Sikeres főpróba a sakk EB előtt

Csepel.hu

A csepeli sakk reménység Horváth Dávid a III. Győr Openen ragadott sakkbábukat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség által szervezett versenyen holtversenyben végzett az élen. Az úgynevezett progresszív értékeléssel a második helyen hozták ki a Csepeli TK sakkozóját.

Szőllősi László, a fiatal sakkozó mestere elmondta, hogy számukra az elsődleges cél az új megnyitások gyakorlása mellett a bonyolult, éles középjátékok vállalása, illetve az új variációk kipróbálása volt. A szakvezető hozzátette: egyelőre kérdéses, hogy Dáviddal tarthat-e majd a kontinensviadalra, ami valószínűleg nagyban befolyásolja majd a sportember szereplését, hiszen egy szakértő segítség fontos pontokat jelenthet egy-egy versenyen.

“Most itthon dolgozom, feltérképezem a várható ellenfeleket, és próbálok belőlük egy repertoárt csinálni Dávid számára, hogy ott könnyebb legyen a dolga. Ez persze nem az igazi, de azért nagyon bízom egy jó szereplésében, és Dávid sikerében a kontinensversenyen!” -tette hozzá Szőllősi László.

Légrádi Gábor- csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !