Hagyó-per: Önök kérték a BKV-nál

Index

http://csepel.info/wp-content/uploads/mszp-hunvald-szn%C3%A9-hagy%C3%B3-%C3%A9s-az-%C3%A9rt%C3%A9kek.jpg

R. Miklós nyolcadrendű vádlott nyomozati szakban tett vallomása szerint a BKV Zrt. kommunikációs és közbeszerzési szerződéseinek megkötésénél, munkatársak felvételénél teljesíteni kellett az MSZP és az SZDSZ akkor politikusainak a kérését – derült ki a Hagyó Miklós és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalási napján felolvasott vallomásból.

R. Miklós 2007. január 7-től kommunikációs igazgatóként dolgozott a BKV Zrt.-nél, majd 2007 augusztusától kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettes lett.

Felolvasott vallomása szerint Antal Attila vezérigazgató kérésére 2007 augusztusában találkoznia kellett Schmuck Andorral, aki akkor Hagyó Miklós “bizalmi embere” volt. A találkozón Schmuck Andor bemutatta neki H. Évát – a per hatodrendű vádlottját -, akit alkalmazni kellett a BKV Zrt.-nél.

A felolvasott vallomás szerint Antal Attila közvetítette R. Miklósnak Lendvai Ildikó akkori szocialista országgyűlési képviselő kérését is, és a képviselő által patronált férfit fel kellett venni. A vezérigazgató utasítására S. Zoltánnal, egy kommunikációs cég vezetőjével is meg kellett állapodni.

A nyolcadrendű vádlott – aki korábban Székesfehérváron SZDSZ-es önkormányzati képviselő volt, majd Budapestre költözött – ismerte S. Zoltánt, mert korábban SZDSZ-es politikusok kampányában dolgoztak. A megállapodást S. Zoltán cégével is megkötötték. A “lobbitevékenységért” megkötött szerződés összegét később felemelték, és a Lendvai Ildikó javaslatára szerződtetett férfi kapta meg az egyezség értelmében.

R. Miklós felolvasott vallomása szerint az S. Zoltán cégével megkötött szerződésre semmi szüksége nem volt a BKV Zrt.-nek.

A nyolcadrendű vádlottnak – nyomozati vallomása szerint – utasításra Lamperth Mónika akkori belügyminiszter közvetlen munkatársához is be kellett menni a minisztériumba. A kérésnek megfelelően egy minisztériumi vezető feleségét is alkalmazni kellett külső munkatársként a közlekedési vállalatnál.

A nyolcadrendű vádlott vallomásában hangsúlyozta: Antal Attila vezérigazgató többször emlékeztette arra, hogy amit a Hagyó-kabinet tagjai vagy az SZDSZ-es politikusok mondtak, azt végre kell hajtani, ellenkező esetben ellehetetleníthetik a cégnél, és elveszítheti az állását.

R. Miklós szerint nem volt választási lehetőségük, mert ellehetetlenítették Antal Attilát is, aki “az SZDSZ utasításait nem volt hajlandó maradéktalanul érvényesíteni”.

A bíróság által felolvasott jegyzőkönyvek szerint a nyolcadrendű vádlott a gyanúsítása miatt panasszal élt, de vallomásait minden egyes esetben ügyvédje jelenlétében, a törvényi előírásoknak megfelelően tette meg. Vallomásaiban nem általánosságokról beszélt a politikusok kéréseivel kapcsolatban, mert pontos időpontokról, nevekről és találkozási helyekről beszélt.

A nyolcadrendű vádlott a nyomozati szakban tett vallomásáról azt állította a bíróság előtt, hogy “kihallgatói irányították”, azt lebegtették előtte, hogy “az a kivezető út, ha másokra vall”. R. Miklós állítása szerint a “megfelelési kényszer” miatt vallott vádlott-társaira.

Az ügyészség R. Miklós nyolcadrendű vádlottat folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint társtettest, valamint tízrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével vádolja.

A per november 15-én folytatódik.

Forrás: Index

8 hozzászólás “Hagyó-per: Önök kérték a BKV-nál” bejegyzésre

  1. Bolemann Lajos szerint:

    “A nyolcadrendű vádlott a nyomozati szakban tett vallomásáról azt állította a bíróság előtt, hogy kihallgatói irányították, azt lebegtették előtte, hogy az a kivezető út, ha másokra vall. R. Miklós állítása szerint a megfelelési kényszer miatt vallott vádlott-társaira.”

    Ez a lényeg. Lehet hogy a vádlókból lesznek a vádlottak?

  2. Dr. grün szerint:

    “Robbant a Hagyó-ügy: „Gyurcsányra is vallomást kértek tőlem”
    2012. november 6. kedd 20:31
    Csemegézzetek kicsit! ) 😛 (

    http://hirek.hunvista.info/2012/11/robbant-a-hagyo-ugy-gyurcsanyra-is-vallomast-kertek-tolem-0686123

  3. Katka szerint:

    Erről is kéne írni!

    “Titkosították a Játékszín privatizációjának aktáját

    Lévai Anikóval nyitott a magánosított Játékszín: az új tulajdonos, Németh Kristóf kísérte be a miniszterelnök feleségét a nézőtérre. A színházi szakmában sokan mondják: Lévai Anikónak komoly szerepe lehetett abban, hogy a Barátok közt tévésorozat színésze három társával áron alul megvehesse a Teréz körúti színházat. Németh Kristóf pedig már a bezárt Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdióját is megvásárolná. Ezt ő maga mondta a 168 Órának. A lap e heti számának feltáró cikkéből az is kiderül, milyen vagyonhoz jutottak pár millióért Németh Kristófék.

    Mint ismert, a Játékszín állami támogatását előbb elvonták, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 3,1 millió forintért – pályáztatás nélkül – értékesítette. Becslések szerint a színház körülbelül 100 millió forintot érhet. A 168 Óra szerette volna megismerni az adásvétel körülményeit. Munkatársunk, Sándor Zsuzsanna kérte az MNV-t, hadd tekintsen bele a Játékszín vagyonfelmérésének a jegyzőkönyveibe. A vagyonkezelő válasza már a hetilap lapzártája után érkezett, ezért most itt közöljük először. Azt írták: „A vagyonértékelést nem áll módunkban rendelkezésre bocsátani, mert a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.”

    Sokan úgy vélik, a Játékszínt valójában politikai okok miatt adták el. Az előző direktor, Balázsovits Lajos sosem titkolta balliberális világnézetét. Szorosan kötődik például a Bibó István Közéleti Társasághoz, amely konferenciákat rendezhetett a Játékszínben. Az idei februári rendezvényükön Paul Lendvai, Békesi László, Magyar Bálint és Grecsó Krisztián elemezték: miként rombolta le a Fidesz a jogállamot és a demokráciát.

    A Játékszín új ügyvezető igazgatója, Németh Kristóf ugyanakkor nyáron részt vett Tusnádfürdőn, a jobboldali szellemi körök találkozóján, ahol a kulturális programok házigazdája volt. Az eseményen megjelent a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó is. “

  4. Katka szerint:

    Vagy ilyenekről:

    ” Meghalt az egészségessé nyilvánított rokkant

    Belehalt súlyos szívbetegségébe az a családapa, akit egészségessé nyilvánítottak az „új komplex felülvizsgálati rendszer” keretében, és visszaküldték a nyílt munkaerőpiacra – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport beszámolója alapján.

    Az MSZF rokkant-érdekvédő csoportja felvetette: Ki fog felelősséget vállalni azért, hogy egészségesnek minősítették és dolgozni zavarták a halálos beteget? Ki fizet a családnak kártérítést? Hogyan egyeztethető össze az orvosi eljárás a Hippokratészi esküvel? A csoport az esettel kapcsolatban felvetette a bűntett lehetőségének kérdését is.

    Az új komplex felülvizsgálati rendszer keretében egyre több beteget fosztanak meg eddigi ellátmányától, és részesítenek csökkentett járadékban, noha egészségi állapotuk nem javul, hanem romlik. Az embertelen módszer következtében ezrével fenyeget kilakoltatás rokkant embereket – tudatta a csoport.

    „Dolgos múltam után nem hittem, hogy súlyos betegen is az utcára kerülhetek” – írta egyikük, akit 80 százalékos rokkantságról 45-re minősítettek vissza, 25 ezer Forintra csökkentették ellátmányát, a villanyt már kikapcsolták nála, a gázt pedig most készülnek kiiktatni. „Sajnos ennyi pénzből nem lehet megélni betegen. Itt a fűtési idény és mi valószínűleg megfagyunk” – tájékoztatta az MSZF rokkant-összefogás csoportját az érintett.

    Pécsett nagy port kavart annak a rokkant asszonynak a kilakoltatása, akit az önkormányzat néhány nappal ezelőtt egy lyukas ajtajú és ablakú odúba költöztetett, mert nem tudta fizetni a rezsit. Szijártó Zsuzsannát 100 százalékos rokkant státuszból 61 százalékosra minősítették vissza, és járandóságát oly mértékben csökkentették, hogy még a gyógyszereit sem tudja kiváltani, ha enni akar. „Itt állok egyedül a tetemes adóssággal betegen, eldobva” – írta a Magyar Szociális Fórumhoz eljuttatott üzenetében.
    Gy. A.

    “SZERETETT” békemenetelőink !

    Kéretik, hogy azt az állami(!!) pénzt, amivel önöket kül és belföldről a fővárosba szállították, és vissza, no meg a közbeni vendélátás költségét szíveskedjenek sürgősen átutalni az MSZF SZK. segélyalapjába!! Mert nem két-három, de annyi százezer emberről van szó !!

    Valamint mélyen elgondolkodni azon, hogy mi mellet, avagy kiért-kikért is “meneteltek” !

    Köszönjük ! “

  5. Katka szerint:

    Tetves fidesz bagázs, ez rátok ezer százalékban igaz! Másokban a szálkát is, magatokban a gerendát sem!

  6. Tóth Mária szerint:

    Katka: azért, mert a beteg meghalt,nem a Fidesz a felelős, hanem az a barom orvos, aki egészségesnek nyilvánította!

    Persze tudom, hogy a Te szemedben most mindenért a Fidesz felelős. Azért néha olvashatnál “szeretett” vezéred ténykedéséről is.
    A gyűlölködésről még- ahogyan érzékelem-nem szoktál le!

  7. felix szerint:

    Mariska!
    Az egészségessé nyilvánító orvosnak nincs felelősége,mert öcsak pontoz egy adott redszer szerint, melyet a parlament határozott meg.

  8. Vitéz Nagybányai szerint:

    Tóth Mária!

    A Fidesznek pár éve más volt a véleménye, a rendszer a hibás nem az orvos.

    Péntek este súlyos rosszulléttel vittek a Hódmezővásárhelyi Kórházba egy 67 éves mindszenti férfit. Itt az orvosok stabilizálták az állapotát, majd az új területi ellátási kötelezettség miatt mentővel továbbküldték a Szentesi Kórházba. Ide tartozott ugyanis lakhelye szerint a férfi. Az idős beteg szíve azonban útközben leállt, újra kellett éleszteni, és amikor Szentesre értek vele, akkor rövid időn belül meghalt. Az Egészségügyi Minisztérium vizsgálatra kérte fel az Egészségbiztosítási Felügyeletet. A Fidesz máris arról beszél, hogy a mindszenti beteg „a kormány egészségügyi reformjának első áldozata.”

Itt lehet hozzászólni !