Hálaadó szentmise és orgonaavató koncert a Jézus Szíve templomban

Csepel.hu

Tekintse meg a videót!

Csepel újjáépítése 300. évfordulójának tiszteletére hálaadó szentmisével és orgonaavató koncerttel emlékeztek a Béke téri római katolikus Jézus Szíve templomban július 17-én.

A liturgiát Harangozó Imre prépost-plébános, Prodán Gábor görög katolikus esperes, Kispál György plébános és Krammer András diakónus együtt vezették. Szentbeszédében Kispál György plébános, a Csepeli Lelkészi Kör elnöke orgonabeszerzésük kálváriájának kapcsán 2012 üzenetét hangsúlyozta a híveknek, miszerint valódi értéket teremteni csak összefogással lehet. Ez meg is valósult az egyházközség életében, mert négy évvel ezelőtt – Halász Mária operaénekes kezdeményezésére – gyűjtést szerveztek elromlott orgonájuk megjavítására. Urbán János és Kovács Dezső utánajárásának köszönhetően a piarista gimnáziumtól megvásárolt orgonát Keve József orognaépítő-mester és segítője újították fel.

Pontban ma, Csepel újjászületésének 300 éves ünnepén szólaltak meg újra az orgonasípok. A hálaadó szentmise után kezdődött egyórás orgonaavató koncerten Pócs Béla orgonaművész, volt csepeli kántor játszott. Az első jótékonysági hangversenyen az évforduló tiszteletére többsgében barokk orgonaművek hangzottak el. A koncerten közreműködött Halász Mária operaénekes és növendéke.

Antal Zsuzsa- csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !