”Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik.”

Meghívó a Márton napi vigasságokra

Csepel.hu

Egész napos rendezvény a család minden tagja számára 2012. november 11-én, vasárnap 9.30-17.00 óráig.

Bábelőadások, népzenei koncertek, néptánc bemutatók, veterán Csepel teherautó, libabemutató, Márton napi játszóház és kézműves-foglalkozások: krumplipuska libatollból, kenőtoll-készítés, írás pennával, lampion-készítés.

Gulyáságyúban forralt bor, és tea, sült gesztenye, libaleves, ludaskása, fokhagymás libacomb, sült libamell birs lekvárral, libatepertő, libazsíros kenyér, lúdláb torta és egyéb finomságok.

A programokon való részvétel díjtalan!

Mindenkit szeretettel várunk!

24 hozzászólás “”Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik.”” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Töltött libanyak: a liba nyakbőre megtöltve kenyérbél, tojás és petrezselyem keverékével, majd megsütve. Tipikus cselédétel, abból készül ami a libából marad a zsidó család jóllakása után, mégcsak a liba nyaka sincs benne!

  2. csaba péter szerint:

    Mi van már megint zsidófób vagy barom

  3. Vátesz szerint:

    “A tapasztalat az élet tanítómestere! Copyright Vátesz.”

  4. Etikus szerint:

    Miért vagy ttttteeeeee ennyire alpári? teeeeeeeeeeeeeee, önmagadat tanult embernek tartott valaki. Ez nem más mint az, hogy nem találod a helyedet a társadalomban, azaz, boldogtalan vagy, s valamiért nagyon furdal a lelkiismeret. Csak nem a tulajdonosi mivoltod, az, ahogyan szerezted?!

  5. csapajev szerint:

    A csepeli piacon 1 kg liba nyakbőr!!!! 1650Ft…
    Még rá is kérdeztünk,mert elképesztőnek!! találtuk az árát.És arra is,hogy létezik-e ember,aki vesz belőle??

  6. Dr. grün szerint:

    csapajev!
    A pulykanyakbőr a kutyásnál 90 forint és milyen szép színes! 😛

  7. Vátesz szerint:

    Retróvilág van. Anyád, nagyanyád el akarja készíteni fiatalkori “kedvenc” ételét a családnak, hát fizesse meg! Az illúzió mindig pénzbe kerül.
    Így van ez, ha valakit rászoktatnak valamire! Elsőre kis kamatra adunk kölcsönt, s amikor rászokott az illető, akkor aztán emelhetjük a kamatot! Egy egész népet szoktattak rá a svájci frankra. Magyarország csak akkor bocsáthat ki forintot, ha előtte annak fedezetét kölcsönként felvette kemény valutában. Az Európai Központi Bank és a Federal Reserve Bank beindította a bankóprést, dől a fedezetlen euró és dollár, amit kölcsön lehet adni nagyon is valódi kamatért! Ezt hívják adósrabszolgaságnak. A világ szegényebbik többsége arra van, hogy munkájával eltartsa a kiválasztottakat. Kétezer év alatt semmi sem változott. “A goj nem ember, magja hasonlatos a szamáréhoz.”

  8. Vátesz szerint:

    Vajon a lemetszett fitymából is étel készül, mint a herélés után a disznó tökéből? 😛

  9. Dr. grün szerint:

    Vátesz!
    Abból Neked csinálnak orrkarikát! ))) 😛 (((

  10. ugró mókus szerint:

    Jééééé. A fasiszta megint írogat és milyen baromságokat,ha egy zsidó asszony ilyen töltött libanyakat tett a férje elé-mint receptként leírt-akkor az repült.

  11. Vátesz szerint:

    Ugró mókus, azt csak te tudod milyet ettél gyerekkorodban, én a cselédlány libanyakbőrből készült ételének receptjét közöltem, abban nem volt benne a liba nyaka.

  12. Vátesz szerint:

    Újabb cselédétel: A cselédlány a heti kimenője után este mindig kapott az asszonyától két szelet húst, hogy süsse meg magának. Nagyon örült neki, egészen addig, amíg egyszer hamarabb jött meg a kimenőjéről és véletlenül benyitott az asszony szobájába. Ott látta az asszonyát feküdni a díványon csukott szemmel, s az arcán pakolásként két szelet hússal. Jó étvágyat utólag is!

  13. ugró mókus szerint:

    Barom!

  14. ugró mókus szerint:

    Fasiszta!
    Figyelj te ezeket magadtól találod ki?Szegény hülye.

  15. ugró mókus szerint:

    A libanyak nem is benne volt,hanem abba töltötték a tölteléket.

  16. Dr. grün szerint:

    Mivel töltötted a csirkét Szívem?!
    Nem kellett tölteni!
    Nem volt üres! 😛

  17. Vátesz szerint:

    Milyen szép is volt amikor minden zsidó asszonynak volt keresztény cselédlánya, nem veszett kárba a pakolás! Nem kellett cipelni a kosarat a piacon, azt a cselédlány vitte utánna. A középkorban meg az ő dolga volt szombaton hogy tüzet gyújtson, mert a városokban figyelemfelkeltő volt, ha valamely háznak szombaton nem füstölt a kéménye.

  18. felix szerint:

    Tudod Vátesz az tarja a mondás ” ha egy zsidó okos akkor nagyon okos, ha egy zsidó hülye akkor nagyon hülye.
    Mivel te nagyon hülye vagy, valószínűleg az az utóbbi csoportból származol.
    Amit leírtál úgy baromság mint a kútfő.

  19. ugró mókus szerint:

    A töltött libanyak hozzávalói:
    Libanyak bőr,libamáj,darált libahús,áztatott zsemle,főtt tojás,tojás,vörös hagyma,fokhagyma,fűszerek ízlés szerint.A hozzávalókat összekeverjük és betöltjük a libanyak bőrbe.Elvarrjuk a nyakbőrt lehetőség szerint ne legyen keményre töltve mert kifakadhat.Kicsit megfőzzük aztán sütőben szép pirosra sütjük.Hát körül-belül így néz ki a töltött libanyak.Üzenem a fasisztának ez így készül és nem csak zsemléből ahogy ő írta.A többi reakciójára meg szót sem érdemes pazarolni mert agyrém amiket írogat.Most már csak az a kérdésem T.adminhoz,hogy aki valótlanságokat terjeszt egy népcsoportról azt miért nem figyelmeztetik legalább.Miért csak azokat akik dehonesztáló jelzőkkel illeti a jelenlegi kormányt?

  20. joságos szerint:

    Amúgy a magát oly nagyon intelligensnek tartó Vátesz figyelmébe ajánlom! A Márton nap nem a zsidóságtól át vett ünnep. Ezen napon a Pannonhalmán született Szent Mártonra emlékezünk aki Tours püspöke volt. Ha többet akar tudni olvassa el az életét. A Márton napi liba ételek sorából a töltött libanyak hiányzik!! Ami benne van az a ludas kása!

  21. Dr. grün szerint:

    jóságos!

    Már a Etelközben járva, a zAranyszarvas üldözése közbeni szünetekben is ludaskásával ünnepeltük Márton napján! Turult mégse ehettünk! Azzal csak most etetnek!
    Aki 316-ban született a legújabb kutatások szerint Szombathelyen!
    Annyira magyar, hogy még István is a zászlajára tűzte!:P

  22. Vátesz szerint:

    A cselédlány töltött libanyaka nem kóser étel, így annak receptje nem sérti senki méltóságát! Az meg hogy az övéből kispórolták a libahúst és a libamájat az viszont sem rasszizmus, mindössze sóherság! Egyébként meg a keresztények az általam leírttal töltik a csirkét is a bőre alatt. A kölcsönösség jegyében a zsidó lányok miért nem álltak be cselédnek a keresztényekhez, s miért nem ettek disznóhúst? Lakva ismeri meg az ember egymást!
    “A réten nyílik százféle virág, s mind a saját gyökerén él! Copyright Vátesz.”

  23. joságos szerint:

    Vátesz! 148-as IQ-val csak ennyi telik?

  24. ugró mókus szerint:

    Fasiszta barom!

Itt lehet hozzászólni !