Csepeli Suttyók II.

Csepel.info – Mr. Gabee

Rokkant helyeken álló autók a Tesco előtt


A helyszín a rendelőintézet, és bár elég halványan látszik a rokkant parkoló kifestése, azért messziről is észre lehet venni

Vészvillogóval álló autó a Kossuth Lajos utca közepén, a sétáló utcai zebránál, a tulajdonos éppen zsemlét vásárol. A Tesco rokkant parkolójában pöffeszkedő “újgazdag” BMW-s, a tulajnak látszó húszéves fiatalúr még biztosan nem dolgozott egy percet sem az életében. Nem tud megállni a 159-es busz az Erdősor utcában, mert a vészvillogós “Merdzsó” vezetője szintén a napi bevásárlását végzi. Ugye ismerősek ezek a helyzetek a csepeli gyalogosoknak és autósoknak?

November 2-án megkezdett sorozatunkkal azokra az esetekre szeretnénk felhívni a figyelmet, amikor joggal háborodunk fel egyesek közlekedési vagy parkolási kultúráján – jobban mondva kulturálatlanságán. Sorozatunk második részében Mr. Gabee látogatott el Csepel több pontjára, és kapott lencsevégre jó pár mozgássérült parkolóban álló járművet. Ezeken a kocsikon természetesen sem rokkantaknak kiadott igazolvány, sem egyéb engedélyt nem talált, amely feljogosítaná az autó tulajdonosait arra, hogy használják a parkolót. Mint a képeken jól kivehető, a helyszínek a Csepel Pláza, Csepeli Piac, valamint a kerületi TESCO parkoló. Mivel ide kívánkozik, közzé tesszük “hajós” fórumozónk rendőrautós képét is: ő szintén a Tesco rokkant-parkolójában kapta le a rend őreinek gépjárművét. Ennek a képnek az elkészítéséről viszont nincs több információnk, miközben azt azért nem tartjuk lehetetlennek, hogy a rendőrök éppen egy tolvaj elfogása miatt álltak meg jobb híján azon a helyen. Ha nem így történt, ők különösen szégyelljék magukat!

Biztos nem vette észre a vezető az ablak előtti táblát

“Hajós” képe: rendőrautó a rokkanthelyen

Ma már bármelyik telefonnal lehet képet vagy videót készíteni az ilyen esetekről: ezeket, némi kiegészítéssel, szöveges magyarázattal a csepel.info@gmail.com címünkre várjuk!

Csepel.info

17 hozzászólás “Csepeli Suttyók II.” bejegyzésre

  1. csöves szerint:

    Mi a teendő akkor ha ki van jelölve a roki parkoló , de már rég nem lakik roki a környéken sem . parkolóból viszont kevés van.Hogy lehet visszacsinálni rendes parkolóvá?

  2. admin szerint:

    Jelenleg nincs olyan eljárás, ami minden rokkantnak gyógyulást nyújtana. Sokan tudnak kocsival közlekedni, nekik biztosan fontosak az ilyen parkolók, és Csepelről egészen biztosan nem költöztek el a rokkantak. Csepelen a véleményünk szerint nem áll fenn az a helyzet sem, hogy ne lenne elég parkoló a fent bemutatott helyszíneken.

  3. Dr grünné szerint:

    Régebben történt, beteg férjemet vittük be a rendelőbe! Nos hamarosan 8000,-ft bírságért megtudtuk mi a helyes parkolás módja!

  4. Dr. grün szerint:

    Dr grünné!
    A tandíjat előbb vagy utóbb meg kell fizetni!
    A szabályok nem azért vannak, hogy megszegjük őket!

  5. Manitu szerint:

    Grünvázió?

  6. Schneider Ádám szerint:

    vajh az a sok közteres ezt miért nem látja?
    pedig ugyanúgy róják az utakat mint Mr. Gabee.

  7. Jeniszej szerint:

    Tévedés, hogy “róják”az utakat. Vigyáznak az önkormányzat előtti szökő kútra és a rúdon lengedező zászlóra. 😀

  8. "?!" szerint:

    Kedves narancsbőrűek!

    Áruljátok már el, hogy a megnövelt létszámú csepeli rendőrök és megháromszorozott létszámú közterület-felügyelők mennyi büntetést szedtek össze a képeken látható csepeli “suttyók”-tól, egyrészt azért, hogy legyen miből fizetni a foglalkoztatásukkal kapcsolatos költségeket, másrészt azért, hogy elrettentsék a suttyókat a hasonló magatartástól?!

    Mi a fenének tartjuk a nagy létszámú önkormányzati magánhadsereget, ha nem lépnek fel ezek ellen a közterületi szabálytalankodások ellen?

    Csak nem az a probléma, hogy a saját cimboráik ellen kellene intézkedni?

  9. csöves szerint:

    Hozzászólásomban nem a tesco parkolóra gondoltam , hanem a lakóházunk elötti parkolási helyzetre. Ahol biztosan tudom ,hogy egy jogosult maradt a házban viszont három hely van kijelölve.

  10. csöves szerint:

    Ja még valami a kormány ismeri a módszert ,hogyan lehet valakiből leszázalékoltság után is munkavállalót csinálni .Szerintem csodás gyógyulások.

  11. Barkóczi Zoltán szerint:

    A fényképek többségénél nem tudom eldönteni, hogy valós vagy sem a “feljelentés”. Célszerű lenne a fénykép mellé még egyet csinálni, hogy valóban nincs kártya.

  12. Barkóczi Zoltán szerint:

    Engem is irritál a sok “okoskodó”, de:
    Az Auchan parkolója magánterület, és ugyan ki van írva, hogy a KRESZ szabályai az érvényesek, azonban a rendőr nem büntethet, csak feljelentés után, emlékeim szerint.
    Ha a Tesco parkolója is magánterület, és még véletlenül sincs kint a KRESZre vonatkozó tábla, akkor senki sem tehet semmit.
    Ez kb olyan, mintha a saját kertemben csinálok egy rokkant parkolóhelyet. Ezzel csak jelezni lehet, hogy kik részére készült a hely, a betartatása viszont nehézkes. Az áruházaknak kell lépnie, mégpedig úgy, hogy a magánterületük egy részére közterületi “tulajdonságot”/”besorolást” kérnek. Másban nem látom a megoldást.

  13. Jeniszej szerint:

    Roki parkolok elfoglalása azoknak, akik erre nem jogosultak nem szép dolog. – a biztos.
    Csak mellékesen jegyzem meg, hogy olyan üres az egész parkoló a Tesco előtt, hogy ezek a parkoló helyek léte ilyen számban megkérdőjelezhető.
    Sok a megnyomorodott ember él Csepelen – de ilyen számban, mint a parkoló helyek száma, azért nem látogatja a múlti üzletét.
    Az idősebb vásárlókat a biztonságiak talán már rég elriasztották a szemüveglopással vádolván őket.
    Legutóbb a Faterom haverját is bevádolták, – alaptalanul, amely szemüvegről kiderült a bitóságon – (gyorsított eljárással), hogy egy régi öreg, karcolt, megzöldült orrnyergű szemüveget nézték a lopás tárgyának a múlti “biztonsági szakemberei”. )))) 😀 ((((

  14. Jeniszej szerint:

    Nekem az orvos javasolta, hogy mozogjak kicsi a levegőn.
    Így sétálok mindig egy kicsit vásárlás előtt – a legtávolabbi parkoló helyet választva a madaras parkolójában, – a jó levegőn.
    Ja!
    Javaslom az idős rokkant embereknek a kényelmes Tesco társas gépkocsikat amellyel akadálymentesítve érhetik el a szeretett bevásárló központjukat az akciós far-hát napokon.

    )))) 😀 ((((

  15. Dr grünné szerint:

    Vagy a jól bevált tecsós buszt 🙂

  16. Jeniszej szerint:

    Tájékoztatásul: „Tesco társas gépkocsi” = „Tesco busz” Ilyen eccerű! 😛

  17. Dr grünné szerint:

    😀

Itt lehet hozzászólni !