Csatornázás: az ikerházak bekötése is ingyenes lesz

Csepel.hu

Németh Szilárd polgármester kezdeményezésére, Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes segítségével lehetővé vált a családi házak után az ikerházak ingyenes bekötése is az új csatornahálózatra – ezt a főpolgármester-helyettes és a csepeli polgármester közös közleményben jelentették be. A közlemény kiemeli, hogy a fővárosi és a csepeli önkormányzat több körben zajló tárgyalásokon tudták elérni az uniós források kezeléséért felelős szervezetekkel, hogy a műszakilag indokolt esetben lakóingatlanonként kerüljön kiépítésre a házi bekötés.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló csepeli szennyvízcsatornázás keretében eredetileg helyrajzi számonként csak egy házi bekötés megépítésére nyílt lehetőség. Ezt a Csepelen gyakori ikerházas telkek miatt már a június elején megrendezett lakossági fórumon is sokan kifogásolták. Németh Szilárd polgármester mindent megtett a probléma megoldására, és a beruházóhoz, Budapest Főváros Önkormányzatához fordult, hogy a projekt biztosítson forrást a többletbekötések kiépítésére a műszakilag indokolt esetekben.

– Nagy eredménynek tartom, amit Tarlós István és Szeneczey Balázs segítségével elértünk, hiszen uniós projekteknél általában nincs lehetőség a tervek átalakítására. A főváros vezetői ugyanakkor megértették, hogy Csepelen jogos kérés az elmúlt évtizedben megszaporodott ikerházas telkek figyelembe vétele, és nyitottak voltak a probléma megoldására. Fontos kiemelnem, hogy a fővárosban egyedül Csepelen nem kerül pénzbe a szennyvízcsatorna bekötése, melyért máshol 300 ezer forintot fizetnek a lakók, és csak a jóval alacsonyabb költségű rácsatlakozást kell kifizetni – mondta el lapunknak Németh Szilárd csepeli polgármester.

– 2010 óta megkezdődött a teljes csatornázás kiépítése, a gerincút építése, két nagyon fontos kerékpárút épült meg, és a főváros kész az együttműködésre az új uszoda felépítésében is. Tarlós István láthatóan mindent megtesz a csepelieknek tett ígéreteinek teljesítéséért, hiszen mindez az elmúlt húsz év legsúlyosabb világgazdasági válsága közben valósul meg. Jól látható, hogy Csepel ma már nem Budapest mostohagyermeke, és a főváros új vezetői igyekeznek bepótolni húsz év elmaradását – emelte ki Németh Szilárd.

A közös közlemény szerint a többletbekötés indokoltsága egyedi elbírálás alapján kerül megállapításra, a házi bekötések helyéről folytatott kivitelezői egyeztetések során.

Csepel.hu

Az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. tájékoztatója:

Ki jogosult többletbekötésre?

Többletbekötésre csak és kizárólag az egy helyrajzi számmal rendelkező ikerházak, vagy osztatlan közös tulajdonú telken, külön tulajdonban lévő lakóingatlanok tulajdonosai jogosultak, abban az esetben, ha az eredeti egyetlen bekötésre több lakóingatlan rákötése műszakilag nem lehetséges.

A műszaki okok az alábbiak lehetnek:

– Az épületből, épületekből a szennyvíz elvezetése a telek domborzati viszonyai miatt nem lehetséges egyetlen házi bekötésen keresztül.

– A telken belüli elágazás kiépítése a már meglévő egyéb, telken belül vezetett közművek (víz, vízóra akna, gáz, olajtartály stb.) és azok védőtávolságai miatt nem lehetséges.

Milyen esetben nem indokolt a többletbekötés?

Felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy jelen projekt keretében az alábbiakban felsorolt esetekben továbbra sincs lehetőség többletbekötés kiépítésére:

– Saroktelkek esetében, amennyiben az egyik utcafronton már korábbi beruházás keretében kiépítették a szennyvízcsatornát, azonban a rákötés még nem történt meg – függetlenül attól, hogy a másik utcafronton a jelenlegi projekt keretében szennyvízcsatorna épül. Ilyenkor a rákötést a már meglévő hálózatra a Fővárosi Csatornázási Műveknél kell kezdeményezni.

– Olyan lakóingatlanok esetében, amelyek előtt a jelenlegi beruházás keretében nem épül szennyvízcsatorna.

– Olyan, egy helyrajzi számmal rendelkező ikerházak, vagy osztatlan közös tulajdonú telken, külön tulajdonban lévő lakóingatlanok, melyek esetében már egy korábbi beruházás keretében megépült a házi bekötés – függetlenül attól, hogy a jelenlegi projekt keretében épül-e szennyvízcsatorna az ingatlan bármelyik utcafrontján.

– Olyan, egy helyrajzi számmal rendelkező ikerházak, vagy osztatlan közös tulajdonú telken, külön tulajdonban lévő lakóingatlanok, melyek esetében a fent említett műszaki indokok nem állnak fenn.

Egyedi elbírálás során állapítják meg a jogosultságot

A projekt keretében a kivitelező munkatársai minden ingatlantulajdonost személyesen keresnek fel a házi bekötés kiépítésével kapcsolatos egyeztetések ügyében. A házi bekötés helyét a tulajdonosnak a „házi-bekötési nyilatkozaton” aláírásával kell jóváhagynia. Abban az esetben, ha az egyeztetés során megállapításra kerül, hogy egy darab házi bekötéssel a telken lévő lakáscélú épületek, épületrészek szennyvízelvezetése műszakilag nem megoldható, a kivitelező a beruházást felügyelő mérnökszervezet képviselőjével közösen, a tulajdonossal egyeztetett időpontban egy ismételt helyszíni bejárást tart. Ennek keretében fotódokumentációt tartalmazó jegyzőkönyv készül a telek állapotáról, melyben rögzítik a többletbekötés szükségességét alátámasztó műszaki indokokat is.

A jegyzőkönyvet mind a kivitelező- és a mérnökszervezet képviselőjének, mind az ingatlantulajdonosnak alá kell írnia.

A már megépült házi bekötések felülbírálásával kapcsolatban kérjük az ingatlantulajdonosokat, keressék az illetékes kivitelezőt a következő elérhetőségeken:

Királyerdő: SMP 2011 Csepel Konzorcium; Cím:  1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 277.; Tel: 06/1 276-88-33/228-as mellék

Háros: COL4 A-H Konzorcium; Cím:  1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 257.; Tel: 06/1-277-7655

Megértésüket köszönjük!

Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft.

Közlemény: Eredményesen zárult Csepel és a Főváros példás együttműködése

Tisztelt Csepeli Polgárok! Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló, jelenleg zajló csepeli szennyvízcsatornázás keretében eredetileg helyrajzi számonként egy házi bekötés megépítésére nyílt lehetőség. Ez a jelentős mennyiségű ikerházas telek miatt már a beruházással kapcsolatosan, június elején megrendezett lakossági fórumon problémaként fogalmazódott meg. Azóta pedig a csepeliek visszajelzései, rengeteg zöldszámra érkezett megkeresés és a kivitelező cégek által folytatott lakossági egyeztetések eredményeként számos olyan előre nem látható esetre derült fény, melyeknél ikerházak esetében műszakilag indokolt lenne a lakóingatlanonkénti házi bekötés kiépítése.

Az ügy jelentőségét felismerve, Csepel Önkormányzata mindent megtett a probléma megoldása, a csepeli ingatlantulajdonosok elégedettsége érdekében. Ezért a beruházóhoz, Budapest Főváros Önkormányzatához fordult, hogy a projekt biztosítson forrást a többletbekötések kiépítésére műszakilag indokolt esetekben.

Budapest Főváros Önkormányzata Csepel Önkormányzatával karöltve az ügyben egyeztetést kezdeményezett az uniós források kezeléséért felelős szervezetekkel is. A több körben zajló tárgyalásoknak köszönhetően sikerült elérni, hogy műszakilag indokolt esetben lakóingatlanonként kerüljön kiépítésre a házi bekötés.

A többletbekötések lehetőségének megteremtése mellett a lakosok szempontjából további nagy eredmény, hogy mindez a projekt finanszírozásában valósulhat meg, így az egy-egy többletbekötés nagyjából 300 ezer forintos költsége nem az ingatlantulajdonosok pénztárcáját terheli.

A többletbekötés indokoltsága egyedi elbírálás alapján kerül megállapításra, a házi bekötések helyéről folytatott kivitelezői egyeztetések során. Természetesen azoknak az ingatlantulajdonosoknak is lehetősége van bejelenteni a kivitelezőknél a többletbekötésre vonatkozó igényét, akiknél már kiépült a házi bekötés, és fennáll a műszaki indokoltság.

Budapest Főváros Önkormányzata és Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata szeretné megköszönni az érintett csepeli polgárok türelmét, és bízik abban, hogy a döntés a csepeli lakosok megelégedését szolgálja.

Budapest, 2012. augusztus 17.

Szeneczey Balázs sk.
városfejlesztési főpolgármester-helyettes

Németh Szilárd sk.
országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere

111 hozzászólás “Csatornázás: az ikerházak bekötése is ingyenes lesz” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Hát igen. Az MSZP megígérte a csatornázást és a gerincutat 1994-ben, megígérte a csatornázást és a gerincutat 1998-ban, majd bezárta az uszodát, megígérte a csatornázást és a gerincutat 2002-ben, majd bezárta a kórházat, majd megígérte a csatornázást, a gerincutat és egy új uszodát 2006-ban is.

    De semmit sem tett, csak két embert lelőtt egy MSZP-s bűnbanda.

    A Fidesz meg 16 év betartatlan ígéreteit törleszti most, extrákkal. Máshol mindenért fizetni kell, a házi bekötésért is, egyedül Csepelen lehetett ilyen eredményt elérni.

    😀

  2. felix szerint:

    Kedves Manitu.
    Szerinted kinek a pályázata valósul most meg?

  3. Manitu szerint:

    Szerintem nem az ígérgetés számít, hanem az elvégzett munka. A cikkben szereplő ikerházas bekötéshez meg végképp nincs semmi köze a tolvajpártnak.

  4. Dr. grün szerint:

    “Máshol mindenért fizetni kell, a házi bekötésért is, egyedül Csepelen lehetett ilyen eredményt elérni”
    Mert fussa a zegy manitunyi megtakarítás! Ami most nem kerül ellopásra! ))) 🙂 (((

  5. felix szerint:

    A pályázatot a “komcsik” nyerték, ha nem így lenne akkor most a fidesz a cipőfűzőjét kötözgetné ingyen és ikerben.
    Az önrész meg ott volt a csepeli önkormányzat számláján lekötve és pántlikázva.

  6. Manitu szerint:

    Maradjunk annyiban, hogy 2012-őt írunk, és nem 1995-öt. Ha a komcsikon múlt, akkor 1995-ben kellett volna megvalósítani. Vagy 1998-ban vagy 2002-ben vagy 2006-ban.

    De nem így lett, a komcsik mindent csak ígértek, miközben szétlopták az országot, a kerületet, és emberek haltak meg miattuk, a Fidesz meg minden régi-régi ígéretet teljesít. Hatalmas a különbség.

  7. hajós szerint:

    Igen, mert ha nem lenne ingyenes, akkor a legtöbben nem köttetnék be, akkor meg ugye minek a csatorna.

  8. felix szerint:

    Ami a lopást illeti abban a “komcsik” amatőrök a fideszhez képest.
    Azon meg gondolkodj egy kicsit, hogy mióta van uniós támogatású pályázat.
    Abban igazad van, hogy a szoc. többségű budapesti önkormányzat akadályozta a csepeli beruházások magvalósulását, de ezt nem a csepeli szocialistákon kell leverni.

  9. hajós szerint:

    Manitu: mondjál már egy olyan projektet, amit nem az MSZP által elnyert EU-s támogatásból valósított meg a Fidesz, hanem önállóan.

    Ja tudom, stadionépítés…

  10. felix szerint:

    Kedves Hajós.
    A magyar labdarúgás ezt megérdemli, mert legalább annyira sikeres mint a fidesz.

  11. Manitu szerint:

    Tehát akkor a TÉNYEK:

    1994, MSZP

    Ígéret: csatornázás és a gerincút

    Az ígéret teljesítésére rendelkezésre álló idő: 4 év

    Teljesítés: NULLA.

    1998, MSZP

    Ígéret: csatornázás és a gerincút

    Az ígéret teljesítésére rendelkezésre álló idő: 4 év

    Teljesítés: NULLA, még az uszodát is bezárták

    2002, MSZP

    Ígéret: csatornázás és a gerincút, a kórház megtartása, új uszoda

    Az ígéret teljesítésére rendelkezésre álló idő: 4 év

    Teljesítés: NULLA, még a kórházat is bezárták

    2006, MSZP

    Ígéret: csatornázás és a gerincút, új uszoda

    Az ígéret teljesítésére rendelkezésre álló idő: 4 év

    Teljesítés: az ígéretekből NULLA, lakásmutyi, fiktív útépítések, kétmilliárd forint kimutyizása évente a költségvetésből, két ember meggyilkolása

    2010, Fidesz

    Ígéret: csatornázás és a gerincút, új uszoda, számonkérés, a költségvetés rendbetétele, a csőd elkerülése, több rendőr és közterület-felügyelő

    Az ígéret teljesítésére rendelkezésre álló idő: 4 év

    Teljesítés: már az első két évben épül a gerincút, épül a teljes csatornázás, két bicikliutat már átadtak, folyik az elszámoltatás, közmunkások teszik szebbé a közterületeket, mint bármikor 1994-2010 között, sokkal több a rendőr, kétszer annyi a közterület-felügyelő, és megszünt a cenzúra is. Az uszoda előkészítése is folyamatban van.

    Tehát a tény az, hogy az MSZP hiába ígért meg bármit, semmit sem teljesített a nagy ígéretei közül.

  12. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. augusztus 17., péntek – 12:00
    A szem ellenző nem jó megoldás. A gerinc út pl. nem vág ide. Avval akkor döngesd a melled, ha meglesz a másik fele. Olyannal ne dicsekedj ami már ki volt karozva…

  13. felix szerint:

    Kedves Manitu!
    Olyan egyszerű vagy mint a faék.
    A fidesz a szocik által valóban lassan, de jól előkészített projektet hajt végre, ha most kellett volna előkészíteniük- útvonal kijelölés kisajátítás stb. akkor még csak az A4-es papírok beszerzésénél tartanának-
    Az egyéb vádjaidra meg szolgáltathatnál némi bizonyítékot a gyanún kívül-
    A Deme meg éppen a szocikat verte át és gyilkolta.
    Itt a szocik voltak az áldozatok, de ez mér felette van a faéknek.

  14. Bugi szerint:

    Nocsak. Németh Szilárd sikereit megirigyelte az MSZP? Tarlós István meg szintén MSZP-s lett? Mutassatok bármit arról, hogy az iker bekötések már engedélyezve voltak, vagy húzzátok meg magatokat!

  15. hajós szerint:

    Szerintem minden megvalósult beruházást elsősorban annak köszönhetünk, aki a pénzt, az EU-s támogatást szerezte rá.

    Gerincút: MSZP szerezte rá a pénzt.
    Bicikliutak: MSZP szerezte rá a pénzt.
    Csatornázás: MSZP szerezte rá a pénzt.

    A Fidesz mire szerezte a pénzt? Hirtelenjében most egy ilyet se tudok mondani.
    Szépen eléldegélnek abból a pénzből, amit az MSZP szerzett nekik. Eközben meg komcsiznak, mocskolódnak az MSZP-re éjjel-nappal.

  16. hajós szerint:

    Mondjuk az országzászlót elismerem, hogy tisztán a Fidesz érdeme. Hasznos is, kellett is már, az egész kerület arról beszél 16 éve, hogy mikor lesz már országzászló. Hát most végre megvan. Így már uszoda nem is kell annyira. Majd úszunk a boldogságban az országzászló miatt!

  17. Manitu szerint:

    Még egy csokor a tényekből.

    1. A teljes csatornázás 1994-2010 között végig MSZP-s ígéret volt, mégsem történt semmi.
    2. Demszky is megígérte mind a csatornázást, mind a gerincutat, de nem csinált semmit.
    3. Miután senki nem csinált semmit, született egy megállapodás Demszky és Tóth között, hogy a szargyárért cserében a főváros megcsinálja a gerincutat meg a csatornázást.
    4. A szargyár felépült, Demszky meg a fővárosi MSZP-sek meg a hasukat fogták a röhögéstől, mert úgy verték át Csepelt, mint macskát a palánkon: nem csinálták meg a gerincutat, sem a csatornázást, de még a kórházat is bezárták. Mindennek simán asszisztált Tóth Mihály, még a kórházért sem állt ki.
    5. Mivel a szargyárral milliárdokat loptak az elvtársak, az EU megbüntette a fővárost.
    6. A büntetés összegét sikerült visszakönyörögni, ebből lett a csatorna-projekt, PAPÍRON.
    7. Mivel az MSZP látta, hogy veszíteni fognak, nem csináltak semmit a csatornázás és a gerincút megkezdéséért.
    8. Az előkészítetlenség hiánya miatt minden komoly munkát, és a teljes kivitelezést a Fideszes vezetés végzi el.

    Tehát a tény az, hogy az MSZP egyedül egy fázisban végzett pozitív tevékenységet, hat fázisban pedig csak loptak, csaltak, hazudtak, ígérgettek, kórházat zártak be, a végén meg még embereket is öltek. A Fidesz meg mindent megcsinál, amit az MSZP 16 évig ígérgetett.

    Ezek tehát a tények.

  18. Gordon szerint:

    “Csatornázás: az ikerházak bekötése is ingyenes lesz”

    Kösz Fidesz. Maradjatok ’14 után is.

  19. hajós szerint:

    Egy férfi bemegy egy bárba, ahol a kiszolgáló egy robot.
    A robot megkérdezi tőle:
    – Mit kér, Uram?
    – Egy Martinit.
    – És mennyi az IQ-ja, Uram?
    – 168.
    Ezután a robot elbeszélget vele a fizikáról, az orvostudományról és az űrhajózásról.
    A férfit nem hagyja nyugodni a kíváncsiság, ezért később visszamegy a bárba.
    Újra Martinit kér, és amikor a robot az IQ-ját kérdezi, azt válaszolja, hogy 90.
    Ezután jól elbeszélgetnek a fociról és az időjárásról.
    A férfit még mindig nem hagyja nyugodni valami, ezért harmadszor is visszamegy:
    – Mit kér, Uram?
    – Egy Martinit.
    – És mennyi az IQ-ja, Uram?
    – 15.
    A robot közelebb hajol:
    – 2014-ben is a Fideszre szavazunk, ugye…!?

  20. felix szerint:

    Ilyenek ezek a komcsik.
    A fidesz mindent és mindenhol megszavazott ellenzékben ami Csepelnek jó volt, de a komcsik elszabotálták.
    Remélem, hogy legalább a Duna örül a szargyárnak, amire most rákötik Csepel részeit.
    Egy viszont igaz.
    A fidesznek több esze van, mint az MSZP-nek volt.
    Nem akarja elveszíteni Csepelt úgy ahogyan azt a fővárosi MSZP engedte.
    A csepeli MSZP-nek valóban gyenge volt az érdekérvényesítő ereje.

  21. Gordon szerint:

    A szocik azt üzenték a magyar népnek, hogy mindenért fizetni kell.
    A csatornabekötésért Csepelen nem kell.
    Tehát a szocik hazudnak?

  22. Gordon szerint:

    “A csepeli MSZP-nek valóban gyenge volt az érdekérvényesítő ereje.” -írja félix. Egyetértek vele. A mutyi elvette az időt a hasznos cselekvéstől.

  23. felix szerint:

    Kedves Gordon.
    Valóban azt hiszed, hogy a csatorna bekötés ingyen van és azt senki nem fizeti ki.
    Szerintem te hazudsz magadnak.
    A fideszen belül is azoknak van jó érdekérvényesítő ereje akik a legjobban mutyiznak-
    A csepeli MSZP ebben sem tartozott a legjobbak közé.

  24. Gordon szerint:

    A csepeli mszp a csepeliek érdekeit letojta.

  25. ebihal szerint:

    Tisztázzunk valamit! Ikerháznak azokat az épületeket nevezzük, amelyek két különálló
    /külön helyszínrajzi számú/ telken úgy lettek építve, hogy összeérnek! /Építési
    szabályzat, fogalom meghatározások/ Ebben az esetben, mivel külön helyszínrajzú
    ingatlanokról van szó, a külön-külön bekötés mindenképpen járt eddig is!

  26. felix szerint:

    Kedves Gordon!
    A sarkos fogalmazásod tart távol az igazságtól.

  27. ebihal szerint:

    Épp a minap bizonygatta Manitu a Nagy-Magyarország kiadvány kapcsán, hogy
    mindennek ára van. Ott is azt sulykolták, hogy ingyen van, aztán kiderült, hogy hazud-
    tak. Akkor miért kellene elhinnem, hogy a bekötések ingyen lesznek? Ki hazudik?

  28. felix szerint:

    Az, hogy a tulajdonos nem fizet, csak annyit jelent, hogy másokkal együtt és más forrásból egyenlítik ki a számlát-
    NINCS INGYEN EBÉD!!!!

  29. ebihal szerint:

    Továbbá, tegnap megnéztem, hogyan építik a csatornát. A munkagép a felső 50-70 cm
    réteget egyszerre töltötte vissza, tömörítést nem láttam. Mivel sem döngölőt, sem
    vibrátort nem láttam, valószínűleg az alsó réteg is így készült. Ezt 40 évvel ezelőtt
    úgy tanították, hogy 30 cm-es rétegekben 85-95 % tömörségi fokra kell készíteni.
    Hogy fog ez süllyedni?

  30. Rolee szerint:

    Valaki nem hallotta milyen balaeset volt a völgy-kossut sarkánál a főtáv ügyfél elött a kereszteződésben?
    Fura hogy nincs itt hír róla 🙁

  31. lolka szerint:

    ebihal szerint:
    2012. augusztus 17., péntek – 14:08 (az iszapolás kimaradt 25-30 cm töltés iszapolás tömörítés, újabb réteg)….

  32. Ikerházas szerint:

    Köszönjük a közben járást a Polgármester Úrnak. Úgy érezzük ennyi várakozás meg igérgetés után ennyit igazán megérdemeltünk.

  33. csapos szerint:

    Bugi (+31 nick) ! Te már Ikerházas vagy? Sarokházas mikor leszel? A falkaforradalmárok gondoskodnak róla(d)?!

  34. felix szerint:

    Ha ingyen van akkor mindenhol mindenki megkaphatná, hiszen a sokszor ingyen is ingyen.
    Vagy mégse?

  35. Manitu szerint:

    Kedves Csepeliek!

    Akik itt fel vannak háborodva azon, hogy a polgármester elérte a csatorna ingyenes bekötését, és ezek után a polgármestert és a törekvéseit gyalázzák, mind MSZP-sek. Ők nem tudták 16 év alatt kiépíteni a teljes csatornázást – pedig mindig megígérték – és ő utánuk maradt annyi költségvetési hiány, korrupciós ügy és halott. Mert bizony a csepeli kettős gyilkosság fészke is csak a csepeli MSZP volt.

  36. Manitu szerint:

    Amúgy jellemző, hogy ezt a tényeket bemutató hozzászólásomat meg sem próbálják vitatni az MSZP-s hozzászólók. Azért nem vitatják, mert vannak tények, melyeket nem is lehet vitatni:

    http://csepel.info/?p=21250#comment-133395

  37. felix szerint:

    Bár nem vagyok MSZP-s, de fel vagyok háborodva az anyagi helyzettől független ingyenességtől, ezért igyekszem bemutatni, hogy nincs ingyen semmi, mert az ingyent is valakik anyagi helyzetüktől függetlenül fizetik.
    Merőben más az ingyenesség és a szociális érzékenység.
    Ha ingyen kapják azok akik a fidesz jóvoltából ma kevesebbet visznek haza akkor ok.
    Az azonban nincs rendben, hogy azok is ingyen kapják akik tízezrekkel többet visznek haza csak azért mert az uralkodó preferált rétegéhez tartoznak.
    Bár lehet, hogy az ingyen akkor is szép ha torz.
    Amit meg Manitu produkál a kettős gyilkossággal kapcsolatosan az egyenesen undorító, de hát lelke rajta.
    Nem lehet mindenki guszta ember.

  38. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    Ebben a felsorolásban annyi a tényszerűség, mint apácazárdában a fityma-csattogás!
    ))) 🙂 (((

  39. Gustavo Thoeni szerint:

    Szégyen gyalázat!
    Az életveszélyes kémények felújításához 0 azaz NULLA! forint támogatást ad Németh elvtárs, a kisnyugdíjas még az unokáit is eladósítja, mert kénytelen hitelt felvenni rá.
    Akkor nagy volt a szád mikor a Pulin laktál, akkor fontos volt a kéményfelújítás, hatalomra kerültél elköltöztél onnan, most az új lakóhelyeden ingyen azaz a mi pénzünkből kötteted be a csatornát magadnak. Szarházi!

  40. felix szerint:

    Lesznek itt még többen is, akiknek sokban van az ingyen.

  41. Bugi szerint:

    Sok bunkó, irigy MSZP-s: mit fáj az nektek, hogy a királyerdei lakók uniós forrásból, olcsóbban tudnak csatlakozni a csatornahálózathoz? Örülnétek annak, hogy az EU végre ad is valamit, és a csepeli polgármester ezt elérte!

    Én örültem volna, ha ezt a korábbi, MSZP-s önkormányzat elérte volna.

    Kétségtelen, ilyenkor derül ki valójában, hogy a csepeli MSZP csak pofázott a csatornázásról. Láthatóan visítanának bánatukban, hogy most teljessé válhat a csatornázás, miközben azt hazudják, hogy ők is megcsinálták volna. Volt rá lehetőségük, 16 évig mégis csak hazudoztak, hát ezért: eszük ágába se jutott, és háborognak, hogy végre megtörténik!

  42. felix szerint:

    Kedves BB./Bunko Bugi/
    Hogy ugattatok és ugatok a szargyár és az északi területek eladása miatt.
    Most meg bezsebelnétek egyedül a hasznot.
    Nem sajnál itt senki semmit, csak nem úgy van az, hogy minden a fidesszel kezdődött az országban és Csepelen.
    Már leírtam: nincs ingyen semmi, valaki fizet akár egyetért vele akár nem.
    Az érdem az övék, akár akarják akár nem.
    Az érintettek nekik tartoznak köszönettel.

  43. ebihal szerint:

    Egyébként ez a cikk egy szemét önfényezés! Lassan nem múlik el hét anélkül, hogy
    ne írnának Németh Szilárd jótéteményeiről, csodatevéseiről. Alakul a személyi
    kultusz, mint az Orbánnál!

  44. Ikerházas szerint:

    Meglep a butaságnak az a foka, ami ezen a helyen van. A polgármester kiállt a csepeliekért. Ez a dolga nem? Tette, amit kell, talán többet is annál, hiszen itt láthatóan lobbizni kellett. Tarlós István is kiállt értünk, ezt értékelem. A csapos meg nem tudom kicsoda, de ne igyon többet, mert így is elég lökött.

    Azt gondolom, hogy vannak dolgok, amikért mindenkinek ki kell állni, minden pártnak. Ilyen dolog Csepel fejlődése is. Nem hiszem, hogy az itt rosszindulatúan megszólalók csepeliek vagy MSZP-sek lennének, szerintem csak vidéki provokátorok. Nem kell felűlni nekik.

  45. ebihal szerint:

    Ikerházas!
    Vedd már észre, hogy ami ide le lett írva, az hülyeség! Az ikerházakhoz, amikről
    itt írnak eddig is járt a külön-külön bekötés, azért nem kellett lobbizni! A kétlakásos
    épületek esetében /ahol a két lakás egy helyszínrajzi számon van/ előfordulhat, hogy
    célszerűbb két bekötés.

  46. Manitu szerint:

    Ikerházas: igazad is van, meg nem is. Bizony, ezek a primitív gyűlölködők a csepeli MSZP-sek, de valóban nem Csepelen laknak. Ide nem lakni jártak, hanem kapni, hogy nagyon finom legyek. És az sem véletlen, hogy 16 évig nem építették ki a csatornahálózatot, hiszen láthatod: gyűlölnek mindent, ami jó az itt élőknek.

    Ebihal, te meg azt állítod itt névtelenül, hogy a közleményből cikkből semmi nem igaz? Te tényleg ebihal vagy 😀

  47. flix szerint:

    Kedves Manitu.
    Ezek annyira utálnak mindent ami Csepelnek jó, hogy pusztán átverésből pályázatot nyertek csatornára és gerinc útra.
    A pénz most érkezett meg, de inkább megbuktak, nehogy építeni keljen.
    Ne menj a szomszédba, mert hülyeségből elég van neked otthon is.

  48. Margarinka szerint:

    A bekötés ingyen van, a rákötés meg kemény tízezrekbe kerül. Akinek még nincs csatornája, az talajterhelési díjat fizet, vagyis háromszoros áron kapja a vizet. Aki meg nem köt rá a csatornára, annak plusz 1200 forintjába kerül a víz. Tényleg ingyen van a csatorna. Köszönet érte!

  49. flix szerint:

    Köszönet az MSZP-nek is aki megnyerte a pályázatot, csak nem csinálta meg az ingyent.

  50. ebihal szerint:

    Manitu!
    A cikkben ikerházról írnak, ahhoz pedig hivatalból jár a két bekötés! Az összes többi
    önfényezés!

  51. flix szerint:

    Ebihal lehet, hogy eddig pénzt szedtek az ingyenért?

  52. Margarinka szerint:

    Úgy lenne igazságos, ha a talajterhelési díjból a talajt tehermentesítenék! Ott, ahol megterhelték!:)

  53. Paul szerint:

    Arra leszek kíváncsi, hogy a bekötéseket Hároson, hogy fogják megcsinálni, ahol 20 ház is van egy telken, mert osztatlan közös tulajdonban vannak.

    Az lehet,hogy most a bekötés ingyen van, de a rákötés 200 000Ft lesz. Ez 5 évvel ezelőtt a Temesvári utcában a következőkép nézett ki. A bekötés 60 000Ft volt,
    a rákötés 120 000Ft-volt. Nem kell elájulni az ingyenes bekötésen, mert a rákötésnél megszámolják az árát. Ez csak parasztvakítás Fidesz módra. A csatornázásra meg az EU belépéskor kötelezettséget vállalt az akkori nemzetáruló kormány, (mert ez Eu-s kötelezettség) 2012.12.31-ig. Teljesen mindegy,hogy ki csinálja meg, csak legyen egyszer befejezve. Amiben erősen kételkedek. Ja mellékesen, úgy készül a csatorna beruházás, hogy semmilyen engedély nincs az egész kivitelezésre, ezért felelős se lesz a hanyag munkáért. De szeretném ha ezt Manitu, Gordon, vagy Bugi megcáfolná,de ezt Nagyapó is megteheti. TEHÁT NINCS ENGEDÉLYEZVE A HATÓSÁGOK RÉSZÉRŐL A CSATORNÁZÁS, AMI EU-S PÉNZBŐL KÉSZÜL. EHHEZ A BERUHÁZÁSHOZ 24DB ENGEDÉLY KELLENE, HOGY RENDELKEZÉSÉRE ÁLLJON AZ ÖNKORMÁNYZATNAK

  54. hajós szerint:

    Hát ahogy látom, az ingyenes bekötés feltételei azért elég szigorúak. Olvassátok csak el figyelmesen, szerintem alig van olyan ikerház, ahol engedélyezni fogják:

    “Többletbekötésre csak és kizárólag az egy helyrajzi számmal rendelkező ikerházak, vagy osztatlan közös tulajdonú telken, külön tulajdonban lévő lakóingatlanok tulajdonosai jogosultak, abban az esetben, ha az eredeti egyetlen bekötésre több lakóingatlan rákötése műszakilag nem lehetséges.

    A műszaki okok az alábbiak lehetnek:

    – Az épületből, épületekből a szennyvíz elvezetése a telek domborzati viszonyai miatt nem lehetséges egyetlen házi bekötésen keresztül.

    – A telken belüli elágazás kiépítése a már meglévő egyéb, telken belül vezetett közművek (víz, vízóra akna, gáz, olajtartály stb.) és azok védőtávolságai miatt nem lehetséges.”

  55. hajós szerint:

    Szóval vegyük észre, hogy tulajdonképpen blöffről van szó. Hiszen az ikerház csak akkor kap két külön bekötést, ha – idézem – “az eredeti egyetlen bekötésre több lakóingatlan rákötése műszakilag nem lehetséges”.

    Tehát csak ott csinálnak két bekötést az ikerháznak, ahol műszakilag egy bekötéssel nem oldható meg a szennyvíz-elvezetés. Vagyis ahol mindenképpen kéne úgyis. De ahol megoldható egy bekötéssel is, ott nem csinálnak kettőt.

    Vagyis itt most úgy állítják be, mintha valami nagy jótékonysági akcióról lenne szó, pedig csak arról van szó, hogy rájöttek, hogy bizonyos ikerházaknál műszaki okokból muszáj külön-külön bekötést csinálni, és hát bizarr lenne, ha ezért fizetni kéne, miközben ugye nem a tulaj hibája, hogy műszakilag csak így oldható meg a bekötés, és ugye senki másnak sem kell fizetnie a házi bekötésért.

  56. Manitu szerint:

    Hiába a hörgés, nyávogás, kaffogás: az MSZP 16 évig ígérte, de nem csinálta meg a csatornázást, a Fidesz meg nemcsak megteszi, de még a bekötést is megoldja az EU pénzén.

    Így megy ez. Aki meg olvassa a fórumot, legalább látja, hogy az összes MSZP-s fórumozó – pénzelt fórumnapszámos, hivatásos politikus – még mindig ellenzi a csatornázást, és az ingyenes bekötést. Ezek után még higgye el bárki, hogy ők 16 év hazudozás után megcsinálták volna.

    Ehhez bizony a Fidesz kellett.

  57. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    “az MSZP 16 évig ígérte, de nem csinálta meg a csatornázást, a Fidesz meg nemcsak megteszi, de még a bekötést is megoldja az EU pénzén.”

    Remélem azt azért Te sem gondoltad komolyan, hogy a Fővárosi Önkori a fityusz hatalomra kerülésétől másfél év alatt képes volt lezavarni Csepel Árpád földjének teljes csatornázottságához szükséges hozzávalókat?!
    Úgymint bekerülési költség, műszaki feltételek, közbeszerzés, kivitelező, építési engedélyek stb.?!
    Mert ha igen, akkor heti piacon kinyalom a segged, pedig utálom a szőröset! ))) 🙂 (((

  58. felix szerint:

    Kedves Manjtu!
    Kapj a fejedhez és dobd el jómesszire,mert minden szart ne hordj a nyakadon.
    Mutass egyetelen sort melyben valaki a cstornátás ellen emelt benne kifogást.
    A kifogás részemről is csak annyi, hogy nem értek egyet a mindenki ingyenkapja Német Szilárdtól és a tegnap ilyen, ma olyan pártszinekben pompázó “Taplós” főpolgármestertől, mert ez az ingyen más sokkal rászorúltabbaktől veszi el a pénzt.
    Csak az kapjon aki rászorúl.

  59. Éva szerint:

    Szerintem is a fidesz kellett ehhez a beruházáshoz. Az elvtársak 16 évig csak ígérték a csatornát az utcámba.

  60. hajós szerint:

    Manitu persze továbbra is baromságokat szajkóz. Ez a csatornázás az MSZP érdeme, a Fidesznek lényegében semmi köze hozzá. Mindent az MSZP csinált. A csatornázást azért csinálják meg idén, mert az MSZP olyan szerződést kötött, hogy idén be kell fejezni, különben ugrik az EU-s pénz.

    Ha a fideszesek úriemberek lennének, és nem olyan gennyzsákok, mint amik, akkor ezt elismernék, és megköszönnék az MSZP-nek a csatornázás megvalósítása érdekében végzett munkájukat. Hiszen az MSZP végezte a munka oroszlánrészét.

  61. hajós szerint:

    Amúgy meg még egyszer mondom: ez a cikk egy blöff. Nézzétek meg a korábbi közleményeket, tájékoztatókat a csatornázásról. Írja valahol, hogy az ikerházasoknak fizetni kell? Dehogy írja. Szó sem volt ilyenről.

    Nézzétek csak meg ezt a korábbi tájékoztatót: http://csepel.info/?p=21000

    Mit írt ez az ikerházakról? Ezt:

    “Hogyan csatlakozhatnak a szennyvízhálózathoz az ikerházak?
    Az uniós finanszírozással megvalósuló szennyvízcsatornázás keretében jelenleg az azonos helyrajzi számon található ingatlanok számára összesen egy házi bekötőcsatorna kiépítésére van lehetőség. Ugyanakkor, az ikerházak lakóingatlanonként történő rákötésének lehetőségével, feltételeivel kapcsolatban jelenleg is zajlanak az egyeztetések az érintett szervezetek bevonásával. Az egyeztetések eredményéről – amint azok lezárultak – tájékoztatjuk Olvasóinkat.”

    Nos, mi lett az egyeztetések eredménye? Hát az, hogy továbbra is csak egy bekötést kapnak az ikerházak, kivéve, ahol műszakilag csak két bekötéssel oldható meg a szennyvízelvezetés. Tehát csak ott lesz két bekötés, ahol eleve muszáj kettőt csinálni. És akkor nem kérnek érte külön pénzt. Hát még jó.

  62. Dr. grün szerint:

    Éva!
    Most, hogy már megvalósult a csatorna a zutcádban, tapasztalataid szerint is jobb?!

  63. Gordon szerint:

    Valamelyik elvtársnak talán szippantós cége van, hogy ennyire zavarja őket a csepeli csatornaépítés?

  64. Bugi szerint:

    Az egyik MSZP-s képviselőnek például szippantós cége volt. El lehet képzelni mennyire akarta a csatornázást. Ha az MSZP csatornázást akart volna, megcsinálta volna. Négyszer voltak négy évig hatalmon. A választási ígéreteket négy évre adják, ők négyszer ennyi időt kaptak. Én emlékszem, hogy minden négy év letelte után azt mondták, hogy minden elő van készítve és jövőre már tényleg…

    Meggyőződésem, hogy 1995-ben, 1999-ben, 2003-ban és 2007-ben is kezdődhetett volna a csatornázás, de mindig a szappantós lobbi nyert a pártban a csepeliek érdeke felett.

    Az meg nyilvánvaló, hogy a mostani megállapodás meg az, hogy 2012-ben elkezdődött a csatornázás, a Fidesz érdeme.

  65. Gordon szerint:

    Bugi szerint:
    2012. augusztus 18., szombat – 12:33

    “Az egyik MSZP-s képviselőnek például szippantós cége volt. El lehet képzelni mennyire akarta a csatornázást.”

    Bugi, ne szórakozz, tényleg így van!?
    Gordon csak poénból kérezte meg, de végén még fején ütötte a szöget? 🙂

  66. Gordon szerint:

    Én azt látom, hogy vidéki kis- és közepes városokban már régen van csatorna és feltűnik egy-egy helyen a földutak hiánya is.

    “Okos parasztgyerekünk” (Vátesz) is azért lehet még Csepelen, mert vidéken szédül a aszfalton? 🙂

  67. hajós szerint:

    Bugi hazudik. Ilyenek ezek a gennyzsák fideszesek. Hazudnak, mint a vízfolyás.

  68. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. augusztus 18., szombat – 12:41
    -Azért megemlíteném, hogy egy egy fő utcás és jobbra balra mellék utcákkal, síkterületen is másképp alakul egy csatornázás és aszfaltozás. Nem úgy mint Királyerdőben a hatalmas szint különbségekkel tűzdelt utcácskákban. A sok kis tekervényekkel girbe-gurbaságokkal…Ott megtervezni és kivitelezni egy csatorna rendszert nem semmi dolog…(“kész pi……a meleg málé”) és akkor lehet a dicséreteket szórni…Meg kéne már egyszer érteni…van egy folyamat aminek végig kell menni és a folyamat nem ciklustól ciklusig tart, hanem ameddig a feladat be nem fejeződik. Most úgy jött ki a dolog sok tekintetben, hogy az “Í”-e a pontot egy másik ciklus teszi fel. Ez a kerület lakosainak jó…a mellét nem döngölheti senki, mert ezek a munkák nagyon összetett és hosszadalmas munkák. Csak az “Í”-e tett ponttal nem kéne vissza élni, mert az nagyon undorító tud lenni…

  69. Gordon szerint:

    hajósék másfélkétévenát reggeldélbeneste hazudtak.
    Majd lebuktak és azóta azt hazudják, hogy mindenki hazug.
    Így próbálják a maguk mellé (a politikai élet pöcegödrébe) lerántani a politikai ellenfelüket (ők ellenséget mondanak).

  70. hajós szerint:

    Gordon hazudik.

  71. hajós szerint:

    Manitu, nagyapó (Noé László képviselő úr), Bugi, Gordon. A hazudós bérkommentelő brigád.

  72. flix szerint:

    A csepeli csatornázás szorosan kötődik az szennyvíztisztító Uniós nyert pályázathoz.
    Önállóan nem is létezne.

  73. Gordon szerint:

    “flix szerint:
    2012. augusztus 18., szombat – 13:26”

    felixből így lett flix.
    Nem szép dolog a név átírogatása. 🙂

  74. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. augusztus 18., szombat – 14:28
    -Ha már egy “e” betű hiányon fenn akadsz, akkor már megnyugtató a helyzet, vagy lemerültél, mint egy fenékzárlatos aksi…. 🙂

  75. felix szerint:

    Te kis bűbájos Gordon.
    Egy hozzászólás alkalmával írtam a nevem, amikor ezt észrevettem kijavítottam.
    A történet ennyire egyszerű.
    Ennél már csak Te vagy egyszerűbb.

  76. felix szerint:

    jav. írtam = elírtam

  77. Éva szerint:

    Igen grün. Sokkal jobb és kényelmesebb lesz a rákötés után.

  78. Dr. grün szerint:

    Éva!
    Tehát még mindig a biztató igéret szintjénél jár?!
    Reménykedj! 🙂

  79. Lakó1214 szerint:

    Bugi! Kinek volt a szippantós cége? Neve:?
    Mióta fővárosi monopólium a szar? Dátumot kérek!
    Mitől a Fidesz érdeme, hogy most adott az EU pénzt rá? Válasz:?
    Mitől új hír, építészetileg, hogy az ikerházaknak külön bekötés kell? Válasz:?

    Éva! Most már másképp csusszan a széklet a kanyarban, vagy mi?

    Amúgy meg valaki írjon egy ugyan ilyen adottságokkal rendelkező peremkerületet, mint Csepel, ahol tiszta szívás a csatornát kiépíteni, mert 10m mélyre is le kell ásni, nameg átemelőtelepek garmada legyen.
    Utolsó kérdés, mikor mossa Csepel szarát az itt magánosított tisztítótelep?
    Legutolsó, mi van azzal a meleg szarig fényetett gerincúttal? Csak úgy csomóponti szinten, mert egy hónapja egy gép nem dolgozik ott?!

  80. robi szerint:

    Idézet az FTSZV honlapjáról:

    “Budapest Főváros Közgyűlése 2008 decemberében fogadta el a Közszolgáltatói Keretszerződést, amely megfelel az Európai Uniós jogszabályoknak. A Keretszerződésben a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft-t bízta meg a települési folyékony hulladék begyűjtésével, szállításával, ártalommentes elhelyezésével, mint a főváros területén működő, kizárólagos jogosultsággal rendelkező közszolgáltatót.”

  81. Éva szerint:

    grün!

    Ez nem ígéret. 🙂

    A szocik ígérték 40 éven át.
    Az volt az ígéret.

  82. Éva szerint:

    Ha Lakó1214 nem tud örülni annak, hogy a királyerdei embereknek lesz csatornájuk, akkor szerintem költözzön Tárnokra. Barátokat talál ott…

  83. Dr. grün szerint:

    Éva!
    Nem igéret?! Tehát kész van?!
    Majd amikor már fizeted a használatát, még akkor sem lehetsz benne biztos! ))) 🙂 (((

  84. Éva szerint:

    Megértem ha a szocik 40 éves ígérgetése után nem hiszed el, hogy Királyerdőben végre csatorna lesz.

  85. Bugi szerint:

    A szocik azért nem tudnak örülni a polgármester munkájának, Csepel sikerének, mert övék volt a szippantós biznisz. Ezért nem építettek volna soha csatornát. 16 évük, négy ciklusuk volt rá. Hazudik, aki azt állítja, hogy 16 évig nem volt rá lehetőség. Most 2012 van, két éve van csak a Fidesz, és máris megkezdődött a munka. Ez csak a Fidesz sikere, az MSZP és az SZDSZ csak ígérgetni tudtak.

  86. Dr. grün szerint:

    Éva!
    Ha…. lesz…..?!
    Ezeknek a szavaknak nincs gyakorlati jelentősége! Sem a politikában, sem a sportban!
    Ez az ígéret kategória még mindig! Nagyon szegény az zember, aki már azt sem tud!
    Kb. mintha mise történt volna! ))) 🙂 (((

  87. Éva szerint:

    Nem politikai, hanem műszaki kérdés csupán, hogy a jelenleg is tucatnyi utcában dolgozó csatornaépítők mikor érnek ide hozzám és oda, ahol még nincs csatorna.

    A politikát a szocik viszik bele ebbe a kérdésben, holott jobb lenne ha hallgatnának, mert ők 40 éven át csak hitegették a királyerdeiek jelentős részét. Grün is a korábbi hitegetés miatt nem hiszi el szerintem, hogy csatorna épül Királyerdőben. Pedig ha átruccanna Tárnokról, akkor a saját szemével látná.

  88. felix szerint:

    Valaki írjon már ide legalább egy sort abból a fideszes pályázatból, melynek alapján
    Csepelen csatorna hálózat építhető.
    Előre is köszönöm.

  89. lolka szerint:

    felix szerint:
    2012. augusztus 19., vasárnap – 11:05……………………………………………………
    ………………………………………………………………………………………………………..
    ………………………………………………………………………………………………………..
    ………………………………………………………………………………………………………..) 😀 (

  90. Princess szerint:

    Félix, többet is kaptál, látod? 🙂
    Egy szavad sem lehet! 😉

  91. Kovács Elek szerint:

    Matolcsy elismerte, hogy mintegy 5000 milliárd forintnyi eu-s támogatástól esik el az ország mert nem tudják időre elkészíteni a pályázatokat.
    Ezt is figyelembe kellene venni, mikor a Fidesz teljesítményét “méltatjuk”.

  92. "?!" szerint:

    Felháborító egyes személyeknek az itt folytatott arcátlan hazudozása, ezért Csepel hiányzó csatornahálózatának a most folyó megvalósításával kapcsolatban felhívom a figyelmet az alábbi tényekre:

    1.) 2005-ig folyamatos volt Csepelen a csatornahálózat fejlesztése, és a COL4 program 2012. májusban történt megindulásakor a kerület csatornázottsága 85%-os volt.

    Az arcátlanul itt hazudozók állításaival szemben (miszerint az előző vezetők csak ígérgettek, de nem csináltak semmit) ez azt jelenti,

    – hogy a kerület előző vezető testületei (tanácsok és önkormányzatok) a kerület csatornázásának 85 %-át megvalósították, és jelenleg a hiányzó 15 %-ot kell pótolni,

    – továbbá azt is jelenti, hogy a kerületünk több mint 30 ezer lakásából kb. 27 ezer lakás már a 2010. októberi önkormányzati választások előtt rá volt kötve a hálózatra, és a hiányzó csatornahálózat megépítésével most „csak” 3500 lakás rákötési lehetőségét kell biztosítani.

    2.) Illik tudni azt is, hogy 2005-ben a csatornahálózat fejlesztése egész Budapesten fővárosi hatáskörbe került, ezért ezt követően kerületi önkormányzati szervezésben már csak a megkezdett csatornafejlesztések folytatódhattak, de az itt leírt hazugságokkal szemben ezek még 2007-ben is folytatódtak.

    2005-ben 3,1 km gerincvezeték + 105 új bekötés, 2006-ben 4,4 km gerincvezeték + 111 új bekötés, 2007-ben 5,0 km gerincvezeték + 125 rákötés valósult meg kerületi beruházásként Csepelen.

    Ez alatt elkészült Csepel hiányzó csatornázásának a terve és EU-s pályázata azzal a koncepcióval, hogy a kerületünk összes szennyvizét a már megtervezett Dél-budai Szennyvíztisztítóba vezetik át a Duna alatt, de a Dél-budai Szennyvíztisztító építési projektjébe társult Érdi Önkormányzat kiugrott projektből, ezért a hiányzó csepeli szennyvízhálózat megvalósítására már kiírt közbeszerzési eljárást le kellett állítani és új terveket kellett készíttetni, valamint az EU-hoz új pályázatott kellett benyújtani.

    3.) 2009. júniusban történt meg az EU részéről az új tervek jóváhagyása azzal a módosított koncepcióval, hogy a kerületben összegyűjtött szennyvizeket az Észak-Csepelen megépített Központi Szennyvíztisztítóba vezetik, és ezután nyújthatta be a fővárosi vezetés az EU-hoz az új pályázatát.

    4.) A 2012. december 31-i befejezési határidőt tartalmazó pályázatot az EU részéről 2010. augusztus 12-én hagyták jóvá, és a Főváros akkori vezetése 2010. szeptember 11-én már ki is írta Csepel hiányzó csatornahálózatának a megvalósítására a közbeszerzési eljárást.

    A Fővárosi Önkormányzat 2010. októberében felállt új Közbeszerzési Bizottságának a megtámadható hibás értékelései miatt azonban a közbeszerzési eljárást többször meg kellett ismételni, ezért a pályázat 2010. augusztus 12.-i EU-s jóváhagyásától a 2012. december 31-i befejezési határidőig rendelkezésre álló 28 hónapból több mint 18 hónap a közbeszerzési eljárással való idétlenkedésre ment el.
    Ennek az idétlenkedésnek a következménye, hogy az 54 km hiányzó csatornahálózatot most kb. 8 hónap alatt kell megvalósítani!

    A vita folytatásához azoknak is a figyelmébe ajánlom a fenti eltagadhatatlan tényeket, akik arra is hajlamosak, hogy a saját szüleik vagy nagyszüleik által ültetett diófa termőre fordulását is a saját munkásságuk eredményeként tüntessék fel, és az őseik érdemeit is a magukénak hazudják!

  93. Éva szerint:

    40 éve ígérték!!!!

  94. Lakó1214 szerint:

    Kedves Éva!

    Valószínűleg régebbi bútoirdarab vagyok nálad Csepelen.
    Nem a csatornának nem örülök, hanem az ilyen költöztetős dilletánsoknak, mint te vagy!

  95. Éva szerint:

    Ne személyeskedj, nem áll jól. Hölgyek korát meg nem illik firtatni (megjegyzem: régebbi bútordarab vagyok nálad Csepelen).

  96. Lakó1214 szerint:

    Legyél. Szerinted kit érdekel?!

  97. Éva szerint:

    Nem én hoztam fel ezt a témát.

  98. Lakó1214 szerint:

    “Éva szerint:
    2012. augusztus 19., vasárnap – 08:44
    Ha Lakó1214 nem tud örülni annak, hogy a királyerdei embereknek lesz csatornájuk, akkor szerintem költözzön Tárnokra. Barátokat talál ott…”

    Tényleg nem… Cavinton, vagy “Nefelejcs”!

  99. Éva szerint:

    Maradjunk a Bilobánál.

  100. Lakó1214 szerint:

    “Biloba”? Nem “Bilobil”?
    Tegnap még az volt?!

  101. Dr. grün szerint:

    Éva!
    “Grün is a korábbi hitegetés miatt nem hiszi el szerintem, hogy csatorna épül Királyerdőben!”

    Mi lenne a zoka, hogy ne hinném el, hogy épül a csatorna?! Legalábbis nagyon furkálják a földet!
    Az, hogy 40 éve ígérték nem jelent semmit, a szocializmus építése majd hatvan éve folyik és mégis most vagyunk ott, (20 év kitérővel) hogy talán a Vezíír felteszi a koronát! ))) 🙂 (((
    Feledékenység ellen nem gyógyszer kell, hanem figyelmesen elolvasni “?!” hsz.-ét!
    Ott kezdődik a zérvelés, nem holmi találgatásoknál! 🙂

  102. lolka szerint:

    lolka szerint:
    2012. augusztus 18., szombat – 13:05

    Gordon szerint:
    2012. augusztus 18., szombat – 12:41
    -Azért megemlíteném, hogy egy egy fő utcás és jobbra balra mellék utcákkal, síkterületen is másképp alakul egy csatornázás és aszfaltozás. Nem úgy mint Királyerdőben a hatalmas szint különbségekkel tűzdelt utcácskákban. A sok kis tekervényekkel girbe-gurbaságokkal…Ott megtervezni és kivitelezni egy csatorna rendszert nem semmi dolog…(“kész pi……a meleg málé”) és akkor lehet a dicséreteket szórni…Meg kéne már egyszer érteni…van egy folyamat aminek végig kell menni és a folyamat nem ciklustól ciklusig tart, hanem ameddig a feladat be nem fejeződik. Most úgy jött ki a dolog sok tekintetben, hogy az “Í”-e a pontot egy másik ciklus teszi fel. Ez a kerület lakosainak jó…a mellét nem döngölheti senki, mert ezek a munkák nagyon összetett és hosszadalmas munkák. Csak az “Í”-e tett ponttal nem kéne vissza élni, mert az nagyon undorító tud lenni…
    Éva szerint:
    2012. augusztus 19., vasárnap – 15:29

    “40 éve ígérték!!!!”
    -elmondom neked, a ’70-s években épült ki a főgerince a csatorna hálózatnak, amire a majori lakótelep is rá lett kötve, még pedig egy olyan eljárással készült, (nem tudom miért nem alkalmazzák) egy munka árok lett kialakítva és onnan tolták előre olajhidralikával a csöveket út felbontás nélkül. A Baross utcában is így tolták a csövet és a Szebenin is (talán)…

  103. "?!" szerint:

    Még egy megjegyzésem van ehhez a csatornázási témához:

    A vitaindító cikkben szereplő megállapodás keretében arról is meg kellett volna állapodni Németh Szilárd polgármesternek, Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettessel, hogy a Csepel-Háros területén végzett bekötések során, a bekötővezetékek végén elhelyezett tisztító aknákat ne a jelenlegi telekhatártól mért 1 méter távolságra, hanem a jelenleg csatornázandó keskeny utcákra vonatkozó szabályozási terven feltüntetett szabályozási vonalától mért 1 méter távolságra helyezzék el a telkeken belül.

    A jelenleg alkalmazott hibás megoldás miatt, a hárosi utcák kiszabályozása (szélesítése) után a jelenlegi telekhatáron belül 1 méter távolságra elhelyezett tisztító aknák mind kikerülnek a közterületre, és az utcák szélesítése után ezeket a tisztító aknákat valakinek a költségére mindet át kell helyezni a szabályozás után kialakuló telekhatáron belülre.

    Az évtizedek óta másodrendű állampolgárként kezelt hárosiak igazán megérdemelték volna, hogy a Csepeli Önkormányzat illetékesei odafigyeljenek erre a hárosi lakosság szempontjából nem jelentéktelen problémára.

    A bekötések egy részénél még most sem volna késő intézkedni a későbbi átépítés elkerülése érdekében, ha a Csepel más részein lakókkal egyenrangú állampolgároknak tekinti a jelenlegi önkormányzat a hárosiakat!

  104. Mari nénye szerint:

    Ide mindenki csak úgy írogathat?

  105. robi szerint:

    Miért, mi a probléma, öreganyám?
    Kéne egy kis cenzúra?

  106. lolka szerint:

    Mari nénye szerint:
    2012. augusztus 19., vasárnap – 22:35
    -Kedves “Mari nénye” ne a moziból kijövet szidja a filmet, előtte kell érdeklődni, mit is fogok megnézni…
    “Valamennyi hozzászólás követhető az RSS 2.0 hírcsatornán keresztül. Hozzá lehet szólni, vagy küldhető visszajelzés a saját oldalról. ” Ez teljes terjedelmében a hír alján olvasható…innentől kezdve, aztán aki rendelkezik PC-l és internet kapcsolattal és némi intelligenciával leírhatja a véleményét. A nagy többség el is olvassa és esetleg válaszol…én szoktam szelektálni (válogatni, osztályozni, vagy csak olvasgatok)…üdv “lolka”…

  107. csaba péter szerint:

    Ha a fideszes bértollnokokon múlik úgy nem sokára csak előzetes feliratkozás után lehet majd hozzászólni .
    Mellékelve a fideszes hűség nyilatkozatot is .
    Két hithű fideszes ajánlásával.
    Ez lesz majd az igazi demokrácia ugye kedves seggnyalók?

  108. csaba péter szerint:

    Ha nem tudnám , hogy ezt alapjába véve a régi Ó Rákosista őskövület komcsik csinálják még meg is lennék lepődve.

  109. Dr. grün szerint:

    csaba péter!
    Minek neveznéd a név és E-mail cím megadását, ha nem feliratkozásnak?! ))) 🙂 (((

  110. DFK szerint:

    ?!: Háros szerintem egy külön téma, olyan kaotikus helyzetet engedett az eddigi vezetés kialakulni, hogy ember legyen a talpán, aki rendbe tudja rakni.

  111. "?!" szerint:

    Kedves „DFK”!

    Alapvetően hibás az a ma 14:21-kor elküldött véleményed, hogy „Háros egy külön téma”, és hiteltelen az arra irányuló igyekezeted, hogy a felelősséget a jelenlegi hibákért és mulasztásokért is a régi kerületi vezetés nyakába akarod varni!

    Azért hibás a véleményed, mert az általad is csak „Háros”-ként emlegetett Csepel-Háros szerves része a kerületünknek, továbbá mert elválaszthatatlan területe a Csepel hiányzó csatornahálózatának megvalósítására irányuló folyamatban lévő méregdrága COL4 projektnek. Annak a projektnek, amelynek a keretében átlagosan több mint 200.000,- Ft-ért (azaz: Kettőszázezer Ft-ért) építenek meg 1 fm (azaz: egy folyóméter) szennyvízcsatornát.
    Ilyen árért Hároson is illene olyan hosszúságú bekötővezetékeket létesíteni mint Csepel más területein, és ezzel meg lehetne előzni, hogy a jelenlegi keskeny utcák kiszabályozását (szélesítését) senki ne halogathassa majd arra hivatkozva, hogy az utcák szélesítése miatt a jelenlegi telekhatártól egy méterre most elhelyezett tisztítóaknák a szabályozás során kikerülnének a közterületre, és azokat csak hatalmas költséggel és sok problémával lehetne az új telekhatárokon belülre áthelyezni.

    Ha már eddig elmulasztották a csepel-hárosi utcák kiszabályozását, akkor a bekötéseknél illene legalább az egyes önkormányzati vezetőink szerint érvényes (szerintem pedig nem érvényes) csepel-hárosi szabályozási terv szabályozási vonalait figyelembe venni, és ezzel el lehetne kerülni a tisztítóaknák áthelyezésével járó költségeket és problémákat. Különös tekintettel arra, hogy a tisztítóaknák átépítéséhez EU-s pénzek nem fognak rendelkezésre állni.

    Az a véleményem, hogy az általad kaotikusnak nevezett helyzetre, és az elődök mulasztásaira csak azok szoktak hivatkozni, akik nem tudnak, vagy nem akarnak dolgozni!

    Kérdezem, hogy mi szükség volna jelenleg önkormányzati vezetőkre és apparátusra, ha az elődök már mindent úgy megoldottak volna, hogy az általuk létrehozott (vagy a regnálásuk alatt öntörvényűen kifejlődött) létesítményeket nem kellene javítani vagy fejleszteni?

    Illene tudnod (és másoknak is), hogy az utódoknak nem az állandó hátramutogatás a dolga, hanem az, hogy zokszó nélkül végezzék el azt, amit az elődök még nem végeztek el, és jobbítsák mindazt, amit az elődök a maguk módján megalkottak!

Itt lehet hozzászólni !