Csepeli testvérvárosok helyhatósági választásainak eredménye – Török László harmadszor nyert

Csepel.hu

Vasárnap a helyhatósági választások gond nélkül zajlottak Nagyszalontán. Tizenöt körzetben várták a voksolókat, s az emberek komolyan vették a feladatot. Szinte mindenütt, egész nap folyamatosan érkeztek a szavazók, urnazárásig a jogosultak közel hatvan százaléka kinyilvánította véleményét.

A hétfői, egyelőre nem végleges eredmény a következő:

Az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltje, Balogh János mindössze 1,81 százalékot összesített, Matei Mohoc, a Demokratapárt jelöltje pedig 6,2 százalékát vitte el a voksoknak. Sala Ioan, az USL jelöltje 23,24 százalékot kapott. A polgármesteri székért folytatott versenyt magas fölénnyel az eddigi polgármester, az RMDSZ jelöltje, Török László nyerte, a szavazatok közel 69 százalékát megszerezve.

A helyi tanács helyei nagyrészt eldőltek a szavazás során. Az RMDSZ-re a szavazók 63,25 százaléka voksolt, az USL jelöltjei 22,09 százalékot kaptak. A többi pártok nem érték el az 5 százalékos bejutási küszöböt. A korareggeli órákra annyit biztosan lehetett tudni, hogy az RMDSZ legalább 12 tanácsosi helyet szerzett meg, és az USL is biztosan magáénak tudhatott négy mandátumot. Kérdés már csak az maradt, hogy a szavazatok visszaosztása után kié lesz a tizenhetedik mandátum.

Nem hivatalos értesüléseink szerint a nagyszalontai helyi tanács összetétele 13 RMDSZ-es és 4 USL-párti tanácsos.

A megyei tanácsra és annak elnökére Nagyszalontán a következőképpen szavaztak: a voksolók 61 százaléka, több mint hatezer voksoló, az RMDSZ tulipánjára nyomta a bélyegzőt, 23,7 százalék az USL mellett voksolt, a Demokrata párt a szavazatok 5,67 százalékát kapta. Az Erdélyi Magyar Néppárt 203 szavazatot tudhat magáénak.

Vámosgálfalvának új polgármestere lett Balog Elemér személyében (RMDSZ), Farkaslakán és Oroszhegyen szintén az RMDSZ jelöltje nyert.

csepel.hu

8 hozzászólás “Csepeli testvérvárosok helyhatósági választásainak eredménye – Török László harmadszor nyert” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Levegőnek nézték Erdélyben a Fidesz-barát jelölteket!
    Nem a Fidesz által támogatott szervezeteken múlt a magyar önkormányzati vezetők veresége a hétvégi romániai választásokon. Bár Kövér Lászlótól Tarlós Istvánon keresztül Budai Gyuláig mindenki kitelepült az elmúlt hetekben Erdélybe az EMNP és az MPP még megszorongatni sem tudta az RMDSZ-t. A legfrissebb eredmények szerint Szövetség nem a Fidesz megosztó politikája, hanem saját maga miatt veszített posztokat, ugyanis a polgári politikusok nagy többségét levegőnek nézték a választók”
    http://hvg.hu/itthon/20120612_Fidesz_erdelyi_kampany_vereseg

  2. Manitu szerint:

    Nem baj Dr. grün. Azért ti rettegjetek meg románozzatok csak le továbbra is minden erdélyi magyart. Nyugodj meg, értékelni fogják. És tudod miért? Mert megtehetik. 😉

  3. Té-Gé szerint:

    Manitu! Nem rúgtatok egy qrva nagy öngólt? 🙂 Picit nagyobb szart kavartatok, mint a szlovákoknál. Ennyit tudtok. Matolcsy CNN monológjával. 😀

  4. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    Te érted amit a felcsúti kordonbontó hatására ide böfögtél?!
    Utolért a zindián testvéreidet romlásba döntő kór?!
    Megszívtad a kulacsot, mert megteheted! ))) 🙂 (((

  5. csaba péter szerint:

    Mily jellemző , hogy így elszabtátok ezt is . Igazi pestis a működésetek csak belepusztulni lehet

  6. csaba péter szerint:

    Már nincs két évetek sem

  7. nagyapó szerint:

    csaba péter! Emlékeztetem 2/3!! A kutya ugat , a karaván halad.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    jól nézd meg a képet! Csak a kezemet figyeljék! Markomban a kétharmad!
    http://hvg.hu/gazdasag/20120613_orban_koszovo

Itt lehet hozzászólni !