Számvevőszékhez fordul a csepeli önkormányzat

Németh Szilárd polgármester közleménye

Csepel.hu

Ahogy arról hétfőn reggel a Csepel.info hírblog beszámolt, a rendőrség tájékoztatása szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy Juhász Ferenc MSZP-közeli vállalkozó jelentős anyagi kárt okozó csalás bűntettét követte el a csepeli önkormányzati lakások felújítása során. Mivel a vállalkozóhoz kapcsolódó cégek 2010 októbere előtt sok százmillió forint értékben kaptak megbízásokat a csepeli adófizetők pénzéből, és mert ugyanaz a cég az MSZP-nek nagy értékű telket és irodaépületet is eladott, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata hivatalosan is az Állami Számvevőszékhez fog fordulni. Önkormányzatunk arra kíváncsi, hogy kerülhetett-e a csepeli adófizetők pénze ingatlanügyleteken keresztül MSZP-s pártkasszába vagy a fővárosi MSZP pártirodáiba.

A Fidesz-KDNP képviselőjeként 2010. április 6-án tettem meg az első rendőrségi feljelentést a csepeli lakásmutyiként elhíresült botrányban. Az azóta eltelt 31 hónapban Csepelen az elszámoltatás keretében számos büntető feljelentést tett az önkormányzat vagyonkezelője a feltárt bűncselekmény-gyanús vagy korrupciós ügyekben. Elzártuk az MSZP-s pártkasszához vezető pénzcsapokat, és megszüntettük a politikai korrupciót, amivel több, mint kétmilliárd forintot tud most megtakarítani a csepeli önkormányzat minden azóta eltelt évben. Ezt úgy tudtuk véghezvinni, hogy az önkormányzati szolgáltatásokat vagy a korábbi színvonalon tartottuk, vagy jelentősen bővítettük.

A számonkérés során megtett feljelentések ügyében eddig öt olyan rendőrségi meggyanúsítás történt, amely politikusokat is érint. Három ügyben Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP jelenlegi vezetőjét és polgármester-jelöltjét, egy ügyben Takács Krisztián frakciótársát, és egy ügyben Juhász Ferenc soroksári MSZP-közeli vállalkozót gyanúsította meg a rendőrség bűncselekmény elkövetésével.

Ugyanakkor azt aggasztónak tartom, hogy az elmúlt 31 hónapban a feljelentések közül egyetlen egy sem került át a nyomozati szakaszból ügyészségi szakaszba, tehát egy esetben sem történt vádemelés. Ez azt a benyomást erősíti, hogy a politikusok úgy lophatnak el akár sok százmillió forintot is, hogy nem történik utána felelősségre vonás. A magyar közélet csak akkor tisztulhat meg, ha a nyilvánvaló bűncselekmények nem maradnak következmények nélkül.

Budapest, 2012. november 12.

Németh Szilárd
polgármester
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Forrás: Csepel.hu

13 hozzászólás “Számvevőszékhez fordul a csepeli önkormányzat” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Mit csinál az ügyészség 31 hónapja?

  2. Dr. grün szerint:

    Dolgozik! ))) 😛 (((

  3. Jeniszej szerint:

    Egy polgármesternek a hivatalban vigyáznia kell a divatos jólöltözöttségre? – elvégre a kerület első embere.
    Elvárható vajon az elegáns megjelenés a hivatalban a kerületi vezetőktől? – a kerület első embereitől. – Dilemma ez nekem.
    Azt monya a Fater a magyaros nyakkendő nélküli öltözködés a más!
    Ettől függetlenül, hogy ezt megemlítettem a csinos lányokat szeretem – nézni. ))) 😛 (((

  4. Paul szerint:

    Polgikám, ezzel a felkéréssel mi van! Mikor fog kutakodni ez miatt az ÁSZ,

    http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Bizottsgok/2011-/PEUB/2011.11.17.pdf

  5. Dr. grün szerint:

    Jóember!
    “A rendőrség tájékoztatása szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy Juhász Ferenc MSZP-közeli vállalkozó jelentős anyagi kárt okozó csalás bűntettét követte el”
    Van egy megalapozott gyanú, akkor miért a Számvevőszékhez kell szaladgálni?!
    Majd a Zügyészség hivatalból kideríti a csalás összegét!
    Jó, hogy mindjárt nem a gyóntatójához fordultok! ))) 😛 (((

  6. Királyerdei szerint:

    Kuss szemét komcsik!
    Be vagytok már csomagolva? 🙂

  7. felix szerint:

    Dr. Grün!
    Én sem bízom a komcsi Pintér rendőrségében, majd a vevőszék………..

  8. Schneider Ádám szerint:

    kedves Németh Szilárd polgármestert csak akkor érdekli szegény csepeliek pénztárcája ha az MSZP-re kell kenni?
    az hogy hónapok óta nem hajlandó átadni a gerincutat, és dugóba kényszeríti a kerületieket, szigetieket, az nem zavarja.
    szálka meg a gerenda ugye.

  9. "?!" szerint:

    Kedves narancshéj arcbőrűek!
    Miről akarjátok elterelni a figyelmet a mai napon közzétett bejegyzéseitekben olvasható intenzív hazudozással?

    Csak nem a szennyvízcsatornázás 2012. október 31.-én lejárt kivitelezési határidejének a be nem tartásáról, és az ennek következtében elvesztett uniós támogatásról, vagy a Gerincút befejezésére harmadik határidőként előírt szintén 2012. október 31.-i határidő elmulasztásáról, vagy talán arról, hogy mégsem nyílik meg novemberben a csepeli strandon a fedett uszoda, és más választási ígéreteitek időarányos teljesítésével sem álltok sehogy?!

    Szerintem a ma közzétett elcsépelt hazugságok ismétlése helyett, jobban tettétek volna, ha arról tájékoztattátok volna a lakosságot, hogy a héten hol folyik csatornázás, amit el kell kerülniük, ha haza akarnak jutni!

    Szilárdunknak a fenti leveléhez az alábbi konkrét megjegyzéseim vannak:

    1.) Szilárdunk azzal kezdi, hogy: „Ahogy arról hétfőn reggel a Csepel.info hírblog beszámolt, a rendőrség tájékoztatása szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy Juhász Ferenc MSZP-közeli vállalkozó jelentős anyagi kárt okozó csalás bűntettét követte el a csepeli önkormányzati lakások felújítása során.”

    Ideje lenne már megtanulni még Szilárdunknak is, hogy az építőipari teljesítések felméréseit nem a kivitelező cég vezetője, hanem valamelyik arra feljogosított felelős ügyintézője készíti, a felmérésben feltüntetett munkák teljesítését pedig nem a megrendelő cég vezetője, hanem a műszaki ellenőrök országos névjegyzékében szereplő felelős műszaki ellenőr igazolhatja!

    Tehát ha túlszámlázás történt, akkor nem a cégvezetők szintjén, hanem alacsonyabb szinten kell keresni a felelősöket, és azok ellen a valószínűleg korrupt személyek ellen kell megtenni a feljelentést, akik a túlszámlázást és a fiktív teljesítés igazolását tevőlegesen elkövették?

    A fentiek miatt, csak a nagyérdemű közönségnek bemutatott látványos pótcselekvés az, hogy több mint két évvel a hivatalba lépése után, Szilárdunk most az Állami Számvevőszékhez fordul!

    2.) Azt írja Szilárdunk, hogy az első feljelentése óta eltelt 31 hónapban Csepelen az elszámoltatás keretében számos büntető feljelentést tett, de a választás napján tett ígérete ellenére, a mai napig nem tájékoztatta a Csepel lakosságát tételesen arról, hogy milyen ügyekben, kik ellen és milyen értékre vonatkozóan tett feljelentéseket, ezért ez a megszólalása is csak azt a célt szolgálja, egy kissé felszítsa a gyűlölet hamvadó parazsát, az egyre kiábrándultabb táborában!

    3.) Azt állítja Szilárdunk, hogy „…. megszüntettük a politikai korrupciót, amivel több, mint kétmilliárd forintot tud most megtakarítani a csepeli önkormányzat minden azóta eltelt évben.”

    Ez legalább olyan termetes hazugság, mint amilyen „termetes” lett az utóbbi időben Szilárdunk maga.

    Az évi 2 milliárd Ft megtakarítást ugyanis, a következő módon érték el 2011-ben, is és érik el 2012-ben is.

    A 2011. évi költségvetésbe beterveztek 2,668 milliárd Ft kerületi felújítást és beruházást, de nem valósítottak meg csak 598 millió Ft értéket.
    (Bizonyíték erre a költségvetés 5. sz. melléklete, amely teljes körűen tartalmazza a tervezett és megvalósult felújítások és beruházások tételes kimutatását.)

    2012-ben várhatóan ugyanezt fogják eljátszani!

    2012-re beterveztek a költségvetés tételes mellékletébe 3, 707 milliárd Ft kerületi felújítást és beruházást (amely összeg egyébként 1,270 milliárd Ft számszaki hibát tartalmaz).
    Ebből 2012. június 30-ig csak 288 millió Ft értékű felújítás és beruházás valósult meg! (Ráadásul ebben a 288 millió Ft-ban benne van a Szilárdunk és társai részére történt durván 40 millió Ft-értékű gépkocsi beszerzés is!)

    Tehát megalapozottan jelenthetem ki, hogy a Szilárdunk által emlegetett évenkénti kétmilliárd Ft megtakarítás nem a politikai korrupció megszüntetésének, hanem a semmit tevésre épített trükközésnek eredménye!

    Szilárdunk levelének az utolsó mondatát úgy szól, hogy „A magyar közélet csak akkor tisztulhat meg, ha a nyilvánvaló bűncselekmények nem maradnak következmények nélkül”.
    Ezt én azzal egészítem ki, hogy „a közélet megtisztulása nem lehetséges a hazudozás megszüntetése nélkül”!

  10. kispajtás szerint:

    Addig, amíg a kettős gyilkosság körüli szövevényes bűnszervezet nem kerül a vádlottak padjára – a fenti hírben szereplő történet is része – addig ezek a hírek csak lufieregetések.
    A kettős gyilkosságban sincs még ítélet, sőt, egyre nagyobb a csend. Lesz-e vajon ok-okozati tényeket feltáró vizsgálat, ill. bírósági eljárás??? A mozaikokat már össze kéne tudni rakni!

  11. felix szerint:

    Ébresztő kispajtás !

  12. Jeniszej szerint:

    “Addig, amíg a kettős gyilkosság körüli szövevényes bűnszervezet nem kerül a vádlottak padjára…………….egyre nagyobb a csend.” – olvasom. 🙂
    Vajon miért rohangáltak az áldozatok az akkori zönkormányzat főembereihez?
    Vajon miért nem indulhatott meg a rendőrségi eljárás a csepeli sikkasztások ügyében?
    Az áldozat(ok) és a rendőrségi főembe(rek) haverok, zsuga partnerok voltak.
    Teljes volt az össze fonodás? – úgy betyár becsületből.
    Deme vajon miért hallgat? Mikor tárulkozik ki?
    Megtudjuk valaha, hogy a mozaikok illeszkednek e valahogy a képen?
    A munkásemberek gyárából származó lóvét ki sikkasztotta el?

  13. ebihal szerint:

    Tessék mondani! Ha takarékoskodni kell, akkor a túrónak küldik el ugyanazt a levelet,
    ami a Csepeli Hírmondóban is megjelent? Kétszer olvassam? Vagy majmoljátok
    Orbánt a levelezéssel?

Itt lehet hozzászólni !