Szép kort élnek meg a csepeli idősek

Csepel.hu

Ilona néni, Irénke néni, Julianna néni, Kati néni és Józsi bácsi: hogy mi a közös bennük? 2013. február 15-én 90. és 100. születésnapjuk alkalmából köszöntötte őket a csepeli önkormányzat: Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila és Borbély Lénárd alpolgármesterek, valamint Palcsó Tamás énekes, A Dal című műsor csepeli versenyzője látogatott el hozzájuk. Nem érkeztek üres kézzel: személyre szabott ajándékcsomagot, virágot és tortát vittek meglepetésként mindenkinek.

Egy néni kivételével – akit rokonai egy 20. kerületi idősek otthonában helyeztek el – mindannyian családjaikkal élnek. Elmondásuk szerint hogy ilyen magas kort éltek meg, abban a rokonoknak van a legnagyobb szerepe: fiatalon tartja őket a szeretet, a gondoskodás, a figyelem, amit kapnak tőlük.

A 100 éves Józsi bácsi, aki nyugdíjazása előtt cipészként dolgozott, 98 éves korában még cipőt készített az unokájának. De találkoztunk olyan nénivel is, aki még a nyugdíjba vonulása után is több évig dolgozott.

A csepeli önkormányzat a „Mérföldkő projekt” keretében az újszülötteket babacsomaggal, a fiatalokat 18. születésnapjuk alkalmából páros mozijeggyel, a 90., 95., 100. életévüket betöltő nyugdíjasokat személyre szabott ajándékcsomaggal köszönti.

Forrás: csepel.hu

8 hozzászólás “Szép kort élnek meg a csepeli idősek” bejegyzésre

  1. “Szép kort élnek meg a csepeli idősek”
    Ki mer itt jóslásokba bocsájtkozni a továbbiakat illetően?!
    A valóság az, hogy:
    Szép kort éltek meg a csepeli idősek!
    Bocs a profanizálásért, ha már a címadónak nincs szövegértése hadd segítsek! 😛

  2. hajós szerint:

    A várható élettartam tekintetében Csepel a fővárosi átlagnál rosszabbul teljesít a budapesti kerületek között. A nők kb. 77-78, a férfiak 70-71 évet érnek meg átlagosan. A budapesti átlag 79 és 72 év. A budai kerületekben tovább élnek az emberek. A legtovább a II. kerületiek élnek: a nők 82, a férfiak 77 évet érnek meg átlagosan.

  3. "?!" szerint:

    Természetesen kizárólag a nem egészen két és fél éve regnáló fideszes önkormányzati vezetőknek köszönhető, hogy ilyen szép kort élnek meg a 90, 95 és 100 éves csepeli idős emberek!
    (Ha nem így lenne, akkor nem is dicsekednének ezzel az eredménnyel “a más tollával soha nem ékeskedő” és “szerény” csepeli fideszesek!)

  4. nagyapó szerint:

    Ha elfogadom hajós statisztikáját, akkor a leginkább jobboldali kerületben, a II.-ban a érdemes élni, míg a soká “álbaloldali” XXI.-ben kevésbé.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  5. csöves szerint:

    A II: kerület egy burzsuj kerület ,fizikai munkát nem végeznek ,anyagilag jobban állnak .Talán ezért élnek tovább.

  6. qwerty szerint:

    Élnek meg, mivel a cím valószínűleg nem csak rájuk vonatkozik. (De róluk is jelen időben beszélünk, a címadással semmi gond. Amibe nem lehet és nem is illik, abba is imádtok belekötni…)

  7. qwerty!
    Tehát értsük úgy, hogy előlegben kapták a jutalmat és nem a megélt életkor mián?!

  8. belekotkot szerint:

    Olyan szép ez a fénykép. Még szerencse hogy az ünnepelt is ráfért valahogy.

Itt lehet hozzászólni !