Zsinagóga épülne a Rákóczi úton

Csepel.hu

Izraelita imaház létesítésének céljára használatba adta az önkormányzat a II. Rákóczi Ferenc út 73. szám alatt található ingatlant a képviselő-testület döntése alapján.

Kerényi András, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének világi vezetője közölte, hogy a jelenlegi üres telken két éven belül zsinagógát akarnak építeni főként saját erőforrásból, de állami támogatásra is pályáznak.

A képviselők a legutóbbi testületi ülésen döntöttek az ingatlan 99 évre szóló használatba adásáról úgy, hogy a rezsiköltséget az izraelita hitközségnek kell majd fizetnie. A dél-pesti körzethez tartozik Csepel, Erzsébet és Soroksár. Magyarországon utoljára a hetvenes években épült zsinagóga.

Kerényi András elmondta, hogy jelenleg egy Erzsébeten található imaházban tartják meg istentiszteletüket, de a szűk helyiséget kinőtték. Nemcsak a körzetből, hanem Budapest távolabbi kerületeiből és Dunaharasztiból is járnak hozzájuk izraelita vallású emberek. Csepelen a második világháború előtt több ezer zsidó élt, de nagy részüket koncentrációs táborokba hurcolták, s a túlélők közül is aránylag kevesen tértek vissza lakóhelyükre. Korábban a Kossuth Lajos út 64. szám alatt volt a csepeli izraeliták imaháza, de a hetvenes években bezárták. Az utóbbi esztendőkben egyre nagyobb azoknak a zsidóknak a száma, akik rendszeresen részt vesznek az erzsébeti istentiszteleteken, és a hitközséghez való tartozás vallásuk gyakorlását és közösségi élményt jelent számukra. Csepelen többtucatnyian lehetnek azok a zsidók, akik az új zsinagóga felépítése után felvállalnák vallásukat és eljárnának az istentiszteletekre. A zsinagóga nemcsak a vallási szertartások, hanem a zsidósággal kapcsolatos kulturális események helyszínéül is szolgálna. A tervek szerint legalább százötvenen férnének el majd benne.

Cs. A.

csepel.hu

58 hozzászólás “Zsinagóga épülne a Rákóczi úton” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Helyes.

  2. hajós szerint:

    Szerintem a többi egyház, felekezet dobja össze nekik a pénzt. Katolikusok pl. igazán adakozhatnának, őket tömi az állam pénzzel.

  3. Dr. grün szerint:

    Van aki zsinagógát épít, van aki stadiont! “De gustibus non est disputandum!”

  4. Lora :) szerint:

    150-nél több izraelita van azért kicsiny kerületünkben. és ők is örülnének, ha nagyobb lenne.

    Na ezt mondom nektek én: ha már építetek valamit, legyen már nagy, nehogy az legyen, megkapjátok a sok lóvét rá, 150-en épp beférnek a terv szerint, aztán az első zsidóközösségi imán kiderül van vagy 100 000 kinnt várakozó, akik be akarnak jutni…..

    ez a HRSZ hun van?

    Végülis így kerek a kép Csepelen.
    R.Katolikus-
    G.Katolikus-
    Református-
    Izraelita-
    még egy Mecsetet azért felhúznék,itt ül szegény Musztafa barátom, Kemal és Mehmet testvérével együtt, most jöttek Szíriából, ők is elmondanának egy imát, de nincs hol.

  5. Dr. grün szerint:

    Lora 🙂
    A batpistákat kihagytad?!
    Múltkor őket koktélozták csak úgy a kerestyéni türelem jegyében!

  6. Csepel-sziget szerint:

    Hurrá! Minden napra jut valami örömhír. Akkor mégsem lehet olyan szörnyű antiszemitizmus ebben az országban, ha 40 év elteltével újra zsinagóga épülhet. Megindító a képviselő urak gondoskodása.

  7. bonifác szerint:

    Én ezt nem értem! Ez az antiszemita, rasszista, kormány engedi?! Az önkormányzat is?!
    És egyetlen kommentelő sem morogta meg? Sőt, volt aki dicsérte is? De akkor hol
    vannak az antiszemiták? Nem baj, majd megmondja a Népszaya! Beszélő !

  8. hajós szerint:

    bonifác: hát itt vagy rögtön te.

  9. J szerint:

    bonifác : ott van hajós. Ő nem bírja a katolikusokat, ergo antiszemita.

  10. Dr. grün szerint:

    “Korábban a Kossuth Lajos út 64. szám alatt volt a csepeli izraeliták imaháza, de a hetvenes években bezárták”
    Csak le kéne vágni a lakatot és “no problem!”
    Vagy majd akkor ha már meg lesz a másik is?!
    Grün! Hallom megdöglött a tehened. Adok helyette egy másikat!
    De, Uram! Ez olyan jól tejelt, hogy két másik sem fogja pótolni! Adjál kettőt!

  11. Gordon szerint:

    A szocializumus idején pusztultak az imaházak és templomok.
    A nemzeti kormány idején meg fejlődnek.

    Ezzel párhuzamosan Csepel is épül szépül.

    bonifác!

    A Népszava bajban lesz, mert az antiszemiták valójában odaát vannak (lásd. komcsi blokk Izrael ellenes külpolitikája)…

  12. nagyapó szerint:

    Érdemes olvasni az antiszemita komcsik beírásait. Itt látszik, ők azok, amivel a polgárokat vádolják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. beluska szerint:

    Mennyivel szebb és könnyebb lenne az életünk, ha nem a vallása alapján ítélnénk meg az embereket.

  14. Té-Gé szerint:

    Gordon hazabeszél, de ezzel semmi baj. Én, mint komcsinak kikiáltott öreg a zsinagóga mellett vagyok! bonifác, majd jön Vátesz megmondani, ez az élete. Majd jön a hülye Jobbik, ez a paranoiája. béluskával is egyet értek.

  15. szigetország szerint:

    Támogatandó a zsinagóga építése. Csepelen sok zsidó élt, ma már kevesebb, de nekik is jár imaház, akárcsak a más felekezetűeknek.

  16. Vátesz szerint:

    Adják nekik vissza a Rákóczi út 64-t, ha meg a szocializmus alatt a MAZSIHISZ eladta, akkor most vásárolja vissza! Van miből, az államtól kapott milliárdokból meg a különféle kárpótlásokból. Nem kell mindent szétosztani magánzsebekbe, lehet közösségi célra is fordítani!
    Hajós, aztán miért a katolikusoknak kellene adakozniuk? A kötelet ne tegyük sajátkezüleg a nyakunkba?
    Egyébként a vallásos zsidónál az sokkal rosszabb aki vallástalan, de a Talmud gojokra vonatkozó tételeit maradéktalanul betartja!
    Egyébként én a zsidó temetőknél is betartanám a 25 éves lejárati időt! A keresztényeket ki lehet dobni 25 év után a sírjából, a zsidóé meg Örökre szól? Hol itt a jogegyenlőség, ez itt még Magyarország!

  17. Rend szerint:

    Véleményem szerint Magyarországon nincsenek zsidók, mivel zsidó kisebbségi önkormányzat sincs, tehát nincsenek is az országban. 2005-ben a parlament elé lett terjesztve, hogy alakulhasson zsidó kisebbségi önkormányzat, de nem tudtak összeszedni 1000 zsidó aláírást. Tehát Ők nem akarnak Magyarországon kisebbségnek számítani, remélem többség se lesz belőlük.

  18. Té-Gé szerint:

    Megszólalt az álárja?! 2012, Európa. 🙁

  19. Földhözragadva szerint:

    A bírósági épülettel szemben, a HÉV túloldalán. Oszt a temető melletti üres telekre mikor rittyent vmit a Ref (ha jól emlékszem) közösség?

  20. csaba péter szerint:

    Nem írnának egyesek ennyi baromságot össze ha egyszer , elolvasnák , a Bibliát , a Tórát és a Koránt

  21. Lora :) szerint:

    Ebből csak 1-nek tudnánk a betűit kisilabizálni, a másik kettő nem a mi betűnk….sorry…nem az én betűfajtám

  22. Té-Gé szerint:

    Fordított változat? 🙂 Mert nekem van, csak azért írtam.

  23. csaba péter szerint:

    Tudod ökörkém megvan magyarul is csak el kellene olvasni , már ha tud valaki egyáltalán

  24. csaba péter szerint:

    De ha már itt tartunk ama telek mellett milyen imaház van? És mekkora hívői közösséggel?
    Az biztos hogy nem három ezer éves múltú egyház.

    A tudatlanok figyelmébe akik még nincsenek felhomályosítva : a Tóra az Ö szövetség eredeti változata , A Szent Korán pedig szintén a tóra egy átdolgozott változata kibővítve Mohamed az egy igaz próféta látomásaival intencióival és Allahtól az egy igaz Istentől kapott utasításokkal.

  25. felix szerint:

    Zsinagóga még nincs, de a felajánlott telek már sok hülyeséget terem.

  26. Dr. grün szerint:

    felix!
    “Ki mit vet, azt terem!” ))):-) (((

  27. Köves szerint:

    Ennyi tudatlanság!Ejnye-ejnye! Először is a régi imaház már nincs lebontották helyette épültek a dán-panelházak,csepelen egy kezemen megszámolhatom mennyi zsidó van,főleg vallásos,legtöbbje rejtőzködő,és minden okúk meg van rá.44-ben lágerekben éltek 3 helyen csepelen,majd elvitték Öket a megsemisittő lágerekbe,ut közben embertelen helyzetben voltak,sokan elpusztultak.Az átéltek miatt kevesen voltak munkára képesek.általában balra szelektálták Őket ami azt jelentette,hogy jött az eutanázia a megsemisités modern tajgetosz-gázkamrák-égetés.Ha felnött lettem volna harcoltam volna a sátán szolgái ellen a fekete és vörös fasiszták ellen.Ma is ezt teszem és ha ende ott fent a tulvilágban is iszonyú boszúra esküszöm növérem elpusztittói ellen. Nincs megbocsátás!

  28. Vátesz szerint:

    Köves: “Nincs megbocsátás!”

    Nincs, de nincs a 19-es zsidó terroristáknak sem, az ávós zsidó terroristáknak sem! A kommunista diktatúra vezetőinek sem! Az egymillió francia keresztényt lefejeztető zsidóknak sem (jákobinus diktatúra). En bloc, vissza a pénzünket, mert rajtunk gazdagodtatok meg, ha maradtatok volna a Szináj sivatagban, ma is birkát meg kecskét őriznétek!

  29. kozma53 szerint:

    A dédszüleimet,nagyszüleimet,édesapámat Csepelről hurcolták el 1944-ben származásuk miatt.Csak a nagyanyám és édesapám jött haza Auschwitzból.A község megbecsült polgárai voltak a többi zsidó származású polgárral együtt. Igazán elmés és nagyon “művelt” a hozzá szólásod Vátesz és ami szomorú fröcsögsz a gyűlölettől az ilyen és hozzád hasonlók miatt pusztultak el ártatlan emberek.Én büszke vagyok,hogy Csepelen születtem és ott töltöttem fiatalságomat és voltak nagyon jó barátaim katolikusok,reformátusok,evangélikusok,svábok,bolgárok.Szerettük tiszteltük egymást nem számított a származás és a vallás.A mai napig is tiszta szívvel tudunk egymás szemébe nézni,ha találkozunk egymással.Mindig örömmel megyek Csepelre még akkor is ha te ennek nem nagyon örülsz.Ja és még egy azok a megbecsült polgárok nem rajtatok gazdagodott meg,mert mindegyiknek volt tisztességes foglalkozása.Tisztelettel egy mindig csepeli.

  30. bonifác szerint:

    Kár, hogy reményeim ellenére elszabadul a pokol. Azért is kár, mert mi keresztények
    millószor kértünk bocsánatot, amiért zsidó testvéreink milliárdszor kértek kártérítést.
    És…. kaptak is…. mennyit ? Kóveském, Ti vagytok a világ leggyűlölködőbb népe. Te írtad!
    Hittársad pedig ” Ti sohasem fogtok úgy gyúlölni minket , ahogy mi Titeket”.Sajnálom,
    mert én lennék “Bagarja, a béke barátja.”De nem a keresztények szorgalmazzák New
    Yorkban, hogy Magyarország milliárdos kártérítést fizessen, (MÁV) mert a zsidókat
    haláltáborokba hurcolták.A hibbantak!Ugye nem a németek parancsoltak?!
    Tönkretennék a követeléssel Magyarországot.Könyörgöm kapzsiságotokkal ne tegyétek
    z6sidóellenessé a tisztességes, jóindulatú magyarokat! Köves!! Tudsz követni?!

  31. Vátesz szerint:

    Kozma53 olvasgasd Kövest, ő aztán gyűlölködik! Mi az hogy nem rajtunk gazdagodtatok meg, ha maradtatok volna a Szináj sivatagban, te is birka és kecskepásztornak születtél volna! Igen is rajtunk gazdagodtak meg, Kölcsey Ferenc 1830-ból származó követi jelentése az országyűlésnek a szatmári végek állapotáról, a magyar nép végtelen kizsákmányolásáról szól, az egész falut eladósította a zsidó kocsmáros! Az ilyen kizsákmányolásból gründolták a későbbi nagy cégeket! Weiss Manfréd apja Baruch Weiss szegény pipakészítő volt Morvaországban, az ottaniak nem engedték őket meggazdagodni? Az itteni kormány teljes adómentességet biztosított a Weiss testvérek cégeinek! Azokat az egyetemeket, amelyeket azután a numerus claususszal kellett védeni a zsidó elözönléstől, a keresztény parasztok adójából és egyházi tizedéből építették! Nyilván a zsidóknak, mert parasztivadék nemigen juthatott oda be!
    Tetszettek volna nem beköltözni ide, akkor kérhetnék a kárpótlást a németektől meg az oroszoktól! Putyin nem hülye, az oligarchákat kivágta mint a macskát szarni, mert hogy ahogy lazult a rendszer a zsidók rögtön kézrekerítették a vállalatokat meg az ásványkincseket! Borisz Ábrahám például lenyúlta az Aeroflot 70%-át!
    A zsidóknak egy országban kellene élniük, s nem kereskedhetnének senkivel, akkor biztos hogy a saját munkájukból élnének! Amennyiben így is lennének gazdagok, azok legalább a saját fajtájukon gazdagodnának meg!
    A világbéke nyitja, minden nép éljen a maga tehetségéből és munkájából!
    A zsidó tőkés a pénzt zsidó bankártól vegye kölcsön, abból fizesse az anyagot és zsidó munkást foglalkoztasson. A megtermelt árút a zsidó kereskedő adja el a zsidó fogyasztónak. A keletkezett haszonból végül a zsidó bankár is részesedik. Sehol egy goj, nincsenek is kizsákmányolva! Ugyanígy a keresztény gyáros keresztény betétesek pénzéből kapjon kölcsönt a keresztény banktól, keresztény munkásnak adjon fizetést, s az a keresztény kereskedőnél vegye meg a keresztény gyáros termékét.
    Ugyanígy a muszlimok is, sőt a cigányok is álljanak a saját lábukra! A saját adójukból finanszírozzák azon társaikat, akiknek büdös a munka! Senki nem zsákmányol ki senkit, nincs ellentét, amiért rasszistázni kellene a másikat!
    “A RÉTEN ÉL SZÁZFÉLE VIRÁG, ÉS MIND A SAJÁT GYÖKERÉN ÉL! Copyright Vátesz.”

  32. Té-Gé szerint:

    Vátesz te egy beteg ember vagy testileg is de agyilag is. Amennyiben a keresztényt és magyart a hozzád hasonlók testesítenék meg, akkor nagyon rossz lenne.

  33. joságos. szerint:

    ADMIN! Kérem vessen véget Vátesz antiszemita fröcsögéseinek!! Nagyon sok embert sért és bánt másokat pedig mélységesen felháborít ennek az antiszemita nácinak a viselkedése!

  34. Peace szerint:

    Váteszkém! A Te igen nagyszerű elméleted tényleg meg kéne valósítani…..Összegyűjteni a hozzád hasonlókat és egy éven belül kiirtanátok egymást… csak úgy szeretetből…..

  35. Té-Gé szerint:

    Peace, ha valaki ennyire szittyamagyar és antiszociálisan képtelen a másik fajt elfogadni, akkor jurta a Hortobágyon és minden infrastruktúra nélkül lehet élni, beltenyészetben, kecskét tartani és gombászni. 🙂

  36. Vátesz szerint:

    Joságos meg a többiek, olvassátok csak el Kölcsey Ferenc Követi jelentés a Végek állapotáról című írását! Nyilván ő is antiszemita volt! Egyébként a világon két nép a legnagyobb antiszemita, a zsidó nép és a palesztín, mindkettő sémita nép és nagyon gyűlölik egymást!
    Egyébként meg a rendszerváltás arról szól, hogy szabadon lehet gondolkodni és szólni! Ezt hívják szólásszabadságnak, amiért ti is “harcoltatok”! 😀

  37. Vátesz szerint:

    Té-Gé: ” képtelen a másik fajt elfogadni”

    Té-Gé, te tényleg rasszista vagy, hiszen “politically not correct” fajt emlegetni, hiszen az emberek mind a Homo sapiens fajhoz (species) tartoznak, azon belül vannak fajták, azaz rasszok (races)! Aki büdös nácizik, az nyilván más rasszhoz tartozik, mert eltérő rasszhoz tartozók kölcsönösen büdösnek érzik a másikat! Saját rassz-szagát senki sem érzi!

  38. Té-Gé szerint:

    “Ezt hívják szólásszabadságnak, amiért ti is “harcoltatok” ” más a szólás szabadsága és teljesen más az, mikor valakinek ez tölti ki az életét, hogy gyűlöljön egy másik “rasszt”. ( csak, hogy igazad legyen) A Homo sapiens-es elmélet már megdőlni látszik. Végszóra, akkor te sem érzed a saját szagod?! 🙂

  39. Vátesz szerint:

    Té-Gé: “A Homo sapiens-es elmélet már megdőlni látszik.”

    Ezt mondja a választott nép? Már nem is tartozunk azonos fajhoz (species)? Ezt aki kitalálta az biztos ALIEN, azaz a Nyolcadik utas, a Halál!

    “A hét magyar törzsre rátelepedett a Nyolcadik utas, a Halál! Copyright Vátesz.”

  40. Té-Gé szerint:

    Mekkorákat nevet a “copyright”-okon a fórum? 🙂 Néha két zsidózás közt egy kis tudomány, informálódás és máris nem a “választott nép” lesz ismét terítéken. 😉

  41. szigetország szerint:

    Szégyellem magam a zsidózás és a gyűlölködés miatt. Keresztényhez (és a nem keresztényekhez is) méltatlan, hogy embertársai iránt gyűlöletet szítsanak.

    Aki összevissza zsidózik, nem tudja, hogy jó néhány zsidó a mai Magyarországon is keményen dolgozik, esetleg szegénységben él, s nem vállalhat felelősséget azokért a zsidókért, akik gazemberek. De mely nemzet soraiban nincsenek gazemberek?

  42. Vátesz szerint:

    “A RÉTEN ÉL SZÁZFÉLE VIRÁG, ÉS MIND A SAJÁT GYÖKERÉN ÉL! Copyright Vátesz.”

  43. BercisKriszta szerint:

    Vátesz!
    Én melletted állok,teljesen igazad van.Az antiszemita fasiszta hungarista nácista kártyákat tegyétek már el,lejárt lemez.Már a kölykeimnek is a könyökükön jön ki ki holokausztozás,unjuk,már nagyon.A mai zsidók a halottak emlékéből csinálnak pénzt,ezt azért mindenki látja.
    Jut eszembe,Szent István királyunk is tuti antiszemita volt a zsidó törvényeivel,hát még az Aranybulla!!!!!
    A szemét nácik,kártérítést tőlük is !!!!!!!!!!!!!!!

  44. Lelkünkből szól a dal szerint:

    Mennyi okoskodó, lelkükből szóló álságos megnyilvánulás. Miközben, értenek-e valamicskét a világ folyamataiból? Vagy csak a szerepüket játsszák? Hiszen egy életen át erre tanítottak. Jó diákokká lettek?! Akkor miért tanultak éveken át?

  45. Vátesz szerint:

    Az átkosban ugyanezek nyomatták a kommunista ideológiát. Egy rokonom annak idején kezdő óvónőként szóvátette a vezetőnek, hogy miért kell a hároméves gyerekeknek nyomatni november hetedikét meg Lenin bácsit, amikor még a feneküket sem tudják kitörölni!

  46. csaba péter szerint:

    Végül is a Kereszténység egy zsidó szekta ami Szent Pál alapított igaz agresszív és szélsőséges de azért még nem más mint egy zsidó szekta.

  47. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. 23:25!
    Tudod az ÉSZ bajjal járhat, de bűn az ostobaság!
    Van aki nem akarja, mert álságos, vagy betoji, van aki nem is érti.

  48. Vátesz szerint:

    csaba péter után szabadon:
    2012. július 27., péntek – 07:28
    Végül is a kommunisták is egy zsidó szekta, amit Szent Marx alapított, igaz agresszív és szélsőséges, de azért még nem más mint egy zsidó szekta.

  49. kozma53 szerint:

    Vátesz te egy súlyosan beteg ember vagy orvos mikor látott?. Veled nem érdemes vitatkozni.Szerinted mindenki zsidó és komcsi bérenc aki nem azt vallja amit te.Alapvető dolgokkal nem vagy tisztába,de ez legyen a te bajod.Én akkor is örömmel megyek Csepelre most még nem tilthatsz ki(lehet hogy eljön az idő mikor igen) de én akkor is el fogok menni.Ezzel veled minden vitát befejeztem

  50. csaba péter szerint:

    Na megszólalt a zsidófaló vátesz

  51. csepeli cionista gój szerint:

    a pénzből inkább az alijázásukat kéne támogatni. minden zsidó, aki kivándorol izraelbe, lemond magyar állampolgárságáról és aláírja, hogy sem ő, sem gyeremekei nem térnek vissza soha, hogy életvitelszerűen itt éljenek, kapjon 10-10millát a magyar és az izraeli államtól, oszt jónapot.
    Herz Tivi és minden cionista álma ez.
    (turistaként, itt maradt rokonokat látogatandó persze szívesen látjuk őket, csak ne felejtsenek el hazamenni 2-3 hét után)

    végülis országot akartak maguknak, aztán terrorral, nácizmussal raboltak maguknak egyet 60 éve, épp itt az ideje, hogy odaköltözzenek.

    osztán cigányoknak is lehet ilyen programot indítani, itt az EU, szabad az ‘áramlás’. persze nekik elég lenne pereputtyonként 10milla, és ők még turistaként se jöhessenek vissza, különben a támogatás kamatostul visszajár.

    ha mondjuk 100e cigány kimenne, az kb 20e család, az 200milliárd.
    plusz alijázna 50e zsidó, az 500milliárd. 700milliárd potom pénz, hogy mindenki ‘bioldog legyen’ 🙂

  52. hajós szerint:

    csepeli cionista gój, szerintem először is te húzzál el innen a vérbe, mindjárt jobb hely lesz egy kicsit az ország.

  53. Vátesz szerint:

    Csaba Péter nem ismerte meg a szellemi gyermekét, pedig mindössze a kereszténységet kommunistákra, Szent Pált Szent Marxra cseréltem!
    Ilyenek ezek mind, ha a magyarócsároló szövegükben kicseréljük a magyart zsidóra egyéb változtatás nélkül, rögtön cenzorért kiáltanak! Például mit szólnának az örökbecsű “Így gondozd a zsidódat” opuszhoz, Eszterházy Péter után szabadon?

  54. Vátesz szerint:

    Kozma53, nézz a tükörbe, mindenki beteg rajtatok kívül. Az antiszemitizmus szót annak palástolására találtátok ki, hogy a zsidóknak nehogy el kelljen gondolkodnia azon, hogy miért van velük baja a világ népeinek! Amennyiben a zsidókkal a világon csak egyetlen népnek lenne baja, akkor annak a népnek kellene elgondolkodnia. Mivel ez nincs így, nézzetek csak tükörbe! Agyatokra ment a választott nép státusz! Elgondolkodtatok-e rajta miért vagytok választott nép és mire vagytok kiválasztva? Egyáltalán nem a világ uralására! Hatalmatoknak rövidesen vége szakad, Kína lesz a világ elsőszámú hatalma! Ti pedig egy nép lesztek a sok közül!
    “IZRAEL ADDIG LÉTEZIK, AMÍG AMERIKA NAGYHATALOM! Copyright Vátesz.”

  55. Lora :) szerint:

    úgyis minden a cionizmussal zárul, de nekik akkor kezdődik…fertig…Aufwiedersehen!
    Szaniszló is megmondta.

    Miért van gyűlölködés a zsidók ellen? Hát akkor mostan én is írok 2-3 sort.
    Nekem semmi közöm se az I se a II világháborúhoz, se a kitelepítésekhez.
    Én is Csepelen születtem, de azt nem nézem jó szemmel egy zsidó vallásútól sem, hogy csak ennyit tud mondani, hogy velük mi történt…..ilyenkor a zsidó vallású miért nem említi meg magukon kívűl a cigányokat, a fekete bőrűeket, és a homoszexuálisokat….mert őkellenük is ment a gyilkolászás, nemcsak a zsidó vallásút ölte Hitler….mikor volt ez már bassz@ meg? És ők azóta állják rajtunk a bosszút, és azóta hajlik a világ a buzik fele inkább, azóta nincs nyugtunk a cigánytól se….mert a zsidó vallású gerjeszti a konfliktust, hogy hatalomhoz jusson…lásd Palesztina….beszőtte hálójába, azt most meg dúl a harc….. értelmetlen a vallás, értelmetlen a sok istenimádás…..

    majd amikor a világ rájön a vallás a legnagyobb hazugság, akkor fogunk tudni kilépni ilyesfajta gyűlölködésekből, addig pedig virágkorát élheti bármikor…..

    Na amíg ilyen pókhálót szőnek a világ köré, és a hatalmat gyakorloni akarják a világ felett, ezellen mindig lesznek lázadók…..magyarán gyűlülködők…..

  56. Peace szerint:

    Kína már most az….de minden bizonnyal ez is a zsidók műve, mert tudod Vátesz “nem kicsiny és szegény státusba való a zsidó, hanem nagyba és gazdagba. Itt segíti az industriát, ott megöli!”….
    nem baj, akkor a kínai ember lesz a fő ellenség (aki ráadásul kommunistazsidókínai), mert nektek mindig kell, hogy legyen olyan…..
    “A RÉTEN ÉL SZÁZFÉLE VIRÁG, ÉS MIND A SAJÁT GYÖKERÉN ÉL. AZTÁN JÖNNEK ÉS ELTAPOSSÁK ŐKET VAGY AZÉRT MERT SÁRGA VAGY AZÉRT MERT ZÖLD SZÍNŰ.” hát én ezt a gondolatot nem kopirájtozom le, nehogy baj legyen belőle……

  57. Béla szerint:

    Steiner Pál mszpés zsidó képviselő szerint, Magyarországon nem lenne szabad olyan “bornírt vitát” folytatni, amely arról szól, hogy egy alkotmányosan bejegyzett párt EP-képviselőjenek vannak-e zsidó felmenői. A szocialista politikus szerint ha ez a kérdés felmerül valahol, akkor ott már nem lehet alkotmányos pártról beszélni. Én is kíváncsian várom a holnapi Jobbik elnökségi ülést.

  58. Vátesz szerint:

    Nézőpont kérdése! Így legalább valamiben az EP nagy többségéhez tartozik! Ezek után ugasson Cohn-Bendit! 😀

Itt lehet hozzászólni !