Ősztől az utasok a hév-vonatokon is vehetnek 24 órás jegyet

Csepel.hu

2012. szeptember 1-jétől szélesítjük a hév-jegyvizsgálóktól megvásárolható jegyfajták körét. Ezentúl a jegyvizsgálóktól utasaink a vonaljegy és a gyűjtőjegy mellett Budapest 24 órás jegyet is vásárolhatnak a városhatáron kívül.

A praktikus lehetőség leginkább az agglomerációból a fővárosba utazók számára jelent könnyebbséget, hiszen a Budapest 24 órás jegy átszállásonként külön érvényesítést nem igényel, a hévről leszállva pedig elkerülhető a sorban állás a pénztáraknál.

Az új lehetőség a H5, a H6, a H8 és a H9 vonalak Budapesten kívüli szakaszain utazóknak jelent könnyebbséget, akik már a hév-vonalak agglomerációs szakaszán megválthatják a jegyvizsgálótól az igen kedvező, 24 órán át történő utazásra feljogosító jegyet. A jegy ára 1550 forint, tehát aki 24 óra alatt négynél több utazást tesz meg, annak jobban megéri, mint a vonaljegy. A fenti hév-vonalak Budapesten belüli szakaszain utasainknak már felszálláskor érvényes utazási jogosultsággal kell rendelkezni, a hévre tehát a Budapesten belüli utazásra feljogosító jegy vagy bérlet nélkül Budapesten belül felszállni továbbra sem lehet.

A Budapest 24 órás jegy érvényes a rajta feltüntetett kezdő időponttól – melyet az utas határoz meg (hónap, nap, óra, perc) és a jegyvizsgáló ír rá – számított 24 órán át, korlátlan számú utazásra a BKK által megrendelt személyszállítási közszolgáltatások járatain, villamoson, trolibuszon, földalattin, metrón, fogaskerekűn és munkanapokon a hajójáratokon a vonalak teljes hosszán; autóbuszon, héveken, valamint a MÁV-Start meghatározott vonatain és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain Budapest közigazgatási határáig. Amennyiben az utas az aktuális utazására is fel kívánja használni a HÉV-en váltott Budapest 24 órás jegyet, az azon feltüntetett időpont nem lehet későbbi, mint az adott járat közigazgatási határának átlépési időpontja. A Budapest 24 órás jegy csak az érvényesség kezdete előtt váltható vissza a BKK pénztáraiban a Díjszabásban meghatározott kezelési díj ellenében. A visszaváltáskor minden esetben szükség van a teljes szelvényre.

csepel.hu

3 hozzászólás “Ősztől az utasok a hév-vonatokon is vehetnek 24 órás jegyet” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Jegyeket, nemzeti kártyákat kérem ellenőrzésre – így szólítja meg az utasokat a BKV-ellenőr két év múlva. A kormány tervei szerint személyi igazolvány és BKV-bérlet is lesz egyszerre a nemzeti kártyának nevezett plasztiklap, amelynek bevezetését 2014-re tervezik. Nagyjából úgy fest majd, mint egy fényképpel ellátott bankkártya, csak épp tartalmazni fog minden, ma még külön kártyán lévő adatot, a lakcímtől a társadalombiztosítási és az az adókártyáig, diákigazolványig. És ez lenne a budapestiek BKV-bérlete is.”

    További funkciója, hogy feleslegessé teszi a választások előtti regisztrációt is! Vagy belépőjegyül szolgál akár a Parlamentbe is))) 🙂 (((

    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/nemzeti-kartyaval-metrozhatunk-2104433

  2. Tóth Kati szerint:

    Prágában egy vonaljeggyel egy órán át lehet utazni függetlenül attól,hányszor száll át az ember másik járműre.Ezt a módszert is be lehetne vezetni.

  3. trnxzrg szerint:

    Dr.grün: nyakunkra vonalkódot nem akar a kormány?

Itt lehet hozzászólni !