Másodszorra is: TeSzedd! Csepelen

Csepel.hu

Tekintse meg a videót!

Szép számmal gyűltek össze június 2-án reggel a Radnóti Művelődési Ház előtt azok a vállalkozó kedvű csepeliek, akik számára fontos kerületünk tisztasága és tenni is szeretnének ezért.

A TeSzedd! országos akció keretében lebonyolított eseményen a Kék, az Eötvös József, a Mátyás Király, a Kölcsey Ferenc és a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói és pedagógusai mellett a Fidesz és a Jobbik képviselői is beszálltak a szemétszedésbe.

Seres Enikő tanuló szerint: „Egyedül lehetetlen feladatnak tűnik szemetet szedni és úgy nehezebb is rászánni magamat. Azért tetszik ez az akció, mert amellett, hogy tisztábbá teszem az otthonomat, a hangulat is jó. Szól a zene, mindenki jókedvű és fokozatosan egyre szebb lesz Csillagtelep.”

Az Erdei Óvodák teljes nevelőtestülete az ügy mögé állt: a lelkes óvó nénik a Duna-partot választották a hulladékgyűjtés színhelyéül. A Kis-Duna part különösen közel áll a szívükhöz, hiszen gyakran sétálnak erre az óvodásokkal, akik szóvá is teszik: miért van itt ennyi szemét?

Csillagtelep megtisztításában a Csevak Zrt. munkatársai nyújtottak segítséget az önkénteseknek, minden csapat a vagyonkezelő egy munkatársával közösen dolgozott a szebb környezetért. A munkaeszközökről és a ruházatról – pólóról, sapkáról, kesztyűről – a rendezők gondoskodtak.

A hulladékgyűjtés eredményességét a zsákokkal megpakolt teherautó is mutatta: a résztvevők ennyi szeméttől szabadították meg Csillagtelep utcáit.

Ábel Attila alpolgármester elmondta: a hasonló akciók legnagyobb haszna, hogy felhívják a figyelmet a környezet tisztántartásának fontosságára és arra, hogy ezért mindenki tehet valamit.

A nagy sikerű országos akciót másodszorra rendezték meg, idén több mint százezren regisztráltak a TeSzedd! hivatalos honlapján.

Angel Marianna – csepel.hu

8 hozzászólás “Másodszorra is: TeSzedd! Csepelen” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    A Fidesz és a Jobbik komolyan vette. A szocik csak akkor állnak sorba ha lopni lehet?

  2. Vátesz szerint:

    A magyarok rasszisták, a jóhangú parasztgyereket választották az énekes cigánylány és a táncoslábú zsidófiúk helyett! 😀

  3. csaba péter szerint:

    Miért kis rasszistám te a Puzsérnak drukkoltál?

  4. Manitu szerint:

    Jól emlékszem, hogy mennyi szemét volt mindenhol a csepeli MSZP 16 éves uralma idején – július végéig meg a fűnyírást sem kezdték meg az elvtársak. Na igen, most sem az emberek változtak meg, hanem sokkal többen szedik a szemetet, és nem lopják el a fűnyírás árát.

    És nem csak az emberek nem változtak meg, hanem a kommancsok sem: ők most is távol maradtak a szemétszedéstől, mert ők mindig csak a rendetlenségben, a mocsokban tudtak ellavírozni, nekik az volt a jó. No meg Tárnok messze van.

  5. földhözragadva szerint:

    Nagy hajlékonyságra vall, ha vki be tud ny*lni saját magának…:)

  6. Manitu szerint:

    Talán nincs igazam? Szerinted mióta közmunkában is szedik a szemetet, és mióta nem július végén van fűnyírás nem rendezettebb a kerület? Szerinted az emberek változtak meg?

  7. beluska szerint:

    El kell hogy ismerjem, hogy Manitunak igaza van jelen helyzetben. Annak ellenére, hogy a 9.kerület apraja-nagyját ide paterolták Csepelre, nagyobb a tisztaság mint anno.

    Ez a nem semmi. Már csak a valódi szeméttől kellene megtisztítani a kerületet.

  8. ebihal szerint:

    beluska!
    Arra még várni kell 2 évet!

Itt lehet hozzászólni !