Csepeli henger az evezős OB-n

Magyar Evezős Szövetség, Csepel.hu

A Csepel Evezős Klub csapata nyerte a 2012. évi összetett Evezős Országos Bajnokságot. A négy napos rendezvényen 104 versenyszámban 27 egyesület több mint 1000 versenyzője áll rajthoz, a szegedi Maty-éri evezőspályán. A csepeli Hajdú Zsuzsanna összesen öt aranyéremmel térhetett haza.

A július 19-én elrajtolt mezőny az U23 férfi egypárevezős versenyszámmal indult útjára, és az első nap legjobbjainak többek között Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár, dr. Szentgyörgyi Pál Szeged város sportbizottságának elnöke, Nagy Miklós a Fővárosi Vízművek Sportkör elnöke, Cserháti László a MOB Fair-play Bizottságának tagja és a MESZ elnöke és elnökségének tagjai adtak át a díjakat.

Csütörtökön a férfi könnyűsúlyú négyesek futamában a Csepel Evezős Klub végzett az első helyen, megelőzve a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub csapatát, a harmadik helyen pedig a Bajai Spartacus Sport Club zárta a versenyt.

A pénteki napon az aktív versenyzők mellett a Masters korosztály képviselői is hajóba ültek, így népes mezőny állt rajthoz a 113. evezős OB második felvonásában. A Csepel EK Hajdú Zsuzsannának, a könnyűsúlyú női egypárevezősben aratott sikerével kezdte meg a sikerek sorozatát, majd a női kormányos nélküli kettes versenyszámban született egy csepeli bronz. Ezt követően a hölgyek könnyűsúlyú négypárevezős versenyében ismét Hajdú Zsuzsa és csapata (kiegészülve Sinka Flóra Magdával, Karácsony Dorottyával, Kabódi Erzsébettel) vehette át az aranyérmet megelőzve a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, és az MTK csapatait. A hölgyek sikerei után szállt vízre az első olimpiájára készülő csepeli Széll Domonkos (természetesen válogatottbeli párjával, Simon Bélával), és a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyerték a kormányos nélküli kettesek futamát.

A szövetség döntése értelmében – mivel az ob-n alapvetően csak klubcsapatok indulhatnak – ebben a versenyszámban két aranyérem is kiosztásra került, Széll Domonkosék mellett a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub csapata is a dobogó legfelső fokára állhatott. Itt a Csepel Evezős Klub csapatának még egy bronzérem is jutott. Ezt követően sem állt le a XXI. kerületi éremtermelés: a férfi kormányos kettesek mezőnyében és férfi könnyűsúlyú négypárevezősben egy-egy bronzérem került a kék-piros színekben versenyzők nyakába, a második nap díjait Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője dr. Litavecz Anna valamint a MESZ elnöke és elnökségének tagjai adták át.

Az OB harmadik napján a délelőtti futamok alatt az erős szél, délután a nagy meleg tette próbára a versenyzőket, ám ekkor sem kellett attól tartani, hogy nem kerül érem csepeli sportoló nyakába. A legnagyobb érdeklődés természetesen a londoni olimpiára készülő Varga Tamás – Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős futamát övezte, akik magabiztosan „hozták is” a kötelező győzelmet. Csakúgy, mint a csepeli Hajdú Zsuzsanna, aki ezúttal a könnyűsúlyú egypárevezős számban védte meg bajnoki címét, a Démász Szegedi VE és a Győri VSEK versenyzői előtt. A nap második csepeli aranyérmét a Karácsony Dorottya, Hajnal Adrienn, Vasadi Gabriella, Karácsony Dominika összeállítású kormányos nélküli négyes szerezte, megelőzve a Ferencvárosi Evezős Club és a harmadik helyen célba érő a Bajai Spartacus Sport Club csapatát. Ezután a férfi kormányos nélküli négyesek között született egy csepeli ezüst, majd ismét jött Hajdú Zsuzsanna –ezúttal párban Kabódi Erzsébettel- a kétpárevezősök futamában, és újabb aranyérmet nyert a Csepel EK-nak. Itt a második helyen végzett a Vác VEC, a harmadikon pedig az Arrabona EK csapata.

A zárónapon a női négypárevezősben ért célba második helyen a Csepel EK „A”, harmadik helyen pedig a Csepel EK „B” csapata, majd a női könnyűsúlyú kétpárevezősben a csepeli Hajdú Zsuzsanna–Kabódi Erzsébet kettős, az aranyérem mellé az esemény szponzorának ajándékát egy mobiltelefont is nyert. És még nem volt vége… Sem a versenynek, sem a csepeli éremesőnek: női nyolcasban a Danubius Nemzeti Hajós Egylet mögött a második helyen végzett a Csepel, a bajnokság záró számában pedig (ami hagyományosan a férfi nyolcasok futama), szintén egy ezüstérem lett a Csepeli Evezős Klub jutalma, a Tisza Evezős Egylet nyolcasa mögött és a Szegedi Vizisport Egyesületet megelőzve.

Az összetett pontversenyt ezzel megnyerte a Csepel Evezős Klub, míg a legeredményesebb vidéki egyesület a Vác Városi Evezős Club lett, a túra kategória legeredményesebb egyesületének járó kupát pedig a Budapest Evezős Egyesület vihette haza.

Légrádi Gábor- csepel.hu

2 hozzászólás “Csepeli henger az evezős OB-n” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Mindenki ott volt aki számított és akinek csapata volt csak egyedül Csepelről nem volt kíváncsi senki , legeredményesebb klubjuk dicsőségére .

  2. csaba péter szerint:

    Fiúk érdekel valaki a” Csepel ” sportsikere?

Itt lehet hozzászólni !