csepelre nincs.

    ez a lényeg. ez nem fidesz vagy mszp vagy random harmadik párt kérdése sajnos.
    azt szeretném megélni, hogy vmelyik másik kerület polgármestere szabadkozzon a választói előtt, hogy nincs pénz erre-vagy arra, mert csepelen híd épül, hév épül vagy akármi.

  20. érdekes szerint:

    hajós te kb ugyanaz vagy, mint bugi a másik oldalról.
    ti fanatikus bolsevikok vagytok, csak ellenoldaliak.

    én próbálok objektíven, tényszerűen értekezni, de hiába.
    miből jött le, hogy meg vagyok elégedve? ha így lenne, miért lázadna bugi?
    nem vagyok megelégedve. nekem az nem elég, hogy jobbak, mint az MSZP-SZDSZ, én ennél többet szeretnék.

    de hát akinek az jön le abból, amit írtam, hogy én örülök, hogy van emlékmű, azzal kár vitatkozni 🙂

    az emlékmű nem érdekel. de inkább ez, mint vmi munkásmozgalma, ami a szívdenek kedves. az áruház térrel nem az emlékmű a baj, hanem a letarolása. de az neked fel se tűnt gondolom. vagy csak simán betonrajongó vagy. 🙂

    amúgy lehet ha ez a Tarlós lett volna csepel polgármestere 90(94)-től, akkor nem itt tartanánk 🙂
    emlékszik bárki olyan eseményre, jelenetre, amikor Tóth Mihály akármilyen csepelnek fontos kérdésben exponálta magát? belement kemény csatákba demszkyvel?
    ilyen szempontból is sokkal előrébb vagyunk Tarlóssal és Németh Szilárddal, azt viszont aláírom, csak többet szeretnék végre.

  21. hajós szerint:

    érdekes, akkor most döntsd már végre el, hogy elismered-e az emlékművet mint a Fidesz jelentős teljesítményét vagy nem.
    És ne komcsizz, nem vagy te fideszes.

  22. érdekes szerint:

    egy emlékmű nem lehet érdem.
    pláne nem jelentős teljesítmény. ez mit változtat a dolgokon?
    nálatok jobbak? igen
    sokkal? igen
    nekem elég-e ez? nem

    erről szól a dolog, ennyi.

  23. hajós szerint:

    érdekes!

    akkor meg mi a faszt vitatkozol? én is azt jeleztem, hogy szerintem nem nagy teljesítmény.

    “nálatok” – anyád picsája van nálatok.

  24. Paul szerint:

    érdekes!

    maximálisan egyetértek önnel, de az amit ön szeretne,csak akkor valósulhatna meg, ha Csepel leválna Budapesttől. Mert Csepel mindig is 23.rangú lesz, és mostoha gyereke a fővárosnak!

  25. Bugi szerint:

    Három éve nem mostohagyerek Csepel. Pont most nem érnénk semmit egy leválással, mivel éppen most törleszti a főváros, hogy Demszkyék húsz évig letojták.

    Egyébként meg szidhattok ahogy akartok, igazat írok.

  26. érdekes szerint:

    bugi miért hazudozol?
    méghogy 3 éve nem mostohagyerek csepel…
    méghogy pont most nem érnénk semmit a leválással. ezeket honnan szeded? pártbrossúrából?
    a leválással csepel akármikor jól járna, lévén önállóan dönthetnénk mindenről, terület és ingatlanfejlesztéssel 150-200ezerre nőhetne a lakosság. az ország 3. 4. legnagyobb városa lehetne csepel 10-20 éven belül.
    mindezet Budapest tőszomszédságában, azzal összeépülve. a sziget attól még nem fog leúszni, mert papíron elszakadunk budapesttől.

    ha még azt is sikerülne elérni, hogy volt budapesti kerületként ezután csepel megyei jogú városként legyen pest megye új székhelye, az lenne az igazi.

    “mivel éppen most törleszti a főváros, hogy Demszkyék húsz évig letojták.”
    te hol élsz? annyit csepegtet a főváros most is, hogy kussoljunk. megkapjuk azt, amit 30 éve meg kellett volna. azon felül semmit.

    2009ben mondták, hogy 5 év vmelyik híd felépítése, és 2020ig kész lesznek. na ez 4 éve volt. ha jövő októberig Németh Szilárd és Tarlós bejelentik legalább az egyik elkezdését, akkor 2020ra kész is lesz az egyik.

    minden csepeli tudja, hogye lég szar volt az MSZP-SZDSZ alatt, de ez nem jelenti azt, hogy tejjel mézzel folyó kánaánt kell hazudni a lesajnált, 23.rangú kerületünknek.

    az meg az idiotizmus csimborasszója, hogy alaki csepeliként a saját érdekeivel ellentétben a levállás ellen ágáljon. a levállás elemi érdek, teljesen pártfüggetlen. akármilyen vezetésű legyen az ország vagy a város, nekünk sokkal jobb önálló megyei jogú városként, mint kerületként.

    ha olyan jó budapesti kerületnek lenni, vajon miért nem akar budaörs vagy törökbálint az lenni? de gyál, vecsés és ecser is immáron az m0-son belül helyezkedik el?

  27. érdekes szerint:

    valaki*
    leválás*
    stb stb
    elnézést a hibákárt, nálam utólagos ‘cenzúra’ van 🙂

  28. érdekes szerint:

    hajós: arról van szó, hogy te meg azt, hogy egy emlékmű nem eredmény, úgy adod elő, hogy Tóth Misiék alatt jobb volt. Ez pedig hazugság.

    te meg bugi vagytok a két véglet. az egyik pokolnak, a másik mennyországnak hazudja csepelt psután pártpolitikai alapon.

    pedig objektíven nézve a dolgot az igazság az, hogy természetesen jobb helyzetben vagyunk, mint az MSZP-SZDSZ alatt valaha is voltunk, de ez még mindig édeskevés.

Itt lehet hozzászólni !