Rendkívüli testületi ülésen tüntethetik ki élsportolóinkat

Csepel.info

Kozmann és Kiss

Kozmann György és Kiss Tamás

Ludasi Róbert

Ludasi Róbert

Rendkívüli testületi ülésen tüntetheti ki élsportolóinkat a csepeli önkormányzat– értesült a Csepel.info. A nemes cél azonban sajnos ritka – ámde Csepelen nem szokatlan – etikátlansággal párosult. Tóth Mihály polgármester ugyanis elhalászta Németh Szilárd sporttanácsnok előterjesztését, „nehogy már” ellenzéki frakcióban helyet foglaló sporttanácsnok javaslatára szülessen testületi döntés a kenusok és edzőjük díszpolgári kinevezéséről.

Rendkívüli teljesítménnyel, arannyal felérő bronzérmet szereztek Kozmann György és Kiss Tamás csepeli kenusok 2008. augusztus 22-én, a pekingi olimpián. Németh Szilárd csepeli sporttanácsnok még aznap, közvetlenül a verseny után javaslattal fordult a csepeli képviselőtestület felé, hogy Kozmann György és Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenusoknak, illetve Ludasi Róbertnek, a páros – és Kolonics György – edzőjének „Csepel Díszpolgára” kitüntetést adományozzanak a városatyák. Sőt a sporttanácsnok az interneten arra kérte a csepeli lakosokat – köztük a Csepel.info fórumozóit -, ha egyetértenek javaslatával, támogassák azt.

Még aznap este az önkormányzati Csepel.hu is beszámolt – szinte szó szerint átvéve Németh Szilárd előterjesztésének sajtóidézeteit és dicsérő mondatait – a nagyszerű sikerről, de azt már elhallgatta, hogy a kerület sporttanácsnoka milyen előterjesztéssel élt. Információink szerint Németh előterjesztése eddig több mint száz támogató e-mail-t kapott.

A mai napon meghívót kaptak a csepeli képviselők egy rendkívüli önkormányzati testületi ülésre. Csakhogy, megdöbbenésükre ebben már Tóth Mihály neve fémjelzi az előterjesztést. A polgármester viszont az eredeti sporttanácsnoki javaslattal ellentétben Ludasi Róbertet, Kolonics György, Kozmann György és Kiss Tamás csepeli kenusok edzőjét érthetetlen okból már nem tartja méltónak a díszpolgári címre. Úgy tudjuk, hogy a hivatalban még Kozmann György kitüntetésén is gondolkodtak, mondván, hogy ő nem csepeli sportoló.

Az önkormányzat sporttanácsnoka lapunk érdeklődésére kiemelte: nem érti, mi szükség volt ilyen önző és becstelen módszerre. „Ha az előterjesztésben szereplő két javaslatot egymás mellé tették volna, akkor egy közös polgármesteri-sporttanácsnoki előterjesztéssel lehetett volna megszavazni azoknak a sportolóknak és felkészítőjüknek az elismerését, akikre pontosan így, közösen büszke lehet minden csepeli lakos. Kár, hogy a polgármester úr az olimpiai siker kapcsán sem tud felhagyni a kisstílű és méltatlan pártpolitizálással! Én továbbra is fenntartom a sok csepeli internetező által is támogatott javaslatomat: a kenusok és edzőjük is olyan nagy tettet hajtottak végre, olyan erkölcsi példát mutatnak a csepeli sportolóknak és szurkolóknak, hogy mind Kozmann György és Kiss Tamás, mind pedig Ludasi Róbert megérdemlik a Csepel Díszpolgára címet.”- emelte ki Németh.

A lapunkhoz eljuttatott meghívóból és az önkormányzati képviselők szóbeli tájékoztatásából az is kiderült, hogy a csepeli sporttanácsnok előterjesztésének keresztülhúzására született polgármesteri javaslatok még meg sem lettek szövegezve: a szervezési osztály csak augusztus 28—án, csütörtökön adja át zárt borítékban a képviselőknek. Így csak ezek címe ismert:

„Napirend-tervezet 1. pontja: (…. sz. előterjesztés)
Javaslat a 2008. évi pekingi olimpián érmet szerzett sportoló részére díszpolgári cím adományozására
Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester
Napirend-tervezet 2. pontja: (…. sz. előterjesztés)
Javaslat a 2008. évi pekingi olimpián eredményes részvételért erkölcsi és anyagi elismerésre
Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester”

Fentiekből csak az olvasható ki, hogy Tóth Mihály polgármester Ludasi Róbertet, Kolonics György, Kozmann György és Kiss Tamás csepeli kenusok edzőjét már nem tartja méltónak a csepeli díszpolgári címre.

Csepel.info

29 hozzászólás “Rendkívüli testületi ülésen tüntethetik ki élsportolóinkat” bejegyzésre

  1. Székely szerint:

    Ezt a pofátlanságot. Ezek után tóthnak még marad az arcán bőr? Persze, hogy marad, naná… mi az hogy! Nagyon is! Valahogy nem lepődöm meg, hisz megszokhattuk már…

  2. Rózsa Sándor szerint:

    Ezt az aljasságot! Igaz nem meglepő, Tóth Mihály egy kicsinyes alak.

  3. Rózsa Sándor szerint:

    pitiáner

  4. Bubus szerint:

    A csepeli MSZP ismét megmutatta az igazi arcát. Összefogás, fejlesztés az MSZP-magyar kisszótárban: kisstílű suttyóság, kiárusítás.

  5. LB szerint:

    Valaki világosítson már fel! Kozman György és Kiss Tamás melyik egyesület színeiben versenyez és az edzőjüket Ludasi Róbertet melyik egyesület alkalmazza?

    Másrőszről a napirend 1. pontja (Javaslat a 2008. évi pekingi olimpián érmet szerzett sportoló részére díszpolgári cím adományozására) csak EGY sportolóról szól!

  6. miska72 szerint:

    Erre mondják azt, hogy más farkával könnyű a csalánt verni. Tóth Mihály ezt is ELQRTAD! ELQRTAD! Nemsokára büszkén viselhetitek a CSEPEL GAZEMBEREI CÍMET amit adományozni fogok ennek a bandának! Remélem büszkén fogják viselni! Holnap lesz a követkető bírósági tárgyalásom az ÖNKORMÁNYZATUNK és a KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL ellen! EGY PERT MÁR MEGNYERTEM! 1 -0 ide!

  7. miska72 szerint:

    Mit vátunk ettől a bandától? El kell hajtani őket, mint a magzatvizet!

  8. miska72 szerint:

    Ja és a lényeg! Gazemberek vezetik a kerületet! Gazemberek vezetik az országot! Nem kicsit! NAGYON!

  9. leslie szerint:

    Jó lenne botrány mentesen ünnepelni a nagyszerű teljesítményt!
    Ahogy a dolgok kinéznek, efféle dicső eredményben jó ideig aligha lesz részünk( ha nem ez a hattyúdala a nagy múltú egyesületnek).

  10. Karsai Miklós szerint:

    Tisztel Önkormányzat, Tisztelt Fidesz, Tisztelt Képviselők!

    Igen jó lenne, ha valóban botrány nélkül lehetne ünnepelni ezen két kiválóság eredményes szereplését. Valóban én is olvastam mindkettő javaslatot. A közmegeggyezés érdekében kérem Önöket, hogy az önkormányzat és az önkormányzati tagok nevében a legöregebb önkormányzati tag Vincze Miklós előterjesztésében fogadják el, aki mint a csepeli sportban is komoly munkát végzett szakember, és a csepeli sportolók között is elismert személyiség.
    Mi csepeliek nagy örömmel köszöntjük ezt a párost, akiknek nagyon kevés idejük volt a felkészűlésre “KOLO” halála miatt, és valóban a lehetőséghez képest csodálatos eredményt értek el. Én azt hiszem, hogy itt most “KOLO” emlékére való tekintettel is a pártoknak el kell állnia a különböző politikai vitáktól és remélem mindenki elfogadja a javaslatomat.
    Ezen levelemet elküldöm a címzetteknek is.
    Halottunk emléke kötelez bennünket!

    Tisztelettel:
    Karsai Miklós
    csepeli polgár

  11. baniko21 szerint:

    Karsai Miklós csepeli polgárnak!
    Teljes mértékben egyetértek az általad leírtakkal. Már megint ki akarják
    a fürdővízzel együtt a gyereket is önteni!

  12. Wass Albert barátja szerint:

    Tisztelt Karsai Úr !
    Szerintem Németh Szilárd sporttanácsnok úr elöterjesztése teljesen rendben van és a közmegeggyezés érdekében ezt kellene megszavaznia a képviselőknek! Sem Vincze urat, sem a javaslatát nem ismerem, de nem tudom elképzelni, hogy olyan új elemet tartalmazna előterjesztése, ami miatt a szocialista többségű önkormányzat az Ő variációját támogatná!
    Úgy tudom, hogy Vincze úr is ellenzéki képviselő. Igaz nem egy Németh Szilárd!

  13. Öreg Halász szerint:

    Kedves Karsai Miklós, tisztelt Hölgyek és Urak!

    Bizonyára ugyanazt a Karsai Miklóst tisztelhetem Önben, mint aki az MDF csepeli szervezetének titkára és irodavezetője, valamikori káderezett BM-tag, azaz nem pusztán szimpla csepeli polgár. Mert, szerintem nem tisztességes dolog szimpla csepeli polgárként bemutatkozni, ha valaki egy csepeli pártot is képvisel.

    Ad1: Tóth Mihály és a csepeli MSZP nagyon primitív és aljas módon járt el, amikor ellopta egy másik párt képviselőjének javaslatát. Annál is inkább, hogy a két párt enyhén szólva is egymással ellentétes oldalon áll, és annál is inkább, mert Koló edzőjét Tóth “Úr” már nem tartja az eddig kitüntetett sok csepeli mellett díszpolgárnak alkalmasnak.

    Ad2: A csepeli MSZP részéről egy nagyon szimpatikus lépés lett volna az általuk ellenségként, állandó kötekedőként beállított fideszes frakcióvezető, sporttanácsnok nagyon is szimpatikus javaslatának támogatása. Nem akarok tippeket adni egy számomra viszont unszimpatikus, sokszor magyargyűlölő párt számára, de jó pont lett volna nekik támogatniuk és kiegészíteniük a sporttanácsnok javaslatát. Miért? Mert Tóth folyamatosan összefogásról beszél, de minden ilyen alkalommal eddig azt bizonyította, hogy minden olyan csepelinek ellensége, akik jót akarnak ennek a kerületnek, legyen szó akár a Kis-Duna partról, amelyért Koló is kiállt, vagy a Csepel SC jövőjéről, vagy a kerület egészségügyéről, mentőellátásáról.

    Ad3: Nehéz egy MDF-es, egy volt rendszerváltó párt mai, jellemző módon volt BM-es tisztjének véleményét olvasni úgy, hogy azt sugallja: az MSZP lophat bárkitől, a fő az, hogy az MDF képviselője konszenzusos javaslattal éljen, amit mellesleg nem is részletez. Vincze miklós pedig valóban egy rendes pasas, de én mégis úgy érzem, hogy ez számára is egy előnytelen húzás volt.

    Ad3: Kérjen bocsánatot Tóth Mihály Németh Szilárdtól ezért az aljas húzásáért! Tegyenek együtt javaslatot közösen a méltán kiérdemelt elismerésért a csepeli sportolóknak, hogy valóban el lehessen mondani, most összefogtak Csepel politikai pártjai.

    UI: Ez volt a szép álom.

  14. Bombi szerint:

    Megelőztek, én is azt akartam csak mondani, hogy Karsai Miklósnak nem úgy kéne Vincze Miklóst javasolnia, mint egyszerű csepeli polgár, hanem mint 2006-ban az MDF színeiben indult képviselő-jelölt… Így lenne fair a részéről…

  15. Nándi szerint:

    Valóban érdekes, hogy miután Németh Szilárd nyilvánosságra hozta a Díszpolgári címre a javaslatát, azután napokkal később már Tóth Mihály tesz rájuk javaslatot.

    Az emberi értékekről és ítélőképességről röviden ennyit. Szégyelje magát a polgármester.

  16. Levente szerint:

    Ez az egész ügy megint olyan csepeli szocis szájízű.
    Érdeklődőként pár önkormányzati ülésen részt vettem, és tapasztaltam hasonlót. Nem túl komoly összegű támogatásról szóló fideszes javaslatot leszavazott a szoci többség, majd szinte szó szerint ugyanazt bedobták a végén saját javaslatként és megszavazták. aljas banda.
    ha már valaki hamarabb ébred mint ők, legalább tegyék túl magukat azon, hogy kinek az előterjesztése és úgy szavazzák meg.

  17. Kupoló szerint:

    Kedves Mityka!

    Volt szerencsém olvasni a Nagy Imrét és az 56-os hősöket legyilkoló MSZMP és a Nagy Imrét és az 56-os hősöket magasztaló MSZP 1989-es átalakulási kongresszusának jegyzőkönyvét. Ott is felszólaltál. Ezek a legérdektelenebb, legunalmasabb „gondolatok” abban a jegyzőkönyvben.

    Pedig a világ nem változott. Ma is ugyanolyan vagy, mint 19 évvel ezelőtt. Én ezért a mostani pitiáner szellemi tolvajlásod után is csak azt tudom üzenni, mint amit a gyárban oly sokan mondtak rólad: MITYKA, TE KIS KOMMUNITYKA, A TE ESZED NAGYON RITYKA!

  18. Laja szerint:

    Az egész MSZP frakció elsüllyedhet… én nagyon szégyelném a helyükben magamat. Főleg, hogy ilyen a vezérük.

  19. jani szerint:

    Hát ezért állunk itt Csepelen ahol állunk, együtt közösen együttmüködve lassan itt már semmit nem lehet csinálni !!
    Fel is teszem a kérdést: MIÉRT KELL ENNEK ÍGY LENNI ?????
    Furcsa egy ünneplésre, kitüntetésre szóló felhívás elhalászása?,!!
    Mi lenne ha egyszer már együt tudnánk örülni, ünnepelni közösen, ahogy illene ?

  20. Wass Albert barátja szerint:

    Öreg Halász véleményével teljesen egyetértek ,szívemből beszél.Költői kérdés:miért lesz szinpatikusabb Vicze úr javaslata, mint az ” ördögfarkú” Németh Szilárdé?

  21. miska72 szerint:

    Hölgyeim és uraim!

    Ma nyertem meg a MÁSODIK pert az ÖNKÖRMYÁNYZATUNK és a Közigazgatási Hivatal ellen!
    miska72 – Csepel Önkormányzat Közihazgatási Hivatal 2 – 0 ide!
    Tehát minden kétséget kizáróan megállapítható!
    GAZEMBEREK vezetik a kerületet, GAZEMBEREK vezetik az országot!

  22. Levente szerint:

    miska72: gratulálok. mikor kerülnek rács mögé? 🙂

  23. Milan szerint:

    Tipikus… Tipikus…. Nincs is ra jobb kifejezes: Tipikus!

    Karsai, a polgar. Ez meg viccnek is rossz. Tizen-x evig eltem a szomszedsagaban, a faterommal egyutt toltak az MDF szekeret igen hosszu idon at, rola sokminden eszembe jut, csak a polgar kifejezes nem. Most meg megjelenik itt egy ilyen MDF-s kozeputas megjegyzessel, de elvonva a figyelmet arrol a pitianer es tipikusan komcsi gyalazatrol, amit a Tothek megint behuztak.
    Toth miert nem adna diszpolgari cimet? Mert akkor a Nemeth Szilard javaslatanak koppintasa tagadhatatlanna valna. Raadasul az nem komcsi. A komcsik penzt, gulyaslevest, lejart szaraztesztat osztogatnak, nem magasrangu civil kitunteseket.

    Udv, a vassfuggonyon tulrol,

    Milan

  24. miska72 szerint:

    Levente ami késik nem múlik.
    Lessz még egy tárgyalás, az Önkormányzat HAMIS adatai alapján vagyok feljelentve! A Csepeli rendőrség jelentett fel! Lehet hohy politikai megrenelés áldozata vagyok?
    Az az igazság hogy azt a Közigazgatási pert nertem meg ami alapján a rendőrség feljelentett! Tehát NEM volt jogreős, de feljelentettek! Na most ez a bizonyíték lett bíróságon megsemmisítve!
    A következő pert is több mint valószínű nyerni fogom!
    Akkor már 3 – 0 ide lessz!
    Akkor már 100%-osan megállapítható, hogy gazemberek vezetik a kerületet! Gazemberek vezetik az országot! Nem kicsit! NAGYON!

  25. Wass Albert barátja szerint:

    Hosszas keresés után sem találtam Vincze úr javaslatát, előterjesztését! Az eddigi állás szerint két javaslat van. Az egyik az eredeti Németh jav. , a másik a plagizált(ellopott ) Tóth javaslat. ( művész és egyébb körökben súlyos milliókat kell fizetni plágiumért )
    Tisztelt Karsai Úr!
    Nem kívánok az Ön múltjával, sőt még a jelenével sem foglalkozni , mert most nem ez a téma,de ha Önök(MDF) valóban ellenzéki magatartás képviselnek, akkor Vincze úr csakis Németh Szilárd előterjesztését támogathatja.
    Tóth polgármester még így is jól kijöhet ebböl a helyzetből, hogyha csatlakozik a fideszes előterjesztéshez.

  26. Laja szerint:

    Ne feledjük, hogy a javaslat a sporttanácsnoktól származik, első sorban! Csak ezután jöhet a párthovatartozás.

    Tóth Mihály miért van ennyire beszarva?

  27. miska72 szerint:

    Én már érzem a szagot. Valami BŰZLIK az ÖNKORMÁNYZATNÁL.

  28. jani szerint:

    Viszaolvastam a beírásokat. Abból én azt olvastam ki, hogy nincs Vincze Miklós féle előterjesztés, csak neki kellene felovasni mint korelnöknek az előterjesztést.
    Rafinált , ügyes megoldás lenne !
    Sajnálom a sport iránt tényleg elkötelezett Vincze Miklóst, hogy ilyen helyzetbe akarják hozni !
    Ha felolvassa azért, ha nem olvassa azért fog majd kapni hedeget- meleget !! /nyuszi és a sapka esete !/
    Kár hogy ide jutott ez az ügy is ! Méltatlan Csepelhez és méltatlan a halott emlékéhez is.
    Könyörgöm nem lehetne ezt másképpen csinálni ????????!!
    Olvassa fel egy csepeli sportszerető lakos, és mondja el , hogy ki javasolta, és ki értett vele egyet egyből.
    Le kellene már szokni arról, hogy csak azért nem jó egy javaslat, ötlet , megoldás mert a másik oldalon álló monda ki először, vagy éppen ö találta ki !
    Én úgy gondolom ez nem csak erre az esetre vonakozna, hanem vontakoznia kellene minden megoldandó helyi kérdésre is !!

  29. […] év kezdetével – közelegve ahhoz a rendkívüli testületi üléshez, melyen Csepel díszpolgáráról fognak szavazni a kerület városatyái – lapunk is új szavazást indított. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy […]

Itt lehet hozzászólni !