Játékosan, 80-on túl

Csepel.hu

“Amikor rendeztem a kiállítást, megkérdezték a gyerekek: hány éves az alkotó? Hitetlenkedve néztek, amikor elárultam, hogy már 80 éves is elmúlt.” – mesélte megnyitó beszédében Illyés Gábor, a Kék Iskola Galéria vezetője, aki hozzátette: A jellemzés Varga László grafikusművészről mesél, akinek Játékosan című kiállítását február 15-én adták át a nagyközönségnek.

A galéria vezetője beszédében kiemelte: a mások számára már nem használható anyagok felhasználása az intézmény szívügye, hiszen a Kék Általános Iskola úgynevezett Ökoiskola, így a grafikusművész PET-palackokból, hungarocellből és hullámpapírokból készített alkotásai a galéria falai közé kívánkoztak.

A pesterzsébeti szabadfoglalkozású grafikus Gojco Mitic-et megidéző kollázsát Cseh Tamás halála ihlette, innen lépett tovább a maszkok és a színes folyadékokkal feltöltött palackok felé. A fejeket ábrázoló palackok Illyés Gábor szerint “Egyformák, de mégis mások. Minden egyes fej más-más karakter. (…) Mint amilyenek mi is vagyunk!”. A pezsgő, elgondolkodtató tárlaton fiatalok és idősebbek is rácsodálkoztak a művész szürrealizmust idéző munkáira.

Varga László Kaffka-sorozatát tíz évvel ezelőtt mutatta be Csepelen, Játékosan című kiállítási anyagát március 6-ig, hétköznapokon 8-18 óráig tekinthetik meg a Kék Iskola Galériában.

Forrás: csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !