Áldó imádság a miniszterelnökért

Csak Gyurcsányért lehet imát mondani?

Csepel.info

Az ókeresztény ima, és a bevezető, ami kiverte a biztosítékot

Valóságos politikai földcsuszamlást okozott, hogy Ullrich Ágoston plébános, címzetes esperes a csepeli Szűz Mára Szeplőtelen Szíve Plébánia kertjében imát mondott el Orbán Viktorért, Magyarország miniszterelnökéért, majd arra kérte Németh Szilárd polgármestert, hogy ezt az ókeresztény imát tegye mindenki számára elérhetővé. Az ókeresztény ima a polgármester ígéretének megfelelően került ki a Csepel.hu oldalra, és vált ezzel mindenki számára megismerhetővé – sokak által bírálttá.

A kritikusok egy része szerint ez felháborító, mert miniszterelnökért nem lehet imádkozni, mások szerint pedig az felháborító, hogy az ima bevezetőjében szerepel egy kijelentés: “az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen.” Ábel Attila csepeli alpolgármester szerint viszont ez csak egy olyan megállapítás, ami kétségtelenül igaz, imát pedig nem egyszer mondtak Gyurcsány Ferencért is.

– Nem látok semmi felháborítót abban, hogy ha borászok kérnek áldást a boraikra, nem tartom botrányosnak, ha egy hidat, új épületet szentelnek meg, és nem tartom botrányosnak, ha egy hívő ember másért, például egy országvezetőért imádkozik, hogy sikeresen és jól képviselje az ország polgárait. Súlyos válság van a világban, amely bennünket is érint: miért kivetnivaló, ha egy vallásos ember ebben a helyzetben imádkozik? – reagált lapunknak a kritikákra Ábel Attila alpolgármester.

– Gyurcsány Ferencért és családjáért is mondtak már imát, tartottak istentiszteletet. Ez annak idején emlékezetem szerint nem keltett túl nagy érdeklődést, pedig Gyurcsány köztudottan nem a vallásosságáról és a Biblia-ismeretéről híres. És én sem tartom ezt felháborítónak. A kormány vagy az önkormányzat oldalain pedig óhatatlanul jelennek meg politikai tartalmú nyilatkozatok vagy üzenetek is, hiszen a kormányzás mindig politikai környezetben zajlik. Ráadásul, amit Ullrich atya az ellenzékről mondott, az igaz is. Az elmúlt hetekben nem egyszer hallhattuk, olvashattuk például, hogy Magyarország már nem köztársaság, vagy itt diktatúra van. Ha figyelembe vesszük ezeknek az állításoknak a hazugságait, talán nem igaz, hogy az ellenzék brutális? – kérdezte az alpolgármester.

Istentisztelet Gyurcsányért

A Csepel.info utánajárt: valóban volt istentisztelet Gyurcsány Ferencért és családjáért is. Az egyik ilyen alkalomról a Bors számolt be, akkor a Rózsák terén található görög katolikus templomban tartottak ilyen misét. A Demokratikus Koalíció egyik szervezője akkor azt írta egy bejegyzésben, hogy “az igaztalanul vádolt és lelkiekben alaposan meghurcolt Gyurcsány Ferencért imádkoztak, illetve mindazokért, akik mellette állnak”. A Demokratikus Koalíció kijelentését nem bírálta senki a politikai tartalma miatt.

A Bors akkor megkereste a templomot is, hogy megkérdezzék, miért tartottak istentiszteletet a szocialista politikusért. Kiderült: ők nem tudtak arról, hogy kiért könyörögnek. “Telefonon kaptuk a felkérést, hogy tartsunk imádságot egy bizonyos Ferencért és családjáért. Mi annak rendje és módja szerint megtartottuk a könyörgést, majd a liturgia végén bejött valaki, és az egyik irodistának fizetett ezért. Csak később tudtuk meg, hogy kiért imádkoztunk” – mondta a neve elhallgatását kérő káplán, aki nem kívánta felfedni a megrendelő férfi kilétét, sem azt, hogy mennyibe került mindez.

Csepel.info

229 hozzászólás “Áldó imádság a miniszterelnökért” bejegyzésre

  1. lb szerint:

    A Képviselő Funky reméli, hogy Orbán Viktoron azért már nem csak az imádság segíthet.
    http://kepviselofunky.blog.hu/2012/01/10/csepel_orban_viktor_imadsag

  2. lb szerint:

    Az [origo] kérdésére Ábel Attila alpolgármester azt mondta, szó sincs arról, hogy Németh Szilárd kéri a csepeliektől az ima mormolását, csupán eleget tett a plébános kérésének. Abban, hogy az önkormányzati honlapon megjelentették a felhívást, ki is merült a tevékenységük. “Nem kötelező az áldás mondogatása” – fogalmazott.

    http://www.origo.hu/itthon/20120110-csepeli-onkormanyzat-erot-adhat-orban-viktornak-a-neki-irt-plebanosi.html

  3. grün szerint:

    Imádkozom érted lányom mondja egy prostinak a plébános úr.
    Hagyja a frászba a hókusz-pókuszt Atyám, adjon ötezret és az öné vagyok! ))) 🙂 (((

  4. Bolemann Lajos szerint:

    Szánalmas. Szégyellem hogy csepeli vagyok!

  5. bélabá szerint:

    Ha az ima nem O.V. ért szólna hanem Magyarországért, máris nem személyi kultusz szaga lenne, az üleptisztogatást nem kell ilyen magas fokra vinni……… 😉

  6. Vica szerint:

    Semmi baj, Bolemann Lajos!
    Látod, a polgármester nem kötelez senkit az ima mormolására úton-útfélen, és nem zárnak dutyiba, ha kihagysz néhány percet két imádság között. Különben is mindennek a plébános az oka. A polgármester nem akarta égetni magát, csupán parancsot teljesített…

  7. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Akkor most párhuzamot vonhatunk Gyurcsány és Orbán között.

  8. Zoli049 szerint:

    Még az a szerencsénk, hogy lehet a vallás mögé bújni, mert ha más fohász lenne a vezérhez, akkor a kóreai félsziget északi szegletével hasonulnánk. Ami késik nem biztos, hogy jő el? 🙂

  9. Bolemann Lajos szerint:

    “Gyurcsány Ferencért és családjáért is mondtak már imát, tartottak istentiszteletet.”
    1. Melyik önkormányzat honlapján volt fenn az ima?

  10. Vica szerint:

    Az előző cikknél már megkérdeztem, de senki sem válaszolt rá. Mit jelent az imádság első mondata ebben az esetben?

    Elolvastam néhányszor az imádságot (tanulom, mert hát ez a feladat).
    Nem értem, miért kezdi az imát ezzel a mondattal:
    “Az Úr legyen előtted, hogy az igaz útra vezessen Téged.”

  11. Vica szerint:

    Egyszerűen kiegyenlítés történt.

  12. Kata szerint:

    Katolikus ember,valamint csepeli lakosként szégyelem magam!!!! Remélem a plébános úr és a polgármester úr is! Ne csodálkozzanak ha nem járnak az emberek a templomba!
    Szégyen amit művelnek!

  13. grün szerint:

    Vica!
    Ez tkp. nem is ima hanem a Vezírnek szóló jó tanács!
    Az Úr legyen előtted, melletted, mögötted, alattad, benned!
    Vagyis a szorult gazdasági helyzetben miért kell tíz milliárdokat költeni Terror elhárító központra, saját személyes testőrségre, a takarékosság jegyében amikor az Úr mindenütt ott van és mindent lát!
    Csak hinni kell Benne!

  14. Kata szerint:

    Talán ezért a szegény országért kellene imádkozni és az éhező emberekért! Az egyház is tudja honnan jön a pénz! Ezért ez a nagy politizálás? Erre tanított Jézus? Remélem a Jó Isten látja ezt a szemforgató viselkedést! Plébános úr lehet kezdeni a gyónást!!!!!

  15. Bolemann Lajos szerint:

    “Úr legyen előtted, melletted, mögötted, alattad, benned!”
    Szexelj változatosan az úrral!

  16. Kata szerint:

    Az ilyen papok miatt fogy a nyáj! Mióta politizál az egyház azóta nagyon sokan nem mennek templomba! Nem Istentől fordultak el csak az egyháztól! Agymosás folyik és megakarják mondani mi legyen a véleményem! Köszönöm van sajátom!!!! Egyre inkább!

  17. Vica szerint:

    Ugyan már Kata!
    Hiszen talán most jön el a tisztogatások időszaka, és megüresedhet egy-két jó kis hely a hatalomban magasabb szinteken. Nem árt az embernek felhívni magára a figyelmet, hogy el ne felejtsék, kire lehet számítani. Erről szól ez az egész, hiszen semmi sem elég…

  18. Bolemann Lajos szerint:

    “Az ilyen papok miatt fogy a nyáj!”
    Mindig ilyenek voltak.

  19. Vica szerint:

    Bolemann Lajos!
    Azért ugye tudod, hogy nagy baromságot írtál az előbb…

  20. Vica szerint:

    No, szóval nekem nem az Úr helyével kapcsolatban volt a kérdésem, hanem az utána következő mondatrésszel. Pontosabban, mi az, hogy Orbán Viktort a csepeli polgármester az igaz útra szeretné terelni az Úr segítségével?
    Volt eddig valami problémája esetleg az eddigi úttal kapcsolatban? Nem tudok róla, hogy reklamált volna…

  21. Tóth István szerint:

    Én is szégyellem, hogy Csepeli vagyok.

  22. Éva szerint:

    Micsoda hozzászólások. Áldást kérni és imádkozni mindenkiért lehet. Kedves Kata nevű fórumozót nem értem mit is szégyel????????

  23. Bolemann Lajos szerint:

    Nem.
    A katolikusok papok hipokriták voltak mindig. Fegyvereket szenteltek, ha érdekeik úgy kívánta diktatúrákat támogattak, harácsoltak, gyerekeket dugtak…

  24. Vica szerint:

    Talán nem minden papra igaz, amit itt felsoroltál.

  25. Zoli049 szerint:

    Éva!

    Azért álljunk már meg egy ásónyomra!
    Az ingyenélő egyházak egyike se’ politizáljon, mert nem ez a tisztje, szerintem.
    Ugyanúgy nem érdemel imát Fletó, Orbán és egyik politikai szerepet eljátszó személy.
    Legalább is, ha ez megtörténik, akkor zártkörű rendezvény legyen. Ez az egész szánalmas. Azt lehet kövezni, meg ha megjelenik külföldön, hogy mi van itt, akkor ismét ők lesznek a hülyék? Ugyan már!

  26. Valaki szerint:

    Szánalmas ez az ima téma! Az emberek már nem érte, hanem ellene imádkoznak, csak eltűnik már a süllyesztőben végre valahára és örökre!!!!!

  27. Tóth István szerint:

    Imádság helyett inkább Csepeli problémákkal kéne foglalkoznia.

  28. Vica szerint:

    Pontosan. A politika mocskos dolog, tele hazugságokkal, népámítással, mocsokkal. Az egyházaknak nem lenne szabad politizálni, és hát ugye, aki korpa közé keveredik…
    Papoktól pedig politikai szónoklatokat hallgatni a misébe keverve szerintem gyomorforgató.
    Ez az ovis játék is az egyébként: Gyurcsányért imát mondta. Ki kell egyenlíteni, így imádkozzunk Orbánért! Olyan nevetséges!

    Ha valakiért imádkozni lehetne, az a nép, amelynek egy része nyomorog, gyerekek éheznek és fáznak. Lássuk már be, hogy nem az utcák, terek, az ország átnevezése az ellenzék lejáratása a legfontosabb megoldandó feladat! Vegyétek már észre, hogy aki tud, az menekül innen…

  29. grün szerint:

    Emlékszik még valaki arra a hetyke, ifjonti rikkantásra a zország házában:
    “Csuhások! Térdre, imához!”
    A tékozló fiút keblére öleli Apája?!

  30. Bolemann Lajos szerint:

    “Imádság helyett inkább Csepeli problémákkal kéne foglalkoznia.”
    Ez maga a csepeli probléma. Fejétől bűzlik a hal. Németh Szilárd egy pszichopata. Utálja már mindenki, mint a szart. Bukni fog, nem kicsit, nagyot! Nagyobbat mint Kalamár.

  31. Manitu szerint:

    Látom, hogy az értelmes érvek meg se jelennek. Tóth Istvánnak meg üzenem, hogy a hívő emberek a sok esetben még dolgosabbak, mint a nem hívők. Ha egy önkori kétmilliárdot takarít meg megszorítás nélkül, azt munkának nevezik. Persze azok meg, akik ebből a mutyivilágból éltek, megszorításnak érzik.

    Ebből is látszik, hogy minden relatív. Bólé elvtársnak pl. nem baj, ha Gyurcsányért szól az ima, csak az a baj, ha Orbánért. Értem én.

  32. Zoli049 szerint:

    Sokak szégyenlik magukat, hogy csepeliek???

    Gondolom, hogy mindenkinek vannak ismerősei, barátai, rokonai erre-arra?
    Most kapom messzebbről a mail-eket, az imás móka miatt?!
    Anno meg a könyv miatt?!
    Már sz@rul érzem magam, hogy elmagyarázzam, hogy itt ez a divat.

  33. Manitu szerint:

    Bólé, hányszor sirattad meg hithű kommunistaként, dajavgitárral Kalamárt?

  34. Kovácsné Vali szerint:

    Legalább az Atya bátran felvállalta a véleményét! Sokan vagyunk az országban, akik támogatjuk! Nagyon jó, hogy mi, egyszerű emberek is leróhatjuk tiszteletünket. Miniszterelnök Úrnak valóban szüksége van a Gondviselő segítségére.

  35. Manitu szerint:

    A legviccesebb az, hogy Gyurcsánynál nem merték megmondani a nevét, és úgy kérték a papokat, hogy imádkozzanak érte. Ha van szégyen akkor ez az.

  36. Bolemann Lajos szerint:

    Na meg jött a németh fizetett csicskája.
    mi az a dajavgitár?

  37. Zoli049 szerint:

    Vali!

    Kicsit nézz már szét a világpolitikában és ha Észak Koreánál megakad a “kereső”, akkor jó helyen jársz, ott divat ez.
    Valaki írta itt, igaza lett: “mindíg van lejjebb”

  38. Zoli049 szerint:

    Esetleg DAVAJGITÁR??????????? 😉

  39. Tóth István szerint:

    Tisztelt Manitu! Egy kicsit nézzél szét Csepelen, és ráfogsz jönni ,hogy milyen szemétdobbon élsz. Persze velem együtt!!

  40. Vica szerint:

    Kedves Zoli049!
    Az a valaki én voltam… Gondoltam, elárulom, ha már olyan sokszor idézel :).

  41. Zoli049 szerint:

    Kedves Vica!

    Akkor majd hozzáteszem, “© by Vica” ha ez előjön. 🙂
    Sajnos egyre sűrűbben sanszos! 🙁

  42. Vica szerint:

    Megnéztem a davajgitár szó jelentését, ezt találtam, ide másolom Nektek:
    “kezében davajgitár (dobtáras szovjet géppisztoly)”

  43. Seres Sándor szerint:

    A beírásokat végigolvasva látom, hogy az Atyának lesz még munkája jó ideig.
    Az OV. előtti időben rendszeresen imádkoztunk az ország vezetőiért, és nem esett nehezemre. 1990-ben mikor nyertünk a 10. emeletről pálinkás üveggel dobtak meg minket(nem talált !) a harcmodor változott, még aljasabbá vált. Nyugi a rendszerváltozás még el sem kezdődött, ez még csak az alapozás! Mit szólnátok hozzá, ha úgy demokratikusan(NÉPI) most összeszednénk benneteket egy kis Bauer féle manikűrre, utca 60-ban. Nem kell félni, az ima nem fáj, a sátánfajzatait égeti, melegetek van mi ? Az OV-ért azért kell imádkozni, hogy az a sok aljasság amit reá öntenek leperegjen,és az országot, benne, az összes rászorulóval egyetemben kivezesse mindabból, amit érzésem szerint segítségetekkel ellenünk elkövettek.Én GyF ért is imádkozom, térjen meg, lássa be bűneit és ne támadja az országot, és vezetőit. Nagy szüksége van rá ! Sűrűn fogok imádkozni ! De értetek is ! Ámen

  44. Vica szerint:

    Köszönöm a kedvességed, de nem tartok rá igényt :). Használd csak, mint sajátod a kifejezést, ha már a helyzet úgy kívánja.

  45. Zoli049 szerint:

    Köszi! De nem cinizmusból, poénból tettem oda a © jelet! 🙂

  46. Bolemann Lajos szerint:

    “1990-ben mikor nyertünk a 10. emeletről pálinkás üveggel dobtak meg minket”
    Kik? Kiket?
    Engem meg gyíkká változtattak, de már elmúlt.

  47. Zoli049 szerint:

    Seres Sándor!

    A bűnös gondolataidért is gyónnod kell? 🙂

  48. Vica szerint:

    Lemaradtam valamiről… Tehát mindeddig imádkozott itt egy társaság az ország épp aktuális vezetőiért? Szép dolog.
    Azt azért nem tudtam, hogy az Isten bárkit is felhatalmazott arra, hogy kiválogassa a nép közül, ki a sátánfajzat és ki nem. Talán eljön az új inkvizíció, a kínzások és kivégzések Isten nevében? Jó kis perspektíva… Az úr bizonyára megjutalmazza Seres urat a szeretetteli lelkéért. Imádkozni fogok érte, mert úgy hiszem, ráfér.

  49. Zoli049 szerint:

    “Mit szólnátok hozzá, ha úgy demokratikusan(NÉPI) most összeszednénk benneteket egy kis Bauer féle manikűrre, utca 60-ban.”

    Mármint ismét a Fideszes a kirekesztés?!

    “összeszednénk benneteket” KIK??? TI???
    Kiket??? MInket???

    Bravó! Made in hungary!!!

  50. beluska szerint:

    Azért álljon már meg a gyászmenet! Eszembe nem jutott volna 8 évvel ezelőtt egy lapon említeni Orbán Viktor nevét egy esetleges imával. Ez a kétharmad, puff neki…

  51. Zoli049 szerint:

    Megtaláltam… Nem tűnik összefüggőnek???

  52. mamus szerint:

    Hát bizony szégyen, hogy a papok is már politikába keresik meg a feloldozásukat. Nincs önálló gondolat már, eddig se jártam hozzájuk , de remélem Isten megbocsát ezért, és tudja, hogy jó ember vagyok, és segitek akin csak tudok.

  53. ebihal szerint:

    Hogy az érintettről is essen szó ! Orbán Viktor nem írta alá Majtényi László, volt
    ombudsman fiának, Majtényi Györgynek a főiskolai tanári kinevezését. Indoklás
    nincs! Kiért is kéne imádkozni?

  54. Zoli049 szerint:

    ebihal!

    Szerinted miért nem dedikált a mester? 😉

  55. Manitu szerint:

    Egy barátom mesélte, hogy egyszer az albérlőtársai egy elromlott, beszorult mosógépért imádkoztak, és az másnap újra működni kezdett. Ez huszonöt éve volt, és nekem akkor viccesnek tűnt. De már akkor is imádkoztak az országért, országvezetőkért és azért, hogy igaz úton haladjanak. Ez akkor se lepett meg, és azóta sem lep meg, teljesen normális dolog.

    Csak a féleszű Bólé-félék nem értik, aki arra sem emlékszik, hogy mit hívtak davaj-gitárnak akkor amikor Kalamár elvtársra emlékeztek.

  56. Zoli049 szerint:

    Manitu!

    CMOS áramkörök egy ilyen “reset” után hihetetlen mód tudnak regenerálódni! 🙂

  57. Bolemann Lajos szerint:

    Mikor és melyik alispán, tanácselnök, polgármester tetette be a
    városi, kerületi, falusi újságjába, honlapjára a
    kormányzóját, elsőtitkárát, minielnökét
    áldó imádságot?
    Várom válaszod!

    Hol és mikor fordult elő hasonló?

  58. Bolemann Lajos szerint:

    csepel.hu-n a szerver még mindig internál. :)))

  59. Zoli049 szerint:

    Lajos!

    Rég volt már post-on az Egressy! 🙂

  60. gyalog szerint:

    ORBÁN VIKTORNAK
    szíves figyelmébe:

    Így szólt hozzám az Úr igéje: Menj és hirdesd Jeruzsálemnek: Ezt mondja az Úr: Emlékszem rád: ifjúkorod hűségére, mátkaságod szeretetére, amikor követtél a pusztában, a be nem vetett földön. Az Úr szent tulajdona volt Izráel, termésének a legjava. Akik ették, mind meglakoltak, rossz végük lett – így szól az Úr. Halljátok az Úr igéjét, Jákób háza és Izráel házának minden nemzetsége! Ezt mondja az Úr: Mi rosszat találtak bennem őseitek, hogy eltávolodtak tőlem? Hitványságok után jártak, és maguk is hitványakká váltak. Nem kérdezték: Hol van az Úr, aki kihozott bennünket Egyiptom földjéről, és vezetett bennünket a pusztaságban, a sivár és szakadékos földön, a szikkadt és veszélyes földön, ahol nem járt senki, és ember nem lakott? Dúsan termő országba hoztalak benneteket, hogy élvezzétek gyümölcsét és javait. De amikor bejöttetek, országomat tisztátalanná, örökségemet utálatossá tettétek. A papok nem kérdezték: Hol van az Úr? A törvény magyarázói nem ismertek engem, a vezetők hűtlenül elhagytak engem, a próféták Baal nevében prófétáltak, és haszontalanságok után jártak. Ezért még perbe szállok veletek – így szól az Úr -, és perelni fogok még unokáitokkal is!
    Jeremiás 2:1-9

  61. Bolemann Lajos szerint:

    Egressy
    vöröskönyv
    állampolgári eskü

    ima
    wass albert
    fejlődő Csepel

    Egressy
    vöröskönyv
    állampolgári eskü

    goto eleje

  62. Feri szerint:

    Nézzük mit mond a Biblia erről az imádkozásról.

    1Tim 2:1-3- ” Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt.”

    Tehát az imádkozással nincs probléma. Inkább többet kellene gyakorolni, és jóra fordulhatna sok minden.

  63. Bolemann Lajos szerint:

    Szervusz Feri! Üdvözöl az Oszkár.

  64. hitetlen szerint:

    Miért, mikor halt meg ?

  65. Seres Sándor szerint:

    Van egy példám! A színvaknak, hiába magyarázom, hogy amit lát milyen szép színes, ő szürkének látja, igaza van, kár a szóért! Ha bennetek, nincs meg az érzés, én a lelkemet tehetem ki akkor sem értitek. Azt látom, hogy sokan olyan fiatalok vagytok, hogy a finom utalásokat nem is értitek, aki nem tudja mi az a davajgitár stb az talán, nem is a történelmi összefüggésekben gondolkodik. Aki nem tudja, hogy kik nyertek 90 ben az most mit szól bele, hallgasson! Szerintem egyetlen gond van ti félreismertetek minket, keresztények vagyunk, de nem hülyék ! Ne háborogjatok, ha azt kapjátok amit ti adtatok másoknak! Ifjúsági egyesületet vezettem 7-9 M Ft- pályáztam évente kb2500 fős tagsággal. Jött GyF és ez az összeg nulla Ft lett, miért is mert a nevünkbe benne volt az a szó hogy Keresztény. Az egyesület megszűnt ! Az érdekeinket meg fogjuk védeni! Ha kell visszadobunk kenyérrel, de legalább két hetessel !!!!!!!!!!!!!!!!!

  66. Kovácsné Vali szerint:

    Manitu! Kérlek, ne hasonlítsd a Miniszterelnök Urat egy mosógéphez!

  67. hitetlen szerint:

    Dumagép ?

  68. Zoli049 szerint:

    Seres Sándor!

    Nem biztos, hogy olyan takonypóc egyik – másik kommentelő, mint ahogy gondolod.
    Körvonalakban én meg akarlak érteni, de nem fog menni, mert más üzemmódban kommunikálunk, de ebben semmi kivetnivaló.
    Aki hívő, az az élete minden percében hívő, nekem ez a hiteles.
    Aki meg 5-7 gurigáért pályázik, hogy higgyen és másokat hitessen, mert ingyen nem megy, akkor már nálam ez a hit – egyház megint csak realista alapú, fehér és fekete marad.

  69. Vica szerint:

    Összeesküvés elmélet… A keresztényeket kinyírták eddig, ahol tehették? Sok mindenbe bele lehet magyarázni dolgokat. Ha jól tudom, most sincs pénz mindenre. Több egyesület most sem kap támogatást. Ha jól emlékszem, tegnap sorolták a Bartók Rádióban, hogy ki mindenkitől vonták meg teljes egészében a támogatást. Talán nem kellene mindig mindenhol ellenséget keresni, és az sem biztos, hogy aki nem FIDESZ-es, az mind ateista. Ostobaság. Ez az inkvizíciós hozzáállás pedig elképesztő. Nem szégyenlitek magatokat, hogy néhányan itt fenyegetőztök?

  70. Harka Klára szerint:

    Nagy esemény! Már imádkoztak előbb is az ország vezetőiért! Különben meg Orbán Viktor és a jobboldal nem vallásellenes, a papság mindig is a jobboldalt támogatta, nem véletlenül! Imádkozzanak is,hogy a sok gyöpös fejű ne uszítson,ne lázítson, és ne ” értsen “annyira a politikához, amikor nem ért hozzá, se műveltsége, se rálátása nincs,csak mocskolódni tudnak! Seres Sándor neked teljesen igazad van! Amikor Angliában a Margaret Thatcher miniszterelnöksége alatt drasztikus takarékosságot vezetett be, mindenki gyűlölte, átkozta, “Vaslady”-nek nevezték. Még azt is megtette,hogy elvonta az iskolás gyerekektől az ingyen tejet! Az összes angol újság úgy emlegette,hogy ” Thatcher is the snather”,azaz” Thatcher a csenő”. Mégis,hiába “ugattak”, miniszterelnöksége idején sikeresen megreformálta a angol gazdaságot, és azt az időszakot ma is a legnagyobb elismeréssel emlegetik, és Thatcher asszony már nagyon idősen nagy szeretettel és tisztelettel övezve, megbecsülve tölti napjait, valóságos nemzeti ikon lett! Pedig átkozták, szidták állandóan!

  71. Zoli049 szerint:

    Kedves Klára!

    Te ezt a blogot olvasod, vagy csak a kommentelők nevei szerint szelektálsz? 🙂
    Amennyiben valaki, valamivel nem ért egyet, máris komcsi, máris bolsi, máris hazaáruló, tararammm. ??? !!! 😉

    Tehát melyik oldal is az, aki egyfolytában ontja a mocskot, hogy szavaiddal éljek!

    Kéretik a tükörbe tekinteni!

  72. Bolemann Lajos szerint:

    Köszönjük Klári néni!
    Kezdhetnék a takarékoskodást mindjárt az ön nyugdíjával. Az államadósság nagy része ugyanis ebből jött össze. -20%?
    Aztán lehetne folytatni az egyházi jövedelmek megadóztatásával.
    Aztán ha jut idő rá, el lehetne mormolni néhány imát a papság által megrontott, megerőszakolt gyermekekért is.

  73. Bolemann Lajos szerint:

    Upsz! A csepel.hu-n megint internál a szerver terror. 🙂 🙂

  74. Zoli049 szerint:

    Lajos! 280km-ről kapok mail-eket, hogy mi van itt?
    Szerintem a játékszerver kiakadt a látogatóktól… 🙂

    Klára!

    Ehhez valami?
    http://harka-klara.vagyok.net/
    Ha nem, akkor sorry!

  75. Pecás szerint:

    Én sokkal inkább Tóth Mihály, Orosz, Podolák, Polgár és Avarkeszi elvtársak miatt szégyelltem, hogy csepeli vagyok, most már nem kell szégyellni, mert végre eltakarodtak!… bár igaz, hogy még itt vannak a háttérben sajnos, s onnan uszítanak…Vörös bagázs!

  76. Seres Sándor szerint:

    Zoli049 szerint, ha nem takonypóc akkor, tudatlan punktum !

    A rosszindulat, csak úgy csöpög belőled: Szóval azt sajnálod, hogy egyetemistákat vittem, nyaralni, Kisorosziba két hétre 5000 Ft hozzájárulással. Én főztem 150-200 főre, persze én is “nyaraltam” 10 fő Kárpátaljai diákot ingyen fogadtunk sőt buszt küldtünk értük a határra, az Erdélyieket 2500 Ft ért, meg a felvidékieket is. Kibéreltük a fociöltözőt, a pénzből labdát vettek meg mezt az egész falú hasznára. A közösségnek. Az akkori agyontámogatott párthű egyesületek, mennyiért is nyaraltattak ennyi időre 40-60 Ft ért.
    Minden igaz amit írtál csak pont fordítva!!!!!!!!!!!!!! Van még csak nyomasd!

  77. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”, Te Minden Indiánok Nagyon Büdös Szellentése!

    Most csak neked írom, hogy mielőtt a hozzászólásaidat elküldöd, gondolj a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapjának címoldalán olvasható Isteni Tízparancsolat VIII. parancsolatára, amely az alábbiak szerint rendelkezik:

    “Ne hazudj, és ne tégy kárt mások becsületében!”

    Utóirat: Ha továbbra a fenti módon hazudozol, bohócot csinálok belőled, mert szörnyen utálom a hazug embereket! Különösen ha velem egy táborban művelik ezt az általam megvetett tevékenységüket és ezzel engem is lejáratnak.
    Próbálj meg méltónak maradni a keresztény hagyományokat magáénak valló polgári oldalhoz és ne hazudozz!

  78. Zoli049 szerint:

    Seres Sándor!

    Mikor nem jut gyerekenek ösztöndíjra, nem jut alapvető gyógyszerek támogatására, mikor nem jut az itthoni gyerekeknek ennivalóra, mikor itthon nem tudják az iskolák, ovik a gázszámlát kifizetni, akkor az egyzázi dolgok nem baj, ha a “B” kategóriába sorolódnak? Azt tegyük hozzá, hogy mikor és melyik egyház és hogyan számolt el valaha is az állami támogatással? Ezen elv alapján hagyni kell az offshore cégeket is?!
    LIKE! 😉

  79. Bolemann Lajos szerint:

    “Én sokkal inkább Tóth Mihály, Orosz, Podolák, Polgár és Avarkeszi elvtársak miatt szégyelltem, hogy csepeli vagyok”

    Most viszont büszke lehetsz!
    Milyen nagyszerű gárda váltotta őket.
    Egy frusztrált prolimester, egy szűkszavú altestnevelő, egy másik, keleti importból visszamaradt alproli, na meg ez az ábel a csupanyelv rengetegben.
    Rajtunk röhög az ország. Országunkon röhög a világ.

  80. Bolemann Lajos szerint:

    “Kisorosziba két hétre 5000 Ft hozzájárulással…”
    Vagy
    1. 1970-ben
    2. napsugarat ettetek
    3. egy valag támogatást kaptatok, egy valag helyről
    4. hazudsz

  81. Seres Sándor szerint:

    Bolemann Lajos szerint: Idefigyelj Lajos ! A G húr kicsit hamis 90-ben mennyi is volt a nyugdíjkasszában amit Antall kormánynak átadtak ! 00000000000000000000000000,00 Ft
    ezt oszt be aztán beszélj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  82. Ditte szerint:

    Öröm látni, hogy mennyire irtózik némely ördög a tömjénfüsttől! Már egy rövid kis ima is fáj?

  83. Bolemann Lajos szerint:

    Ditte!
    Orbánért, egy kerületi honlapon.
    Ha neked ez nem gáz, akkor te vagy gáz.

  84. Bolemann Lajos szerint:

    Bár csak nulla lenne most is! 🙂

  85. Zoli049 szerint:

    Nem, csak már az egész net ezzel van tele! Szerinted??? Kotord át az Indexet és a blogokat. Közröhej, ennyi!

  86. Vátesz szerint:

    Katának és mindenkinek, aki állítólag katolikus! Ha nemcsak a keresztségkor érintkeztetek volna szentelt vízzel, hanem rendszeresen templomba járva, a kezeteket befelé és kifelé is megmerítnétek a szentelt vízben, akkor tudnátok, hogy a könyörgésekkor az előolvasó sorolja kikért könyörgünk, a hívők pedig utánna mondják “kérünk Téged, hallgass meg minket!”. Számos alkalommal nemcsak a papokért, püspökökért, a pápáért, hanem a vezetőkért is könyörgünk, hogy helyesen vezessék országunkat!

  87. Zoli049 szerint:

    Lajos!

    Imát mondott volna az országért, a népért, addig semmi kivetnivaló, de mikor jönnek itt, hogy nem kaptak lét??? Na ennyire tartom az egyházat, de ezt már írtam.

  88. Albisola szerint:

    Szerintem nem az imádsággal van baja azoknak, akik megdöbbentek a dolgon. A baj az, hogy a Fidesz a saját pártlapjaként, propagandaeszközeként kezeli a csepel.hu-t, amit ez az írás is jól példáz. Ha ez a cikk itt jelenik meg, a saját pártlapon, amiatt csak a rendszeresen e helyütt szókaratézó törzsgárda nem-fideszes része nyavalyogna, és nem keltett volna “országos” megütközést.

  89. bugi szerint:

    Vihar a biliben. Gyurcsányért lehet imát mondani, Orbánért nem.

  90. Seres Sándor szerint:

    Bolemann Lajos Megmutatom az elszámolást: A sima diák 5000 Ft, aki eljött, elő táborba építkezni 2500 Ft a a határon túliak, ingyen, vagy félárért. Duna TV reggeli műsor! Meg lehet keresni! Apropó két táborlakót vittem magammal. Keresztény O. (Ungvár) orvos lett Debrecenben, Barabás Botond Leventét,( Mármaros) a szolnoki színház vezető színésze, felvétel van róla ! Több száz nevet sorolhatnék, Kisoroszi polgármestert, nem jó FIDESZES. Néhai ILLÉS LAJOS felesége, református lelkész. Na meg az a sok száz fiatal akik több mint tíz év alatt itt is megismerkedtek, szentségi házasságban élnek. Átlagban több min két gyerekkel! Fényképek, videók tömkelege. Gyere nézd meg! Persze nem azt mondtam hogy 5000 Ft- ba került Az állam fejenként egy évre további 2800 Ft-al hozzájárult. A többit saját munkánkkal teremtettük elő. Ess hasra 100 Ft os belépő mellett is rendeztünk
    “frakkos bált” a Magyarok Világszövetség székházában alkohol, dohányzás nélkül!
    Tudom hazudok! De újsághirdetés, TV nyilatkozatok, cikkek, rádió felvételek, téged cáfolnak! Fogadjunk: a vesztes egy gatyában táblával a kezében 5 kört fút a templom tér körül. A tábla tetszőleges feliratú lehet a győztes adja a vesztesnek! Ezt úgy érzem, hogy ez már becsületsértés. Ha nem állsz ki elveszted a szavahihetőségedet, meg a becsületedet !

  91. Bolemann Lajos szerint:

    Mutasd az elszámolást!
    Mennyibe került egy főre a szállás/fő/nap
    Mennyibe került a napi három étkezés/fő/nap
    Mennyibe került a határon túliak utaztatása, félárú, vagy ingyen étkeztetése.

    Semmi sincs ingyen. Ha nem a gyerek fizeti meg, akkor az állam, az alapítvány, az egyház stb.
    Valaki állja a cehet.

  92. szigetország szerint:

    Bólé, ezek szerint vesztésre állsz…

  93. Ditte szerint:

    Vannak olyanok, akikre a keresztény, református,imádság, magyar stb szavak rosszul hatnak, roppant harciasak lesznek. Az ilyenektől óvakodni kell, mert “óvakodj a gonosztól”!

  94. hajós szerint:

    Seres Sándor, fizessétek saját zsebből. Nem értem azt a logikát, hogy csinálok valamit, ami szerintem jó dolog, akkor az állam adjon hozzá pénzt. Má mé? Milyen alapon? A hitélet az meg pláne nem tartozik az államra. Fizessék a hívek. Ennyi.

  95. szigetország szerint:

    Hajós, ezt írod:

    “csinálok valamit, ami szerintem jó dolog, akkor az állam adjon hozzá pénzt.”

    Ha valami jó, miért ne támogassuk? Te nem támogatnád a jó dolgokat? Én támogatnám…

  96. Krisz szerint:

    1Tim 2,1-4

    Intelek azért mindenek előtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberekért, királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel. Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson.

  97. Zoli049 szerint:

    Ditte!

    Te tolod a tutit, szerinted…
    Én meg tolom a sajátomat, szerintem…

    A lényeget meg nem tudod érvekkel cáfolni és megerősíteni, csak a maszlag, de TI ezt szoktátok MI velünk csinálni, diszkriminálni és bélyegezni. A lényeget nem látni.

    Lajos!
    Amennyiben magyar egyházaknak adott, magyar adófizetők átláthatatlan útvesztőkbe kerülő forintjai jutnak, akkor ugyanmár, bocsássa meg a világ, de legalább itthoni gyerekekre költsék el azt a pénzt.

    hajós!
    Ahogy írod! Milyen alapon jár pénz??? Tudtommal az állam és az egyház, egymástól független két történet.

    szigetország!
    adóbevalláskor, az 1%-od annak adhatod, akinek akarod, nem?

  98. szigetország szerint:

    Zoli!

    Én nem az 1 százalékra gondoltam. Hanem arra: nem hiszem el, hogy ne lenne benned könyörület, ha egy jó dologért te is hozzájárulj bármi csekélységgel. (nem feltétlenül egyházi ügyekre gondolok)

  99. Zoli049 szerint:

    szigetország!

    Amennyiben nem egyházi, csak hogy tudd, elég karitatív dologban részt veszek, ha újként hatna. DE! Nem ellenszolgáltatásért, hanem inkább én adok, ami ugye belefér!?
    Átérzed a különbséget, ugye? Kapni, vagy a jár között, van egy ásonyom!

  100. "?!" szerint:

    Tisztelt Csepeli Polgárok!

    2012. január 8-án, Wass Albert erdélyi magyar költő és író 104. születésnapjának évfordulóján Ullrich Ágoston plébános, c. esperes a csepeli Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia kertjében tartott megemlékezésen az alábbi ókeresztény imádságot olvasta fel.
    Kérem Önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhesse az áldóimát!
    Tisztelettel és üdvözlettel,
    Németh Szilárd polgármester
    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

    Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen.
    Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot!
    Minél többször mondjuk el az alábbi Ókeresztény Áldó imádságot Orbán Viktorért.

    Az Úr legyen előtted, hogy az igaz útra vezessen Téged.
    Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon Téged.
    Az Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen Téged a gonosz álnokságtól.
    Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel és kihúzzon Téged a csapdából.
    Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon Téged, ha szomorúság nehezedik Rád.
    Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen Téged, ha ellenség ront Rád.
    Az Úr legyen fölötted, hogy áldás szálljon Rád.
    Így áldjon meg Téged a jóságos Isten!

  101. hajós szerint:

    szigetország: Nem. Az adófizetők pénze nem erre való. Abból az állami feladatokat kell ellátni. Oktatást, egészségügyet, rendfenntartást, közlekedést, stb.
    Ha valakinek van egy ötlete, akkor nyúljon a zsebébe, meg gyűjtsön adományokat. Ne az államnak tartsa a markát. Úgy könnyű.

  102. Vica szerint:

    Fura ez az egész. Emberek, akik hívőnek tartják magukat, lesátánoznak, legonoszoznak másokat, akiket valójában talán nem is ismernek.
    Komolyan gondoljátok, hogy jóérzésű ember elítélhet másokat, mert valamely politikai szempontból más véleményen van?

    Jézus szeretetre tanította az embereket. Ugye? Mit tesznek itt néhányan a szeretet nevében? Nem gondolnám, hogy elegendő, ha valaki hívőnek, istenfélőnek hirdeti magát, időnként eljár a templomba misére, és ezzel letudta a külvilág felé a kötelezettségeit.
    Úgy gondolom, a hit ennél több. Biztos vagyok abban, hogy ha valaki valóban, a lelke mélyéig hívő, annak esze ágában sincs másokat lejáratni, bármilyen szinten is szándékosan fájdalmat okozni bármelyik embertársának.
    Nem gondolnám, hogy bármely párt képviselői kijelenthetnék magukról, hogy csak az ő tagjai és szimpatizánsai lehetnek hívők/rendes emberek a többiek mind ateisták, gonosz, sátánfajzatok. Ilyen gondolatmenetet követve milyen folytatásra számíthat bárki, aki nem tartozik a “jók” csapatába? Szerintetek méltó dolog gyűlölködni hithű keresztény embereknek? Példát kellene inkább mutatni. Nem gondoljátok?

  103. szigetország szerint:

    Hajós!

    A történelmi egyházak komoly szerepet vállaltak és eredményeket is elértek az oktatásban, egészségügyben, stb. Szerintem ez jó! Az állam tevékenységét tehát jól kiegészíthetik. A magyar állam azonban elég szépen megfaragta őket 1947 után — talán tudsz róla! (államosítás, vagyonelkobzás, bebörtönzések stb.)

    A business egyházakat viszont megvetem, mert ők tényleg saját zsbere dolgoznak. Nekik egy fillért sem adnék.

  104. Seres Sándor szerint:

    VICA: Mégegyszer: keresztények vagyunk , nem hülyék ! Ha megtámadnak megvédjük magunkat! Nem úgy van amit szeretnének egyesek, mint behúzott farkú kutyák elsunnyognánk! István király akit kellett négyfelé vágta ! Hajrá magyarok !

  105. hitetlen szerint:

    A kerületi hírekre kellene összpontosítani !
    Nem érdekel senkit ,hogy ki-kiért mond imát.
    Sokan vannak akik az ellenkezőéért kérnek-mondanak imát!
    Fos lett ez az oldal.
    Remélem rövidesen megváltoznak itt a hírek, akkor majd visszatérnek ide a normális emberek, velem együtt.

  106. Manitu szerint:

    Vica, ez egy ókeresztény ima. A sátán meg örök. Te mégis rögtön Gyurcsányra gondoltál? 😉

  107. Vica szerint:

    Tévedsz Manitu. Eszembe sem jutott Gyurcsány.

  108. Vica szerint:

    Igen, tudom, mit tett Szent István Jézus nevében. Tudok a keresztes háborúról, a szent inkvizícióról, a boszorkányégetésekről. Nem hiszem, hogy Isten akarata lett volna mindez a sok kegyetlenkedés amit a “nevében” elkövettek az emberek.

    Te büszke vagy ezekre? Ezt tanította számodra a biblia? Ezek voltak Jézus tanításai, vagy inkább az emberek ocsmány tettei voltak bizonyos céljaik elérése érdekében? Senki sem várja el senkitől, hogy behúzott farokkal a sarokba kucorogjon, de sok mindent sokféleképpen el lehet mondani. Abból pedig, hogy ki hogyan viselkedik az ellenfeleivel, igencsak sok mindenre lehet következtetni.

  109. hajós szerint:

    Úgy látom, nehéz megérteni, hogy nem az a baj, hogy valakik imádkoztak Orbánért – tegyék csak, mindenkinek joga van hülyének lenni -, hanem hogy a polgármester ezt kirakta az önkormányzat honlapjára, lényegében felszólítva a csepeli embereket, hogy imádkozzanak ők is a Fidesz-vezérért. Na ez az, ami szánalmas és röhejes.

  110. Manitu szerint:

    Mi a bajod ezzel? A polgármester nem csepeli polgármester? Ráadásul senkit sem szólított fel semmire. Vagy ha igen, idézd már légyszi…

  111. Zoli049 szerint:

    Te Sanyi! 😉

    “Ha megtámadnak megvédjük magunkat! Nem úgy van amit szeretnének egyesek, mint behúzott farkú kutyák elsunnyognánk! István király akit kellett négyfelé vágta ! Hajrá magyarok !”

    Ezt hol találtad a Bibliában? Nekem nem derengenek ilyen sorok?! 🙂

    Mondtam, hogy a pénzt hiányolod, jó kis buli ám az egyház, semmivel nem kell számlával elszámolni! 🙂 Khmmm

  112. hitetlen szerint:

    Mani tu ! Fan-törpikus vagy !

  113. Vátesz szerint:

    Vica: “Szerintetek méltó dolog gyűlölködni hithű keresztény embereknek? Példát kellene inkább mutatni. Nem gondoljátok?”

    Szerintetek méltó dolog keresztény és muszlim palesztínokat öldösni?
    Méltó a gojokról azt írni, “a goj nem ember, magja hasonlatos a szamáréhoz.”
    Méltó Jézus Krisztust fattyúnak nevezni, mert ezeket és ennél sokkal felháborítóbb dolgokat is ír a Talmud, amely nem egyetlen ember torz agyszüleménye, mint a Mein Kampf, hanem a kereszténységre adott válaszként írta 800 szerző kétszáz év alatt!
    Senki sem tagadta meg a Talmudot, és senki sem égette el, holott vak fanatikusok az USA-ban ezt a Koránnal megtették!

  114. Seres Sándor szerint:

    hajós szerint: Ilyen alapon aki dohányzik és rákot kap ne kezeljék, saját maga fizesse a kezeléseket, drogosokat, miért kezelik. Pl: a hegymászó miért is kapott sok pénzért műlábat, amit ismét felvisz a hegyre. Rengeteg ilyen van, akit saját hibából baleset ér azt se kezeljék, de milyen alapon megy betegállományba. Egy szobatársamat egy éve kezelik motorbalesete miatt, miért, veszik el mások pénzét. Ezt a gondolatsort nem lehet igy folytatni !!!. Itt buta, semmit sem tevők , vagdalkoznak, nincs értelme itt írogatni.
    Tudjátok meg, hogy fogok még írni a fülkében keresztet, bocsánat x-et A közvélemény kutatások szerint nem leszek egyedül!!!!!!!!!!!!!!!

    Bolemann Lajosnak, csak így lazán ha egyetlen egy férfi, akár hölgy is ezt így végig tudja csinálni akik itt írogatnak, akkor egy fizikai Nobeldíj összegét kifizetem!
    Mutasd az elszámolást!
    Mennyibe került egy főre a szállás/fő/nap
    80+60=140e Ft focipálya kibérlése átlag 120fő/12 éjszaka=1440/140=100 Ft/ fő/ éjszaka( volt hogy 150 sátor volt a pálya körül)
    / az öltözőben, zuhanyzó Angol WC/
    Mennyibe került a napi három étkezés/fő/nap
    Mivel szakács is vagyok: megterveztem az étlapot és a nagykerben megvásároltam az alapanyagot és az édesanyámmal, párommal, nyaralás -képpen meg is főztünk.Kb 100 reggeli, 100 vacsora, 300 ebéd= 500 Ft
    Mennyibe került a határon túliak utaztatása, félárú, vagy ingyen étkeztetése.
    olyan 60.000 Ft az utazás kisbuszt béreltünk. a fenti étkezési árakkba
    Semmi sincs ingyen. Ha nem a gyerek fizeti meg, akkor az állam,
    az alapítvány, az egyház stb. /DE igen a digi TV!/ ez vicc akar lenni
    Valaki állja a cehet.
    egyház stb.Az egyháztól soha egy fillért nem kaptunk! Függetlenek voltunk, nem is evangelizáltunk, csak az értékrendünk, katolikus, de ökumenikusan működtünk.
    Valaki állja a cehhet.
    Igen én a családom, a párom, meg azok az egyesületi fiatalok akik mindezért dolgoztak. Csak elvégeztük azt a feladatot amit adott esetben az állam kb 10x többért tudott volna megvalósítani. Nem mi kértük a pénzt, hanem az állam tukmálta ránk, mert mi jobban használtuk fel. 17 szakmáról van bizonyítványom, most kezdem a számítógép szerelői iskolát Pl: szakács, üzletvezető, mérlegképes könyvelő, mezőgazdász, takarító, zöldség, gyümölcs termelő( 150 kg paradicsomot a kertből vittem a táborba jut eszembe!)

    Szóval olyan 5-600 Ft/nap/ fő kihoztam 12X 600=7200-5000 Ft= 2200 Ft melyet a kiirt pályázatokból nyertünk meg. nem kértük adták! 1994-2006 ig tartott a vége-felé már 7-8000 Ft volt a hozzájárulás.
    Sajnos ezek az idők elmúltak de a házasságok megmaradtak a gyerekek megszülettek és jónéhány család azért tartja a kapcsolatot mai napig is. Időnként azért összejövünk és ha kell segítünk egymásnak.

    Ne féljetek két operáció után azért már azon gondolkodom, hogyan is kellene újra életet lehelni az egyesületbe. Remélem hogy fogok kapni segítséget !
    Én a magam részéről további jó fröcsögést kívánok, megyek és álmodok az új lehetőségekről!
    VÉGE!

  115. hajós szerint:

    Seres Sándor: Számodra a társadalombiztosítás fogalma ismeretlen?
    Szerinted miért fizetünk tb- (pontosabban egészségbiztosítási) járulékot, hozzájárulást?
    Azért (többek között), hogy aki megbetegszik, legyen miből fizetni a gyógyítását.

    Egyházi tevékenységre, vallási táborozásokra, ilyesmire nem fizetünk semmilyen járulékot!
    Ha ilyet akarsz csinálni, szedd össze a pénzt rá magad, és ne az államnak tartsd a markodat! Úgy én is tudok táboroztatni, hogy az állam adja hozzá a pénzt, az nem kunszt!

  116. Zoli049 szerint:

    hajós!

    Nekem erről egy volt ismerősöm és a köre jut eszembe.
    Ugyanez a filozófia. Megjáttszuk a szittyamagyart, mindent ingyen, adjon az állam, egyház, bárki és önállóan nagyon hülyék leszünk, nem kell dolgozni, majd elnyenyerézünk, mint minimalista, igénytelen.

    Élő példa magyar sziget! Áááááá “mindentvissza, nácirock, mindenkirészeg, talán valaki tud írni-olvasni, mindentvissza, zieg-heil, mindentvissza… DRÁMA!!!

  117. Vica szerint:

    No, most azért kezd a dolog úgy festeni, mint ha Seres Sándor valami rosszat tett volna azzal, hogy sporttábort szervezett a gyerekeknek, és a hiányzó pénzt maga pótolta. (Megjegyezném, talán nem lett volna muszáj a határon túliaknak teljesen ingyen megtenni azt, amit az ittenieknek meg kellett fizetnie, hiszen talán a mi gyerekeink sem értéktelenebbek a kintieknél. Ha Ők is fizettek volna egy keveset, lehet, hogy könnyebben ment volna a költségelszámolás is.)

  118. lucifer szerint:

    …és mikor lesz a szentté avatás?

  119. Seres Sándor szerint:

    hajós szerint: légyszíves tedd meg, csináld utánam, neked is lehet!

    Vica szerint:Fogalmatok sincs mi az a közösség . valószínűleg önző egoista emberek vagytok!

    Soha nem volt előfeltétele hogy valaki eljöjjön a táborba, vagy a rendezvényeinkre.
    Sem vallási, sem ideológiai beállítottság. Ellenben akik kedvezményt kaptak, kötelezettségüknek érezték, hogy a tábor működtetésében segítsenek, meg is tették, pont ettől, működött olyan olcsón./Pl: felépítés,program szervezés, tábor bontás, konyhai besegítés stb.
    Ja az úttörő szövetség miért is kapott közel 10 millió Ft-ot, mi meg 200e Ft-ot
    Szóval, mint független civil szervezet,( katolikus értékrenddel) állami feladatokat felvállalva ne is kapjunk pénzt, de ha ez vőrős színű az rendben van.
    Tehát ha szittya vörös akkor már minden rendben van, csak a magyarság fáj, Ell lehet menni Szia!
    Gyülölködö, gonosz, önző és még buta is a beírásaitok.
    Önzetlenség, együttérzés, nemzeti öntudat, társadalmi közösségvállalás az ami hiányzik ezekből a beírásokból.
    Ezeknek a szavaknak értelmét nem tudjátok így folyamatosan elbeszéltek mellettünk.
    A hajó kormányrúdjánál most nem ti álltok aki lázad egy hajón tudjuk mi jár érte! O
    Visszatérve az eredeti témához, legalább olvassátok el néhányszor az imát, imádkozzatok a családotokért, és minden magyar emberért, a mindenkori magyar vezetésért, és a világon minden jó akaratú emberért. Úgy legyen !

  120. Zoli049 szerint:

    Vica!

    A határon túli magyar gyerekek után az anyaország, havi 20 ezer forintot fizet ki. Ha erre így tellik és ez nem diszkriminatív, akkor ennek megszüntetése után mennyi pénz is juthatna az itteni magyar gyerekeknek? Talán ki lehetne fizetni az oktatási intézmények rezsijét? Talán mindenkinek ingyen lehetne a tankönyv? Köszönjük!

    lucifer!

    A koronázás előtt vagy után? Csak nem fagyott be a Duna! 🙂

  121. Zoli049 szerint:

    Seres Sándor!

    Végezz Te is karitatív munkákat, ingyen és bérmentve. Én megteszem. Adakozni is szép gesztus, ebben nem csak anyagi javakat kell látni. Ráadásul mások segítése nem is pártszínfüggő!

  122. Vica szerint:

    Kedves Seres Sándor!

    Kérlek, ne adj olyan szavakat a számba, amiket sohasem állítottam. Egyébként itt teljesen fölösleges is, ugyanis minden feketén, fehéren írva vagyon, és utána nézhető…
    Szerinted: “Gyülölködö, gonosz, önző és még buta is a beírásaitok.” Néztél ma már tükörbe? Tudod, attól, hogy itt fényezed magad, még nem leszel “jobb ember”. Főleg, amikor halovány lila dunsztod sincs arról, milyen a másik, akit megpróbálsz itt bemocskolni hívő keresztényként feltüntetve önmagad.
    Egyébként pedig az a véleményem, ha az ember tesz bármit is a másikért, azt önzetlenül tegye, semmit sem várva viszonzásként, vagy sehogy. Hálát, elismerést ugyanis a legritkább esetben remélhet az, aki segít bárkin is. Belém eddig mindig azok rúgták a legnagyobbakat, akikért a legtöbbet tettem, akiket kirángattam a szmötyiből. Először haragudtam rájuk, és hálátlan disznónak gondoltam őket, azután pedig önvizsgálatot tartottam (ami talán Neked sem ártana), és rájöttem, hogy soha senki sem kényszerített arra, hogy másoknak bármi módon segítsek. Amit tettem – bármekkora anyagi hátrányom is származott belőle – azt jó szívvel tettem, mert segíteni akartam. A célomat elértem, akkor pedig miért érzem magam mégis rosszul? Mert vártam valamit cserébe. Pontosabban azt, hogy legalább nem vernek át cserébe, hogy nem okoznak nekem szándékosan kárt, és normális emberi kapcsolatunk lehet egymással. Hát nem. Az ember ne várjon semmit. Hiába adsz úgy, hogy véletlenül se hozd ezzel kellemetlen helyzetbe a másikat, hogy inkább úgy érezze, Ő tesz neked szívességet azzal, ha elfogadja a segítséged, ugyanis akkor tényleg úgy érzi, hogy szívességet tett neked…
    Ne várj hát elismerést a lelked mélyén sem azoktól, akikért tettél bármit is, csak veregesd meg a saját vállad – ha úgy érzed, szükséged van rá – és tudd, hogy Te megtetted, amit a lelkiismereted diktált. A többi nem számít.

  123. kispajtás szerint:

    Nem enyhe fokú szereptévesztést és szemilyéségzavart vélek felfedezni ebben a históriában, értem ezt minden szereplőjére és csodálkozom, hogy OV. nem állíttatta le ezt a “műsort”.
    Tényleg -ahogy olvasom a neten -rajtunk köszörüli a nyelvét az egész ország.
    Esetleg tervbe van véve, hogy kilépünk a nemzetközi színtérre is? Mert az események sorozata ilyenképpen már tényleg nagyon gáz.
    Aki politikusnak áll, annak pedig figyelnie kéne arra, hogy meddig játszik a saját hitelességével, mert amikor már magyarázkodásra kényszerül, akkor már szinte minden veszve van.
    Bizalmat kaptatok, nem kicsit, éljetek vele és ne játszadozzatok.

  124. macskas szerint:

    mi megy itt?
    Az én Apukám az erősebb?!

  125. Vica szerint:

    Dehogy is. Mocskolódás jó keresztény módra… Nem látod? Hát olvass!

  126. GONDOLKODÓ! szerint:

    KEDVES CSEPELIEK!
    A Kossuth L. Gépip. Technikum egykori történelem TANÁRA (akire mindig hálás szívvel emlékszem), mondotta a töri órán: A marxizmus anyagának ismertetésével kapcsolatban, amikor is az egyházat és a “tudományos tant” jellemezte. Az egyházi anyag egyik pontjánál a hallgatóság gúnyos kacagással fejezte ki, a saját maga “szerény” kis véleményét (min azt fentebb is sokan tették).
    Reakció: A TANÁR ÚR a teremben rágyújtott, és kb. 1-2percet kivárt, mély levegő és slukk vétele közepette. Majd szépen csendben “tájékoztatta” a T. hallgatóságot, miszerint a vallás ideológiájára, nem kevesebb mint 60%-ban van ráépítve a marxizmus ideológiája! Megjegyezte szépen csendben: “Akik az előbb (nem)tetszést nyilvánítottak, azok mind kivétel nélkül a saját butaságaikat tettek tanúbizonyságot! Döbbent csend! A fenti beírások “zömével” magam is hasonló álláspontra jutottam, tudnám ragozni, de minek. Tengerbe vizet? Megjegyzem a fent említett TANÁR URAT valószínűen önök közül is sokan ismerhették, netán éppenséggel tanította, sokukat. No és nevezett személy izzig-vérig elkötelezett hű kommunista volt. Kiegészítésül: rendkívül szigorú, de IGAZSÁGOS! Aki ismerhette (jó sorsánál fogva) az minden bizonnyal szívesen emlékszik reá. Nyugodjon békében.

  127. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Vica szerint:Fogalmatok sincs mi az a közösség . valószínűleg önző egoista emberek vagytok!”

    Kedves Vica!

    Tessen szíves kalkulálni, a gyökerek specifikus jellegéből fakadó törvényszerűségekkel. Az az a determinációval. Igen, mindenki azt viszi tovább amit kapott, és mindenki azt kapja vissza, amit adott!
    Kegyed és mások is,kiteheti(k) a lelkét is, és akkor sem döbbenek rá, hogy miért is tart itt a világ s benne MO. is. Embertelenné váltunk, s mi akarjuk a jövő nemzedékének átadni a staféta botot! De milyet?! AZ ÉLHETETLENT!!!
    Végül T Csepeliek!
    Tessenek szívesek “felmenni” annak a honlapjára, akire oly büszkék lehetnek, a koronázatlan királyéra, aki életének jelentős részét Csepelen élte le, mi több eredményeit is a CSSC. színeiben érte el.
    Ő NEM MÁS: mint BALCZÓ ANDRÁS, minden idők, a világ legnagyobb öttusázója.
    A hitvallását ajánlom szíves figyelmükbe! (Ő nem lett pap, “CSAK EMBER!”)

  128. Vica szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ!
    Ezt a mondatot, amit állítólag tőlem idéztél, soha sehová nem írtam le, és soha, senkinek nem mondtam. Szabad utána olvasnod! Ha már GONDOLKODÓ-nak nevezed magad, akkor kérlek, gondolkodj, és nézz utána annak, amivel példálózol.
    Esetleg megtehetné valaki, hogy hogy megírná, melyik kommentemből idézte ezt a mondatot!

    Ezt viszont most tényleg én írom:
    Gusztustalan, mocskolódó emberekkel nem szállok vitába, mert nem szeretnék hozzájuk hasonlatossá válni.

  129. Vica szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Csalódtam benned…

  130. Vica szerint:

    Még valami: A minimum, hogy Seres Sándor bocsánatot kér, amiért hazudott, hogy bemocskolhasson.
    Ha mindezek után lelkifurdalása sincs, az szomorú rá nézve. Talán úgy hiszi, hogy ha a pap feloldozza, amikor meggyónja Neki, hogy megszegte a 10 parancsolatot, és hazudott, attól már újra rendes ember lesz. Téved.
    Nem hiszek abban, hogy egy papi feloldozás bűnbocsánatot adna, ha valaki nem bánja meg azokat a bűnöket, melyeket talán sorozatosan elkövet.

  131. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Seres Sándor szerint:
    2012. január 11., szerda – 08:10

    hajós szerint: légyszíves tedd meg, csináld utánam, neked is lehet!

    Vica szerint:Fogalmatok sincs mi az a közösség . valószínűleg önző egoista emberek vagytok!”

    Kedves Vica!
    Szíves elnézését kérem, mert másik helyről idéztem, amint fent is látható. Tévedtem! Minden embernek tévedhet, vagy talán mégsem? Én sem vagyok polihisztor.

    Még egyszer elnézést kérek, de a fejemet kérem hagyja a helyén!!!
    Köszönöm, hogy megtisztel tegezésével, alkalmasint, akár a pertut is megihatnánk!

  132. Vica szerint:

    Rendben, GONDOLKODÓ, semmi probléma, mindenki tévedhet.
    A pertura felkérést pedig elfogadom :). Egyébként senkitől sem várom el, hogy egy fórumon magázzon :).

  133. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kérem saját érdekében, őrizze meg embertársaihoz való méltó viszonyát, s a nyugalmát!
    Számomra úgy tűnik, egy kissé ingerültté vált, én ilyenkor szoktam egy kiadósat szexelni, és sok minden rendbe jön, másképpen láthatjuk a világot is! Lásd Napóleon soha véget nem érőnek tűnő kapcsolatait, kiváltképpen, a háborúk kellős közepén!

  134. "?!" szerint:

    Csak “Manitu”-nak! Minden Indiánok Nagy Büdös Szellentésének!

    Nagy Szellentés! Tegnap 23:46-kor írtad:
    “Mi a bajod ezzel? A polgármester nem csepeli polgármester? Ráadásul senkit sem szólított fel semmire. Vagy ha igen, idézd már légyszi…”

    Kérésedre itt az idézet, Te hazudós Nagy és Büdös Szellentés:

    Tisztelt Csepeli Polgárok!

    2012. január 8-án, Wass Albert erdélyi magyar költő és író 104. születésnapjának évfordulóján Ullrich Ágoston plébános, c. esperes a csepeli Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia kertjében tartott megemlékezésen az alábbi ókeresztény imádságot olvasta fel.
    Kérem Önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhesse az áldóimát!
    Tisztelettel és üdvözlettel,
    Németh Szilárd polgármester
    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

    Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen.
    Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot!
    Minél többször mondjuk el az alábbi Ókeresztény Áldó imádságot Orbán Viktorért.

    Az Úr legyen előtted, hogy az igaz útra vezessen Téged.
    Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon Téged.
    Az Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen Téged a gonosz álnokságtól.
    Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel és kihúzzon Téged a csapdából.
    Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon Téged, ha szomorúság nehezedik Rád.
    Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen Téged, ha ellenség ront Rád.
    Az Úr legyen fölötted, hogy áldás szálljon Rád.
    Így áldjon meg Téged a jóságos Isten!

    Ismétlés “Manitu”-nak, a sötét agyú Nagy Szellentésnek:

    “Kérem Önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhesse az áldóimát!
    Tisztelettel és üdvözlettel,
    Németh Szilárd polgármester
    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata”
    (Forrás: a csepel.hu)

  135. Vica szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ!
    Szóval, ha Téged bárminemű bántás ér az életben, a szexhez fordulsz? Aranyos :). Mit szól hozzá a feleséged és a gyerekek? Nekem nincs hiányérzetem. Rendkívül jó ember a férjem, akivel több, mint 25 éve szeretjük egymást. Azért most elgondolkodtattál azon, hogy ha a férfiak így működnek, akkor igencsak hálás lehetek azoknak, akik a férjemet nap-mint nap felbosszantják :).

  136. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Vica szerint:
    2012. január 11., szerda – 10:55

    Rendben, GONDOLKODÓ, semmi probléma, mindenki tévedhet.”

    Kedves Vica!
    Köszönöm! Nem is tudja, gondolja, mekkora kő esett le a szívemről, lelkemről.
    Még egyszer nagyon köszönöm nagylelkűségét. Most már csak jó napom lehet!

  137. Vica szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ!
    Nagy kérés lenne tőlem, hogy tegezz vissza bátran? Nem számít, ha esetleg jóval fiatalabb vagy nálam. Azért remélem, az előző hozzászólásodba nem keveredett egy szemernyi gúny sem :).

  138. grün szerint:

    “?!”!
    Nem szeretek találgatni, de tegnap egy hasonló dumájú egyént égetett kedves Bolgár úr a Klub rádióban!
    Persze, ha a nevetségesség öl akkor már nem lenne életben! ))) 🙂 (((

  139. Vátesz szerint:

    Bolgár úr nem égette Ábel Attilát, mert igazi fogást nem talált rajta. A ti nagyszerű Gyurcsányotokat pedig én jól leégettem már 2007-ben az MSZP vezetésénél, majd a miniszterelnök-keresősdinél a nekem küldetett köszönőlevelével. Ő egy igazi pojáca, bizony a nevetségesség öl a politikai hitelesség vonatkozásában.

  140. Seres Sándor szerint:

    Kedves VIca!

    Sajnos nem jól írtam. Valóban mert ez válasz volt, állítás és nem idézet.
    Továbbra is fenntartom, mert egyetlen kérdésemre sem válaszoltak érdemben, csak engem oktatnak.
    Nem dicsekszem, mert rajtam kívül a civil szervezetekben nagyon sokan vannak akik hasonlóan dolgoznak. A “Hülyék” ahogy szoktam magunkat hívni.
    Egyébként minden állítás ellenére én “gazdagodtam” a legtöbbet. Fiatalok között, fiatal maradtam, ( remélem ) megtanulhattam a versenytáncokat, rengeteg kapcsolatom marat az itt megfordulókkal.Esküvői meghívások, vőfély szerep, zeneszolgáltatás, számítógép ismeretek, küldik a gyerekek fényképeit, születési értesítőket. Itt találtam meg a páromat, a fiam ebből a körből nősült. Nos minden külön elismerés nélkül is elégedett vagyok.
    Csak azért hozakodtam elő a történetemmel mert egyik kedves társunk HAZUGNAK nevezett. Ennyit azonban ki sem lehet találni, persze videók, fényképek, meg sok száz embert, hívhatnék akik igazolnának de nincs értelme.
    A felszólított beíró érdemben nem szólt hozzá így előttem, és ti előttetek is elvesztette a becsületét! A szava-hitelességét!
    Még egyet, talán érezhető ennyiből is akik elolvasták tudhatják, hogy hangulatában, értékrendjében, emberileg egészen más az egyesületünk, mint amit a “VÖRÖSCSEPEL- ben olvastam. Az itt szereplő emberek értékrendjét vélem védeni azok közül akik válaszolgatnak, pedig tudható, hogy végül gyilkossághoz vezetett.

  141. hajós szerint:

    Seres Sándor! Az, hogy a közösségért próbálsz tenni, szimpatikus. Az viszont, hogy ennek fejében követelőzöl, ellenszenves, és hitelteleníti a törekvésedet.
    Én úgy gondolom, az a helyes, ha az ilyen kezdeményezések adományokból vannak finanszírozva. Tessék adományt gyűjteni!
    Azt gyanítom, hogy te még mindig abban a Kádár-rendszerben beivódott hitben élsz, hogy az államnak végtelen mennyiségű pénze van és csak akarat kérdése, mire mennyit ad.
    Hát nem! Az az adófizetők pénze, és oktatásra, egészségügyre, infrastruktúrára, és hasonlókra való. Azt, hogy te vallási tábort akarsz csinálni, rohadtul nem az állam dolga finanszírozni.

  142. Vica szerint:

    Kedves Seres Sándor!

    Szerintem senki (én sem) nem állította, hogy nem lett volna helyes a sportoló gyerekeknek segíteni a táborozásban. Ezek szerint pedig, amit itt fent leírtál, bőséggel meg is kaptad érte a jutalmad. Mi kell még? Ha nagyon akarod, talán egyszer még ki is tüntetnek érte… És… az fontos lenne a számodra? Mi változna akkor?

    Tudod, szerintem lehet az ember egy aspektusból jószívű, jóindulatú, egy másikból pedig hazug, rosszindulatú és gonosz. Egyébként pedig eszembe sincs kioktatni. Ha erre magadtól nem jöttél rá, kár lenne a fáradtságért. Hidd el, bármilyen szupermennek tartod magad, Neked is van még hová fejlődnöd…

  143. grün szerint:

    Vátesz!
    Igazad van, ha így utólag vissza gondolok nem Gyuri égette!
    Megtette Ő maga azt a szívességet!
    A nevet nem jegyeztem meg mert nem volt lényeges, hogy ki mondja, hanem az, hogy mit mond! ))) 🙂 (((

  144. lb szerint:

    Látom, jól elvagytok a gumicsonton! 🙂

  145. Kata szerint:

    Árulja már el nekem valaki, miért is van szüksége Orbán Viktornak erre az imára? Mik azok az alaptalan támadások, azok az ellenzéki brutális támadások, amik miatt isteni segítségre szorul?

  146. Seres Sándor szerint:

    Kedves Vica !

    Mégegyszer: az értékrendi különbséget szerettem volna kiemelni. Az én személyem nem fontos, mint írtam, a civil szférában, sok hasonló embert ismertem meg. Egyszerűen nem értitek, mint írtam korábban, színvaknak hiába mondom hogy piros ő szűrkének látja.
    mindig velem foglalkoztok és nem válaszoltok a kérdéseimre.
    1. Helyes elfogadható az a metódus amit az MSZP itt Csepelen képviselt?/gyilkossághoz vezett/
    2 azt állították hogy a szidó egyház ingyenélő/ a többivel együtt/?
    3. Szabad politikailag megkülönböztetni szervezetek támogatását. Pl: Úttörö Szövetség milliói, fiatal baloldal milliói?
    4, Helyes e az a felvetés , hogy mint katolikus ifjúsági szervezet( egyházhoz szervezetileg nem tartozunk) ne kapjunk támogatást. / NEM IS KAPTUNK!!!!!/Csak olyanok mint, labdarúgók, lövész klub, NANE, vagy mint volt, EU- i támogatást kutyaszépségszalonra.
    5, Miért támogatnak művészeket, aki akarja vegye meg a jegyeket

    Részben ezekre a kérdésekre nem kaptam válasz ill. a válaszaitokban rejlő állításokra, amit itt kifejtettem, vagy vonatkoztattam, másokra !
    A személyemet most már lehet hanyagolni. Vagy elfogadjátok, vagy elutasítjátok a kérdéseket ! Mindenki fogja látni ,hogy kivel is állunk szemben.

    Nos nem akarnak kioktatni, de azért mondanak egy két dolgot rólam !
    Nem vagyok “szúpermen” koromnál fogva már nem nagyon kell fejlődnöm, de azért még most is beülök az iskolapadba. Inkább szerencsés, talán ismét dicsekvésnek tűnik, de a régi csepeli Munkásotthonban nőttem fel. Ami ott történt abban mindenben benne voltam, zene ,tánc, Bercik Sára, film ,operett, opera, 6 évesen vetítettem, díszletet festettem és sok más! Nagymamám akitől tanultam, az önzetlenséget ma is példaképem! Ő volt a kocsmáros! Nos amit itt átéltem azt adtam tovább egy generációnak. Nem sok, de azért akadt egy két fiatal aki mindezt továbbviszi.
    Szerencsés vagyok mert 89-től a legmagasabb szinten láthattam bele a politika csinálás boszorkánykonyhájába. Miniszterelnöki dicsérő levelet kaptam, mások miért nem? Mindenkinek ott a lehetőség csak tenni kell ! Nem szitkozódni, kioktatni, hanem kérés nélkül tenni és tenni másokért !
    Az Atyát ismerem, jól teszi amit tesz, de figyelmetekbe ajánlom a jezsuita Kiss Ulrich-ot
    az ECHO- TV-ben, meg a blogját. De még jobban Bogár László közgazdászt !
    Sokat fejlődnétek ti is!
    További beírásra már nem válaszolok!

  147. Vátesz szerint:

    Kedves Seres Sándor! Az itteni csahosok nem bírják elviselni a náluk különb embereket, mindenkibe belemarnak, így aztán csak egy szűk kör szűköl itt! 😉

  148. gyalog szerint:

    amikor bejöttetek, országomat tisztátalanná, örökségemet utálatossá tettétek. A papok nem kérdezték: Hol van az Úr? A törvény magyarázói nem ismertek engem, a vezetők hűtlenül elhagytak engem, a próféták Baal nevében prófétáltak, és haszontalanságok után jártak. Ezért még perbe szállok veletek – így szól az Úr

  149. Albisola szerint:

    Csak arra kérném a fideszeseket, akik nem értik, hogy mi a baj ezzel, hogy képzeljék el, amint pl. 2008-ban Tóth Mihály polgármester arra kéri a az önkormányzat hivatalos honlapján a csepelieket, hogy vegyék fel a harcot a brutális támadást indító ellenzékkel szemben, és mondjanak imát Gyurcsány miniszterelnök úrért…
    Ugye lett volna felháborodás?!

  150. nem aranyhal szerint:

    Igen lett volna felháborodás mert Gyurcsány egy szemkilövetőnépnyúzóadóemelősukorózókarvalytőkekiszolgálószemét volt.

    Orbán Viktor meg egy szent.

  151. Manitu szerint:

    Albisola, akkor az volt a honlapokon, hogy a demokratikus ellenzékbe belelövető rendőrfőnököt kitüntetik. Persze ez neked nem politika.

  152. Katka szerint:

    De hát nem az Orbán az ISTEN??
    Milliók várják már a mennybemenetelét!!!!

  153. Vátesz szerint:

    Gyalog: “amikor bejöttetek, országomat tisztátalanná, örökségemet utálatossá tettétek.”

    A mi országunkra is ugyanez vonatkozik, s hozzánk is ugyanazok jöttek be, mint az általad idézett földre! 😉

  154. lb szerint:

    Talán ezért van szüksége rá:

    “Az európai Bizottság szerdán súlyos intést küldött Magyarországnak: három törvény visszavonását várják, továbbá a rossz magyar költségvetés miatt elvehetik az EU-s támogatásokat. A jegybanktörvény, a bírók korai nyugdíjazása és az adatvédelmi ombudsman leváltása tarthatatlan Brüsszel szerint, a jövő héten mindhárom ügyben kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen”

    http://index.hu/belfold/2012/01/11/orbannak_egy_hete_van_visszavonulni/

  155. Vátesz szerint:

    Miért, a jegybank, a bírók, az adatvédelmi ombudsman Brüsszel ötödik hadoszlopa, hogy ennyire aggódik értük? A bíráknak kiváló fizetése, így magas nyugdíja is lesz, más ember örülne ha végre nem kellene menni dolgozni, arról meg nem is beszélve, a korral jelentősen felgyorsul az idegsejtek pusztulása! A magyaroknak nincs joguk ahhoz, hogy szellemileg friss, a változó jogszabályokat időben elsajátító bírák ítélkezzenek peres ügyeikben?

  156. Narancsvírus szerint:

    Imára aki magyar! Németh Szilárd Csepel fideszes polgármestere imára szólítja föl a Fidesz híveket a diktátorért! Aki nem imádkozik, az nem magyar, hazaáruló! Kedves Szilárd a “hazaárulók” egyre többen lesznek, mert ti tönkreteszitek Magyarországot!
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/imara-aki-magyar-fidesz-hazaarulok-ima-nV2PQoY9NA11AhWF

  157. Narancsvírus szerint:

    Ott LESZÜNK!!!

  158. grün szerint:

    lb!
    Egy hetet adtak Orbánnak?!
    Esetleg előrehozott nyugdíjba helyezni, majd később ha kiheveri a sokkot visszavezetni a munkába!
    De mihez ért?! ))) 🙂 (((

  159. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tüntessünk együtt a függetlenségért, a hazugságok ellen! Bővebben a mai Magyar Hírlapban

    Békemenet Magyarországért január 21-én
    Tüntessünk együtt a függetlenségért, a hazugságok ellen!
    VIDEÓ – BÉKEMENET MAGYARORSZÁGÉRT

    Demokrata-kör: Bencsik András műsora
    VIDEÓ – BÉKEMENET MAGYARORSZÁGÉRT

  160. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mennyi hazaáruló serénykedik fennen hangon, nem akár milyen kéjjel! Miért élnek még itt e Hazában? Érthetetlen.

  161. baniko21 szerint:

    Gondolkodó!
    Gondolkodj egy kicsit, mielött megszólod azokat az embertársaidat akik esetleg
    tisztán látják a jövőt. Lehet imádkozni, de elsősorban azokért a magyar emberekért,
    akiket nyomorba döntöttetek. Egyébként a napozóm tele van a nagy magyarkodással,
    meg a vallásosságal, amikor ugyanazonk nyomoritják meg az embereket, akik a pá-
    pához mennek áldásért, meg kézcsókra járulnak hozzá,utánna pedig hazatérve min-
    den lelkiismeretfurdalás nélkül csavarják ki az emberekből az utolsót, hogy tovább
    tudjanak uralkodni. Mivel itt nem vezetés, hanem uralkodás dívik.
    Szerinted azért kell Orbánért imádkozni, hogy még nagyobb nyomor legyen?
    A vagyonadót miért nem vezették be? Miért a szegényekkel fizettetik meg ezt a cso-
    dálatos új világot? Azoktól akik eddig összelopták magukat hamarabb megtelne
    az államkassza.

  162. "?!" szerint:

    Kedves “GONDOLKODÓ!”!

    Milyen az a “VIDEÓ – BÉKEMENET MAGYARORSZÁGÉRT”,

    Videóra felvéve kell menetelnünk, vagy csak azok vehetnek részt a menetben akik videó készüléket visznek magukkal?
    Az is kérdés, hogy miért békemenet?
    Csak nem akarjuk abbahagyni a szabadságharcot, és megadni magunkat, most amikor Fellegi már majdnem megadásra kényszerítette az IMF-et és az USA kormányát?

  163. Borsós szerint:

    Ómagyar könyvtárszakosok figyelmébe!

    Utána néztem az ÓMAGYAR imának. Ezzel is át vagyunk barkácsolva, hacsak a legújabb nemzeti történelem a magyarok eredetét nem Írországba kalibrálja. Ez ugyanis egy Szt. Patricnak tulajdonított Ír ima.

    Itt az eredet két verzió, forrással:

    hogy jó utat mutasson neked.
    Az Úr legyen melletted, hogy
    karjaiba zárjon és megvédjen
    a veszedelmektől.
    Az Úr legyen mögötted,
    hogy oltalmazzon a gonosz cselvetéseitől.
    Az Úr legyen tebenned,
    hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy,
    hogy megvédjen, ha rád rontanak.
    Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon.
    Így áldjon meg téged a jóságos Isten
    ma, holnap és mindenkor.
    (Ősi ír imádság)
    Bekerült: 2003.12.09. 09:29
    http://www.plebania.net/hittanterem/?op=view&k_id=738
    ertekkereso.hu/doc/imak/ima_gyujtemeny.doc

    Szent Patrik:
    Úti imádság
    Uram, Jézus, járj előttem,
    ha lankadok, állj mögöttem,
    Pajzsomként lebegj fölöttem,
    jobbról, balról segíts engem.
    Mindig téged keresselek,
    mindig találkozzam veled,
    minden léptemben szüntelen
    te, csak te jöjj szembe velem.
    Te légy szavam a nyelvemen,
    más szavával te szólj nekem.
    Minden egyes pillantásom
    mindenkiben téged lásson.
    Te légy utam az utamban,
    utam végén a jutalmam…
    Amen.

    szekesfehervar.lutheran.hu/html/doku/csendseta.rtf

  164. robi szerint:

    Attól félek, ha Gondolkodó a a hazugok ellen tüntet, akkor jó sok ellenséget gyűjt be magának a politikai elitből.
    Úgy tűnik, megviselték a pacák idegrendszerét az elmúlt időszak eseményei.

  165. Vátesz szerint:

    Borsós sem tud olvasni, hanem csak írni! Hová volt az írva, hogy ómagyar ima? Olvasd el ókeresztény ima!
    Szent Patrick, *Britannia, 385 körül +Írország, 461. március 17.

    A ballibeknek nem elég régen született? Az a baj, hogy megvolt az előbőre?

  166. CsepeliNo1 szerint:

    POLGÁRMESTERKÉNT GYURCSÁNYÉRT SEM LEHET IMÁT MONDANI, és az imát közösségi honlapon közzétenni!
    Csupán ennyi a különbség!

    Ábel Attilának úgy látom nem elég, hogy a Bolgár György hülyét csinál belőle, még REKLÁMOZZA IS MAGÁT!!!!!
    VICCES!

    T. Ábel Úr!
    Én áldani szoktam Orbán nevét! Minden nap áldom…
    Az elég?!

    Én is szégyellem, hogy csepeli vagyok, és ilyen méltatlan emberek “képviselnek” engem!!!!

  167. Vátesz szerint:

    Csepeli nambör van! Mi meg arra nem voltunk büszke, amikor te képviseltél bennünket!
    Gyurcsányért meg kár lenne imát mondatni, mert rajta az sem segítene!
    Végérvényesen bukott ember, akkora hülye, hogy miniszterelnökként köszönőlevelet küldetett egy miépesnek! Röhögtetek amikor bementem a Munkásotthonba Gyurcsány lakossági fórumára, de arcotokra fagyott a vigyor, amikor a kezébe adtam a levelem!
    Gyurcsány úrat hozzásegítettem az általam elindított miniszterelnök-keresősdivel, hogy lemondva pártelnöki pozíciójáról több időt tölthessen a családjával!
    Ma este a változatosság kedvéért Rangos Katalin a Szabad sávban (Klubrádió) Bajnai Gordonnal “spekulált, mint zsidó az üres boltban!” Szóba került a miniszterelnök-casting is, ahogy Rangos Katalin nevezte az ominózus eseményt.
    http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=25181 – Tárolt változat Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is!

  168. szigetország szerint:

    Bolgár György saját magából csinált hülyét — nem először.
    Azon rugózott ez a majom, hogy szerinte nem beszélhetünk “brutális sajtótámadásról”.

    Még az itt fórumozó ellenzékiek is elismerik (hiszen erre hivatkoznak), hogy Magyarország ellen kemény sajtótámadások történtek. S attól brutális, hogy töményen, koncentráltan, fasiszta felhanggal is(!) szidják az országot külfdöldről, belföldről.
    Közben azt is állítják (hazudják), hogy Magyarországon nincs sajtószabadság. Akkor hogy jelenhettek meg ezek a sajtótámadások?

    Bolgár úr, amúgy jól van?

  169. Seres Sándor szerint:

    Igen, szervezkedünk!
    Ma este fél tízkor az Echo tv Demokrata kör adásában részletesen elmondjuk, mire vállalkozunk. Utána majd itt bővebben beszámolok a terveinkről, a menetrendről, mindenről. De a lényeg:
    Elindulunk! A fene egye meg, elég volt abból a rettenetes hazudozásból, ami most Magyarországra, megszenvedett új Alkotmányunkra, elsöprő többségünk által választott kormányunkra zúdul.
    Elég volt. Egy nagy békemenetet tartunk, mert azt akarjuk, hogy a világ lássa, a többség továbbra is kitart választottjai mellett.
    Adjátok tovább a hírt! Adjátok tovább minden létező fórumon! Megvédjük Magyarországot!

  170. Vili bácsi szerint:

    Magdi anyus – szegényt Isten nyugosztalja – aki annyi, intézetis, árva gyereknek volt anyja helyett az anyja, most biztosan elmenne erre a felhívásra a templomba elrebegni egy imát. -;

  171. Zoli049 szerint:

    Sanyi!

    Mikor békefelvonultuk és hol az alkotmányért, – köznév, kisbetű – mert nincs kedvem a műholdon ilyen echo tv-t keresgélni, mert azt hiszem fizetős csatorna?! 😉

  172. Albisola szerint:

    Manitu! A csepel.hu-n volt olyan hír, hogy kitüntették Gergényit? Most viszont ott van pl. Bayer Zsolt magyar nemzetes írása, aminek semmi köze a csepeli közszolgálathoz. Saját pártlapként kezelitek a csepel.hu-t, ez a tisztességtelen. Többet vártam tőletek!

  173. Seres Sándor szerint:

    Válasz Zoli049 nek!

    Hát csak úgy másolgattam , az ember mindig lebukik ha másol !
    Ha nem bánod néhányszor még ide teszem, hogy az ujjak is rögtön lássák !

  174. Zoli049 szerint:

    Narancsvírus szerint:
    2012. január 11., szerda – 16:06

    Szomszéd!!!

    Vigyek majd egy videograbbert??? Azza egyszerűbb… 😉

  175. Zoli049 szerint:

    Az újak? (akartad írni) Mint Pali? 😉
    Te azt’ szittya vagy.

    Amúgy meg nem olvasok el mindent és mindenkit, én kérek elnézést!

  176. gyalog szerint:

    Itt sokan azt gondolják, hogy politikai oldalhoz köthető a kereszténység/keresztyénség. Ez nem igaz. Sokan azt gondolják, hogy az imával virítani kell valahol, úgy van értelme. Ez sem igaz. Sokan azt gondolják, attól lesz rajtuk látható: ők Isten szolgái, ha az arcuk kenetes, nem a szívük. Ez végképp nem igaz.

    Nekik ezt üzeni Jézus:
    És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.
    Luk 6,33-35

    Szeretném kérdezni a fenti alapján: emlékszik valaki arra, hogy az elmúlt 22 évben imádkozott ÍGY valaki baloldali politikusért?

    Én pedig ezt gyakorlom szintén Jézus szavaival:

    “Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket.”

    Szeretettel, gyalog

  177. "?!" szerint:

    Kedves “csapos”!

    Lukács 6,33-35 számú írásából az alábbi részt küld el az IMF-nek és az Európai Központi Banknak, hátha akkor dőlni fog a pénz Magyarországra!

    “Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.”

  178. csaba péter szerint:

    A sok pampogás helyett imádkozzatok , ha már szóltak?egyszer …. nyolcszor.

  179. csaba péter szerint:

    Most ezt az ős kereszténynek átkeresztelt Vass Albert verset ki kell rakni , házi áldásnak ?

  180. Doki szerint:

    Ameddig nem tudod rendesen leírni Wass Albert (és nem Vass Albert) nevét, addig maradj csendbe!

  181. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Izlandnak bejött a csőd

    Mindenki tudja, miért kell helyreállítani a kötvénypiacok bizalmát, miért kell a hitelezőket kifizetni. Azért, mert el kell kerülni a bankok összeomlását, mivel magukkal rántanák az egész gazdaságot. Ez azonban a Lynn szent nem igaz.

    Izland csődbe ment, és gazdasága most ismét növekedési pályán van. Jobban teljesít, mint sok ország, amely adósságai visszafizetésével küszködik. Mindez olyan politikusok megjelenéséhez vezethet, akik a tartozások egy részének leírását követelik. Ennek a folyamatnak Európa lesz a középpontja, de megjelenhet a színen az USA is, amely valószínűleg szintén megengedhetetlenül nagy adósságot halmozott fel, valamint a hasonló helyzetben lévő Japán.
    Sokáig fog fájni

    A hitelbuborék hátrahagyott szemetének eltakarítása sokáig fog tartani, és sok fájdalommal fog járni mindenkinek. A piacok úgy gondolják, hogy az egyszerű embereknek kellene lenyelniük a békát, a bankokat és a kötvénytulajdonosokat meg kell kímélni a veszteségektől.

    Magyarország példája azonban azt mutatja, hogy ez utóbbi nem mindig lehetséges. Orbán miniszterelnök felismerte, hogy a csőd nem is olyan rossz opció, egyszerűen annyit jelent, hogy a befektetők elszenvednek némi veszteséget. Nem valószínű, hogy ő az utolsó politikus, aki erre a következtetésre jut…
    Mindenki fizetni fog, kérdés: ki, mennyit

    Az elmúlt évtizedben nyújtott hitelek nagy részét nem fogják visszafizetni. A befektetőknek veszteségeket, a gazdaságnak megszorításokat kell vállalniuk. Egyik vagy másik fél egyoldalú áldozatvállalása középtávon nem elfogadható a vesztes félnek.

    Magyarország lehet az első ország, amely rámutat ennek az érvelésnek az igazságára. Ugyanakkor bizonyára nem lesz az utolsó – véli Matthew Lynn.Izlandnak bejött a csőd

    Mindenki tudja, miért kell helyreállítani a kötvénypiacok bizalmát, miért kell a hitelezőket kifizetni. Azért, mert el kell kerülni a bankok összeomlását, mivel magukkal rántanák az egész gazdaságot. Ez azonban a Lynn szent nem igaz.

    Izland csődbe ment, és gazdasága most ismét növekedési pályán van. Jobban teljesít, mint sok ország, amely adósságai visszafizetésével küszködik. Mindez olyan politikusok megjelenéséhez vezethet, akik a tartozások egy részének leírását követelik. Ennek a folyamatnak Európa lesz a középpontja, de megjelenhet a színen az USA is, amely valószínűleg szintén megengedhetetlenül nagy adósságot halmozott fel, valamint a hasonló helyzetben lévő Japán.
    Sokáig fog fájni

    A hitelbuborék hátrahagyott szemetének eltakarítása sokáig fog tartani, és sok fájdalommal fog járni mindenkinek. A piacok úgy gondolják, hogy az egyszerű embereknek kellene lenyelniük a békát, a bankokat és a kötvénytulajdonosokat meg kell kímélni a veszteségektől.

    Magyarország példája azonban azt mutatja, hogy ez utóbbi nem mindig lehetséges. Orbán miniszterelnök felismerte, hogy a csőd nem is olyan rossz opció, egyszerűen annyit jelent, hogy a befektetők elszenvednek némi veszteséget. Nem valószínű, hogy ő az utolsó politikus, aki erre a következtetésre jut…
    Mindenki fizetni fog, kérdés: ki, mennyit

    Az elmúlt évtizedben nyújtott hitelek nagy részét nem fogják visszafizetni. A befektetőknek veszteségeket, a gazdaságnak megszorításokat kell vállalniuk. Egyik vagy másik fél egyoldalú áldozatvállalása középtávon nem elfogadható a vesztes félnek.

    Magyarország lehet az első ország, amely rámutat ennek az érvelésnek az igazságára. Ugyanakkor bizonyára nem lesz az utolsó – véli Matthew Lynn.”

    forrás: Index

  182. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem elég olvasni, értelmezni is kell! Min. az írásjelekkel egyetemben! Szövegértelmezés ált. isk. 1-4 osztályig. De hát ahol sötétség honol, ott a sötétség tombol!

  183. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vátesz szerint:
    2012. január 11., szerda – 13:24

    “Kedves Seres Sándor! Az itteni csahosok nem bírják elviselni a náluk különb embereket, mindenkibe belemarnak, így aztán csak egy szűk kör szűköl itt! 😉 ”

    Ismétlés a tudás a……..mégis minek, hiszen ez az az utca ahol semmi sem változik.

  184. Vátesz szerint:

    Gondolkodó!
    Csahol, morog, ugat, vakkant, vonyít, vinnyog, nyűszít, szűköl, liheg.
    Ugye milyen gazdag a mi magyar nyelvünk!

  185. ebihal szerint:

    Szigetország! A kormányt támadják, nem az országot! Nektek minden brutális, ami
    nem a ti szátok íze szerint való! Nektek valójában egy 100%-os é-koreai jellegű
    uralom kell.

  186. ebihal szerint:

    Seres Sándor!
    Amit a fiatalokért tett, azért elismerés jár, bár a maga által képviselt szellemiséget
    nem szeretem. A szerda 20:52-es adása, már-már egy bigott fanatikus képét veti
    fel, ez nem tesz jót a közérzetnek.

  187. Seres Sándor szerint:

    Budapest, Hősök tere
    Leírás

    Békemenet Magyarországért
    Január 21-én, szombaton délután 16 órakor

    Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.

    Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni.

    Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.

    Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk!

    Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!Induljunk el! Várjuk a civil szervezetek, a közéleti személyiségek és minden hazafi csatlakozását.

    A kezdeményezők nevében:Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások.

    A Civil Összefogás Fóruma támogatja a nyilatkozatot és a békemenethez csatlakozik.

  188. Seres Sándor szerint:

    Ez a beírás máshonnan van,de a vége ide is érvényes !Te Pernahajder..Valószínűleg minden szám stimmel, de ezt már írtad, és mi következik ebből ? Fegyveresen meg kel dönteni őket, vagy mi? Vagy nem kell végrehajtani a hozott törvényeket ? Nem Értem! Demokrácia van ! Most akárhogyan is csavargatod a számokat, játékszabályok szerint, ( törvények ) most nekik van a parlamentben többségük. Aki nem tartja be a törvényeket, szabálysértő, vagy bűnöző. Ezt talán te is tudok, hogy ez nem mostantól van ez így. A játékszabály szerint az osztja az okosságot a ki pártot alapít, megnyeri a párelnöki tisztet, majd a választásokon elnyeri a többség bizalmát. Eddig az országban 4 embernek sikerült.Mivel úgy látom, hogy sok okos, önjelölt, mindentudó beírogató van itt. Javaslom, hogy az energiátokat, az ország érdekében, tegyétek meg az első lépéseket, hogy ti kerüljetek a miniszterelnöki székbe. Remélem akkor eljönne a BÉKE
    , mert ti aztán tudjátok az igazságot, és mindenki megelégedésére kormányoznátok kicsi hazánkat. /Isten ments meg tőle! /

  189. Valaki szerint:

    nem aranyhal szerint:
    2012. január 11., szerda – 14:12

    Igen lett volna felháborodás mert Gyurcsány egy szemkilövetőnépnyúzóadóemelősukorózókarvalytőkekiszolgálószemét volt.

    Orbán Viktor meg egy szent.

    Te jó ég, az ilyen seggnyaló bérenceket kezeltetni kéne, de sürgősen!!!!

  190. Valaki szerint:

    Kedves Hívők!

    Ma már elrebegtétek az imát?

  191. Gepetto szerint:

    Valak! Bárkinek alapvető emberi joga hinni vagy nem hinni. Neked pedig nem jogod, hogy ezt a nemes dolgot gúny tárgyává tedd. Az imádság pedig az imátkozóra és Istenre tartozik, tehát semmi közöd hozzá!

  192. ebihal szerint:

    Gepetto! “Bárkinek alapvető emberi joga hinni vagy nem hinni.”
    Ez így helyes, de mesélje el valaki végre, hogy miért lesz kötelező hittan
    oktatás az iskolákban!?

  193. Gepetto szerint:

    Igy legalább tanulhatsz valami nemeset is. (Bár nem tudok róla, hogy kötelező lenne)

  194. ebihal szerint:

    Gepetto! Csak nem arra célzol, hogy legyek olyan mint a plébános ?
    Olvasd a törvényt!

  195. Gepetto szerint:

    Hit és erkölcstan (messze nem ugyanaz) Na de teljesen mindegy, úgysem fogod fel.

  196. ebihal szerint:

    Gepetto! Ragozd a különbséget!

  197. Valaki szerint:

    Kedves Gepetto!
    Ha nem lenne hozzá semmi közöm, akkor nem jelent volna meg a felhívás imára a csepel.hu-n. Így tehát van hozzá közöm…Te már imádkoztál ma?

  198. Gepetto szerint:

    Igen! Érted is

  199. Valaki szerint:

    Ne említsél engem légyszíves egy imában ov-ral együtt! Köszi

  200. Gepetto szerint:

    Na látod! Ezt sem te fogod megmondani nekem. Annyira nem vagy “Valaki”

  201. Narancsvírus szerint:

    Schmitt álljon a nyilvánosság elé!

  202. Seres Sándor szerint:

    Budapest, Hősök tere
    Leírás

    Békemenet Magyarországért
    Január 21-én, szombaton délután 16 órakor

    Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.

    Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni.

    Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.

    Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk!

    Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!Induljunk el! Várjuk a civil szervezetek, a közéleti személyiségek és minden hazafi csatlakozását.

    A kezdeményezők nevében:Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások.

    A Civil Összefogás Fóruma támogatja a nyilatkozatot és a békemenethez csatlakozik.

  203. Seres Sándor szerint:

    Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól
    2012. 01. 12. 12:38 –

    Megosztás

    Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök.

    Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.

    Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.

    A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.

    Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.

    A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.

    Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.

    Székely János esztergom–budapesti segédpüspök

  204. GONDOLKODÓ! szerint:

    baniko21 szerint:
    2012. január 11., szerda – 18:17

    Gondolkodó!
    Gondolkodj egy kicsit, mielött megszólod azokat az embertársaidat akik esetleg
    tisztán látják a jövőt.

    T. baniko21!
    Mindenekelőtt: mielött, helyesen mielőtt!

    -Nem szóltam meg senkit, csupán a beírásaik alapján vontam le a következtetést,
    -meggyőző hittel vallom, hogy a jövőt egyedül csak a jó Isten tudja, nem gondolnám, hogy mások is képesek lennének erre, még azok sem, akik a világ folyamatainak előidézői valamilyen szinten,
    Végül az én értelmezésemben a hazaárulás, és a jövőlátás egészen eltérően két kategória. Főként abban a tekintetben, hogy az előbbi valós tényeken, megnyilvánulásokon stb. alapszik, míg a másik………..

  205. baniko21 szerint:

    Gondolkodó!
    A hosszu ő-t illetően igazad van.
    A hazaárulás megtörtént már akkor, amikor mindent elprivatizáltak eladtak, idegen
    kézre juttattak fillérekért. Ha még a devizatartalékhoz is hozzányulnak, le is lehet
    a villanyt Magyarországon kapcsolni. Már köztáraság sem vagyunk, de van köz-
    társasági elnökünk aki a diplomáját más babérjaival ékesitette. Javaslom, hogy
    a helyesírás javításaidat éld ki az ő írásain. Hidd el jóval többet találsz, mint nálam.

  206. gyalog szerint:

    Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. – írja (idézi?) Seres Sándor.

    Ellenszenv? Ellenünk?
    Talán van olyan nép környezetünkben, amelyet ne néznénk le? Van olyan nemzetközi szervezet, amelyet mértékadónak tartunk?

    Amit vetettünk, azt aratjuk.

    Az idézett ige pedig így szól:

    János 15,18 “Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.
    15,19 Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.
    15,20 Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani, 15,21 De mindezt az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki elküldött engem. 15,22 Ha nem jöttem volna, és nem szóltam volna hozzájuk, nem volna bűnük, most azonban nincs mentségük bűneikre.
    15,23 Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.

    Vagyis a gyűlölet nem vélt vagy valós nemzeti meghurcoltatásról szól, HANEM A JÉZUS NEVÉÉRT VALÓ MEGHURCOLTATÁSRÓL. Ezt persze a farizeusok nem tudják. Kiforgatni politikai célokra az Igét, nos, azt annál inkább.

    Nekik mondta Keresztelő János:

    “Viperák fajzata! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek az eljövendő harag elől?
    Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöt,
    és ne gondoljátok, hogy ezt mondhatjátok magatokban: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek, hogy az Isten ezekből a kövekből is tud fiakat támasztani Ábrahámnak.
    A fejsze pedig ott van már a fák gyökerén: ezért minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágatik, és tűzre vettetik.

    Úgy látszik most is sok a hivatalos és kevés a kiválasztott…

  207. Seres Sándor szerint:

    Az utóbbi napok Orbán-kormányt ütlegelő írásai között előkelő helyet foglaltak el a cseh lapok cikkei, ezért is meglepő olvasni Michal Semín sorait a Lidové noviny prágai lap január 6-i számában (a cikk fordításában Loydl Ronald segédkezett). A cikkíró meggyőződése szerint ugyanis a magyar alaptörvénnyel szemben kidomborodó uniós kritikák veleje nem az alkotmányosság nemléte, avagy a demokrácia megszűnése. Semín úgy véli, a kritika igazi oka az értékek közti alapvető különbségek mentén keresendő.

    Az olykor a demokratikus döntéshozatalban is gyengélkedő unió Semín szerint az emberek, államok, világnézeti határoktól mentes balliberális irányelvet tartja szem előtt. Az eszme kiteljesedésének azonban komoly akadálya, hogy magának az EU-nak is vannak határai, és olyan mércéje, mely alapján „irgalmatlanul elítél minden máshitűt”. Mit vétett Magyarország, hogy kiérdemelt egy ilyen éles kritikát? – teszi fel a kérdést. A cikkíró visszaidézi az Európai Parlament, a Human Rights Watch, az Amnesty International tavaly áprilisi közös nyilatkozatát. Ebben az EP és az emberjogi szervezetek tiltakoztak a magyar alaptörvénynek a Szent István-i hagyományokról, a házasság védelméről, a hagyományos család jelentőségéről, avagy az élet oltalmazásáról szóló szakaszai ellen. Az említett részek állítólag diszkriminatívak, mivel veszélyeztetik a vallásszabadságot, a homoszexuálisok egyenjogúságát és a nők jogát a magzatelhajtáshoz.

    Michal Semín szerint tehát nem azért ömlik a szitokáradat hazánkra, mert az unió félti a demokráciát, hanem azért, mert az új alaptörvény „akadályozza annak a célnak az elérését, melyet Mark Hackard külpolitikai elemző a volt szovjet blokk országainak gyarmatosításaként jellemez”. A bolsevikok az elmúlt évtizedekben céltudatosan tisztították meg a keresztény örökségtől és a nemzeti hagyományoktól Európának ezt a részét, magyarázza a szerző. „Amit nem ért el a Szovjetunió, az valószínűleg sikerülni fog az Európai Uniónak. De ha Ő, akihez a magyar alkotmány fohászkodik, közbelép, akkor ennek egészen más vége lehet…”

  208. gyalog szerint:

    Keresztény mezben nemzeti hőbörgés.

    Az Ige így tudósít:

    (A hamis próféták)

    “Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.” Máté 7,15-21

  209. szigetország szerint:

    gyalog!

    Mi lenne, ha az idézgetések helyett néha saját kútfőből is dolgoznál?
    Vagy nincsen saját gondolat?

  210. Seres Sándor szerint:

    Isten ments meg minket attól aki mindig mindenre betűről betűre idéz a bibliából, mert mint tudjuk, hogy mindenre és az ellenkezőjére is lehet idézgetni. Úgy egyben az igazi nem a részleteiben !

  211. hajós szerint:

    Seres Sándor, sokkal egyszerűbb a helyzet. Azért kapjuk a kemény bírálatokat az Európai Uniótól, mert megsértettük az Európai Unió alapszerződését. Az országot a jelen állapotában nem vennék fel az Európai Unióba. Aki egy klubnak a tagja, annak be kell tartania a klub szabályait. Ha nem tartja be, akkor azért megfelelő szankciók járnak. Ha nem tetszik, ki lehet lépni. Ki lehet mondani, hogy mi nem akarunk az Európai Unióhoz tartozni, és akkor nincsen semmi probléma.

  212. Zoli049 szerint:

    Micsoda érdekesség, hogy az egyház bugyrain, zavarosban halászó, állami (egyházi) támogatástól elesett honfitársam, degradál egy olyat, aki önszántából idéz a Bibliából.

    Továbbra is azt vallom, hogy mindenki hihet bármiben, ez alanyi, emberi joga! Azonban tegye ezt a saját, zárt köreiben. Ne térítsen senkit, ne győzködjön senkit. Mindenkinek van saját és szabad akarata, így eldönthet bármit, felnőtt emberek vagyunk.

  213. Seres Sándor szerint:

    Zoli049 válasz:Akkor a komcsik miért mentek ki az utcára miért nem maradtak a saját köreiben, miért szaladtak, az USA-ba, Brüsszelbe meg mindenhova? A Jehovák, miért csöngetnek be hozzánk nap mint nap. Vagy a melegek felvonulása, a saját köreiben történik ?Csak velünk van a bajod? Akkor most miért írogatsz ez nem a te köreid! Annyira fröcsögsz hogy fogalmad sincs már mire reagálsz Azzal,hogy fiatalokat mi táboroztattunk, klubbot működtettünk, táncos, rendezvényeket szerveztünk, mindezt egyedül szerveztem, ja volt fizetésem is 40.000Ft. Csinálja utánam bárki, csak egy akadna az országban ! Ez nem nagyképűség. Nézd meg az alkotmányt(akar) a régit
    is mit vállal az állam, az emberek érdekében, ezt részben arra érdemes programok támogatásával, vagy normatív támogatással, vagy állami szervezetekkel, biztosítja. Nos ezek a lehetőségek állampolgári jogon neked is rendelkezésre állanak, most sem késő másokért ingyen dolgoznod, sőt akkor lenne igazi az ország, ha ebben versenyeznénk ! Mit irigykedsz, nem pénzért csináltam hanem szeretetből, önzetlenségből. Érted, egyáltalán tudod mit beszélek, ingyen ácsingóztam, mert az állami pályázatok összegét, egy az egyben a résztvevőkre költöttük, akár te is eljöhettél volna. Nem volt a jelentkezésnek semmilyen előfeltétele, miért nem jöttél, csak a normál együttélési szabályokat kellett betartani. Lehet ,hogy mostanra talán rendes ember lennél!, Engem, mindennek elmondasz, éppen mi nem győzködtünk, csak egy lehetőséget biztosítottunk, egy tisztességes, emberi, közösséget, melynek nem volt előfeltétele, a vallásosság, de mint mondtam egyfajta tisztességes, emberi magatartást azt elvártunk, sokan ma sem vallásosak. Csak megtalálták a párjukat, nevelik a gyermekeiket, és tisztességesen élnek. Ja volt még egy kitétel Értelmiségi Társaság, lehet hogy ez riasztott volna téged, pedig ez nem iskoláztatottságot jelentett, hanem értelmességet. A társaság döntő része azért egyetemista volt, de volt metróvezető is.
    Felnőtt ember vagy és látjuk, hogy te nem választottad a mi utunkat, de legalább másokat irigységből, rosszindulatból ne akadályozz, hogy a helyes úton járjon !!

  214. Seres Sándor szerint:

    hajós- nak válasz: Talán mégsem az a baj amit leírtál! Pl Szlovákia nem sértette meg az Európai Unió alapszerződését? Sőt úgy vették fel ,hogy ez a helyet akkor is fenn állt, sőt azóta többször is megsértették. A különbség csak az ,hogy a mi kárunkra tették! Azt lehet, de mért van ez a kettős mérce. Többet kellene Bogár Lacit hallgatnod, akkor pontosan tudnád a választ. A globális nagytőke farkára léptünk, a nemzeti értékek és gazdaság támogatásával. Gordonka mint kiderült Amerikának muzsikál, de elég hamisan ! Figyeljétek Bauer Zsolt műsorait talán jobban megértitek amit most félremagyaráztok, az ilyen gordonkások miatt !

  215. Seres Sándor szerint:

    Elég a Nyugat kettős mércéjéből!
    ELÉG, 2012. január 13., 14:49

    Civilek próbálták felnyitni a külföldi újságírók szemét – egyre többen a békemenet oldalán

    Csizmadia László: Gyurcsány idején miért néztek félre?

    Lázár Vilmos: Azt mondtam, végre!

    Kiállt Magyarország függetlensége és az új alaptörvény mellett a Civil Együttműködési Tanácskozás. „Nem tűrhetjük tovább a pénzügyi-banki körök nyomásgyakorlását” – fogalmazott Csizmadia László CET-elnök a tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatón. Kijelentette, Magyarország nincs csődhelyzetben. Az elnök szerint Nyugaton sokan nem értik, miért születhetett a jelenlegi kormánypártoknak ilyen jelentős támogatottságuk, amely a „végletekig áldemokratikus” liberális–szocialista kormányzás leváltásáért jött létre. A CET egyetért a január 21-i Békemenet céljával, amelyről a szintén csatlakozó Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó-világbajnok azt mondta lapunknak, „Nem tűrhetjük, hogy tovább támadják a hazát és a kormányt”. Szentesi Zöldi László publicisztikájában így ír: „nagyon sokan legyünk ott a Hősök terén. Segítsünk a világlapoknak, csináljuk meg a másnapi címlapjukat!”

  216. Seres Sándor szerint:

    Orbán Viktor szerint, a piacok sokkal derűlátóbbak”Magyarországgal kapcsolatban, s az ország gazdaságának alapjai „sokkal erősebbek, mint azt sokan sugallják”. Orbán úgy fogalmazott: „Az általános hozzáállásunk az, hogy nyitottak és rugalmasak vagyunk, készek vagyunk minden pontot megvitatni, de nem politikai véleményre, hanem érvekre van szükségünk. Ha az érvek az EU részéről meggyőzőek, hogy jobb azt a vonalat elfogadni és követni, akkor nincs ok arra, hogy ne úgy tegyünk” – mondta. Leszögezte, Magyarország azután is a piacról akarja finanszírozni magát, hogy az IMF-fel végül aláírják a megállapodást.

    Amint Magyarország meg tud maradni a pénzpiacon, és biztosítja a pénzügyi hátteret az IMF-fel kötött egyezménnyel, a kormány a gazdasági növekedésre összpontosíthat – hangsúlyozta a miniszterelnök. Az Európai Bizottság szerdai, a túlzottdeficit-eljárás kapcsán tett bejelentéséről Orbán azt mondta: csak a múltat kritizálták.

  217. Seres Sándor szerint:

    Fasiszta Európa jó része, ha igaz, amit az angol ír Bővebben a mai Magyar Hírlapban

    Brit objektivitás
    „Európa sötét múltjának elborzasztó pillanatait tükrözi, hogy a magyar kisebbség tagjainak magyar állampolgárságot ajánlanak, ahogy Hitler tette a Csehszlovákiában élő német etnikum esetében” – írta a legnagyobb példányszámú brit baloldali vasárnapi lap. A bírálat apropóján lapunk annak nézett utána, hogy mely európai országokban élnek hasonló intézkedésekkel. Kiderült: Franciaországban parlamenti képviselők adhatnak ilyen jogot, Olaszországban a diaszpóra részt vehet a választásokon, s ugyanez a helyzet Romániában is. Portugáliában, Horvátországban és Szerbiában is ismert és bevett intézmény a kettős állampolgárság. A hírhedt Bilderberg-csoportban is helyet foglaló Will Hutton exfőszerkesztő-publicista így nyilván ezeket az országokat is fasisztának gondolja…

  218. Vátesz szerint:

    Akkor Nagy-Brittania a világ lefasisztább országa, mert angol állampolgársággal él a legtöbb ember más országokban! Ők az előretolt helyőrség, az ötödik hadoszlop?
    Nyilván Izrael is fasiszta ország, hiszen többmillió ember él szerte a világon a lakóhelyének és Izraelnek a kettős állampolgárságával!

  219. Seres Sándor szerint:

    „Magyarország nincs csődhelyzetben, az utóbbi egy-két évben javultak a gazdasági mutatók” – jelentette ki Csizmadia László a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján. A CET elnöke ugyanakkor kijelentette, bíznak az IMF-tárgyalások sikerességében, ám hangsúlyozta, „nem tűrhetjük a pénzügyi-banki körök nyomásgyakorlását”. „Felkérjük az Európai Unió és az Egyesült Államok kormányköreit, hogy ne támadják Magyarország kormányát” – jelentette ki Csizmadia, hozzátéve, Magyarország „hű szövetségese” az uniónak. Mint jelezte, a nyugati világban sokan nem értik, miért születhetett a jelenlegi kormánypártoknak ilyen jelentős támogatottságuk a legutóbbi választásokon. Csizmadia szerint az összefogás a „végletekig áldemokratikus” liberális-szocialista kormányzás leváltásáért történt, az előző kabinet ugyanis felélte társadalmi támogatottságát, „ész nélkül” privatizálta a nemzeti vagyont, „hazudott reggel, éjjel meg este”, közel száz százalékra növelte az ország GDP-arányos államadósságát, és a svájci jegybank figyelmeztetései ellenére sem akadályozta meg a lakosság egyre nagyobb arányú devizaeladósodását.

    Csizmadia László emlékeztetett: az előző kormány semmiféle szankcióban nem részesült, amikor kiderült, hogy csalt a költségvetési számok benyújtásakor, s az unió „félrenézését” gumilövedékekkel és lovas rendőrökkel „hálálta meg”. A CET elnöke kifejtette, az új alaptörvény azt az 1989-ben született ideiglenes alkotmányt váltotta le, amely „megőrizte a sztálinista alapokat”. Az operaház előtti tüntetésről megjegyezte, az csak „szennyes csepp a tengerben”.

    Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének elnöke úgy vélte, a Nyugat nem mér azonos mércével. A CET elnökségi tagja felidézte a Benes-dekrétumokat, amelyek szerinte „Európa történetének egyik legsúlyosabb tehertételei” voltak. Felhívta a figyelmet, hogy a kollektív bűnösséget kimondó dekrétumokat mind Csehország, mind Szlovákia érinthetetlennek mondta az utóbbi években, és „mégsem történik velük szemben semmi”.

    A CET bejelentette, csatlakoznak a január 21-i Békemenethez. Csizmadia László lapunknak elmondta, a Kárpát-medence legerősebb civilegyesüléseként egyetértenek a felvonulás céljaival. „Minden megmozdulást támogatunk, amely a nemzetért, Magyarország szuverenitásáért áll ki” – fogalmazott. Csizmadia hozzátette, a CET azt tervezi, ha „a nemzetközi helyzet és a támadások azt megkövetelik”, akkor nemsokára a 2009. virágvasárnapihoz hasonló tömegtüntetést szervez.

  220. hajós szerint:

    Seres Sándor:

    „Magyarország nincs csődhelyzetben, az utóbbi egy-két évben javultak a gazdasági mutatók”

    mégis melyik mutató javult? mondj már egy párat.

  221. Seres Sándor szerint:

    Olvassál tanulj, és ne nézd az ATV, majd megtudod!

  222. Seres Sándor szerint:

    És ezt nézd meg!

  223. Seres Sándor szerint:

    Talán ezt is!
    http://video.xfree.hu/?n=vasslaszlo|80e46dbe08ecd1f49e88cdb7d164691c&vci

  224. Seres Sándor szerint:

    Válasz minden hitetlennek !

    Először is nem jó helyen reklamáltok! Gyurcsány, Gordon lapjainál kellene! Meg azoknál a közel 2 millió honpolgárainknál akik visszaszavazták ezeket a tolvaj , hazaárulókat. Egy Gazdaság fejlődési irányának a megváltoztatásához legalább három év szükséges, normál körülmények közepette. Most szerintem meg nem az van! Mindig az a lényeg azt mondjátok meg mi a megoldás. Valaki mondta, hogy elvesztette, a munkáját, és hitele van! Nos, pontosan ilyen helyzetben, vette át OV. az országot, sőt nem ilyenbe, hanem még rosszabb, körülmények között, sorolhatnám milyen örökséget kapott, meg milyen kifizetetten számlákat.

    Most van a rendszerváltozás! Valaki régen mondta, ” Hogy Tetszettek volna forradalmat csinálni” Az mivel járt volna, halottakkal? Márpedig lettek volna ártatlanok is közöttük, meg mártírok!(1956) Nos ki mondta, hogy egy rendszerváltozást meg lehet csinálni áldozatok nélkül én tudom, hogy nem!. Sajnos ! Vagy hagyjunk mindent a fenébe, dőljön be mindenki, így legalább nem lesz gond a szomszéd tehenével. Az irányvonal jó a megoldások, pedig a lehetőségektől függ nem az akarattól. Egy miniszterelnök sem azt csinálhatja amit akar, csak azt amit a jogszabályok, szerződések megengednek! Csak kicsit próbáltuk mást csinálni, de már az egész Globáltőke nekünk ugrott. Biztos, hogy jó lenne, ha mindenki annyit keresne, hogy, csak azon törhetnénk a fejünket, hogy a felesleget hogyan költsük el szórakozásra.

    Nem akarok senkit sem ijesztgetni, de lesz még ennél is rosszabb. Nem tudom, hogy hogyan fogjuk ezt átvészelni, de úgy az biztos, hogy nem, aki segíteni akar azt támadjuk, akadályozzuk!

    Össze kell fognunk! Csak így lehetünk úrrá a helyzetünkön, és csak így segíthetünk annak is aki elveszti a munkáját. Ennek ellenére lesznek áldozatok mert mindenkit meg sem lehet menteni.

    “Az erőtlen csügged, az erős megállja. És tudod: az erő micsoda? – Akarat!”

  225. Seres Sándor szerint:

    Szikszai János Lászlótól!

    Ezt az idézetet A. I. Szolzsenyicin -től.az oldalamra kitettem, de ide is nagyon aktuális mert sok olyan is olvashatja itt aki érdekelt benne. -Minta hozzászólásokból láthatom. A kommunistákról:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”.

  226. Diogenés szerint:

    Hiányzik az imából,hogy az isten rakja bele!….A hitet meg a szertet.
    Csepelen is nagyon aktíválják magukat az imaiparosok.Az én pénzemen/állami támogatás/.

Itt lehet hozzászólni !