Meghívó: A gyár – Tamási Gábor fotókiállítása

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

A Csepeli Városkép Kft. szeretettel meghívja Önöket Tamási Gábor: a Gyár című fotókiállítására. Megnyitó december 12-én 18 órakor, helyszín Csepel Galéria (1215 Budapest, Csete Balázs u. 15.). Bevezetőt mond Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere. A kiállítást megnyitja Kis Pál István príma-díjas költő és Fazekas István fotográfus. A megnyitót verses – fotós prezentáció követi, ahol sor kerül Kis Pál István – Tamási Gábor: Rekviem című a Csepel Vas-és Fémművekről készített irodalmi képzet- és fotóalbumának bemutatójára, valamint Szakolczay Lajos művészetkritikus beszélget az alkotókkal.

csepel.hu

32 hozzászólás “Meghívó: A gyár – Tamási Gábor fotókiállítása” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    És bizony régi jó kollégáim azért nem ír ide senki semmit mert az ide író söpredék soha sem volt csepeli . Ezért azután mit írjon arról amiről fingja sem volt sohasem.

  2. Baranyai Terézia szerint:

    Kíváncsi vagyok!!!!!!

  3. bruhaha szerint:

    csaba péter többet ivott a kelleténél

  4. csaba péter szerint:

    hát igen ennyi érdemi hozzászólás Csepel történetéhez mindennél többet mond

  5. Irma szerint:

    Én itt voltam kifutó. Reggelente zenére mentem a nagy tömegben, és nagyon büszke voltam, hogy én is ide tartozom. Nagyon szép évek voltak. Mint egy nagy család. Néha még bemegyek 62 évesen nosztalgiázni. Szép volt.

  6. femmu szerint:

    Kedves Irma!
    Igaz magam csak 18,5 évig dolgoztam a Fémműben (Húzóműgyár, Cső-Rúd, Igazgatóság, Felszámolás), de még nekem is vannak emlékeim. Kezdetben még munkásmozgalmi nóták szóltak a hangszórókból, majd később a Danubius rádió.
    Erről csak az jut az eszembe, hogy én voltam az a szerencsés, akinek a Munkáspárt Lemezhengerdében megrendezett kongresszusa tiszteletre fellobogózhattam a Főutat, valamint megszervezhettem, hogy BKV buszok járhattak azon a szombati napon ezen a macskaköves, kátyús, néhol beszakadt; de nekem igen kedves úton. Egyébként a rendezvényen több ezren vettek részt.
    Drága Viktoriánusok!
    Lehet, hogy Önöknek-Nektek ezeket az életérzéseket nem tapasztalhatták/tátok meg, de én igen és ezért talán jobb a kruplistészta, mint a narancsos tiramisu.

  7. Bugi szerint:

    Nocsak, párttitkár vagy propagandista elvtárs voltál? Femmu: “magam csak 18,5 évig dolgoztam a Fémműben”. Nem dolgoztál te egy percet sem. Pártember voltál, mások munkájából éltél, mint Marci Hevesen.

  8. femmu szerint:

    Kedves Bugi
    Soha sem voltam párttag, sohasem voltam párttitkár. Kb. 1300 ember tanúsíthatja, hogy hogy fiatal technológusként dolgoztam a fent említett Húzóműgyárban több mint tíz évig. Amennyiben szükséges bármikor konzultálok akár az L68 ötvözetű kondenzátorcsövek gyártástechnológiájáról, akár a CDA260 öntéstechnológiájáról.
    Attól függetlenül jól esett a T. Hozzászólás, de úgyhiszem a hevesi dinnyébe már belepisált a Lőrinc, így már eladhatatlan. Csak fagyott narancs van hoffmann módra.

  9. Bugi szerint:

    Az agymosás így is úgy is sikeres volt.

  10. Gordon szerint:

    “én voltam az a szerencsés, akinek a Munkáspárt Lemezhengerdében megrendezett kongresszusa tiszteletre fellobogózhattam a Főutat”- írja femmu.

    Hümm, ez igen!
    Ne is maradj szerény!

    (Nagy az Isten állatkertje, de hol a kerítés?…)

  11. femmu szerint:

    Hi Gordon!
    Gimnáziumi éveim alatt a nyári szüneteket – társadalmi munkában – a Fővárosi Állat- és Növénykert Akvárium-Terrárium csoportjánál dolgoztam, majd ugyanitt tartottam előadásokat a hüllőkről.

  12. Bugi szerint:

    Csak nem a krokodil a kedvenced? Brezsnyev is pont úgy nézett ki.

  13. Bugi szerint:

    Femmu, az elvtársaid csepegtettek neked valamit, amikor szétlopták a gyárat meg a Csepel SC-t, aztán évi kétmilliárdot csapoltak le az önkormányzattól?

  14. femmu szerint:

    Embereket különféle állatok arcában látni elég különös dolog. Néha én is eltévelyedek és a mai parancsdiktatorikus homoidokat különböző véglényekhez hasonlítom, de ez nincs így rendjén.

  15. Gordon szerint:

    Akkor gondolom egyetértesz azzal a felvetéssel, hogy a középiskolásoknak közösségi célú munkát kellene végezniük az érettségihez.

    Na, látod, ezt is ez a kormány vetette fel. Bizony. Bizony.

    Aztán milyen nagy harangzúgatás lett belőle.

  16. Gordon szerint:

    Bugi!

    Ha a krokodilkodás nem is, de a krokodilkönnyek hullajtása már megy neki.

  17. femmu szerint:

    T. Bugi!
    Ha ennyire jól értesült vagy, akkor tudnod kell, hogy a Csepeli Fémmű Rt felszámolása a független magyar Bíróság Gazdasági Kollégiuma által elrendelt felszámolási eljárás. A csepel SC, szigetcsúcs, önkormányzat, Tóth Miska bácsi más téma. Ezeket nem lehet egy kalap alá venni.

  18. Gordon szerint:

    Hol vannak az eszközök?
    Hol vannak az értékek?
    Kik voltak a lopás haszonélvezői?

  19. femmu szerint:

    T Gordon!
    A felvetés, miszerint egy középiskolás vegyen rész valamilyen közmunkában az OK. De ezzel az a gond – rendelkezem egy 17 éves fiú és egy 1 éves leány gyermekkel -, hogy ezt valahogy az érdeklődési körükhöz kellene igazítani. Gondolok én arra, hogy anno az építőtáborok kukoricacímerezési, vagy almaszedési akciói is több kárt okoztak, mint hasznot. A mai generáció a skype, internet, facebook korszaka, nehéz lenne őket értelmes munkára fogni. De talán narancsos kólával meg lehet tenni.

  20. Gordon szerint:

    “A mai generáció a skype, internet, facebook korszaka, nehéz lenne őket értelmes munkára fogni.”

    Szerintem meg kellene próbálni. A balliberális oktatáspolitika sajnos rossz irányba vitte el a dolgokat. De ennek most vége.

  21. femmu szerint:

    T Gordon!
    Lehet hogy ismét okosat mondok. A Felszámolási eljárás – a Cstv 51 – egy szigorúan ellenőrzött, a hitelezők által minden tranzakció felülvizsgálatával engedélyezett, a mielőbbi befejezést előirányzott eljárás, melyért a Felszámoló személy szerint felelős.

  22. Gordon szerint:

    Hitelezők???

    Milyen hitelezők?
    Ki vett fel hitelt?
    miért vett fel hitelt?
    Mire vett fel hitelt?
    Mire költötte el a hitelt? (eetársi dácsák???….)
    Ki hatalmazta fel a hitel felvételére?

    Ezek mind mind érdekes kérdések (ha már Csepel története szóba került).

  23. femmu szerint:

    T Gordon!
    Lehet ballibeskedni, Thürmeriskászkodni, de mi a jó irány. Interneten havat lapátolni, kiganyézni a tehenet (ehhez lehet, hogy egy linket kell küldeni az ifjúságnak, nehogy a disznyót fejje meg a tehén helyett) oktató videóval

  24. Cs.pepe szerint:

    Úristen, Gordon, te milyen sötét vagy! Felszámolási eljárásban azokat nevezik hitelezőknek, akiknek a felszámolás alá került cég tartozik, ilyen például a munkavállalók, az adóhatóság, a szállítók (akiktől beszerez, pl energiát, anyagot, stb). Nem hitelfelvételről van szó! “Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna!”

  25. Gordon szerint:

    Lapát – söprű – seper.

    Ez ilyen eccerű.

  26. ebihal szerint:

    És gondoljunk bele, hogy fideszes képviselőink is hasonló sötétek!

  27. femmu szerint:

    Végre!
    Ha valaki legalább a cstv-t ismeri nem okákodik feleslegesen. De Isten az atyám, hogy Karácsonyra belinkelem GORBÁNdon Úrnak a Csv hatályos szövegét.
    LENIN meghalt, Sztáln meghalt és én sem vagyok valami jól

  28. Gordon szerint:

    Cs.pepe!

    “Nem hitelfelvételről van szó!”

    Na ne viccelj már!

    Akkor ami hitelt felvettek az eetánsak a sporttelepre az nem is létezik?
    Amivel mindenkinek mindenhová lógtak az sem létezett?
    Ami államadósságot felvettek az sem létezik?
    Az önkorinak se volt tartozása 2010-ben?
    A CSM-nek se volt soha tartozása?
    Nyilván ’84-ben is azért lett fizetésképtelen az ország, mert “nem vettek fel semmit”.
    Csepelen is azért volt 4 milliárd, mert nyilván “nem hitel”, és “nem vettek fel semmit”…

    Meg az utolsó kormányzati ciklusuk végén is azért gazsuláltak külföldön mentőkölcsönért , mert “nem kölcsön”, amit korábban felvettek – ja és különben se vettek fel semmit… (egyhavi nyugdíjat azért elvettek az idősektől).

    Én ezekről a száz, sőt ezermilliárdokról beszélek.
    Meg persze most is van ahol nem fizetik a fűtést, a melegvizet, semmit… az is tartozás, nem is kevés. Ott se hitel, ott se tartoznak semmivel? Majd az önkormányzat kifizeti? Túrós batyut!

    Hol a pénz!?

    Jövőre csak államadósság szintjén 1224 milliárd forint a kamatteher (plusz 600 milliárd a szoci politika által tönkretett önkormányzatoknak).

    Ébresztő emberek!

    Olvasás!
    Szövegértés!

  29. Cs.pepe szerint:

    Gordon, Te most miért tereled el a szót a saját butaságodról, femmu a Cstv-t idézte be és te abból egy szót kezdtél el elemezgetni a “hitelezőket”. Ezt teljesen rosszul értelmezted és ahelyett hogy ezért elnézést kérnél, most egészen másról beszélsz. Igen vannak és voltak adósságai sok mindenkinek, de ez nem válasz sem nekem, sem femmu-nak.
    Neked vannak súlyos hiányosságaid szövegértésben vagy pedig tudatosan ferdítesz, mondjuk ehhez az egyhez nagyon értesz, tudatosan ferdíteni, mások mondanivalóját kiforgatni, de végülis ezért kapod a fizetésed. egyébként hogy-hogy megint ennyire aktivizáltad magad, év végi prémium kiírást kell teljesítened vagy az egészségügyi leépítés elért már hozzád is?

  30. Gordon szerint:

    Csinálhatnának valakik az orosz tundrán egy külön köztársaságot a magyar kommancs politikusoknak, akik eladósították az országot, aztán dolgozzanak ott és fizessék ők a kölcsönöket (nem bírnák a munkát).

    Az Új Tundrai Libáskommancs szszk (vagyis: NTLKSZSZK, újtundraiúl “újtundrlibkomszközt”) vinné magával a magyar állami és önkormányzati adósságot és az ott letelepedő magyarkommancs politikusok dolgoznának a nagyvezírek helyi kádkőgyáraiban, libafarmjain, bankjaiban, gázimport és tanácsadó cégeinél, valamint jósdáiban (+ helyi agitprop és cenzor irodák).

    Végre a tisztességes magyar emberek megszabadulnának a 20. században rájuk rontott átoktól és a tundra is jobban hasznosulna.

  31. hajós szerint:

    Gordon végképp megbuggyant.

  32. femmu szerint:

    Először is köszönöm Cs.pepe helytálló magyarázatát T. Gordonnak, másrészt – véleménye szerint – ez nem a szekfű-narancs harcról szól. Egyrészt az igaz, hogy megszűnt a nagyvolumenű szovjet piac, az új DIN ASTM szabványoknak csak úgy-ahogy tudott megfelelni a magyar színesfémkohászat, de a banki trükkök, átverések pártállás nélkül kúrták haza ezt az iparágat is. Kezdődött a könnyűiparral (lásd Moldova: Szent tehén), majd folytatódott a vegyiparral, a mezőgazdasági termékeket feldolgozó szektorokkal, majd végül maradt a nehézipar.
    Kellett a rendszerváltás – nekem nem -, de ezzel együtt a tröttyedt demokrácia is jött, amire még a társadalmunk nem volt – és még ma sincs felkészülve. A nagy fehér mikrofon a WC-ben van, oda kell belekiabálni.
    Eme disszonanciát használja ki a mai vezetés, csak az a baj, hogy a narancsot nagyon szar hányni, én inkább a körömpölköltet, vagy pacalt szeretem – de savanyú nélkül – csak FEHÉR kenyérrel.

Itt lehet hozzászólni !