Új bűnmegelőzési központot adtak át Csepelen

Csepel.hu

Fotók: Kitzinger Adrienn

A szalag átvágása

Részlet Németh Szilárd polgármester beszédéből

Ünnepélyes keretek között adták át június 12-én a csepeli közterület-felügyelőknek a kerület központjában, a Kossuth Lajos utcában nyílt új telephelyét.

A felügyelet létszámát a közelmúltban duplázta meg a kerület vezetése, amely szeretne mindent megtenni a bűnözés visszaszorításáért, és a közbiztonság javításáért. A közterület-felügyelők munkájához azonban így már szűknek bizonyult a régi telephelyük: az új központ kiépítése 3,5 millió forintba került.

A megnyitón a csoport munkatársain kívül részt vett Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Papp Péter rendőrezredes, Csepel rendőrkapitánya illetve az önkormányzat és a felújítást végző CSEVAK munkatársai is. A tervek szerint a Közterület-felügyelet új központjában kap majd helyet a csepeli térfigyelő kamerákat irányító, felügyelő csoport is. A kiemelt figyelem annak köszönhető, hogy egyre gyakrabban van szükség a térfigyelő kamerák segítségére.

Németh Szilárd köszöntőjében elismerését fejezte ki az épület szemmel láthatóan gyors megújulásáért, és elmondta, hogy milyen viszontagságok között sikerült az ingatlant a jelenlegi rendeltetésének átadni. A polgármester kiemelte: mindent megtesznek azért, hogy visszaszorítsák a bűnözést, és rendet tegyenek a közterületeken. Ennek már látszanak az első eredményei, hiszen amint több lett a rendőr és a közterület-felügyelő, többek között a csepeli sétáló utcában is sikerült gyors változásokat elérni. Hozzátette: nem véletlen, hogy központi helyen lelt új otthonra a szervezet, innen ugyanis még hatékonyabban végezhetik – immár a nap 24 órájában- a munkájukat. Németh Szilárd arra is felhívta a figyelmet, hogy a közbiztonság fenntartása érdekében a csepeli csatorna beruházás alatt is nagy szükség lesz közterület-felügyelet munkájára.

Papp Péter, Csepel Rendőrkapitánya is örömét fejezte ki a telephely megnyitását illetően és további szoros együttműködést ígért a felügyelet munkatársaival, akikkel a közbiztonság és a rend megszilárdításán dolgoznak majd együtt. A beszédeket követően Németh Szilárd a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta rendeltetésének az intézményt. Ezt követően Sághi Jenő a Közterület-felügyeleti csoport vezetője végigkalauzolta a vendégeket a minden igényt kielégítő helyiségeken, ahol az irodákon kívül felújított öltözők, kulturált mellékhelyiségek, főzőkonyha, és egyéb, a dolgozók munkavégzését szolgáló berendezések is rendelkezésre állnak, az udvarban pedig zárt parkolóban állhatnak az éppen használaton kívüli gépkocsik.

Légrádi Gábor- csepel.hu

35 hozzászólás “Új bűnmegelőzési központot adtak át Csepelen” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Végre a járműveikre is felkerült a láthatósági “mellény.
    A Faterom azt mondja, hogy megfelelő lett volna nekik a “tamariska” domb alatti pince is. Állandó jelenlétükkel itt biztosítani lehetett volna a kerítéssel is védett homokbucka gaztársulásait a nap huszonnégy órájában. 😀

  2. xy szerint:

    na ez hír

  3. Jeniszej szerint:

    Az mondja a Faterom, hogy nagyon nagy szükség van erre a lelkes kis csapatra itt Csepelen.
    Remélem javulni fog a köz-grundok biztonsága. 🙂
    A Duna utca környékén is sűrűbb lesz az ellenőrzés.
    Végre sor kerülhet itt is a póráz nélküli kutyatulajdonosok figyelmeztetésére – a szabályos kutya sétáltatás vonatkozásában.
    Mégsem járja, hogy a kis gyerekeknek és az idős embereknek félni keljen ezen a tájon, – délutánonként, hogy a szabadon kószáló nagytestű kutyák fellökik őket.

  4. i szerint:

    Fölösleges pénzkidobás. Inkább munkahelyeket teremtene a Fidesz.

  5. xy szerint:

    @i: ezek mik, ha nem munkahelyek? és még értelme is van.

  6. i szerint:

    XY!
    Ezek az úgynevezett alibi munkahelyek. A múlt rendszerben felduzzasztották az adminisztratív létszámot és egy csomó gyáron belüli alibi állás volt, hogy hirdethessék a szocializmusban teljes foglalkoztatottság van. Viccelődtek is vele, hogy Magyarországon a legmagasabb a munkanélküli segély, úgy hívják hogy havi fizetés. Nagy kár hogy a Fidesz is ilyen tessék-lássék módszerekkel statisztikailag javítja a munkanélküliségi mutatót.
    Igazi hozzáadott értéket tartalmazó nem a költségvetésből élősködő piaci munkahelyek létrejöttét kell elősegíteni.

  7. Schneider Ádám szerint:

    áá, szóval ezért fordult meg füvön a közteres autó. mert nekik lehet.

  8. xy szerint:

    igen, ez jellemző most is, de ez akkor sem jó példa arra. majd ha a kedves élősdik szemétlerakását sikerül meggátolniuk, vagy más bűncselekményt, szabálysértést megakadályozni, akkor van értelme. ha nem, akkor csak kapun belüli munkanélküliség. előre én ezt nem tudom eldönteni, ha más igen, az biztos okosabb nálam.

  9. Manitu szerint:

    Jó nézni a vergődést, ahogy a kákán is csomót keres az elvtársi ugatóhad.

  10. Té-Gé szerint:

    Kedves xy! Mondjuk munkahelynek, azonban nem termelő tevékenység, nem versenyszféra, így adónyelő
    Emlékeztetőül:
    http://indavideo.hu/video/Kerteszeti_hulladek_Csepelen_nem_keves
    http://indavideo.hu/video/csepeli_hulladeklerakas_nagyban
    http://indavideo.hu/video/csepeli_kerti-hulladek_lerakas_nagyban_II_a_temetes
    (A csillagtelepi fakivágás szemetét is ide viszi a fehér teherautó?)

  11. i szerint:

    Itt másfél-millió ember szeretne dolgozni párthovatartozástól függetlenül.
    Ha ezt jó nézni – ahogy ezek az emberek vergődnek-tengődnek, – hát ott biztos valami probléma van. Ha a problémákat szőnyeg alá söpörjük azzal csak elodázzuk azt, később még súlyosabb – és fájdalmasabb – lesz.

  12. Gordon szerint:

    “i” szamárságait olvasva már-már “?!” jut eszembe.

  13. Té-Gé szerint:

    Vigyázz “I”, mert ittvan a főingyenélő, troll! 🙂

  14. Tóth Kati szerint:

    A komcsi drukkerek nem szeretik a rend őreit,mert nem szeretik a rendet.Minden rossz nekik,amit az új polgármester és annak csapata csinál,tehát nekünk jobboldaliaknak jó.És ez a lényeg.A komcsi drukkerek meg fröcsögjenek nyugodtan,erre képesek.

  15. Bugi szerint:

    Csepel ismét példát mutat abból, hogy sokkal kevesebb pénzből lehet sokkal jobban kerületet vezetni. Csak nem kell lopni.

  16. Té-Gé szerint:

    Kati – Bugi! Mit csinál az önkormányzat? Mit csinált 2 év alatt, ami a javukra írható?
    -kerékpárút
    -gerincút
    -csatorna
    -2 milliárd
    A fentiek kilőve. 🙂 Tovább? Szigetcsúcsi szemételásás, mint megtakarítás. Érdem.
    Lomtalanítás? Választ várok.

  17. Bugi szerint:

    Azt is jó látni, hogy a parkok, utcák sokkal tisztábbak mint korábban. Már csak ezért is érdemes volt bevezetni a közmunkát, amit persze a komcsik szintén elleneznek.

  18. Bugi szerint:

    Szerintem lehet fikázni, hogy két év alatt, ilyen válságban a Fideszes vezetés csak azt tudta megcsinálni amit az MSZP-SZDSZ 16 évig nem. Csak hiteltelen.

  19. hitetlen szerint:

    Mikor lesz a kerületben lomtalanítás ? Ha valaki tudja hol nézhetek utána, megköszönném, ha megírná !

  20. Té-Gé szerint:

    Kedves Bugi! Akkor te valami kiváltságos helyen laksz, ha a parkokat tisztábbnak tartod?! Az utcák és az illegális sarki lerakók tisztábbak, sűrűbben takarítanak errefelé, csak ne feledd, hogy ez a főváros érdeme! Na, mikor lesz lomtalanítás, vagy itt az is elmarad?

  21. Té-Gé szerint:

    A komcsik a szemetet a bányába vitték, nem a Duna tsz mögé! 😉

  22. Mangó szerint:

    Jeniszej, furcsa amit írsz. Én is azon a környéken lakom, de még sosem láttam nagytestű ebek által fellökött embereket. (Sőt senki által sem.)
    Egyébként pedig…bár ott tartanánk már végre, hogy a kutya tulajdonosok jelentsék a legnagyobb “közterületes” gondot, akkor végre nem kell a kutyával nem rendelkezőket figyelni.

  23. csaba péter szerint:

    Lám a szalon nácik megint aktívak

  24. Királyerdei szerint:

    Csaba elftás!Én a helyedben mélyen hallgatnék! 🙂

    Megvonhatják a nyugdíjkiegészítést azoktól, akik az 1989 előtti kommunista rendszer működtetésében, fenntartásában, kialakításában fontos szerepet töltöttek be. Kevés embert érint, de akit igen, attól sok tízezer forintos is elvehetnek.

    Elveszíthetik nyugdíjuk egy részét azok a személyek, akik az előző rendszerben fontos szerepet töltöttek be a rendszer fenntartásában – ez a lényege annak a törvénymódosításnak, amelyet fideszes és jobbikos képviselők nyújtottak be.

    A parlament előtt van a nyugdíj-salátatörvény, amely számos ponton belenyúl a nyugdíjszabályokba, például visszavonja a nyugdíjak megadóztatását, amelyet sok évvel ezelőtt fogadtak el, és 2013-ban élesedett volna. Ehhez a nyugdíj-salátatörvényhez nyújtott be ma Wittner Mária, az 1956-os forradalom egyik résztvevője, a Fidesz országgyűlési képviselője és Iván László, a párt nyugdíjpolitikusa, valamint öt jobbikos honatya módosító indítványt.

    Ez úgy szól, hogy idén létrehoznak egy szakértői bizottságot, amely a kárpótlásért felelős miniszterrel (vélhetően Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterrel) együtt október végéig határozhat arról, hogy egyes személyek veszítsék el a nyugdíjpótlékukat. Azoktól lenne megvonható a kiegészítés, akik “az 1945. és 1949. közötti időszakban a demokratikus államberendezkedés felszámolásában” játszottak szerepet, vagy részt vettek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében vagy az azt követ ő megtorlásokban, esetleg az 1948. és 1989. közötti időszakban titkosszolgálati tevékenységet folytattak, vagy az 1948. és 1989. közötti időszakban állami vezetői tisztséget töltöttek be. Azok is elveszíthetik a nyugdíjpótlékukat, akik a Magyar Kommunista Pártban, a Magyar Dolgozók Pártjában, a Magyar Szocialista Munkáspártban vagy a Kommunista Ifjúsági Szövetségben vezető tisztséget töltöttek be.”

  25. Jeniszej szerint:

    Kedves Mangó!
    Most látom, hogy rossz utca nevet írtam. Helyesen Dunadűlő út és környékén, ott, ahol az út mellett a domb van.
    Nem csak az a baj, hogy fellökik a nagytestű kutyák az időseket és a gyerekeket, hanem megtámadják a szabályosan pórázon vezetett kicsi és nagy kutyusokat is.
    A kiszabadult és a szabadon, – boldogan rohangászó kutyusok után a fekáliát a (fost) és az ürüléket is nehezebb megtalálni felszedni. – Már ha éppen keresi vagy hajlandóságot, mutat egyáltalán a gazdi.
    A szabályos kutya sétáltatás mindenkire vonatkozik. A szabályok azért vannak, hogy legyen mit megszegni? – kedves barátom!
    Most mondja éppen a Faterom, hogy a Duna utca környékén rendes kutyafuttató gazdik vannak. )) 😀 ((

  26. Jeniszej szerint:

    Kedves Mangó!
    A szabálytalanul kutya sétáltató gazdit nagyon megbüntetik, ha a közúton a motorosoknak és az autósoknak balesetet, és kárt okoznak.
    Nagyon súlyosan megsérülhet a motoros a kutyával találkozás közben. Ezt senki nem akarhatja. 🙂

  27. Manitu szerint:

    Lám megjelent szalonna Péter is.

    Té-Gé: te nem Csepelen laksz ugye? Aki nem szenved demenciában, az emlékszik hogyan nézett ki a kerület 2010 októbere előtt. Tiszta mocsok szemét meg csikk volt minden. Még a Szent Imre téren is két centi vastagon állt a csikk a buszmegálló mellett, pedig azt a részt mér rendesen tisztogatták is.

    Azóta változott a helyzet, a takarítás még a Szent Imre teren kívül is szokássá vált, majd bevetették még a közmunkásokat is. Persze ettől még rendületlenül szemetelnek azok, akik korábban is szemeteltek, és továbbra sem a kutyákon múlik a rengeteg kutyagumi, ami az utcán és a parkokban marad. Sajnos a csepeliek egy jelentős része olyan kultúráltsági szinten él, hogy akár a disznók közé is befekhetne. Ülj csak fel a buszra, és szagolj a levegőbe. Mert az ilyenek nem csak a környezetükre nem adnak, de sokszor magukra sem.

  28. csaba péter szerint:

    No szalon nácik fenyegetőzünk? most jön a zsidó törvény is nem de?

  29. csaba péter szerint:

    Én mindíg kurva fontos szerepet töltöttem be az előző rendszerben harminc évig voltam martinász , acélgyártó főolvasztár fődarus stb

  30. csaba péter szerint:

    ti meg sunnyogtatok gyáva szarok

  31. csapos szerint:

    Csak ennyi hiányzik a hírből: mi a címe az új bűnmegelőzési központnak? (Kossuth mennyi,) Mi a telefonszáma? Hol lehet hívni, értesíteni őket? Mettől meddig van a félfogadás? Lesz valamilyen ügyelet is ott? Egyébként a beszédek nagyon szépek voltak a szalagátvágással együtt. Meg kell hagyni, Németh Szilárdnak Ábel Attila felvétele szerint nagyon megy az átvágás :))

  32. Manitu szerint:

    Kommunista kutyából nem lesz szalonna náci? Hol készül a zsidótörvény, a martinkemencében? Jaj, te szegény.

  33. csepeliman szerint:

    Gyakrabban ellenőrizzenek a Karácsony Sándor utca környékén, mert még mindig elviselhetetlen amit az utcán italozó/hugyozó/ordítozó “emberek” művelnek! Állandó poszt kellene azon a részen, mondjuk az üzletsoron lévő kisbolt elé.

Itt lehet hozzászólni !