Kutyamérgezés a sétányoknál? – Rémhír lehet a szóbeszéd

Csepel.info

Boxer

Üzenet terjed a Facebook-on, mely szerint egy kutyákat utáló közös képviselő előbb tiltó táblákat, majd mérgezett ételt tett ki a Csikó sétány környékére. 2008-ban volt kutyamérgezés a sétányoknál, és akkor sajnos egy boxer, melyet patkányméreggel etethettek meg, el is pusztult.

A Csepel.info megpróbált most is utánajárni az esetnek, de minden igyekezetünk ellenére semmi konkrétumot sem találtunk arról, hogy valóban történt-e olyan mérgezés, amiről a Facebook-üzenet szól. A sétányoknál lakó ismerőseink nem hallottak róla, de a közterület-felügyelet sem kapott ilyen jellegű bejelentést. Az alábbiakban mindenesetre mi is közöljük a Facebook-üzenetet valamint a hozzánk eddig befutott információkat, és arra kérjük olvasóinkat, hogy a fórumban írják meg, ha tudnak a történtekről valamit. Azt is, ha nem, hiszen előfordulhat, hogy a 2008-as mérgezés lett ismét szóbeszéd tárgya. Az óvatosság sosem árt, de felesleges lenne olyasmitől félni, ami nincs.

A Facebook üzenet a következő: “Egy “kedves állampolgár” nagyon utálja a kutyákat, ezért egyik napról a másikra, 4 háztömb környékére kirakatott táblákat, kutyával arra menni tilos! Ami persze, az a házakba lakó kutyásokat nem érdekelte, mivel közterület, ezért kiszedték, erre azt a módszert találta ki, hogy nyomatékosítsa akaratát, sötétben nehezen látható csomagolásban (a Csikó sétányon) mérgezett kaját helyezett el. Tehát nagyon figyeljetek, mert nem lehet látni, és még ki tudja hol lehetnek szétszórva!”

A Csepel.info cikkünk megírása után értesült arról, hogy a Csikó sétány társasházai mellett a lakók és a közös képviselő kifejezett kérésére valóban helyeztek ki kutyasétáltatást tiltó táblákat a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai. A lakókat információink szerint a fel nem szedett kutyapiszok szaga zavarta a leginkább. A tiltó táblákat állítólag néhány kutyatartó valóban kihúzta a földből, majd kidobálta a kukákba. Mérgezés azonban információink szerint nem történt.

Csepel.info

6 hozzászólás “Kutyamérgezés a sétányoknál? – Rémhír lehet a szóbeszéd” bejegyzésre

  1. rókát látó szerint:

    a krizantém utca végén az előbb 2-3m-re volt tőlem egy róka. abszolút nem ijedt meg tőlem. mikor megindultam feléje, komótosan átsétált a másik oldalra, és a dombnál egy bokor mellett állva csak nézett rám, kitártam a karom, ráordítottam, de semmi, amikor követ dobtam feléje, nem elszaladt, hanem bemászott a bokorba.
    aggasztott, hogy nem tart az embertől, inkább én hagytam ott. nagyon sok állattartó sétáltatja erre a kutyáját, és macskák is akadnak.

    nem lehet ezeket a rókákat elírtani innen?

  2. nemahaverod szerint:

    kedves rókát látó!

    1.) ne dobáld az állatokat!!!! – mert eljárás indulhat ellened—-> állatvédelem
    2.) ne ordibálj, mert csendháborítást követsz el ——> szabálysértés

    Telefonálj be a Polgármesteri Hivatalba és jelentsd be, hogy rókát láttál. Szigetszenntmiklós irányából mindig “feljönnek” ezek az állatok , nem feltétlenül veszettek. A Polgármesteri Hivatal majd megteszi a szükséges intézkedéseket (remélem).

  3. nemahaverod szerint:

    Visszatérve a kutyamérgezésre, az bizony bűncselekmény. Több hatóság ill. szakigazgatási szervnek is van benne hatásköre eljárni.

    (állategészségügy, jegyző, rendőrség)

    akinek van infója, ne verje agyon rögtön azt, aki mérgezi az állatokat, jelentse be.

  4. Vátesz szerint:

    Vasárnap reggel diszkós környékeken sok rókát lehet látni a járdán, vigyázz hogy ne lépj bele!

  5. felix szerint:

    Az az a veszélyes amelyikben nincs sárgarépa.

  6. Zoli049 szerint:

    felix!

    Murphy szerint viszont a 90%-ukban mingig van sárgarépa”! 🙂

    Azért valljuk be, hogy egy nem félős róka, főleg ha űzik és mégsem tágít, az nem egy bizalomgerjesztő előjel.

Itt lehet hozzászólni !